Inlägg

Inlägg som I.P.Freely har skrivit i forumet
Av I.P.Freely

Hur kollar man max fsb?

Hur kollar man vilken den högsta fsb-frekvensen är som ens moderkort klarar av om man har sega minnen?

Kan man "simulera" att man har snabba minnen genom att köra minnena asynkront med fsb'n?

Är det chipset som ska ha mer spänning om man vill komma högre?

Av I.P.Freely

Någon som prövat med "den" boxade a64-fläkten? (typ 70 mm, holografiskt klistermärke på)

Av I.P.Freely

Tack för svaret ^^ får bli en pc4000-sticka och bättre kylning än den boxade så småningom så att man kan börja klocka på allvar...

Av I.P.Freely

För hög htt frekvens?

Blev lite uttråkad så gav mig i kast med att överklocka mitt system i sign... när den sk htt-frekvensen (använder clockgen) hamnar kring 240 låser sig datorn. Prövade att sänka dividern en aning för att fastställa att det inte var minnet som tog emot (?)och samma sak hände. Är det trots allt minnet som spökar tror ni (en sunkig pc2700-sticka) eller skulle jag t ex kunna köra med högre htt-frekvens om jag höjde spänningen till chipset? Hur har ni andra med ep-8kda3j som överklockat gjort? Förlorar man mycket prestanda på att sänka htt-multiplern från 4x till 3x?

Av I.P.Freely

hahaha power supply unit?

Av I.P.Freely

Ska man lägga så mkt pengar på ett grafikkort kan man lika gärna köpa ett geforce 6800 imo.

Av I.P.Freely

Wow! Ni lyckades iaf installera det... för mig själv buggade installationen ur efter en halvtimme och jag fick återställa datorskrället.

Av I.P.Freely

Läste en artikel där de lyckades överklocka 6800LE så att det blev nästan lika snabbt som 6800 fast det är väl fusk...

http://www.tbreak.com/reviews/article.php?cat=grfx&id=325&pag...

edit: 6800, inte 6800nu haha kan ju tolkas som 6800gt

Av I.P.Freely

Se till att få en processor med cg-stepping (alla Newcastle) de känns annars igen på AX i tillverkarnumret.

Här jämförs 2800+ processorn med en del andra (bl.a 3000+):
http://www.computerbase.de/artikel/hardware/prozessoren/2004/...

Har för mig att det skiljer ca 10 - 15% i prestanda, så om du vill ha det mest prisvärda borde du inte behöva ge mer än som mest 200 kr för en 3000+... Om 2800+ överklockar lika bra som 3000+ har jag ingen aning om, men man har fler möjligheter med en 3000+, dvs kan ha en högre multipler vilket kan vara bra om ens minnen suger...

Av egna erfarenheter kan jag säga att min 3000+ känns ruggigt snabb trots att jag kör med gamla pc2700-minnen vilket borde dra ner prestandan en hel del, så båda processorerna är nog jäkligt bra...

Av I.P.Freely

Jag hoppas att ingen oinsatt lyssnar på trådskaparen, som inte heller verkar vara särskilt "insatt" IMO. Efter att ha läst runt i forum, sett benchmarks, etc: 6800nu > 9800xt, kolla bara doom 3-prestandan tex. Frågan är om man vill ge ca 700 kr extra för ett 6800 istället för ett 9800pro (som ev. kan flashas till xt...).

Av I.P.Freely

Ep-kda3j enl. sign. Funkar bra, förutom att antingen får processorn 0,15 volt för mycket eller så är det sensorn som krånglar... då spänningen är inställd på 1,5 V i bios men överallt står det 1,65 V. Case-tempen i mbm och bios är dessutom olika. Ljudet är väl sådär... satte in ett sb live!-kort efter några timmar istället. Annars så tycks kortet funka utmärkt.

Av I.P.Freely

Inte patchat spelet eller något, får 51,8 fps med 800x600 hi med allt på förutom shadows och aa. Höjer jag upplösningen sjunker fps'en en bit under 40 för att inte tala om vad som händer om jag slår på shadows... kasst eller? (ser fortfarande fruktansvärt bra ut, synd bara att själva spelet inte är så roligt)

Av I.P.Freely

ep-kda3j rev 2.2 voltproblem!

Börjar bli lite irriterad på att moderkortet rapporterar att processorn får 1,65 v (1,63 nånting enligt cpu-z) trots att det är inställt på 1,5 v i bios! Jag överklockar inte ens nu och load-tempen ligger på 53 vilket är lite onödigt (boxade kylarn + as5). Nån som vet vad man skall göra och hur kollar man vilken version man har av bios? Att uppdatera den skiten är alltid lite pirrigt så skulle helst slippa göra det...

Av I.P.Freely

newcastle. hört att dem skall vara bättre på alla sätt än clawhammer med den äldre c0-steppingen. håll utkik efter "ax" i tillverkar(opn)numret.

Av I.P.Freely
Citat:

Ursprungligen inskrivet av murak
Du skall defenitivt kolla in sidan http://www.techpowerup.com/softmod/

Köp ett 9800SE, modda det och få ett 9800Pro gratis kan det bli bättre?
Jag har ett 9550 som överklockade nått sjukt med orginal kylning, se press. Så jag antar att jag kan rekommendera det också.

Lycka till!

Glöm bara inte att det är *långt* ifrån säkert att soft-modden lyckas utan några artefakter etc... Mao _kräver_ du prestandan av ett 9800pro köp isf inget 9800se. Mest prisvärt idag är väl kanske ett 9800pro för runt 2000 eller ett 6800nu för 700 kr mer.

Av I.P.Freely

Mig har de iaf inte blåst. Har fått moderkortet jag beställt men processorn kommer först antagligen på måndag. Räkna dock med en veckas leveranstid... ><

Av I.P.Freely

Nope. Känner mig rätt irriterad nu faktiskt när dem missar helgen... de har ju haft en hel vecka på sig att posta processorn och så gör de det idag liksom :/

nåja, jag förlåter dem om det verkligen är en newcastle... vilket jag är aningen orolig för att det inte är eftersom lagret är någon helt annanstans så att de inte kan kolla enkelt. Annars så verkar det inte som om de scammar en iaf.

edit: jaaa! det var cg-stepping på den, allt är förlåtet...

Av I.P.Freely

Mitt omdöme om KSO

Beställde natten till måndagen ett ep-8kda3j (nforce3) och en amd64 3000+ från http://shopping.kso.se/oscommerce2/index.php som enligt opn-nummret på siten ska vara en newcastle. Ringde och snackade lite med deras support men han som skickar grejerna verkade inte veta om deras amd64 2800+ hade den kärnan. Med andra ord verkar de inte ha så bra koll... anledningen till detta blev klar för mig senare...

Hur som helst, det tog en dag för dem att få betalningen (man kan inte betala direkt via siten utan måste logga in på sin bank...)

Sedan fick jag ett kolli-id som inte funkade. Först på onsdagen hittade postens hemsida paketet. Det skickades tydligen från Finland. Idag (torsdag) kom paketet fram. Kollade KSO's site och märkte till min förvåning att det tillkommit ett kolli-id. Anledningen gick upp för mig när jag besviket öppnade paketet och bara fann moderkortet.

För att sammanfatta det hela så kan man handla från KSO om man har gott tålamod (i mitt fall lär jag inte fått allt levererat förrän på måndag, arghh!! dvs ca en veckas leveranstid) och kan stå ut med något okunnig support. Returer vågar jag inte ens tänka på då de verkar skicka prylarna från utomlands... nåja, hederliga verkar de iaf, och de har ett schysst pris på moderkortet i fråga (8kda3j) som i mitt fall dessutom var en rev2.2 med aktiv kylning på chipset. Kanske skriver senare om processorn verkligen var en newcastle...

Av I.P.Freely

Hemmagjorda ram-heatspreaders?

Har lite aluminium liggandes hemma och tänkte såga till det så att man kan ha det som heat-spreaders på ram-minnet... Vet någon enån ritning och är det något man bör tänka på? Det finns väl ingen större risk att man kortsluter skiten hoppas jag... ska man fästa det med värmeledande tejp tro?

Av I.P.Freely

EP-8KDA3J