Inlägg

Inlägg som nlkar har skrivit i forumet
Av nlkar
Skrivet av MaxieTheHatter:

Börjar med att installera Digital Level Meters (http://www.darkwooddesigns.co.uk/pc2/meters.html) för att se hur ljudnivåerna ser ut.
Din röst bör ha en peak runt -4 och resten ska ligga lite under för att inte överrösta dig.
Hade själv problem med brusigt ljud på min mixer via AUX send, det visade sig vara gainen i windows mikrofonen som var alldelles för högt satt. (det interrna Realtek ljudkortet)

Jag förstår inte riktigt vad du är ute efter, du vill ta ljud från båda korten in i mixern och sen skicka ut samma signaler till OBS?

Vad jag skulle gjort i ditt fall är att skicka din mikrofon via FX-send för att enbart använda till skype (på så vis slipper de du pratar med höra sig själva och ditt spelljud) och sen skicka resten via Main out

Dold text

.

Tack för att du tog dig tid att svara. Testade att mäta ljudnivåerna med Digital Level Meters, inget som jag kunde hitta var för högt direkt men ska kolla mer noggrant i morgon när jag har mer med tid.

Vad du säger är precis vad jag är ute efter, jag har TS/skype på ett kort och spel/windows på ett annat så att de kan ha en varsinn line-in på mixern. Ljudet i streamen blir bra om jag tar ljudet från ljudkorten direkt men jag vill ju som sagt gärna ha ljudet i streamen från mixerbordet så jag kan ändra vad tittar hör via det i stället för att tabba ut eller ändra scen. Min mic har jag som du säger redan på FX send så ingen hör sig själv eller annat ljud.

En vän sa att det är lätt att det blir störningar när ljudet ändras mellan digitalt och analogt som det gör nu. Låter ju rimligt men finns det något sätt att motverka det?

Av nlkar

Hjälp med mixer

Okej så det har kört ihop sig lite för mig och jag skulle behöva lite hjälp från någon som har mer kunskap i ämnet än vad jag har.
Köpte mig en ljudmixer och en ny mic, tanken är att använda detta till streaming.

Som jag har det nu har jag två externa ljudkort, ett för spel och windows samt ett för teamspeak. Dessa går in i line in 3/4 samt 5/6 i mixern. Micken går via XLR på line 1 och ut via FX Send och vidare in i mic på ljudkortet för spel och windows.
Vad jag vill åstakomma är att använda ljud ut from mixern och in i OBS(streamingprogram). Alltså så att de som kollar hör vad jag hör inte vad ljudkorten hör.
Om jag tar ljud från main out, 2-track eller headphones på mixern och in via något ljudkort (testat det interna med) blir ljudet dåligt och har brus i bakgrunden.

Vad jag har att använda
Mixer: Behringer xenyx 802
Ljudkort Spel windows: Creative Soundblaster X-Fi HD
Ljudkort Teamspeak: Behringer UCA202 U-C
Mic: Samson C03
Virtual Audi Cables
En hel hög kablar

Hur skulle ni mer kunniga gjort? Tacksom för all hjälp /Linus

Av nlkar

Lirar typ endast altis life just nu. Lirar på Motds server då jag är med i klanen. Rätt nystartad veteranserver som håller på att ta sig riktigt bra. Tanken är en server där alla inte flyger omkring och farmar i mohawks, samt att det ska ta tid att få ihop miljoner på banken. Lirar själv som Polis, inga öppna slots just nu då jag håller på att slipa på reglerna runt poliser så får vi se hur vi gör sen. Kom och in och testa Sök på motd i serverlistan.

http://massofthedead.enjin.com/home

Av nlkar

Antar att du läst sweclockers test? http://www.sweclockers.com/recension/16604-headset-fran-corsa...
Håll dig så långt bort från G35 du bara kan, de är fruktansvärda. Tråkigt ljud, blir obekväma och varma efter någon timmes användning.
Tycker du ska kolla på ett par riktiga hörlurar och en lös mic men om det är headset som gäller så hade jag personligen kört på QH-90 eller Sennheiser 360 eller 350.

Av nlkar

Om du drar igång prime95 men väljer att bara belasta en kärna så ska du se att den hoppar upp till 3.9.

Kolla 4930k här så förstår du hur den boostar vid olika belastningar. http://www.intel.com/support/processors/corei7/sb/CS-032279.h...

Av nlkar
Skrivet av tobias95g:

De nyare modellerna R9 XXX har ingen anslutning för crossfirebrygga, det körs genom pci-e.

Det vet jag, men jag vet inte hur det fungerar om man inte kör mellan de PCI-e portar som är rekommenderade för 2-way CF. Ett kort borde väl då köras i x4 och om det påverkar för "PCI-e CF bryggan" har jag ingen aning om.

Av nlkar

Det finns en I5-760 på swecmarknaden har jag för mig. Det ihop med något begangnat grafikkort och lite mer ram är väl den "bästa" uppgraderingen du kan göra på en liten budget. Samtidigt vore det att "uppgradera" till utdaterad hårdvara. Din skärm kan väl inte vara någon höjdare att sitta på idag heller

Av nlkar
Citat:

3x PCIe 3.0 x16 slots (support x16, x8/x8, x8/x4/x4 modes)
Install two AMD Radeon™ HD graphics cards into the PCI_E2 & PCI_E5 expansion slots.

Som jag förstår det får du bara x8/x4 om du gör som du frågar om, hur det fungerar utan CF-brygga vet jag inte så det får någon annan svara på.

Av nlkar
Skrivet av B777Y:

Aprilskämt! *Tummen upp*

Men va faan! Nu förstörde du det roliga, man vill ju läsa alla kommentarer från folk som faktiskt går på detta.

Av nlkar

Så ska inte win8 fungera med standard inställningar. Inget du ändrat i inställningarna för musen? Trasig mus kanske? Kollat den i en annan dator?

Av nlkar

Tomb Raider 1,2 och 3
Max Payne 1 och 2
Arma 2
Red Alert
Wolfenstein 3D och restun to castle wolfenstein
CS
Civ 4&5
Left 4 Dead 2
The Elderscroll serien
Medal of honor
Microsoft Flight Simulator WW2
Age of empiers
Diablo 2
Quake 2 och 3
Duke nukem 3d
GTA 1 och 2
Cossacks

Av nlkar

Var har du sett det och hur stor skillnad? Skulle inte byta ut 16gb 1600 mot 8gb 2400 om du inte sitter på någon amd apu. 6-800 är väl rimligt, beror lite på om det är 4x4 eller 2x8.

Av nlkar
Skrivet av nicjor:

Hejsan!

En fråga till om det går för sig. Första skärmen kopplar jag både till moderkort och grafikkort, men sen har jag inga mer dvi utgångar
på moderkortet kvar, har ett mitx moderkort. Kopplar jag andra skärmen bara till grafikkortet eller?

Tackar för svar till en nybörjare!

Mvh Niklas

Vänta nu? Kopplar du en skärm till både moderkort och grafikkort? Båda skärmarna kopplar till grafikkortet.

Skrivet av Killbom:

Man klickar på "Inställningar" längst upp till höger, om någon undrade.

Hittade inställningar vad gör jag nu då?

Av nlkar
Skrivet av tvelander:

Ja hur annars ska du komma upp över 3GB minne om du inte maxar inställningar?

1x Titan 7680x1600 = 10 FPS men kanske 4-5 GB VRAM använt.

Vad dryg du uppfattas när du svarar på hans fråga med en fråga sådär.
Jag antar att han syftar på att du skrev just 120Hz i det han citerade och att frågan är om en 120Hz skärm kräver mer vram än en 60Hz skärm.

Av nlkar
Skrivet av som99:

Kommer sträck och liknande innan Windows är startat så har det absolut inget att göra med drivrutiner.

Nu är det ju medans windows laddas som sträcken först syns om jag förståptt TS rätt. Är inte Nvidia drivrutinerna involverade då?

TS du har fått en del tips jag inte vet om du följt (använd citera funktionen). Avinstallerat drivrutiner i safe mode? Använd driver sweeper! Provat en ominstallation av OS? Annars är det ju ett gammalt kort och det är väl inte så konstigt om det gett upp. Prova att baka det isåfall! Kul att veta om det fungerar för dig

/Linus

Av nlkar

Hade gått på Corsair om det stått mellan de två. Mina tidigare Razer tangenbord har gått sönder rätt fort.
Till mekaniska tangentbords försvar, alla brytare låter inte, finns dämpningar att sätta mellan tangent och brädan som tar bort ljudet när tangenten slår i botten också.

Av nlkar

Två skärmar kan du ju inte spela på, tre är rätt nice men skulle hellre köre på en stor högupplöst skärm(inte prjektor). Men det beror väl lite på vad man spelar?

Av nlkar

Det är inget e i chassi Har inget så kan inte svara på hur luftflödet är men det duger nog, beror ju på vad du ska trycka in för komponenter. Tycker inte du ska ha någon LED alls men det är ju en smaksak.

Här har du samma 200mm fläkt men lägre pris http://www.inet.se/produkt/5322366/cooler-master-megaflow-200...

Av nlkar

Hur stabilitetstestar du? En vända i 3Dmark/heaven/valley betyer ju inte att det är stabilt. Brukar köra en timma var med heaven och valley. Efter det 3-4 timmar 3dmark och sen toppa det en längre sittning BF3(för att det är stabilare än bf4). Nog många som inte skulle hålla med om att det räcker heller
BF3/4 kräver oftast en högre spänning vid överklock än vad benchmarks och andra spel gör så för att svara på din fråga om spel, ja.:)

Av nlkar
Skrivet av Tozzi:

Läs mitt inlägg ovan, I beg the different, har testat runt bland diverse kylare.

Tornkylare har oftast bättre fläktar medföljande vilket gör att kylaren i sig får missvisande resultat av hur mycket värme den egentligen klarar av att föra bort.

Har läst, funderade, kollade lite recentioner men står kvar vid mitt uttalande.
Du kan byta fläktar på luftkylare också och få bättre temperaturer/lägre ljudnivå. Köper man en 620 och bra fläkt är du ju uppe i samma pris som en nh-14.
Visst du får bättre kylning med en 620 än en hyper evo som jag föreslog, men för ett mycket högre pris där du får en tornkylare som utpresterar 620 för samma pengar.
Lägg till allt som kan gå fel med vattenkylning på detta.

Däremot om du flyttar datorn ofta, har platsbrist/dåligt luftflöde eller tycker det är häftigt med fönster på chassit kan jag förstå att man väljer en sluten vattenkylningslösning.

Hyper EVO är nog det mest prisvärda du kan köpa för cpu-kylning och räcker nog till för de flesta med en normal överklock.

Bra!