Inlägg

Inlägg som Zer0x har skrivit i forumet
Av Zer0x
Skrivet av Sarato:

Då skulle jag säga att Sakuran är ett suveränt alternativ:
https://yum-asia.com/eu/product/sakura-advanced-fuzzy-logic-c...

Den har en kapacitet på strax under 1,9 liter.

Jaha, jag tittade på den förut men det står 1,5l på deras hemsida. Det får nog bli den då även om jag inte är så förtjust i att den ser ut som ett rymdskepp. Hur funkar det med kontakt för våra uttag om man beställer därifrån?

Av Zer0x

Jag har en tefal classic 2 som börjar släppa teflon så tänkte köpa en ny riskokare. Problemet jag har är att alla i liknande storlek är äckligt dyra. Min nuvarande är på 1.8L och den är för liten emellanåt så jag skulle helst ha en som är på 2. Jag har mest gjort ris och gröt i den så nästa måste ha en keep warm funktion som man själv kan välja att aktivera. Jag skulle gärna slippa teflon också, är inte jätteförtjust i det. Finns det någon vettig riskokare med dom kraven under 2000?

Av Zer0x

Hjälp med värdering dator

Jag ska sälja min dator nu som bara har stått och samlat damm i ett par år. Problemet är att jag inte har en aning om vad jag kan ta för pris för den, om det är värt att sälja i delar eller om jag kan bli av med den komplett. Sist jag hade lite koll gick bara grafikkortet för 10 000 så det säger kanske en del.
Grejerna är:
Msi b450 gaming plus max
Corsair rm750 80 plus gold
1 tb ssd sticka
Amd 3600x
Sapphire pulse 5700xt 8gb oc
Fractal design r4
Chassi gammalt, resten från Dec 2019.

Logitech G413 Silver
Steelseries rival
23.6" ips skärm från typ 2014
Hyper x cloud flight

Så vad kan jag tänkas få för det här?

Av Zer0x
Skrivet av joeldeluxe:

Har du appen så borde du kunna lägga till paketet där och se var den har skickats ifrån?

Det står okänd avsändare i appen.

Det verkar vara lite olika bud, jag har ett tag att överväga det men vad är det värsta som kan hända om jag hämtar det? Jag är väldigt nyfiken på vad det kan vara nu.

Av Zer0x
Skrivet av Eazy:

Vad skulle kunna hända om du åkte dit och hämtade det menar du?

Ja jag har ingen aning, jag vet ju inte vad som finns i det, men min första tanke när det inte finns någon avsändare var att det innehåller något olagligt.

Av Zer0x

Avi från postnord okänd avsändare

Jag har fått en avi från postnord om att jag ska hämta ut något, det finns ingen info om vikt, storlek eller avsändare på försändelsen när jag söker på det. Jag har inget minne av att jag har beställt något, och alla gånger jag har gjort det så står det varifrån det är och paketets dimensioner och vikt. Vågar jag hämta ut det? Kan jag åka dit för något om det skulle visa sig vara något skumt?

Av Zer0x
Skrivet av Ostbullen:

Större coop brukar ha en "importhylla" där de har amerikanskt godis och fanta i regnbågens alla färger. Du kan ju ta en titt på din lokala coop om de även importerar udda monster?

Okej, jag får kika där o titta vad som finns

Av Zer0x

Är det bara för mig som avanza bara står o tuggar? Jag kan inte ens logga in nu.

Av Zer0x
Skrivet av Networker:

Har du kollat Amazon?
https://www.amazon.de/s?k=monster+energy&__mk_de_DE=%C3%85M%C...

Edit: Teoretiskt är amazon.de "inte i Sverige", men du får ju hem det till dörren precis som om du hade köpt det från svensk hemsida. Så det kvittar kanske att amazon ligger i Tyskland?

Jag är ute efter nånstans där man kan köpa dom styckvis, det är till en yngre släkting som är torsk på såna så vi tänkte det kan vara lite kul att få olika sorter, det skulle ju vara tråkigt om man köper hem ett flak och så smakar det kattpiss om det

Av Zer0x

Köpa udda Monster i Sverige

Jag har fått i uppdrag att hitta var man får tag på varianter av Monster energidrycker som inte finns i matbutiker, OKQ8 o liknande butiker. Jag har hittat lite sidor som kränger amerikanska importgrejer men där kostar dom som man inte ser till vardags mellan 50 och 100kr st, vilket verkar vara helt absurda priser. Finns det andra ställen man kan få tag på det?

Av Zer0x
Skrivet av Kent:

Mörkertalet är ganska stort när det gäller ESD-skador. Detta då felen inte behöver att uppstå direkt utan kan ligga latent i månader/år. Trevligt att du inte har upplevt några problem, men det är lite som att tipsa om att dammsuga datorn, köra bil utan bälte osv. osv. bara för att man hade turen på sin sida.

Ett par matnyttiga länkar ang. ESD:

Statisk elektricitet: ESD-FAQ redux.

ESD eller elektrostatiska urladdningar ingen myt i datorvärlden.
https://portal.postnord.com/skickadirekt/?toCountry=SE&produc...

Tack.

Skrivet av TMG:

Postnords "Skicka Direkt 3 kg" inkluderar försäkring för upp till 50000 kr enligt dem.

Läste här på forumet att försäkringen bara gäller nya produkter och i annat fall ersätter dom bara med ett kilopris. Finns det några andra försäkringsbara alternativ?

Av Zer0x
Skrivet av griid:

Så länge du har esd-påse och packar det väl är det inga problem. Tänk på att använd mer packmaterial än du tror. Kortet ska ligga stabilt och inte glida omkring.
Posten mfl. är inte kända för att hantera kollin varsamt.

Jadå, jag kommer fylla med bubbelplast så det inte kan röra sig om ingen annan har nåt bättre förslag, sen lägga det i en större kartong som också är fylld med bubbelplast, jag har hört historier från folk som jobbar på posten och har själv fått paket med hål och tryckskador. Går det att få fram någonstans på postnords hemsida vad det kostar att skicka paket spårbart o försäkrat?

Av Zer0x
Skrivet av griid:

Jag hoppas GPU kommer ligga i en anti-stat-påse, innan du klär in det i bubbelplast?

Det bästa vore om du lade originallådan i en annan låda med packmaterial. Så gjorde jag när jag skickade mitt kort jag sålde.
Tog det visa posten, 165:-

Packas i esd-påse skulle det stå, tänkte på annat när jag skrev inlägget så det slank bort. Org kartong har jag inte kvar men det går ju att göra en lösning med dubbla kartonger ändå.

Edit: en polare hade tydligen kvar ett par esd påsar som delar kommer i, går det att återanvända en sån eller är det engångsgrejer?

Av Zer0x

Skicka grafikkort

Tänkte sälja mitt grafikkort nu och är på jakt efter lite tips då jag aldrig har skickat paket utöver klädreturer.
Grafikkortet kommer givetvis packas och lindas i bubbelplast, men vad är det säkraste man kan fylla tomrummet i kartongen med, mer bubbelplast? Vilket fraktsätt är det bästa? Det är ändå nästan 10 000 kr ömtåligt material som ska komma fram helt så jag blir lite nojig att det ska vara trasigt när det kommer fram.

Kjell har slut på esd-påsar i som är tillräckligt stora o hittar bara conrad.se utöver Amazon som säljer det men det tar emot att betala 70 kr i frakt för en påse för 10kr och ändå behöva vänta till på fredag för att få tag i det. Finns det några andra alternativ?

Av Zer0x
Skrivet av Zidious G:

Mina 5000 kr jag köpte aktier för förra veckan i SNDL har nu blivit 11.471 kr. Tack /wallstreetbets! Och den stiger fortfarande med brant kurva dagligen så go for it. Men bara med pengar du har råd att förlora, som alltid.

Hann du sälja innan raset?

Av Zer0x
Skrivet av Yonie:

Möjligt. Vi såg vinsthemtagningar vid öppning idag och sen en enooorm volym. Just nu 6x snittet. Möjlighet finns ju för en stegrande uppvärdering.

Samtidigt har den största ökningen säkert skett. Men det kommer ta fart återigen när snack om legalisering i USA börjar gasa.

Det är min högst spekulativa tro.

Okej, jag petade precis in lite i SNDL utan någon som helst påläsning utan enbart grundat på att det har börjat hypeas ordentligt på wsb nu istället för GME. Får se om man lyckas pricka en försäljning innan dippen kommer eller om det visar sig vara värt att hålla i det.

Av Zer0x

Är det för sent att hoppa på cannabiståget? Är det någon som är insatt i APHA, TLRY eller SNDL här?

Av Zer0x

Är det någon som har något tips på en vettig fond för grön energi?

Av Zer0x

Det löste sig, tack för alla svar:)

Av Zer0x
Skrivet av frankof:

Nja, hade man fått se hur kontakten ska sitta så hade det kanske hjälpt, jag vet inte vad som är höger/vänster på den bilden.
Jag hittade det här: https://allpinouts.org/pinouts/connectors/motherboards/mother...

Det är dock skrivet 1998 så jag vet inte om det är samma standard idag.