Inlägg

Inlägg som Entepåse har skrivit i forumet
Av Entepåse

Ville bara tacka här i tråden för hjälpen jag fick! Jag har lagt iväg beställningen nu på grejerna och de kommer på Tisdag (förhoppningvis...)

https://www.inet.se/datorbygge/b1509720/alt2

Älskar sweclockers och hjälpen man får här!

Av Entepåse
Skrivet av [SmR]BMF:

Det är den, är en felskrivning på inet, standardversionen som heter XT Pro har den konfigurationen men tittar man på Phanteks sida så står det klart och tydligt att Ultra versionen har den konfiguration jag skrev i tidigare inlägg. Bifogar länk till chassit på Phanteks sida:

https://www.phanteks.com/XT-Pro.html

Glhf!

Okej! Jag läste igenom och du har rätt i det du säger. Konstigt av Inet att slarva med sådant. Jag gillar chassit personligen men han vill nog ha solid-chassi då han absolut inte vill att det ska lysa (hans tjej hade det som krav tydligen haha...)
Tack för tipsen

Av Entepåse
Skrivet av Wr3nch:

https://www.inet.se/datorbygge/b1509720/alt2https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1509720/alt2

det där chassit klarar de 3 extra diskarna plus kommer med 3 fläktar i fronten och 1 bak. Sen ett 4070 super så ni slipper oroa er över drivrutiner

men define c klarar ju extra diskarna också såg jag nu

Det där bygget såg bra ut. Men räcker det med de fläktarna som följer med i chassit, CPU samt PSU-fläkten? Känns lite osäkert med kvalitén på sådana fläktar som medföljer men det kanske är ingenting att oroa sig över? Tänker bara så det är nog bra luftflöde då den inte har meshfront eller så. För övrigt gillar jag att det är ett solid chassi utan glas och RGB. Men annars tycker jag det verkar som ett bra köp med övriga delar. Jag låter 750w vara då han får köpa större isf om han ska uppgradera mer senare.

Edit: Såg ditt andra tips men han lär vilja ha allt från Inet ifall det skulle bli strul med några delar och behöva skicka tillbaka. Enklast att få allting samtidigt och det och man sparar marginellt på det. Så tack för tipset men lär köra på Inet med allt.

Av Entepåse
Skrivet av [SmR]BMF:

Hej igen FYI Phanteks XT Ultra rymmer 2st 3,5" och 3st 2,5" diskar, alternativt 1st 3,5" och 4st 2,5" diskar.

https://www.inet.se/produkt/6906220/phanteks-xt-pro-ultra-sva...

Det är denna du menar?

Vad jag kan se under hårddisk/optiskt media så står det "Delade 2.5"/3.5" (standard)" 2st". Kanske jag missar något men verkar ju bara ha två?

Av Entepåse

Kraven är som sagt tyst och inget lyse i den mån det går. Den ska ha plats för 2ssd+1hdd.

Jag tog till mig förslagen och plockade ihop en annan PSU på 850 som verkar ha fått bra betyg samt gick tillbaka till Define C-chassit som verkar fungera bäst och spränger inte banken.

https://www.inet.se/datorbygge/b1509714/inet-bygge3

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1509714/inet-bygge3

Som wr3nch skrev så bör jag ju även satsa på en fläkt på framsidan till det chassit. Så vad tror ni om denna?

Av Entepåse
Skrivet av [SmR]BMF:

Hejsan

Vad gäller chassit så känns ju 2100kr som mycket pengar för ett chassi med dålig ventilation. Phanteks XT Pro Ultra Svart kostar 950, kommer med 4 pwm fläktar (dock rgb men är ju valfritt att koppla in rgbn, finns även ett XT chassi för 699 kr som levereras med 1st 120mm pwm fläkt). Det finns många chassin som känns mer prisvrda är väl det jag vill ha sagt Ett mesh chassi med rätt fläktkurvor kommer hålla betydligt lägre temp och sannolikt även lägre ljudnivå än Fractal chassit.

Glhf!

Kan absolut hålla med dig men efter jag pratat med han ikväll så har han 3 hårddiskar (2 ssd + mekanisk) som måste få plats så därav valet av chassit. Jag glömde skriva det insåg jag nu i mitt första inlägg. Sitter och försöker hitta något liknande men det är svårt utan att snabbt komma upp i prisklasserna.

Skrivet av Wr3nch:

Ja väldigt snarlikt chassi, lite mindre bara. Sen bör du ha en extra fläkt till fronten så man får in lite mer luft. Angående drivrutiner tror jag det är rätt lika. Jag personligen har inte haft några problem med drivrutiner iaf varken med amd eller nvidia. PSUn tog jag 750w för att inte gå över 20k mest. Den PSU du länkade skulle jag akta mig för pga att den har väldigt mycket missljud tyvärr (hade en sån själv förut)

Chassin är ju väldigt mycket en smaksak också, jag gillar fractal och betalar gärna för det medans andra vill ha annat. Detta är annars ett ljuddämpat jag skulle vilja testa själv https://www.inet.se/produkt/6905615/montech-air-1000-silent-s...

Okej, det går att gå lite över 20k, bara inte 21k+ liksom. Han är inte så precis men några hundringar över gör ingenting.

Skrivet av Daniel87:

Jag har det nämnda grafikkortet (AMD) och det går just nu inte spela CS alls. Övriga spel går bra som jag testat, men CS hänger sig i menyn. Och drivrutinerna kraschar.

Läst massa tips och trix på nätet, men inget som funkar 100% ännu. Hade ett Amd 5700 XT och det funkade fint med cs.

Det är detta jag är lite orolig för iom Radeon, jag har själv haft Nvidia alltid och aldrig varit några större problem med drivrutiner men har hört mycket om just Radeon och att vissa spel flyter på otroligt dåligt men även att det är bara för vissa användare och det flyter på bra för andra. Så jag vet inte vad jag ska tro men CS spelar han rätt ofta vad jag vet.

Av Entepåse

Jag gillade chassit, är väl samma egentligen? Fast billigare då. Jag har ju dock varit fundersam angående Radeon istället för Nvidia då jag har hört att det har varit strul med drivrutiner bl.a. Stämmer det fortfarande?

Billigare PSU går ju absolut, tänkte att 850 skulle täcka behovet mer än väl då grafikkortet jag länkade var på 750w. Kanske är onödigt att ligga över så att säga?

Tack för tipset!

Av Entepåse

Datorbygge - Söker råd

Hej, sitter och plockar ihop en speldator till en kompis. Budget ligger kring 20k +- några kronor. Enda kraven är att den är så tyst som det går och inte lyser.

Han vill spela mestadels CS, Helldivers 2 och liknande sådana FPS-spel. Det spelas på en 144hz 1080-skärm.

Vad tror ni om denna?

https://www.inet.se/datorbygge/b1509674/inet-bygge2

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1509674/inet-bygge2

Av Entepåse

Jag har beställt HDMI-splittern som jag länkade tidigare och chansar litegrann på att allting går att köra i 1080p. Återstår att se om allting fungerar som jag hoppas att det gör, tack för era svar!

Av Entepåse
Skrivet av Laxpudding:

Det är en splitter du ska ha. Så länge man håller sig till samma signal, likt 1080p/60 och de enklare ljudformaten som stereo och Dolby Digital ska det fungera även med enklare splitters. Finns alltid potentiella felkällor likt hur EDID och HDCP hanteras av respektive enheter. Men idag tycker jag detta sällan är ett problem så länge man håller sig till gamla goda 1080p.

Jag vet tyvärr inte vilket format han kör på datorn men skärmen är rätt ny så lär ju gå att köra 1080 på den om inte annat, TV:n är däremot en lite äldre smart-TV, 5+ år iaf och där är jag osäker. Ska be han kolla upp modellen men eftersom det är en smart-TV så antar jag den klarar av 1080 där med.

Så kopplingarna från dator > splitter > skärmar jag skrev tidigare kommer fungera?

Av Entepåse

HDMI-splitter eller ej?

Hej, håller just nu på och hjälpa en äldre släkting med hans dator och vill ha hjälp med ett problem. Han har en dator som han vill kunna se samma bild på samtidigt på sin TV, typ slå igång en film på datorn för barnbarnen och få ljud/bild på TV samtidigt. Alltså klona datorskärmen. Duger en aktiv HDMI-splitter till detta, alltså att det kopplas:

Datorns grafikkort (HDMI) > HDMI-splitter (input) > Datorskärm (Output 1) samt TV-skärm (Output 2)

Vet inte om det går att koppla från datorns grafikkort direkt till HDMI-splittern och sedan dela på skärmarna. Jag ska lägga en beställning åt honom och behöver veta detta innan jag far dit då det är en bit att ta sig.

https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

Funderar på denna, har läst att det är bättre med en aktiv splitter iom att han kommer ha en längre kabel mellan TV och splittern, typ 5+ meter.

Har även läst om att köpa en HDMI-switch men jag tycker mig förstått att HDMI-splitter är det jag vill ha om jag framförallt vill klona ljud och bild och inte välja mellan källorna vilken som ska vara aktiv.

Av Entepåse

Uppdatering då; detta är bättre efter att ha läst förslagen i tråden:

https://www.inet.se/datorbygge/b1273629/datorbyggeupd

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1273629/datorbyggeupd

Det står när jag plockar ihop datorbygget att 3600mhz inte passar till moderkortet på Inet så kan endast välja 3200. Grafikkortet kan ni bortse ifrån då jag bara är tvungen att välja något kort för att kunna visa bygget. Ska köpa det separat när jag hittar något billigt. Det blir dock ett 3080.

Varför jag har valt det chassit är för att jag har flertalet hårddiskar som jag behöver ha i datorn för lagring, den är efter tester jag har läst relativt tyst samt så är det ingen glassida på chassit som gör att det lyser ifrån den. Jag vill alltså ha så lite RGB som möjligt då den är i samma rum som där jag sover och jag stör mig på ljus oavsett hur litet det än är.

Finns det något alternativt chassi som uppfyller samma kriterier, 4-6 hårddisk platser, INGEN RGB som syns samt är så tyst som det går OCH har ett bättre luftflöde? Jag har surfat runt rätt mycket och kollat men det är alltid endera glassida så det lyser igenom eller så är de inte speciellt tysta. Tog Fractal Design Define R6 Svart just för att jag har haft tidigare versionen av det chassit och tyckt om den men har haft ett 1050 i det. Tittade på youtube-klippet och de anmärker ju på att luftflödet inte är det bästa men vet inte vilket alternativ jag har att tillgå med de kriterier jag har.

Tack för förslagen i övrigt!

Av Entepåse

Bygger ihop ny dator - 20-25000kr i budget - Råd och tips uppskattas

Hej, har suttit och plockat ihop en dator och undrar nu vad ni tänker om denna:

https://www.inet.se/datorbygge/b1273305/datorbygge

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1273305/datorbygge

Jag kommer använda datorn till framförallt gaming och eventuellt lite streaming. Är ute efter en dator som behöver vara: så tyst som det går, vill inte alls ha någon RGB eller att den lyser, att den kan spela de flesta nya spel på ultra/max eller nästintill och är lite "framtidssäkrad" så jag inte behöver byta delar väldigt snart igen inom 1-2 år.

Jag har en 1080p 144hz skärm sedan tidigare samt mer SSD-hårddiskar för att kunna installera mer spel på därav det stora chassit.

Vad tror ni om denna? Processorn, moderkortet samt ram tycker jag ser vettigt ut, men kan man tänka sig att byta ut dessa till något annat som är bättre eller mer prisvärt? Vet att Intel släppt nya processorer nu precis. Tänker mig max 25.000kr i budget för hela paketet.

Av Entepåse

Annonsen är avslutad

Av Entepåse

Jag lägger stopptiden imorgon kl 20 Måndag och skickar det på Tisdag förmiddag efter jag mottagit betalning

Av Entepåse
Skrivet av Skippyyy_:

vart i norrbotten finns detta?
mvh

Det finns i Boden

Av Entepåse

ASUS GeForce STRIX GTX 970 4GB PhysX

Hej, säljer ett äldre grafikkort. ASUS GeForce STRIX GTX 970 4GB PhysX. Kortet byttes då det var något problem med fläktarna som slutat snurra. Är tjejens lillebror som haft det. Kortet är vad jag vet defekt för tillfället men inte till vilken grad, det kan också vara något väldigt enkelt att fixa till. Det är jag som tagit hand om det sedan det togs ur och det har legat i förpackning sedan dess. Säljer det under förutsättningen att köparen förstår att kortet inte är helt fräscht.

Budgivning slutar på Måndag-Tisdag beroende på när jag har tid att skicka iväg det. Tar betalning via Paypal.

Läs hela annonsen här

Av Entepåse

Geforce 970 - Grafikkort lagt av? Felsökning pågår.

Hej, jag satt och spelade spel idag när båda mina skärmar lägger av och jag blir tvungen att starta om datorn. Skärmarna var helt svarta utan felkod. Efter omstart så fungerar de fortfarande inte och jag börjar felsöka.

Grafikkort: Geforce GTX 970

Vad jag har gjort hittills:

Öppnat upp datorn, rengjort grafikkort ytligt. Tagit bort damm samt rengjort kontakter, fortfarande händer ingenting. När jag pluggade i ena skärmen (med vga-vgi) i grafikkortet fungerade det tillfälligt efter omstart, ca 1 min efter jag kom in i windows, la direkt av efter det med en felkod.

"Stop Code: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED

What Failed: NVLDDMKM.SYS"

Jag har googlat på detta och inte hittat något svar som fungerat. Har även följt denna tråden från sweclockers:

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1459640-nvlddmkm-sys-g...

Efter detta så har jag testat att ta ut grafikkortet samt bara köra i moderkortet och detta fungerar.

Jag är säker på att båda skärmarna fungerar, då den med "vanlig" utgång har jag testat i moderkortets ingång och den går in där direkt utan problem eller felsökning. Den andra skärmen har displayport och moderkortet har ingen ingång för det, men är säker på att den fungerar också. De la av samtidigt idag varför jag misstänker att grafikkortet börjat/har gett upp.

Grafikkortet låter inte illa när datorn är igång, fläktarna snurrar utan att ta i något, en vit lampa lyser på grafikkortet just ovanför var man kopplar in strömmen samt så är den helt avdammad och vad jag kan se, ingen smuts finns.

Jag är amatör när det kommer till hårdvara och har ingen större erfarenhet med felsökning av hårdvara i datorn men är det något mer jag kan testa att göra? Är det någon idé alls att försöka reparera grafikkortet själv på något vis?

Av Entepåse

Bygger ny dator - tips uppskattas!

Hej kära forum, nu är dags igen efter några (väldigt många) år sedan jag byggde ihop en ny dator så är jag nu här igen på sweclockers och läser på. Nu med nya generationen av grafikkort och att jag märker att min gamla dator börjar sakta efter rejält så är det nu dags att bygga nytt!

Vad tror ni om denna?

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1207179/datorbygge

Det jag är ute efter är att chassit rymmer mina hårddiskar, har fem totalt sedan tidigare och tre av dessa är SSD så köper den mindre på 120gb enbart för att ha Windows på. Andra SSD och HDD är för lagring och spel.

Det absolut viktigaste för mig är att datorn är så tyst som det går, därav chassit samt så är jag helt obrydd om hur kablar ser ut eller RGB och sådant. Den ska vara tyst och ge ifrån sig så lite ljus som möjligt. Kanske finns ett bättre chassi samt fläktar för det ändamålet? En annan viktig sak är att köpa in komponenter som håller åtminstone 2-3 år framåt, då jag inte vill hålla på och uppgradera ofta.

Vad jag ska använda datorn till: spela på framför allt, spelar allt möjligt men vill gärna ha bra kräm i datorn för att klara av nyare spel på högsta grafiken, så spel som Cyberpunk och Battlefield-serien, Insurgency: Sandstorm, Planetside 2 och moddar rätt mycket i spel som Skyrim och Fallout 4. Har även börjat spana på att införskaffa VR-glasögon så småningom.

Kan hända att jag streamar lite då och då samt någon videoredigering men väldigt sällan och är inget krav.

Nu är det väldigt lång tid till att man kan få tag på det grafikkortet jag länkade och det är om jag lägger beställningen idag, vore det bättre att ta något annat kort som är likvärdigt som redan finns på marknaden just idag och uppfyller mina krav? Tänk: Tyst, hållbarhet, tillgång.

Min budget är ca 20.000kr för själva datorn, har en skärm med 144hz sedan tidigare. Vill helst ha den före jul om möjligt men som i fallet med grafikkortet kanske det inte går. Väntar hellre i så fall om jag måste, så att jag får mest för pengarna och att den håller några år framåt.

Kommer prislappen kanske hamna mycket/lite lägre kring jul? Så kort tid kvar ändå... Samt så är jag nog mest inriktad på just geforce rtx 30-serien, 3070+ (80+ helst) så vet inte hur det ser ut med tillgång efter jul? Är redan nog lång tid att vänta på själva datorn om jag beställer den idag.

Tack på förhand!

Av Entepåse

@mrqaffe: Tackar så mycket! Det löste problemet!