Inlägg

Inlägg som Eight0808 har skrivit i forumet
Av Eight0808
Skrivet av hölmiz:

Måste säga att jag hellre har en sluten vattenkylare på ett grafikkort än på en processor. Min 2500k är knäpptyst och kall med sin silver arrow, samma sak kan dock inte sägas om mina asus gtx 580 dc 2.

Beror helt på processor och grafikkkort. För mig är det tvärtom. Processorn behöver vattenkylning och mitt EVGA GTX 980 håller värmen nere utan problem.

Av Eight0808

Har inget annat att säga än: Bra.

Av Eight0808
Skrivet av ozo64:

Ser inte riktigt problemet. Sluta använda deras smart-tv funktioner istället. En chromecast eller valfri mediaspelare gör ett bättre jobb än vilken smart-tv som helst.

Då har du ingen bra smart-tv. Jag har både en bra smart-tv och en chromecast och chromecasten samlar damm pga att den är sämre på precis allt.

Av Eight0808
Skrivet av Kilroy:

Varför ska saker som inte kostar någonting att reproducera betalas "per styck"?
När t.ex. en film väl är inspelad så spelar det ingen roll om det görs 1 kopia eller 60 miljarder kopior.

Med det tankesättet skulle det ju sluta göras film då man skulle gå back på det. Produkten kostar ju att producera som vilken annan produkt som helst. Bara det att kostnaden ligger i skapandet av filmen istället för skapandet av chipspåsen. Pengar behöver komma in ändå. Du skulle tycka så annorlunda om det var du som gjorde en film och sen såg en massa människor titta på din skapelse utan att betala för den.

Av Eight0808
Skrivet av GoosE__929:

* PlayBoxOne4U

Nej, utan: PlayBoxOne... Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Av Eight0808
Skrivet av Marinlik:

Det är en skillnad mellan att ladda ner för att man är snål, och att ladda ner för att produkten inte går att köpa.

Nej, du piratar fortfarande och dem får inte pengar för sina skapelser. Hycklare.

Av Eight0808
Av Eight0808
Skrivet av Bokenbergen:

Det är inte så jag menar. Jag menar att oftast blir TOTALSUMMAN efter 24 månader lika mycket som mobilen kostar kontant. På så sätt har du inte betalt ett öre för själv abonnemanget.

Jaså det säger du? Skulle man kunna få exempel på det? För så vitt jag vet gillar inte företag att göra minusaffärer.

Av Eight0808
Skrivet av Blaxxor:

Får tacka och bocka för alla grattis! Känns väldigt oväntat att man vann och speciellt när det var ett sådan pris som det var

Tänker inte skriva ut vad jag skrev för slogan utan det får Gigabyte göra när dom bestämt vad dom ska göra med den

Mvh !

Dags att ändra specsen i din signatur....

Av Eight0808

Hej,

Vad är dina specs på burken, samt vad är det för temperaturer på grafikkort och processor?

Ladda ner HWMonitor för att kolla temperaturen.

Av Eight0808

Så efter lite tester så verkar det som att inga hårddiskar överhuvudtaget hittas längre. Har testat utan ssdn och med ssdn. Startar jag upp windowsinstalleraren så syns inga hårddiskar alls i listan. Varken de nya, de gamla eller ssdn. Har testat med andra satakablar och i andra uttag. Är det någon som varit med om detta eller som har någon idé om vad som kan ha hänt?

Av Eight0808
Skrivet av giplet:

Felet du gjort kan mycket väl vara att ignorera felet med din SSD. Det är ganska vanligt att man läser om folk som gör så här. Typ "Datorn har småstrulat lite i ett halvår". Ta tag i era problem när de dyker upp så blir det mycket enklare sen.

Har du provat att byta ut SATA-kablarna till diskarna? Det är det första jag skulle prova. Man kan även prova att koppla dem till olika SATA-portar på moderkortet för att se om det blir bättre.
Steg två är att testa diskarna i en annan dator.

Nu verkar det iofs som att det är ett annat problem här, men beroende på hur man installerat så kan Windows lägga av om man plockar bort en annan disk än "bootdisken". Det finns flera fall här på forumet där man tror att man installerar Windows på sin SSD, men i själva verket hamnar delar av bootgrejerna på en annan disk. Så när man tar bort den andra disken så kan inte datorn boota.

Det kan jag vara benägen att hålla med om. Använder datorn VÄLDIGT mycket och min SSD var bland de första modellerna som kom så de flesta strulade. Har fått bluescreen väldigt väldigt sällan. Kanske 8-10 ggr per år, därför har det inte stört mig nämnvärt. Sen har jag förstås inte koll på om det är dåligt i längen att man ignorerar ett sånt litet problem.

Har inte provat byta ut kablarna till diskarna då jag antog att felet inte orsakades av dessa, eftersom de fungerat felfritt i två år innan detta hände. Ska prova göra det direkt när jag kommer hem.

Ska även försöka boota med min orginalsetup igen, som nämns här ovan, men har för mig att jag redan provat det. Återkommer ikväll med resultatet. Tack till alla er som kommit med förslag hittills. Uppskattas!

Av Eight0808
Skrivet av AndraBullar:

En ny disk behöver ju partioneras innan den hittas i Windows så det är ju inga konstigheter.

Är det så att du hade både din SSD och någon av hårddiskarna inkopplade när du installerade Windows? I så fall kan bootloadern ha hamnat på flera diskar, vilket är ett jävla otyg. Det ska gå att lösa genom att köra en Windowsreparation, så prova att koppla ur alla diskar utom SSD:n, boota Windows från skiva/USB och kör en reparation.

Jag har testat att bara köra med SSDn som du säger och boota med windows-skivan. Det som händer då är att windows verkar gå igång, men det är bara en blank skärm med windowsbakgrunden. Inget annat fungerar eller går igång. Går inte att högerklicka, ctrl+alt+del funkar ej, ja du hajar. Så jag kom inte så långt att jag kunde göra det du föreslår, tyvärr.

Skrivet av hjorten66:

Öppna Datorhantering genom att klicka på Start-knappen , klicka på Kontrollpanelen, System och säkerhet, Administrationsverktyg och sedan dubbelklicka på Datorhantering.¤ Administratörsbehörighet krävs Om du uppmanas att ange administratörslösenord eller bekräftelse, följer du uppmaningen.

Klicka på Diskhantering under Lagring till vänster och titta sedan efter den nya hårddisken. Lycka till.

Om jag ändå hade kommit in i windows så hade jag gärna gjort det du förelslår. Men jag kommer ju dessvärre inte så långt.

---

Kan det vara så att windows startas, men är i en sån låg upplösning (ser iaf ut så på bakgrunden) att min login-skärm är utanför bild? Kanske låter långsökt ioförsej.

Av Eight0808

Hej,

Jag använde denna guide när jag skulle rengöra första gången.

http://www.pcworld.com/article/2037100/youre-a-dirty-dirty-dusty-pc.html

Hoppas det hjälper dig.

Av Eight0808

Skulle byta två hårddiskar, nu fungerar ingenting

Tjena alla monsterdiggare,

Jag har haft en fungerande burk de senaste två åren. Allt har rullat på galant (utom SSD-disken som frysit en gång i månaden ungefär, men det är ingen stor grej)

Detta är specsen:
CPU Core i7 980, 3,33GHz 6-Core,12MB, LGA1366
Corsair 16GB (KIT) DDR3 1866MHz/CL9/VENGEANCE
PSU Corsair AX 850W Nätdel modular 80+ GOL
Gigabyte GA-X58A-UD3R
PowerColor Radeon HD 6970 2GB GDDR5 PCI-Express 2.1, DL-DVI-I/ SL-DVI-D, HDMI, 2xmini
SSD 120GB Corsair SATA 2.5", Force 3 Series
2 standardhårddiskar (icke SSD) på 250GB vardera
Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare
Några standardfläktar här och där

Nåväl. Har haft windows på SSDn och resten på de andra hårddiskarna och tänkte att jag behöver byta ut dom till några med mer utrymme.
Så jag köpte två nya hårddiskar på 2TB vardera, denna produkt:
Seagate Barracuda® 2TB
SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 64MB Cache, 7200RPM, 3.5"
https://www.komplett.se/seagate-barracuda-2tb/653071

Fick hem dom, bytte ut den ena hårddisken utan att röra SSDn med windows på. Så jag hade alltså SSDn, gamla 250GBaren och nya 2TBaren i burken (tänkte föra över allt till ena nya hårddisken och stoppa i den andra nya efter).

Windows fungerade fortfarande när jag satte på burken, men den nya hårddisken hittades ej. Då testade jag att stoppa i båda nya hårddiskarna och skippa dom gamla (fråga mig inte varför), fortfarande utan att röra SSDn med windows på. När jag då startar burken får jag disk reading error eller disk loading failed eller något liknande meddelande. Windows kan alltså inte starta. Vad värre är att när jag tar bort SSDn helt och bara har de två nya diskarna i så hittas dom inte ens i BIOS. Inte hittas dom heller när jag stoppar i windows-skivan för starta en ny installation (bara för att se om hårddiskarna man kan välja att intallera på dyker upp).

Hur kunde det bli såhär? Skulle ju bara skaffa lite mer lagringsutrymme

Av Eight0808
Skrivet av Zyz:

När jag köper saker, köper jag dem för funktionalitet eller prestanda. Loggan struntar jag i, oavsett om det är apple, microsoft, corsair, seagate eller nvidia. I couldn't care less.

Jag förstår inte varför samhället blivit så ytliga och bryr sig om en liten logga, som i mina ögon aldrig kan bli snygg.. Titta på Lacoste, den loggan är väl inte ens i närheten av snygg?

Nej och det är därför bara fjortiskids och stekare köper lacoste nu för tiden

Varför ska man strunta i en aspekt av alla saker för? Jag vill att det jag köper ska ha funktionalitet, prestanda samt ha snygg design.

Av Eight0808
Skrivet av Luppen!:

Självfallet inte. Men rent hat och dumförklarande av människor för man gillar/ogillar olika är rätt larvigt.

Så mycket rent hat har väl inte förekommit i tråden? Att ogilla en produkt måste man ju få göra.

Av Eight0808
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Jag betvivlar inte era upplevelser, men har både sett iphone 4s och iphone 5 spricka totalt av att bara tappas i golvet (parkett) från midjehöjd. Så att påstå att man kan tappa dem 100-tals gånger utan att de går sönder är helt felaktigt.

Second that. Tappade min två veckor efter jag fått den och fick en spricka direkt. Midjehöjd, inomhus, parkett.

Av Eight0808

HDD:n borde det ju inte vara då jag testade med två gamla, varav en jag haft i flera år. Ger det verkligen den effekten att det fryser om nätagget strular? Borde det inte mer vara svart skärm då eller något liknande?

En viktig sak att nämna är ju också att det fungerade perfekt i två månader. Sedan frös det plötsligt en dag (då undrar ni förstås, vad gjorde jag då? Men jag gjorde inget speciellt alls).

Det kan ju vara så att ramen inte stöds av moderkortet.. Men då borde väl inte datorn starta ö.h.t? Grafikkorten har jag inte testat så mycket. Jag har ju två stycken. Skulle nån av dessa kunna orsaka en freeze?

Av Eight0808

Datorn fryser fullständigt hela tiden. Snälla, hjälp mig felsöka.

Hej,

Jag håller på att felsöka min dator som fryser helt random för mig ständigt. Kan vara precis var som helst, i windows eller BIOS.Som sagt så kan jag sitta i windows och göra i princip vad som helst. Plötsligt stannar allt, bilden blir inte svart eller något utan den fryser precis som den är. Ibland fryser den i krävande spel men även ute i windows på en vanlig webbsida.

Här är specsen:

CPU Core i7 980, 3,33GHz 6-Core,12MB, LGA1366
Corsair 16GB (KIT) DDR3 1866MHz/CL9/VENGEANCE
PSU Corsair AX 850W Nätdel modular 80+ GOL
MK Asus Sabertooth X58 iX58, S1366, ATX
PowerColor Radeon HD 6970 2GB GDDR5 PCI-Express 2.1, DL-DVI-I/ SL-DVI-D, HDMI, 2xmini
SSD 120GB Corsair SATA 2.5", Force 3 Series
Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare
2 Standardfläktar

Allting har senaste drivrutiner och SSD senaste firmware.

Temperaturer: Processor runt 40 vid spel, grafikkort runt 50 vid spel och NB runt 60 vid spel.

Jag har kollat SSD-disken och bytt den mot en vanlig med samma resultat. Jag har även kollat alla ram-minnen var för sig, även det med samma resultat.

Vad tycker ni jag ska göra här näst? Börjar få slut på idéer då jag är nybörjare.