Inlägg

Inlägg som Parabellum har skrivit i forumet
Av Parabellum
Skrivet av Dava:

Hur ser det ut med ACHI? Jag fick liknande problem när jag resetade bios för ett tag sedan. Har du inte samma ACHI-inställningar (av/på) som när du installerade Windows kommer du få BSOD varje gång du startar datorn tills du antingen ändrar det i bios eller installerar om windows.

Fast kör du med SSD måste du väl ha ACHI, så jag är kanske ute och cyklar..

ACHI är det, som sagt har inte rört inställningarna förutom Boot priority. Jag kopplade om satakablarna så som de var innan (tror jag) och inga fler BSODs, men det där med tidsomställningen.....

Av Parabellum

BOOT-problem: Ny hårddisk, Asus Uefi sen Bluescreen!

Tja, så jävla trött och så kusligt kass på detta. Men innan årsslutet blir det ändring på det!

Nu är det såhär, jag köpte en ny 3tb hårddisk fr Seagate. Har OCZ Vertex3 som boot-disk/OS, och en annan mekdisk. Asus P9X79WS är mobo't, med 2st. 6Gb/s av X79, 4st. 3Gb/s också X79, och sist men inte minst två till sata-3 portar (Marvell).

Kopplade in skiten som vanligt, fipplade om lite bland portarna, säkert det som spökar... Hur som helst:
Kollade in BIOS, inte riktigt hemmastadd med det än, då jag inte hållit på med det så mycket. Boot-priority ordningen var åt helvete, ändrade lite där, så att OCZätan blev först. När jag sedan gick ur BIOS kom det efter några sekunders "Startar Windows..." en jävla BSOD som flashade fram snabbt, och sen omstart..

Jävla mosig i huvudet så manualen begriper jag inte. Inte fan ska det vara problem med att byta SATA-kablarna mellan portarna? Hjälp mig för faa* skar upp fingret på fläktjäveln också! Saaatan, och ett icke-modulärt nätagg från AXP har man också, ett stort ormbo med kablar hit och dit.!!

Åter igen; hjälp uppskattas. x'(

EDIT: kanske skulle lagt tråden i mjukvara, men näe...
juste, glömde det mest skumma av allt - tiden ställdes fram 4 timmar(????)

Av Parabellum

RtCW och MoH:AA var de första "seriösa/riktiga" - spelar dem än idag lite då och då, nostalgi alltså!

nej förfan glömde några racingspel från 97-98 typ... innan dess var det barnspel och dylikt skit, som jag inte räknar som riktiga "datorspel" om ni nu fattar vad jag menar:)

Av Parabellum
Skrivet av nulldoze:

Har själv ett Filco Majestouch 2 med Cherry MX Brown - precis det jag önskar av ett tangentbord. Inga LEDs eller annat, inga extra-tangenter/knappar, bara ett väldigt stilrent kvalitets-tangentbord som gör det ett tangentbord skall göra.

0hh fyfaan ett filco är ngt som jag vill ha, blåa brytare! klicklack:)
sitter nu på en 6gv2 med svarta brytare - lite för tunga doch och saknar "bumpen" ...

haha sittwr faktiskt o städar tgbordet, plockat av alla tangenter,

Av Parabellum
Skrivet av skog1s:

Men herregud vilket snack om A W.

Vilken datorentusiast hade kommit på att köpa A W,? Eller fått för sig att ens göra det!

Alla ni som försvarar A W för att dom är "som dom är" tänk på vilket forum ni skriver i.

Och att det kommer med en superfin garanti från Dell som kommer hem till en dagen efter, Och?

Vi löser våra problem tillsammans här! Och kan man läsa så räcker det oftast! Annars så skapar man en tråd. Helt kostnadsfritt

Sen att många fattar det i efterhand, och hatar sig själv för att dom hade ju kunnat köpa smartare. Är en helt annan sak!!

Så jävla rätt!
Jag står för min åsikt: Alienware är det plastigaste, mest överprisade äckel som finns! Jag tycker ärligt talat synd om de hundratals finniga ungdomar a la 'gamerz' som blir totalt blåsta pga deras okunskap. Man köper skiten (eller föräldrarna) endast för att man har stålarna, och att man är extremt lat. Har man ingen som helst ork att lära sig lite om datorer, och jag menar verkligen 'lite', innan man pröjsar en 'data' för 20k - då är man fanimej helt väck. Alla dessa studentrabatter på Dustin och fan och hans moster - det lockar ännu fler BF3-törstande datorokunniga stackars barn!
Moderkortet fick mig nästan att kräkas, och fläktarna... Två fläktar! Och plasten... usch och fy! Fyfan!

Måste säga att jag känner mig stolt att vara 18 och byggt ihop en dator helt själv, 'självlärd' dessutom. En hel del från Sweclockers också!
...fan jag måste fortsätta på mitt bygge! Shit, redan april, snart maj!

I'm out! Peace!

Av Parabellum

"Wooow såå jää'la häftig hårddisk! Alienware!!! Maxar den BF3 lr?"

Av Parabellum

Undra om AMD vinner i år igen? Detta mot GTX690??

skitsamma, jag vill ha BIG-Kepler! Riktiga 680! eller 780! !!

Av Parabellum
Skrivet av Extremaz:

Installerade en ny drivrutin till kortet nu så får se om det hjälper, har högerklickat och sett att det stått "Stäng av hårdvaruacceleration" men den har varit i en grå ton och inte klickbar... Märkte också igår att en viss video kan funka om man går in på en annan sedan tillbaka några gånger så får man bild på den som först var grön, men då blir en annan video som funkade direkt blir nu grön... XD

Har du också fått "white screen of death's"? Som även fuckar upp banners, med andra ord allt som har med flash att göra. Det du beskriver att Youtubeklipp och likande blir gröna så fick mina ett extremt flimmer på köpet... Själv har jag stängt av hårdvaruacc., ominstallerat flash och uppdaterat. Drivrutiner nästa...

Av Parabellum
Skrivet av Casgar:

Håller med. Mer brandgult åt folket!

SweClockers-bräda! perfect matchning!

...men Zotacs förra ATX-moderkort blev ju inte lyckat. X58..nånting, utan kylflänsar överhuvudtaget på spänningsdelen (!)

Av Parabellum
Skrivet av furuliden:

Om några år så sitter alla med sina 8 kärniga proccesorer och maxar Battlefield 5, men du sitter kvar med din gamla 4 kärniga Q9450 och spelar Black ops.

Like a baus! OO:

haha, näe men Ivy Bridge (LGA1155) är Intels mellanklass, liksom Sandy Bridge. -E suffixet betyder den upphottade versionen (SB-E) av att döma från Intels roadmaps, som verkar lite diffusa. Enl. den första ska Ivy-Bridge inte få någon 'storebror', men Haswell får sannolikt det (Haswell-E)

http://www.sweclockers.com/nyhet/15201-intel-ivy-bridge-e-anm...

Av Parabellum
Skrivet av Tumnus:

IB tillhör socket 1155.. Så "slå till med en SB-E eller 1155" är inte direkt "Fuck it"..

haha ojdå, men du fattar vad jag menar eller hur?
2600/2700K eller SB-E (LGA2011) - eller Ivy om man nu så vill det...

Av Parabellum

Vad hade ni förväntat er? En TICK är endast en förminskning. Haswell är ngt ni kan längta till, nej fuck it, slå till med en SB-E eller 1155!

Av Parabellum

Så jävla kul när en ny processor lanseras från Intel (och AMD också, fast jag aldrig ägt en)

Förväntade mig inte mycket, då detta endast är en 'die shrink' - TICK (eller tock?!)
TOCK'sen är mer intressanta - då blir det en hel del nytt!!

Menmen, sitter på en 3930K så jag väntar tills Skylake, bra recension f ö!

Av Parabellum

Fan det gör ont att säga det här, men Gigabyte: du går downhill.
Först p12-designen med pickadollen, underligt X79-sortiment, felaktiga sådana också, och nu detta...

Visst, man (inte jag) kanske köper skiten "bara för att". Ingen aning om hur bra dessa kyler jämfört med vanliga större fläktar...
Äeh, jag tror det endast är en prototyp för att få uppmärksamhet.

Av Parabellum
Skrivet av tvelander:

Varför testa ni inte MSI Big bang power X och Asus rampage 4 Extreme och Sniper X79?

Big Bang och Rampage skulle vara kul om de kunde lägga till i testet, typ... Samma testrigg, ´samma överklockning osv.

Så, snälla Emil och Jonas! Mest av allt skulle jag vilja se mitt Asus P9x79 WS (workstation) mot Rampage IV Extreme - exakt likadan layout.
Såklart med likadan testmetod som denna!
Pleease!!

Av Parabellum
Skrivet av toxicstone:

Ingen ras

Deras filosofi är säkerligen att enkelt är bra, man kan få liknande resultat på ett enklare sett men då är det med lägre kvalite och inte samma prestanda.

Handlar själv enormt från kina och har kontakter i sverige där man vissar ibland upp roliga innehåll på produkterna

Nej, det har inget med att de är kineser o göra. Det är som ngn sa tidigare - kulturen. Men jag tvivlar som sagt på att Kina är sämre än andra när det gäller kvalitet. Bara att Kina har hamnat i rampljuset pga att nästintill allt kommer därifrån. Kollar man på procenten vilka som fuskar osv är Kina nog jämnt med andra länder i tredje världen. Eller Industriländerna för den delen...

Av Parabellum

HAHAHAHA! Jag väntar på GK110!

HD7970 och GTX680 är båda riktigt råa kort, men snart så...

Av Parabellum
Skrivet av aragon:

hej

jag kör med raid6 och ZFS som filsystem efter att det två gången gått åt pipan när en hdd går sönder i raid 5 och en 2 hdd gick sönder under rekonfen av raiden , samma sak hände när jag körde raid1.

så igen kör med raid6 och zfs om du kan. när det gäller hdd så använder jag seagate st32000641as som har 5 års garanti.
när det gäller 5400rpm och 7200rpm så tycker jag det var en stor skillnad både på tiden det tar att hoppa mellan olika filer på tex samba serven och och tiden det tar att flytta stora filer (2-9TB)

/aragon

RAID6 är väl ganska ovanligt, att det inte stöds av en del kontrollers.

Asus P9X79 WS (workstation) moderkort med Intel X79-chipset som endast stöder 2st 6gb/s portar i RAID0/1/5/10-konfig. och 4st i vanlig konventionell SATA2-portar. RAID5 kräver minst 3 diskar, och 3gb/s är inte att rekommendera va? Vad jag hört (ja, jag är lite trött i huvet just nu...) så blockerade Intel hårdvaru-RAID i X79, eller ngt sådant. Matrix Raid kanske är ett alternativ? Är lite osäker om mitt moderkort stödjer hårdvaru-Raid, eller om jag måste införskaffa svindyrt PCIe-kort. Jag pallar inte tillbringa timmar åt att leta information utan någon som helst aning om vad jag söker, så jag överlåter det till frivilliga swec's som säkert redan vet en hel del om allt detta kring,... trött på att säga det, men.... R-A-I-D!

don't throw shit at me, jag har ingen direkt högre erfarenhet av RAID, bortsett från grunderna.
Men RAID5 (eller 6 kanske) låter vettigast, med 4st 2-3tb diskar. 7,2K 6gb/s 64MB helst för pengen kring 50 öre/giggen.
Tack på förhand:)

Av Parabellum

Köp en billig SSD? Finns inga skäl att låta bli. Du kommer märka skillnaden, speciellt om du installerar operativet på den!

Av Parabellum
Skrivet av Biberu:

Beror antagligen på vilket font du har valt.

UFT-8, restartat, testad olika unicode-typsnitt, skrivit om lite av signaturen... inget funkar. NP++ måste man spendera ett antal timmar framför innan man har en chans att förstå och göra rätt. Och 'systemet' varnar fortfarande för radbrytning och att jag har 5+ rader, fast jag i själva verket endast har tre, om man tittar på slutresultatet (inte förhandsgranskningen). Ska jag räkna raderna på den blir det fyra st, eller egentligen 3½

Hur ska jag gå tillväga?

mvh
/p"C"b