Inlägg

Inlägg som Dannelito98 har skrivit i forumet
Av Dannelito98

@Gurk: Tack för svar, det verkar som att det fungerar som det ska då. Här är en print på hanteraren https://i.imgur.com/KtR3fDv.png
Det löste sig med installationen. Det kom upp en ruta vid installation i steam som du sa och då var det inga problem att skapa en ny mapp i D: som steam library.

Av Dannelito98

Raid 0 visar 2 enheter

Hej
Under Diskenheter i Enhetshanteraren står det Intel Raid 0 Volume och likadant i programmet Speccy där det står 476GB Intel Raid 0 Volume (RAID). Men under "den här datorn" i utforskaren finns det fortfarande två diskar OS_Install (C:) och Data (D:). Ska det vara såhär? Är det inte mening att det ska vara en volym nu istället? Problemet är att min (C:) disk redan har ont om utrymme och får inte plats med en Gta v installation och vet inte hur jag ska gå tillväga om jag ska byta steam bibloteket till disken D då den verkligen är helt tom. Finns inget Program 86 eller liknande där utan står bara "den här mappen är tom". Köpte datorn komplett så har inte fixat något själv med installationen av diskarna så skulle behöva hjälp med hur jag får en fungerande raid 0 volym på en disk så att jag slipper krångla med installationer av spel.

Mvh

Av Dannelito98

Du behöver inte ladda ner några fler drivrutiner eller är det något speciellt du tänker på? Kolla windows update i system settings.

Av Dannelito98

Har nu införskaffat mig en usb sticka med windows10 på. När jag påbörjar installationen så kommer jag fram till denna rutan efter ett tag. http://www.door2windows.com/files/install-windows/10/9926/9.p...
Efter copying windows files är avbockat och getting files ready for installation nått 100% så startar datorn om och windows setupen börjar om helt från början? dvs att jag kommer till den första rutan där man väljer språk igen. Vad är felet? Det är som att datorn helt glömmer bort att den ska installera och börjar om från usb booten.
EDIT: Det var bara att ändra tillbaks så att datorn bootar från hårddisken igen så fungerar det

Av Dannelito98

Tips på chassin

Hej!
Skulle behöva lite tips på bra chassin. Kravet är fler en 2 usb-portar där fram. De enda chassit jag hittar med flera fram portar är fractal design r5. Vilket är väldigt dyrt då jag absolut inte bryr mig om datorn är tyst eller inte. Har bokstavligen ett kylskåp bredvid datorn så det spelar liksom ingen roll. Har idag ett chassi med 4 usb portar där fram som kommer ifrån Inets egna taurus dator som jag köpte runt 2012 har jag för mig. Hittar tyvärr ingenstans vad det kan vara för chassi. Skulle fortsatt använda det om inte hörlurs jacket gått sönder.
Så om det finns några bra chassin för under 1000 lappen med 4 usb-portar i fronten så länka gärna!
Mvh Daniel

Av Dannelito98

Någon som vet om classic mode som fanns på bf4 kommer till bf1? Saknar det som fan

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dannelito98

Symbolen för låg fps finns konstant på högersida för mig även fast jag ligger runt 70-80 fps? Har även problem med att musen fastnar i fordon så måste tabba ut och in för att kunna styra, polare har samma problem. Någon som vet någon fix för dem här buggen? Väldigt störande att inte kunna använda kanoner och turrets i fordon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dannelito98

Om du inte har några fps problem i andra spel så är det nog inte hårdvaran det är fel på.
Har alltid haft fps problem med cs jag själv. Finns tusen trådar på olika fps fix där ute så det är bara o börja googla. Själv får jag bättre fps eller iaf samma när jag kör i högre inställningar av någon anledning, så kan vara värt o testa det. Kommer ihåg att jag fick dålig fps pågrund utav en ny realtek audio drivrutin också. Somsagt finns det massor att testa, lycka till! Cs är ej spelbart under 145 fps

Av Dannelito98

@mrqaffe: Jag sitter redan på windows 10. Vill formatera eller vad man ska kalla det. Gå tillbaks till fabriksinställningar/bli av med allt på datorn. Har inte kvar min gamla skiva som jag hade windows 7 på och har heller ingen usb stort nog att kunna boota windows ifrån. Windows creation tool samt windows egna recovery option ska fungera utan någon usb eller skiva, men vilket det inte gör på min dator av någon anledning och behöver därför hjälp med detta.

Av Dannelito98

Kan inte formatera Win10

Hej!
Har nu suttit i flera timmar och försökt formatera min dator utan någon som helst lycka.
Började med Windows egna recovery option där det kommer upp "There was a problem resetting your PC". Testade då istället att ladda ner både windows 10 creation tool och refresh windows men det vill inte heller fungera då det istället dyker upp en ruta där det står "Setup couldnt start properly please reboot your PC and try running windows 10 setup again". Den gamla Windows 7 skivan hittar jag inte så vet inte vad jag kan göra längre så snälla hjälp!
Mina specs är: Geforce GTX 970, intel i5 2320, 8gb ram, win 10 och något MSI moderkort (vet ej hur man hittar modell nummer).
Vill formatera då min dator har blivit allmänt segare av massa nerladdat skit.
Någon som har varit med om samma eller vet hur jag ska gå tillväga så hjälp snälla!

Av Dannelito98

159 kommentarer och ingen har nämnt The Office??

Av Dannelito98

Tror ni man kan lira bf1 med ett gtx 970 och i5 2320? Bf4 kan jag spela utan problem och star wars battlefront betan fungerade också på väldigt höga inställningar i 1080p. Men såg att minimum requierements låg på en i5 6600k nu och blev lite rädd. Vad tror ni? Kommer det fungera? Är det verkligen så stor skillnad prestandamässigt från bf4? Vill inte sitta på release utan en fungerande dator liksom

Av Dannelito98

Mitt bidrag

http://i.imgur.com/DnspVby.jpg

En variant med lensflares

http://i.imgur.com/F2uakAp.jpg

Av Dannelito98

150kr, kan swisha
menade klart för en nyckel

Av Dannelito98

Virus på annan hårddisk än den jag har windows på?

Tjo
Har en fråga som jag skulle vilja ha svar på. Jag har bara en hårddisk i min dator. Om jag skulle ladda ner massa program/spel exempelvis piratebay eller andra opålitliga hemsidor så skulle mitt system eventuellt bli långsammare och inte prestera på samma nivå. Med tanke på oväntande program som installeras och ligger och gnager i bakgrunden och virus o dylikt. Om jag nu skulle haft en till hårddisk/ssd med bara mitt windows installerat på och sedan haft all skit på den andra hårddisken, skulle min dator fortfarande påverkas på samma sätt? Kanske är väldigt korkat men skulle vara schysst om någon kunde svara/förklara detta :p.

Av Dannelito98

Primärskärm svart i 3-4 minuter vid uppstart efter windows uppdatering

Hej!
För ungefär en vecka sedan så satt en windows uppdatering igång under natten utan att jag godkänt något. Vaknade till att datorn hade startats om. Sedan dess har min dator varit konstig efter uppstart. Jag har 3 skärmar ikopplade. När jag startar datorn kommer jag som vanligt till inloggningsmenyn i windows, skriver in mitt lösenord och kommer till desktop. Nu visar alla mina 3 skärmar bakgrunden och toolbaren som vanligt i ungefär 10-15 sekunder. Sen blir min primära skärm helt svart med en snurrande blå cirkel som mus. Dem andra två skärmarna fungerar som vanligt och kan gå in på chrome, spotify etc samtidigt som primärskärmen är helt svart. På denna svarta skärm får jag dock fortfarande upp små steam rutor i högra hörnet där det står "namn is playing blablabla" eller "You have been invited to steam group". Detta varar i ungefär 3-5 minuter innan skärmen blir normal igen. Nu är frågan vad detta kan bero på? Har testat googla utan framsteg och vänder mig nu till er i hopp om att någon kunnig vet vad detta kan bero på. Vill helst inte formatera datorn.

Av Dannelito98

Om du ska klara dig under 10.000 med ett 1060 får du nog satsa på att bygga ihop den själv. Annars får du räkna med några tusen mer. Här har du en komplett dator med en låst i5a och 1060 för 11.000 http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/248544-w...

Av Dannelito98

Köpråd till dator för redigering/spel ~15k

Hej!
Jag skulle behöva lite hjälp nu med mitt första datorbygge. Jag är ganska teknisk av mig och nyfiken på att lära mig så mycket som möjligt när det kommer till mitt datorbygge, så all information/kritik uppskattas!
Jag hade tänkt använda datorn till både spel, eventuellt battlefield 1, gta v och cs. Såväl som videoredigering (adobe programmen, avid media composer m.m) Fram tills nu har jag redigerat på en macbook och spelat på en stationär. Då båda datorerna börjar bli slöa tänkte jag att jag kunde kräma ihop till en ny stationär som gör båda jobben. Min budget ligger på runt -15k och då har jag redan ett fullt fungerande gtx 970 och både interna och externa hdd's.
Så saker jag har kikat på är:
Chassi: Corsair 600c (tejbz använder det, ser snyggt ut). Fractal design r5 (hört mycket bra om på fragbite)
CPU: 6700k, 6800k, 6850k? (Här skulle jag verkligen behöva hjälp med o välja)
Kylare: Luft eller vattenkylning?
GPU: Har redan ett gtx 970
SSD: Någon att ha OS på och möjligtvis redigeringsprogram
PSU: Något runt 650/750 borde väl räcka?
RAM: 32gb borde väl sitta fint till mina behov?
Moderkort: Något X99-a är det väl som passar?
Tror inte jag glömt något nu, säg gärna till isåfall.
Somsagt all hjälp/information uppskattas!
Jag har inte bråttom med köpet, hade tänkt beställa någon gång i augusti. Så om det finns delar värda o vänta ett tag på istället så får ni gärna hojta till om det också.
Mvh/ Daniel

Av Dannelito98

Vet inte riktigt men tack iaf, fick det att fungera genom att ladda ner windows på nytt ifrån skivan

Av Dannelito98

Your pc ran into a problem

Tjena! Nu är det så att igår så gick jag in på mitt moderkorts inställningar eller vad man ska kalla drt jag tryckte iaf f2 vid uppstart, sen tryckte jag på load optimized defaults för att jag trodde att nånting skulle bli bättre eller nåt är inte så datorkunnig men efter det tryckte jag save and exit och nu kan inte datorn starta. Den laddar som vanligt vidd uppstart och sen kommer det upp en blåruta där det står your pc ran into a problem och sen stängs datan av. Det har kommit upp automatic repair och grejer men onget verkar fungera, så nu letar jag efter svar från någon mer kunnig som skulle kunna vara snäll och hjälpa mig med det här problemet.