Inlägg

Inlägg som Entepåse har skrivit i forumet
Av Entepåse

Sony Xperia Z - Kommer ej åt internet

Hej, jag hade problem med att ladda ner appar via Google Play först och efter att ha följt:

https://www.androidpit.com/google-play-not-working

Inget av råden fungerade, återstod bara att fabriksåterställa, surt, men det var det enda valet jag hade kvar.

Efter att ha fabriksåterställt telefonen så kommer jag inte åt internet alls nu, vilket jag gjorde före.

Jag vet inte alls hur jag ska fortsätta härifrån, jag kommer inte åt internet så kan inte ladda ner några inställningar därifrån.

Jag har inte Wi-Fi utan använder direktanslutning från telefonen och halebop är min operatör.

Det jag kan se under mobilnätsinställningar är:

Dataroaming: Avkryssat

Önskad nätverkstyp: LTE (föredraget)/WCDMA/GSM

Åtkomstpunktens namn(APN):

Klickar jag på denna får jag upp: Inställningarna för åtkomstpunktsnamn är inte tillgängliga för den här användaren

och sedan kan jag välja olika nätoperatörer, ingen av de jag har bytt emellan har fungerat, även med omstart mellan de olika operatörerna.

Operatörer: 2G-Halebop, LTE-Halebop (ikryssat), 3G-Halebop, har flera olika som sedan inte kan användas, då det är en stoppmarkering(?) före dessa.

Så nu står jag helt handfallen och vänder mig till er, vad kan jag göra åt detta?

Av Entepåse

Nu är jag tillbaka, såg era svar i morse och for och köpte en ny processorkylare. Nu ligger tempen på kring 45 grader, har dock igång webblösare och liknande. Antar att det är helt okej temperatur? Har bara kollat lite snabbt, då jag inte riktigt hinner pilla med datorn så mycket idag.

För att klargöra det ni snackade om tidigare; BFC2 lade av, det både laggade (hade hög ping på vilken server som helst) samt hackade/frös konstant, så var det även i andra spel, forumlerade mig kanske lite dumt.

Detta verkar ha löst mitt problem, så tack för hjälpen!

Återkommer till tråden när jag stresstestat och sett att allt fungerar. Men troligtvis lär det nog flyta på från och med nu.

Av Entepåse
Skrivet av Demonoidz:

Klart det är. Du är redan på smärtgränsen i IDLE. Har du ens vågat att se vad för temp du får i load, innan crash? Lär väl vara way över 100 iallafall.

Bör jag byta upp processorn samtidigt som jag byter kylare?

Nja, inte kollat. Men kör jag Red Orchestra: Heroes of Stalingrad får jag 99 rätt omgående, den vill inte mäta längre. Laggar hela tiden.

Kommer tillbaka senare, ska iväg på lite ärenden. Tacksam för svaren.

Av Entepåse
Skrivet av TheDiddler:

Skaffa ny kylare, seriöst. Missar du hälften av inläggen i tråden?

Jag missade ditt inlägg. Jag frågar ju för att vara SÄKER på att det är kylaren/processorn det är fel på, du kan se mitt senaste inlägg om processorn och om den tar stryk så man måste byta ut den med, osv.

Fiblarn: Det är lungt, använd på!

Av Entepåse
Skrivet av Antzo:

Det finns många inställningar i BIOS som kan åsamka skada till datorn. För hög vcore så blir processorn varmare tex. Men har du ej rört något där så är det antagligen kylaren.

Vilket nätaggregat är det du har? 750w kan vara allt från prylar i papp till kvalité.

Du köpte ett nytt grafikkort. Du monterade in grafikkorten och sedan uppstod problemen? Du monterade inte om kylaren eller något sådant i proceduren?

Nätagget är ett Seventeam ST-750WPWL, 750W. Fick höra att det skulle vara ett bra stabilt nättagg i datorbutiken när jag köpte det.

Problemen upstod när jag bytte chassi, flyttade över moderkortet, CPU, nätagg och allt dit. Trodde först det hade med GPU:n att göra då problemen uppstod efter chassibytet, och det var det enda som var nytt. De gamla grejorna hade ju fungerat sedan tidigare.

CPU:n och kylaren tog jag aldrig bort från moderkortet när jag flyttade över. Dock antar jag att den lossnade på nått vis.

Kylaren sitter lite halvdåligt/löst, antar att det är det som är problemet? Tar inte processorn stryk om jag fortsätter köra datorn och det är så varmt som det faktiskt är?

Av Entepåse
Skrivet av Antzo:

Om din processor ligger på 80c+ i idle så är något på tok. Du använder standard kylaren? Det är vanligt att folk inte får den att sitta jämnt mot processorn och då väldigt höga temperaturer som följd. Då du bytt kylpastan så har du redan monterat om den en gång, har du möjlighet att testa med en annan kylare (inte standard)? Har du ändrat några inställningar i BIOS/UEFI?

Jag använder samma kylare som jag har använt sen 2-3 år tillbaka. Möjligt att processorkylaren sitter dåligt, då "piggarna" som ska ner i hålen är sönder, den sitter om man ruckar på den litegrann. Tycker den sitter mot processorn som den ska.

Har ingen annan kylare att testa med tyvärr. Och jag har inte varit och ändrat något i BIOS alls. Vad skulle det vara för inställningar i så fall?

Av Entepåse

Ursäkta att jag har dröjt med svar, datorn blev nermonterad igår efter den laggade otroligt mycket.

Jag har provat med GPU-Z och fick inga höga värden. Däremot om jag kollar på min CPU så ligger den på 80C+ i IDLE.

Kan det vara den som orsakar lagget? Provade byta kylpasta men problemet återstår.

Är det isf CPU som man ska byta ut, eller kylflänsen? Eller kanske både och?

Av Entepåse

Datorn fryser och hänger sig efter byte till HD Radeon 6970

Operativsystem: Microsoft Windows 7
CPU: Intel Core i5 750
Moderkort: Gigabyte Tech. P55A-UD3
Minne: DDR3 4GB
Grafikkort: HD Radeon 6970 series
Hårddisk: Har fyra, Western Digital 2TB (vardera) förutom hårddisken där Windows ligger på. En äldre hårddisk av Samsung.
Nätaggregat: 750W

Hej, köpte ett nytt 6970 då mitt grafikkort hade blivit äldre och inte skulle hängt med lika bra. Köpte den efter rekommendationer här.

När jag spelar BF: Bad Company 2 så fryser spelet till, ljudet börjar "brrrra" och datorn hänger sig. Enda alternativet är att trycka på startknappen och slå av datorn. Detta händer hittills bara när jag spelat, har inget lagg i VLC eller liknande. Provat att köra flera timmar i VLC men det är ingen krasch där.

Lagget finns även i Heroes of Stalingrad och andra spel, så det är inte endast BF som knasar.

Installerade kortet, och det laggade i alla spel. Uppdaterade grafikkortsrutiner samt även ominstallerat Windows (såg att det kunde hjälpa) men problemet återstår.

Kan det vara överhettningsproblem? Alla fläktar går som vanligt i datorn, och det är inga problem med att surfa eller se film, fungerar hur som helst då.

Har börjat fundera om grafikkortet är trasigt från start när jag fick det, men lite mer felsökande lär väl inte skada, så jag blir säker.

När jag googlade runt så såg jag att det även kan vara så att moderkortet håller på att lägga av, kan det vara så illa?

Tacksam för alla svar jag får, för hade sett fram emot att lira BF3 när det släpps utan problem.

Av Entepåse
Skrivet av Skjulet:

Vad är det för tillverkare på grafikkortet ?
Jag tror inte du kopplat i strömkablarna rätt

Du hade rätt, det jag hade missat var att det behövs 6+2 x 2 i grafikkortet. Jag hade bara stoppat i 6-pins x 2 och missat de två som hör till.

Klantigt misstag, men fick lära mig något iaf. Hade hur som behövt köpa nytt nätagg då jag inte hade 6+2-pins på det.

Tack för hjälpen alla!

Av Entepåse
Skrivet av Skjulet:

Vad är det för tillverkare på grafikkortet ?
Jag tror inte du kopplat i strömkablarna rätt

Asus HD 6970 Direct CU II heter kortet. 2GB GDDR5

Längesen jag skruvade i en dator, men jag har stoppat in 2 x 6 pin i grafikkortet, ska itne det räcka?

Av Entepåse

Investerade nu i en 750w nätagg, samma problem återstår. Både med Phase LED-lamporna, samt den röda lampan på grafikkortet. Vad kan det vara för fel egentligen?

Av Entepåse
Skrivet av sten1930:

jag tror det kan vara nätdelen som inte räcker till allt du har 500w är ju rekommenderade utan oc eller liknande till datorkomponenterna

Ah, funderade faktiskt över det när jag beställde men det skulle räcka enligt några. Synd att jag inte har någon att testa det med, får fara och köpa någon 600w+ imorgon då helt enkelt.

Av Entepåse

Kanske ska tillägga att alla fläktar snurrar normalt utan problem, vad jag märker. Och att Phase LED-lamporna slocknar efter ca 30-60 sekunder efter jag tryckt på startknappen. Den röda lampan på grafikkortet lyser dock konstant.

EDIT: Skärmen verkar känna av att den är kopplad ni mot datorn, för drar jag ut kabeln under tiden som datorn är igång så står det "No signal detected" istället för "No cable dedected", detta borde väl betyda att grafikkortet fungerar ändå?

Av Entepåse

Radeon 6970 krånglar

Hej, fick hem mitt nya grafikkort idag. Passade även på att beställa hem ett nytt chassi och HDD.

Flyttade över sakerna till nya chassit, haft lite strul med kablar och sådant men fixat det. Nu till problemet:

Jag får ingen bild på datorskärmen, jag har provat båda DVI-utgångarna på grafikkortet utan lycka. På grafikkortet så lyser det en röd lampa, kan inte ta bild av den tyvärr, dock är den brevid serie-nr-etiketten på framsidan av grafikkortet, om det nu säger något.

Även phase LED-lamporna lyser, 1&2 är gröna, 3 är orange och fyra röd. Antar att det kanske har nått att göra med saken?

Vari kan problemet ligga?

Mina specs:

Grafikkort:

Radeon HD 6970

CPU:

Intel Core i5 750

Moderkort:

P55A-UD3

Nätagg:

Output watt 500w

Kan det vara nätagget som inte klarar av nya grafikkortet + tre hårddiskar (kommer bli fyra sen)?

Eller är det rentav fel på grafikkortet?

Tacksam för snabba svar, då jag suttit hela dagen och googlat/krånglat.

Av Entepåse
Skrivet av RasmusC:

Ja det blir bra. Fast skulle rekommendera ett grafikkort som bara tar upp 2 st platser på moderkortet ifall du vill köra crossfire vid ett senare tillfälle! Men ska du bara köra på ett kort så är nog Asus variant den bästa

Då plånboken nog inte kommer tillåta något till grafikkort i framtiden, så spelar det nog ingen roll. Hade dock varit kul att köra crossfire, men men, man kan inte få allt här i världen.

Drar iväg beställningen nu. Jobbigt när man inte är så inläst, och ska försöka hitta saker som passar. Tack för hjälpen hur som!

Av Entepåse
Skrivet av Zeuxlarsson:

Ja, prestandamässigt så ska dom prestera likvärdigt. Nvidia tenderar ha släppa bättre drivrutiner dock men för det mesta så är det en smaksak.

Efter ha kollat runt lite, så bestämde jag mig för 6970.

Bara för att försäkra mig nu:

Asus Radeon 6970 2048MB DirectCU II

http://www.inet.se/artikel/5409288/asus-radeon-6970-2048mb-di...

Det är det kortet jag ska ha?

Vill bara dubbelchecka, så jag inte står och beställer fel.

Av Entepåse
Skrivet av Zeuxlarsson:

Satsa på ett ATI 6970 eller Geforce 570. Din andra komponenter klarar sig fint.

Är det bara prislappen som skiljer sig åt på dom korten?

Av Entepåse

Bump, ingen som kan hjälpa mig?

Av Entepåse

Kan det vara lika bra att uppdatera den samtidigt ändå?

Vilket av korten är bäst, och man får ut mest av?

Av Entepåse

Nytt grafikkort inför Battlefield 3

Hej, reggade mig precis till sajten, suttit och läst igenom reglerna, hoppas jag inte missat något när jag postar här!

Kollade idag på "can i run it?" om min dator klarade av Battlefield 3, vilket jag verkar göra, på minimum. Dock klagade den på grafikkortet till största del och jag vill gärna spela så det flyter på.

Mina specs:

Grafikkort:

Radeon HD 4870

CPU:

Intel Core i5 750

Moderkort:

P55A-UD3

Nätagg:

Output watt 500w

Är det bara grafikkortet som behöver uppdateras? Kommer spela nyare spel såsom Skyrim, BF3 etc, så vill att det ska flyta på i framtiden med, så jag uppdaterar så det "räcker" ett tag. Dock får det inte sammanlagt bli dyrare än MAX 3000kr, men gärna billigare. Vad bör jag sikta på att köpa? Är rätt kass när det gäller datorer, så hoppas på kompetent hjälp här.