Inlägg

Inlägg som Zer0x har skrivit i forumet
Av Zer0x

Vad är jord och + på 3pin fläkt?

Köpte en chassifläkt för ett litet projekt och ska testa driva den med usb, ett problem jag stötte på är att alla kablarna från fläkten är svarta, jag hade hoppats att det skulle gå att se vilken som gör vad. Så, är det någon här som har koll på vilken som är signalkabeln i en 3 pin fläkt?

Av Zer0x

Wifi fungerar bara på mobil/chromecast, inte laptop

Jag har lite problem med min router. Jag får inte den att funka med min laptop eller mina usb wifimottagare. Jag har testat mottagaren på en polares router och den fungerar felfritt, likaså laptopen. Jag vet dock inte var jag ska börja felsöka öht, är det någon som har koll på det?

Av Zer0x
Skrivet av Sebbepojken:

Är det bara backning i mörker du tycker är ett problem eller är det även svårt att till exempel se andra bilar bakom dig när det är mörkt ute? Jag vill ju ha det så mörkt som möjligt utan att det blir en trafikfara

Nej det är lite det som är problemet - de flesta som har toning har det från inköpet och det är därför svårt att fråga folk Jag tycker just att det är svårt att få en uppfattning om hur mörkt/svårt det är att se ut beroende på toningen. Vill att det ska komma in så lite ljus som möjligt men ändå kunna se ut så bra som möjligt och då är det svårt att veta hur stor skillnad det är på de här 20, 15, 10 och 5%.

Jag har sett flera rutor med 5% och de ser helt bäcksvarta ut - det är uppenbart att det är mörkast möjliga. Och det verkar enligt mina fördomsfulla empiriska studier vara främst folk som vill ha en snygg toning som väljer 5%, för det verkar inte särskilt funktionellt.

Så mörkt får man väl inte ens ha? Låter som att det skulle vara väldigt mörkt i bilen!

Tack för input! 20% tyckte jag inte heller var några problem vad gällde att se ut heller, så jag kan tänka mig att 15% är snarlikt. Känns dumt att välja en grad (t.ex. 10%) som sedan kanske eventuellt visar sig vara för mörk Samtidigt känns det dumt att välja 20% som jag vet att jag egentligen tycker är för ljus för solljusets skull.

Har du ingen bil du kan kika i som är tonad? Det släpper in mer ljus än man kan tro när man tittar på siffrorna. Jag vet dock inte hur pass mörkt det blir i bilen om man inte har ljusinsläpp genom taket också så om du inte har det kan det vara overkill med 5%. Du kan ju också köra 20% i baksätet och lite mörkare bakåt, det är skönt att veta att ingen ser vad man har i skuffen för att minimera inbrottsrisk

Av Zer0x

15% bak kommer absolut inte bli för mörkt, jag kör det på mina framrutor atm.

Av Zer0x

Bumpar tråden lite här men borde det inte gå att slippa avgiften på 75 kr om man betalar in momsen på postnords hemsida direkt vid köp av vara från aliexpress?

Av Zer0x
Skrivet av Hund:

Ubuntu-familjen, Mint, pop_OS!, Manjaro och allt vad det nu finns är alla enkla varianter. Jag skulle säga att Linux rent generellt, oavsett Linuxdistribution är enklare än Windows alla dagar i veckan. Dock är Linux till viss del annorlunda och det förväxlar många med att det är "svårt".

Sedan är ju dock kanske Arch, Gentoo och Slackware enklare på ett annat vis än nybörjarenkelt.

Haha! Jag är faktiskt ingen Arch-fanboy, jag använder det inte ens längre. Men det beror på gemenskapen runt det och inte för att det är en dålig Linuxdistribution (för att vara systemd då. ).

Tack för det! Jag hittade ingen relevant information när jag sökte på webben.

Det låter ju lovande, då ska jag nog ta o testa pop_OS, tack för råden

Av Zer0x
Skrivet av Lembritt:

Pop!_OS, baserat på Ubuntu.
Ubuntu, kommer ny version idag.

Ska testa Ubuntu 19.10 i helgen och Pop!_OS när dom släpper ny version baserat på Ubuntu 19.10.

Skickades från m.sweclockers.com

Det såg helt klart intressant ut.
Mitt problem är att jag är rätt lat, jag vill att min dator ska fungera utan att det kräver att jag håller mig insatt i vad som är på gång och inte ha massa onödiga funktioner. Bör jag hålla mig till Windows då eller kan man vara pleb och ändå använda Linux?

Av Zer0x

Vad skulle ni rekommendera om man vill ha ett så simpelt operativsystem som möjligt som fungerar till att spela CS och WoW?

Av Zer0x
Skrivet av Sando:

Är det alltså en stationär dator?

Japp.

Av Zer0x

Jag lät datorn vara i 15 min den här gången så kom bilden igen. Vad kan orsaka det här? Och varför stängs inte programmen av när jag stänger av datorn?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zer0x
Skrivet av Sando:

Gjorde du en uppgradering eller clean install?

Om du gjorde en uppgradering så skulle jag rekommendera att göra en clean install. Det är inte ovanligt att det bråkar efter uppgraderingar.

Clean install. Kan tilläggas att datorn har fungerat som den ska fram tills igår om man bortser från Windows nonstop uppdateringar. Den har dock inte velat stänga ner program helt och hållet när jag stängt av datorn, när jag startar den igen är fortfarande alla flikar som jag hade öppna på Chrome etc uppe när datorn kommit igång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zer0x

Svart skärm när datorn startas

Hej, jag bytte nyligen från Win 8 till 10 och nu har datorn börjat bete sig märkligt. När jag startar den så är skärmarna bara svarta, den enda respons jag får från datorn är när jag trycker ctrl alt del, då kommer den menyn upp, task manager går också att få fram. Jag har testat enkla fixes som omstart av Windows Explorer och omstart av datorn men inget av det hjälper. Om jag loggar ut så kommer det fram bild igen så jag får för mig att det är Windows som jävlas med mig. Är det någon här som vet vad det kan vara?

Av Zer0x
Skrivet av NewCamps:

Jahapp Kostnadsförslaget ligger på 5200kr man får la ta och bita ihop och betala och skita i pascal som lanseras snart:(

Tycker du antennuttaget är värt 5200 kr?

Av Zer0x

Bumpar här, är det något som vet någonting om när luren kan komma?

Av Zer0x
Skrivet av pi:

Systembolaget är fantastiskt. Betalar gärna lite extra för den fantastiska servicen och utbudet. Genererar skattepengar istället för vinst för nåt äckligt företag. Systembolaget är unikt och jag hoppas det lever länge till.

Skickades från m.sweclockers.com

Systembolaget är bra på vissa saker, men principen är äcklande. Vi har det för att staten anser att våran befolkning inte klarar av att hantera alkohol, så dom vill reglera det och lägger en straffskatt på det för att förändra vårat beteende och syn på alkohol.

Sen så är det dom stora negativa punkterna, iallafall för mig.
Kassa öppettider, varför får jag inte handla brännvin på kvällar och söndagar?
Överpriserna, varför ska det vara lönsamt att åka 100 mil för att köpa öl och sprit i Tyskland som har fraktats från Sverige redan?
Kylda drycker? Det går inte att bara hoppa in på systemet, köpa ett par flaskor öl och stoppa dom i kylväskan om man inte vill ha pissljummen öl när man kommer till stranden.
Det finns så mycket negativa saker med Systembolaget, är fördelarna verkligen värda det?

Av Zer0x
Skrivet av mrqaffe:

Man ställer in det i accesspunkten, dvs i routern, kanal 13 är tex inte tillåten i Nordamerika så har man valt den i kombination med "USA" så blir det ingen kontakt eller extremt instabil kontakt (men troligen ingen alls)
Kanal 48 får inte användas på visa platser i Asien
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels

Ssid bör inte innehålla åäö eller mellanslag eftersom det kan innebära att en del enheter slutar läsa det när de träffar på de tecknen och eftersom ssidt dessutom är salt till kryptonyckeln så funkar den inte alls.

Båda sändningsfrekvenserna är inställda på Sverige och inga svenska bokstäver eller mellanslag i namnen. Kanalbredden borde väl inte spela någon roll, det är inga trådlösa saker i närheten förutom min telefon och min dator.
Hur ser jag om jag har några spärrar mot standarder som du nämnde tidigare?

Av Zer0x

Ingen som lyssnar på svensk förortsmusik?
Låten börjar på 1.43 om man inte vill se introt

Av Zer0x
Skrivet av mrqaffe:

Har du valt rätt land (dvs kanaler) ?
Har du ett ssid utan mellanslag och åäö ?
Har du nån form av spärrar mot olika typer av standarder typ "bara 802.11n"
Har du provat olika kanalbredder ?

Vet inte, 2.4GHz är på kanal 13 och 5GHz är på kanal 48. Jag hittar inte var man ställer in kanal och land för tillfället.
Bytte precis till ett utan åäö och det hjälpte inte, det har funkat förut med svenska bokstäver.
Var ser jag det?
Samma här, var ser jag det?

Av Zer0x
Skrivet av AndersHu:

OK.
Fungerar laptop med 2.4GHz, eller strular det?

Jag startade om routern och installerade om nätverkskortet och nu lyckas inte datorn hitta den öht. Den kan hitta Chromecasten en våning upp och routern 2 våningar upp när den lyckas få mottagning från den. Routern på bottenvåningen sänder på både 2.4 och 5 ghz nu och det hjälper ändå inte. Precis som förut så kan mobilen ansluta utan problem så problemet ligger hos datorn antar jag.

Av Zer0x
Skrivet av AndersHu:

Ominstallera nätverksadaptern (förutsatt att du kör Windows):
Gå till enhetshanteraren i Kontrollpanelen
Markera ditt nätverkskort och välj "Avinstallera"
Starta sedan om laptop och låt Windows hitta och installera drivrutin med standardinställningar.

Det hjälpte inte, har provat det 2 gånger nu. Det står att mitt modem har anslutningsproblem när jag felsöker men det känns konstigt iom att jag inte har några problem med mobilen eller min stationära dator (som visserligen är ansluten med sladd)

Skickades från m.sweclockers.com