Inlägg

Inlägg som Zeroiz har skrivit i forumet
Av Zeroiz

bimbim vann budet, skickar pm.

Av Zeroiz

Speldator

Speldator perfekt för lätta spel som fortnite och csgo. Datorn behöver dammas av och sladdarna behöver dras om då den kan överhetta för tillfället.

AMD R9 280X
FX 8350 + hyperx Evo 212
Gigabyte GA-990FXA-UD3
G.Skill 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz Ripjaws Gaming
Fractal Design Core 3000 Svart
XFX Core Edition 750W 80+ Bronze
HDD 5400 rpm 500gb
SSD Samsung Evo 840 128GB
CD-läsare

Priset går att diskutera vid snabb affär
Finns i Solna

Läs hela annonsen här

Av Zeroiz

Är 3000 för mycket?

Av Zeroiz

Värde av dator

Hej,

Då har jag köpt en ny dator och vill sälja min nuvarande men vet inte riktigt vad den är värd, vad tycker ni?

Specs:
AMD R9 280X
FX 8350
Gigabyte GA-990FXA-UD3
G.Skill 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz Ripjaws Gaming
Fractal Design Core 3000 Svart
XFX Core Edition 750W 80+ Bronze
HDD 5400 rpm 500gb
SSD Samsung Evo 840 256GB
CD-läsare

Av Zeroiz
Skrivet av perost:

Ha i åtanke bara att AMD troligtvis bara kommer avtäcka processorerna nästa vecka (8 okt), vi vet ännu inte när de faktiskt kommer finnas att köpa i butik. Men det verkar ju inte som att du har någon jättebrådska, så att åtminstone vänta och se vad AMD säger är en bra idé.

När det gäller grafikkort så släpps 3070 den 15:e okt medan RX 6000-serien avtäcks den 28:e okt. Om släppet av 3070 följer samma mönster som 3080 och 3090 så kommer du troligtvis hinna boka ett 3070 och ändå se vad AMD avslöjar två veckor senare innan du fått ditt 3070

3060 Ti är dock än så länge bara ett rykte. NVIDIA kommer garanterat fylla ut 3000-serien med kort under 3070, men hur och när vet vi inte än.

Okej men då väntar jag två veckor och beställer 3070 eller 3060ti om det skulle annonseras, samt uppdaterar moderkort, cpu och ram. Tack så mycket för hjälpen!

Av Zeroiz
Skrivet av perost:

SpeedFan är ökänt för att visa fel temperaturer, det är bättre att använda något annat program som t.ex. HWiNFO. Om du ser temperaturer i spannet 115-127°C på ospecifika sensorer så är det väldigt stor sannolikhet att programmet bara försöker läsa av sensorer som egentligen inte existerar och får tillbaka skräpvärden, det är en vanlig källa till huvudbry från användare.

När det gäller moderkortet så har det i stort sett ingen påverkan på datorns prestanda, så att bara byta moderkortet kommer inte göra någon skillnad om det inte är något uppenbart fel på det du har nu. Men FX-8350 låg efter i spelprestanda redan när den var ny för 8 år sedan, och du kan se t.ex. detta test för att se hur den hänger med 2018 års processorer (testet använder en FX-8150, FX-8350 är någon procent snabbare men ingen större skillnad mellan dem).

Så det kan nog som sagt vara läge att uppgradera processorn och minnet också när du ändå håller på. Men det kan som sagt vara vettigt att vänta tills nästa vecka och se vad AMD avtäcker.

Okej men då uppgraderar jag rubbet om två veckor när nya amd processorna kommer ut. Anser ni att det är värt att vänta på amds nyga gpu eller ska man köra på 3060ti/3070 om två veckor istället?

Av Zeroiz
Skrivet av ottoblom:

Troligtvis är det så CoD Warzone är tungdrivet för processorn.

okej förklarar det varför moderkortet överhettas eller har jag förstått SpeedFan fel?

Av Zeroiz
Skrivet av ottoblom:

Alltså FX 8350 är inte bra till wow oavsett hur mycket du ställer ner inställningarna .Jag hade innan 6700 k en 1100 T klockad till 3,9 och man fick ändå extrema problem i raids och world bossar . Nu tror jag inte att nya AMD prollar har problem med spelet men dom gamla hade extrema problem .

Jag får problem mest i spel som CoD Warzone, och då har jag trott att det är moderkortet, men det kanske är cpun ändå då?

Av Zeroiz
Skrivet av Aizu:

@Zeroiz: Nej, du kan uppgradera stegvis dock moderkort/processor/RAM ska uppgraderas tillsammans.

Hur vet du att moderkortet överhettas?
När rengjorde du datorn sist?

Med nytt moderkort blir det ny plattform och det kräver ny processor och minnen (samt nytt Windows).
För spel uppgraderar man vanligtvis grafikkortet först men det behövs mer RAM-minne och bättre processor för att utnyttja nyare grafikkort i spel.

Bäst att vänta en månad till eftersom det släpps nya generationer av komponenter, som kommer att ge bättre pris/prestanda.

Här är ex på uppgraderingspaket:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/14226662https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/14226662

Prispressad:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/14226692https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/14226692

Ex på grafikkort (För högre prestanda/pris, leta efter begagnad):
https://www.inet.se/produkt/5408714/powercolor-radeon-rx-580-...
https://www.inet.se/produkt/5411585/pny-geforce-gtx-1660-supe...
https://www.inet.se/produkt/5410705/msi-radeon-rx-5600-xt-6gb...

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/19808?key=f619ae65122e654acaa6728c936aa1cb

Tack för väldigt utförligt svar!

Jag rengör datorn lagom ofta, så tror inte det är det som är problemet. Jag upptäckte det först när datorn frös under krävande spel, och då laddade jag ned speedfan för att se temperaturen. Då såg jag att både cpu och gpu låg på runt 70 grader medan moderkortet kunde gå upp mot 90-95 grader.

Läst mycket på forum nu och då är det många som rekommenderar som dig, alltså att vänta så jag har bestämt mig att vänta iallafall två veckor tills nya amd processorn kommer ut, sedan vänta två veckor till på grafikkort.

Av Zeroiz

Om jag väljer att köpa nya delar, behöver jag uppgradera allt eller kommer gpu:n att hålla ett tag till? Hade tänkt att spela cod/wow men behöver inte vara på högsta inställningarna.

Av Zeroiz

@Masseman: Aha tänkte bara att det var konstigt att moderkortet överhettades. Tror du att jag behöver uppgradera gpu:n också? Jag har fått presentkort på 2500 kr på inet så vill helst spendera något där.

Av Zeroiz

Uppgradera dator

Hej,

Jag hade tänkt att uppgradera min dator och har en begränsad budget på 4-5k. Det viktigaste att uppgradera just nu är moderkortet då den överhettas av någon anledning. Processor och grafikkort håller sig bra, så tror att kylflänsarna på moderkortet är trasiga. Jag har även ett gammalt psu som är ickemodulärt, så ett önskemål är att jag uppgraderar till modulärt men om andra saker är prio så tar jag det. Så det jag behöver hjälp med är om det är andra saker jag ska uppgradera för att klara dagens spel eller är det bara moderkort och ram-minne?

Mina specs:
AMD R9 280X
FX 8350
Gigabyte GA-990FXA-UD3
G.Skill 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz Ripjaws Gaming
Fractal Design Core 3000 Svart
XFX Core Edition 750W 80+ Bronze

Av Zeroiz

Har en lumia 1020 och jag är otroligt nöjd!

Av Zeroiz
Skrivet av JimmieSan:

Finns inga drivrutiner som ändrar ifrån IDE -> AHCI. Enda som finns är ex Intels drivers vs Windows egna, oftast ingen skillnad och kommer inte hjälpa för problemet med IDE mode.
Är det i IDE mode måste du ändra det i bios, ingen annan stans.

Ontopic: Står ju klart och tydligt att du kör IDE, googla för lösning att ändra det till AHCI i windows så slipper du formatera, men du kan inte bara ändra i bios på en redan installerad windows. Får ändra lite saker i windows först, bara googla.

Jaha tackar! men jag löste det och för alla andra så går det att ändra till AHCI utan att formatera om i Windows 8!

Av Zeroiz

ursäkta men snor inlägget ganska snabbt
Jag har Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev 1.0 och jag kör på windows 8.1, jag har samma problem som OC men jag kan inte ladda ner AHCI drivrutinerna på Windows 8.1, vad ska jag göra?

Av Zeroiz

Jag har nu gjort som alla ha sagt och det fungerade, tack som fan!

Av Zeroiz
Skrivet av LemonIllusion:

Koppla ur alla diskar utom SSDn och installera windows som vanligt.

Jag kopplade ur gamla hårddisken och när jag startade datorn så vart det helt svart

Av Zeroiz

Boota från ssd

Hej, jag har köpt nytt ssd och grafikkort. Min fråga är hur gör jag för att intallera windows på ssdn? allt är kopplat som det ska, och i bios så finns ssdn
men när jag går in på datorn så har windows installerats på gamla hårddisken och den är den enda som syns på ''Den här datorn''.

Av Zeroiz
Skrivet av thomson:

Ladda ner manualen för ditt moderkort och kolla på sidan 64 om bios uppdatering, man uppdatera den via Windows alternativt även i biosläge när datorn startar upp.
http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-990f...

Tack så mycket! Skall testas när jag hittat mig ett gammalt CPU!

Skrivet av vikham:

Ibland händer det att min dator inte heller får någon bild, då är jag tvungen att göra såhär: håller in start knappen tills datorn stängs av. Sen trycker jag av strömmen på nätaggregatet till datorn och trycker sedan på start knappen ett par gånger tills all ström kvar i datorn försvinner. Sen slår jag på strömmen igen på nätagget och då när jag startar datorn får jag bild igen.

Men detta är kanske inte lösningen i ditt fall, man vet aldrig.

Tyvärr så funkade det inte

Av Zeroiz
Skrivet av accel1:

Most newer PCs have a fairly easy BIOS update procedure: Just download the .exe file from your PC manufacturer's Website, quit all open programs, run the .exe, and let it handle the patch; then reboot. If your PC suddenly shuts down in the middle of the BIOS update, you won't be able to boot up, so make sure you're not running off a laptop battery. orkade inte skriva själv..

Tack så mycket!