Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund

FZ

  • Räkna unika deltagare i flervalsfrågor (omröstningar)

  • Rendera biltext under bilden och inte ovanpå (gäller inte bildspel)

Kontoret

  • Bytt brandvägg/router

  • Bytt core switch

Av jreklund

@SuperSverker Jag har sett att andra användare haft samma CMP-upplevelse som dig tidigare, men jag vet inte vad det beror på. För hela sajten är ju trasig i ditt exempel. Det är som att CSS-filen inte laddas in.

Efter att sajten ser ut sådär, och du bläddrar vidare till nästa sida, så fortsätter den vara trasig alltså?

@improwise @ztenlund Vi behöver emellanåt banna IP-adresser och ligger man bakom CG-NAT på mobilen och vi bannat den adressen kommer man att loggas ut, men då är det tydligt att man inte kan logga in igen (får felmeddelande). Har inte fått in någon rapport om att man stöter på det felmeddelande vid inloggning.

-----

Har tyvärr fortfarande ingen lösning på problemet, då jag inte lyckats hitta något mönster som trigggar det.

Av jreklund

Hej! Kul att du gillar temat som lanserades den 12/1, som togs fram för att fira att vi fyller 25 år.

SweClockers firar 25 år!

Här är två tillbakablickar på året som gått;
Året var 1999 – den första GPU:n föds
Året var 2000 – Pentium 4 höjer frekvensribban men missar målet

Av jreklund

Din dator stödjer inte M.2 diskar, du behöver en 2.5" SATA. Tycker det ser ut som en liten 3.5", så du behöver antingen fästa den nya med dubbelhäftande tejp eller köpa en monteringsram.

Av jreklund

Jag köpte två av AOC skärmarna under Black friday. Inte spelat speciellt mycket på dem ännu, utan märker mest av att musen flyter bättre i Windows (mot 60 hz).

Du behöver använda en DP kabel om du använder en Nvidia GPU. Och för att få ut 165 hz då skärmen har HDMI 1.4. En oväntad funktion som inte är relevant är att den kan byta källa själv, nu slipper jag in i menyn och byta mellan bärbara och stationära (fungerar endast när man bara har en av dem igång).

Här kommer två recensioner:
Testpilot: AOC 24G2SPU – Full HD för massorna, igen
PC monitors AOC 24G2SPU (24G2SP)

Av jreklund

Du lyckas inte exekvera sendmail funktionen? Antar att du lagt en console.log för att se att den körs.

JavaScript är case-sensitive. Och en button-element är rätt.

<button onclick="sendmail()">Skicka</button>

Du har stavat fel på sendmail() inuti din input-submit. m och inte n.

Av jreklund

@CCWarlock De använder 12V DC, och kommer med en 3-5A nätadapter. De finns att köpa "överallt", om inte TekLager i framtiden skulle lagerföra dem.

Av jreklund

Hej! Den är tyvärr inte 100% träffsäker på just den kollen av någon anledning. Inte hittat vilken exakt kombination som spökar, för öppnar du en annan tråd kommer du inte få samma meddelande. Det cachas en stund, för den aktuella tråden.

Av jreklund

SweClockers

  • Ny design för bli medlem och logga in, samt dess underdersidor

  • Räkna unika deltagare i flervalsfrågor (omröstningar)

  • Placeholder-texter har nu en ljusare text i dark mode

  • Rättat stavfel

Av jreklund

Har tyvärr inga tips till OP om varför det krånglar, vi behöver lite error loggar för att kunna felsöka det hela. När det kommer till Gmail så kan man se alla deras riktlinjer på deras hjälpsida; Email sender guidelines. Fler leverantörer har börjat anammat samma (väldigt snarlika) i samband med att Google annonserade dem.

Av jreklund

Riktigt tråkigt att det hänger sig, men då felet enligt förra testet inte var i Bahnhof nät kan inte vår leverantör göra något åt fallet.

Av jreklund

Utöver nedan lanserad kod har jag uppdaterat vår Proxmox-server och de Raspberry Pi vi har på kontoret.

Båda

  • Uppdatera tävlingsvillkor och möjlighet att stänga av dem

  • "Visa tävlingsvillkor" säger nu "Dölj" när du öppnat dem

  • Det gick att få fler rätt än möjligt i quizet

  • Om en omröstning används flera gånger på samma sida fyllde den inte i svaret

FZ

  • Engagemangsboxen saknade en ikon i Red

  • Utlyfta citat svävade utanför sin box

  • List-bubblorna klarade inte fyra siffor

  • Ibland öppnades mobilmenyn på desktop

SweClockers

  • Annonsruta i Dagens fynd

  • Uppdaterat jQuery och jQuery UI

Av jreklund

Under förmiddagen aktiverades BankID Säker start, vilket kort betyder rörliga QR-koder när du ska verifiera annonsen i marknaden.

Av jreklund
Skrivet av Swedishchef_90:

Skillnaden mot dig var att jag vred armen innåt och satte på flera mm och fick hjälpstödet mer mot mitten av gpu'n 😊

Tyckte den positionen kändes mer logisk. Vi får se hur den håller över tid, ifall man behöver göra en efterjustering.

Av jreklund

Lian Li GB-002 - grafikkort stöd

Införskaffade mig Lian Li GB-002, ett stöd till grafikkort som har lagt på sig lite för många kilon och börjat att le på äldre dar. Hittade inte så många bilder på riktiga installationer eller recensioner på detta kitt, så tänkte dela med av mina upplevelser på den tillsammans med mitt moderkort, grafikkort och chassi.

Grafikkort: ASUS GeForce RTX 3080 TUF OC GAMING
Moderkort: ASUS PRIME B660-PLUS D4
Chassi: Fractal Design Define R5

Detta kitt är tänkt att installeras under ditt grafikkort genom att ersätta moderkortets skruvar med nya distanser och lyfter upp skenan som armarna installeras på.

Baserat på längden på ditt grafikkort och storleken på ditt moderkort finns det upp till två platser du kan installerat kittet på. En del chassin kommer med en styrpinne istället för en distans i den mittersta platsen. Vilket gjorde att jag endast hade en plats kvar att välja på. Styrpinne positionen skulle även försvåra installationen av en till NVMe disk, och beroende på tjockleken på dess kylfläns så kan den ta i skenan.

I mitt fall blockeras nu en chassi-fläkt port, men det användes ändå inte då grafikkortet täcker den.

Skenan som installeras mellan de båda distanserna var inte helt rak och distansen (alternativt skruvhålet) hade inte perfekt passform för båda hålen, så den övre skruven är lite gängpaj nu. Ett framtida problem helt enkelt. I övrigt gick installationen av distanserna och skenan smidigt, de kom med ett speciellt verktyg för att distansen kunde dras åt ordentligt.

Du får med två stycken armar samt gummidynor i tjocklekarna 1, 2 och 3 mm. Beroende på grafikkortets längd och tjocklek väljer man position och gummidyna därefter. Provade 2 mm gummidynan först och det resulterade i motsatt effekt, grafikkortet kändes som de lutade uppåt istället. Tog således den andra armen och installerade 1 mm gummidyna istället.

Mittenpositionen på skenan kändes rätt och jag valde att installera den längst ut på grafikkortet, då det gav bäst stöd. Provade först att installera armen ovanför kylflänsen på moderkortet, men det rätade inte upp grafikkortet helt.

En bild säger mer än tusen ord, inte för att denna text uppnår det (inte kontrollräknat). Inte identiska vinklar, men lättast att se skillnaden på kylflänsen bakom GPU och mot röda Wi-Fi kortet.

I skrivande stund kostar produkten 149 riksdaler och den får helhetsbetyget 3/5. Det är en så pass simpel produkt att passformen kunde varit bättre på skenan/distanserna. Bra produkt även fast den inte når hela vägen.

Av jreklund

Hej @mangemani,

Har tyvärr inget riktigt bra svar på vart problemet kan ligga i sådant fall. När jag tittade sist fanns det ingen indikation om att du använde sajten efter att du loggat in. Varje 60 sekund sätts din aktiva tid och vid endast 1 av 7 sessioner hade den tiden uppdaterats. Idag har 4 av 7 sessioner fått sin "aktiva tid" uppdaterad, så din webbläsare ser ut att kunna skicka sessions-kakan till oss (ibland...).

Vid alla sessioner har du "Kom ihåg mig"-ifylld, så jag kan se att du önskar att få en session_remember.

  • Stänger du webbläsaren och öppnar den på nytt när du besöker SweClockers nästa gång? Ifall det är remember-kakan som är trasig.

  • Kan du kontrollera om du får både en session_id och session_remember kaka?

Du behöver inte ta en skärmdump på denna vy, utan kontrollera bara att de faktiskt finns.

F12 -> Application -> Cookies -> https://www.sweclockers.com

Av jreklund

Hej! Vi använder idag två stycken kakor på sajten;
session_id = Är en sessionskaka som automatiskt tas bort när man stänger webbläsaren. Vi tar även bort den efter 18 timmar.
session_remember = Är en "kom ihåg mig"-kaka som sparas i 14 dagar i din webbläsare eller 14 dagar från att den senast sågs av oss.

@mangemani Vänligen kontrollera om dessa kakor sätts på din dator.
F12 -> Application -> Cookies -> https://www.sweclockers.com

Ta INTE en bild eller klistra in texten här! Med hjälp av den informationen kan man logga in på ditt användarkonto!

Jag kan från nattens backup se att du har 7 aktiva sessioner igång (så många gånger du loggat in) och en av dessa sessioner har du använt din session_remember kaka. Du har även nyare sessioner än den när session_remember användes. Den kakan har därmed tagits bort eller inte skickats över till oss på nytt.

  • Hur länge skulle du säga att du använder sajten efter du loggat in? (innan du stänger den och börjar aktivt surfa på andra ställen)

  • Hur snabbt loggas du ut efter du loggat in?

  • Kopplar du upp dig till en VPN efter du har loggat in?

Du kan om du vill skicka över dessa uppgifter i ett PM till mig om du känner dig mer bekväm med det.

Av jreklund

SweClockers

  • Ändrat lösenords algoritm till Argon2id*

FZ

  • Ändrat lösenords algoritm till Argon2id*

  • Vi byter logotyp till "FZ - Bildat av geeks"

Utöver det har jag hållit på med nya KPI:er och tittat på verktyg för att automatiskt få rättstavad kod. Nu håller jag på att skriva om BankID-modulen till SweClockers marknad, då nya strängare krav kommer i maj.

* Uppgraderas automatiskt vid inloggning och vi använder samma inställningar som Bitwarden. Lanserades i måndags runt kl 10.00, så har ni loggat in efter det har ert lösenord redan hashats om.

Av jreklund

Det är absolut en inkörningsperiod innan man har lärt sig vart alla knappar sitter. Har inte lyckats blivit vän med spel, så jag kör ett vanligt tangentbord exklusivt vid de sessionerna. Fick mitt andra Silver/White (Wireless, Underglow, Tenting) strax innan jul och håller på att testa hur bra den fungerar.

Skulle inte vilja kalla firmware för 1.0 direkt. Upplever ingen skillnad mellan Wired och RF så det är trevligt, men inte provat BT något. De tänkte köra en liknande prisbild på Raise2 som de gjorde för Defy vid Kickstarten, så är man intresserad av den är det då man bör slå till.

Av jreklund

Nu är jag inne på andra veckan efter semestern, i fredags släpptes följande;

SweClockers

  • Retro tema

  • Forumulären är nu mörka i mörkt tema

  • 25 års logotyper i mörkt och ljust tema

  • Wallpaper annonsen aktiveras först på 1800px eller större webbläsarfönster

  • Lagt in Edin Jusovic som redaktionsmedlem

FZ

  • Wallpaper annonsen aktiveras först på 1800px eller större webbläsarfönster