Inlägg

Inlägg som DavidtheDoom har skrivit i forumet
Av DavidtheDoom
Skrivet av Ryzer:

Finns inget som heter EU-krav. I Sverige gäller max 250w motor och 20km/h toppfart för att klassas som cykel, och vara laglig när du ska dricka öl.

Cykel och elspark är fordon och där med gäller trafikförordningen:

Citat:

3 kapitlet ”Bestämmelser för trafik med fordon, gemensamma bestämmelser”.

1 § Fordon får inte föras av den som på grund av sjukdom, uttröttning, påverkan av alkohol, andra stimulerande eller bedövande ämnen eller av andra skäl inte kan föra fordonet på ett betryggande sätt.

Det är alltså inte lagligt att dricka sig berusad och cykla eller ta elsparken. Vid synnerligt dåligt omdöme kan förare även bli av med körkort för personbil vid framförande av annat fordon så som cykel eller elspark. Vidare kan man vid vållande av annan kroppsskada bli dömd till upp till 4 års fängelse.

Att Cykel och elspark är fordon finns i Lag (2001:559) om vägtrafikdefinitioner.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Dinkefing:

Och vilka svenska aktörer skickar inte tillbaka produkten med originalkartongen? Jag tycker det borde vara praxis! Jag skickade in min dyra skärm med originalkartongen och frigoliten som förpackar den på ett sätt som inte hemmagjord kartong hade kunnat göra så hur tänker du att man ska avstå att inte skicka den med originalkartongen?

På rak arm vet jag att jag har haft med både Dustin och Inrego som skickar tillbaka grejerna i en kartong, men de sparar inte alltid originalkartongen då de har så stort flöde av maskiner ut/in på serviceavdelningarna. Det behöver nog inte alltid vara som hos dessa aktörerna såklart utan man kan säkert få tillbaka originalkartong. Sedan skiljer det sig självklart på olika produktkategorier. Skrymmande kartonger på "vanliga" format ryker nog, t ex datorer, laptops etc. Specialkartonger med formanpassade emballagedetaljer som skärmar behålls nog ofta.

Att du inte tror på detta tyder nog främst på att du kanske inte har så bra insikt i logistik, volym och lagerkostnader. Det är någon som ska förvara, hantera, lagra, och gå runt kartongerna på serviceavdelningen, inte nödvändigtvis något som är bra.

Citat:

Nej jag tror inte på ditt påstående och det verkar absurt! Och du precis som postaren ovanför tror att TS är ute efter produktionskostnaden för kartongen när hen inte är det. Se mina svar ovanför!

Jag ser det från ÅFs perspektiv, och har tydligtgjort min ställningspunkt. Nej jag tänker faktiskt inte läsa dina kommentarer ovan, du brukar var duktig på att svamla. Det är helt okej, men jag hoppar det idag.

Citat:

Vad händer om TS hade skickat kortet i en egen kartong och det tagit skada på vägen men hade ej tagit det om hen hade skickat det i det ursprungliga emballaget med all stoppning?

Ja, kund ansvarar för emballering av produkten under transport, så då står hen utan produkt om den skadas under returen. Det är väl knappast svårt att förstå?

Av DavidtheDoom
Skrivet av Munya:

Enligt proshop ska alltid skickas tillbaka som det står på deras sidan. Annars är det 5-10% värdeminskning.
Som du säger. Proshop borde uppdatera sina rutiner.

Jag förstår hur du tänker, däremot kan man diskutera om emballage är tillbehör, eller just emballage.
Min åsikt är såklart att Proshop ska lära sig av detta och snygga till sina rutiner och smeka lite medhårs i form av någon liten goodwill, ta på sig ansvaret liksom. Men juridiskt är det nog svårt att dra det!

Jag får lite samma vibbar som när Cdon hade goddag-yxskafts kundtjänst, det är trist att Proshop inte tar tillfället i akt och löser detta snyggt, det lär ju dessutom förhindra framtida instanser av samma problem och besvikna kunder, och hade de löst det omgående så hade det varit billigare.

Att yrka på täckköp för att få en jäkla kartong hade jag nog inte tyckt vara lämpligt, däremot någon liten symbolisk värdekod, 100-200 kr kanske.

Av DavidtheDoom
Skrivet av muSashi:

Sweclockers borde skriva en artikel där dom testar svensk konsumenträtt inom komponentbranschen, där dom köper in produkter från alla stora återförsäljare som säljer till Sverige, och sen testar hur vardera företag hanterar ångerrätten, vad händer t ex om man returnerar något utan originalkartong?
Ännu bättre vore det om dom kunde testa reklamationsrätten också, men förstår att det kan bli rätt så svårt..

@JonasT
@nyhet

Skrivet av Munya:

Det går inte att pinga nyhet, då det är lämpligare att skicka in nyhetstips via kontaktformuläret. Då kommer det direkt till en inkorg där redaktörerna gemensamt kan föra en dialog kring vad som är intressant att ta upp. Oavsett om en enskild redaktör är ledig/sjuk/på resa.

Spontant tror jag faktiskt inte att TS har något att hämta här även om jag själv tycker att första svaret är lite av ett självmål av Proshop. De flesta aktörerna är tydliga med att man inte ska skicka in originalkartong då det inte garanteras att produkten returneras i denna. Att Proshop inte fått rutin på detta är pinsamt.

Jag har varit i kontakt med flera olika aktörer och då har det tydligt förmedlats när man inte får tillbaka originalkartongen vid reklamationsärende.

Det jag tycker Proshop skulle kunna göra här är att ursäkta sig för det osnygga svaret och ge något presentkort/värdekod i goodwill för att det inte ska bli en cirkus av ärendet (vad kostar det att diskutera problemet internt en halvtimme liksom?). Därefter kan Proshop uppdatera sina rutiner så att kunder är medvetna om att kartong in returneras vid reklamation.

Live and learn så att säga.

Av DavidtheDoom
Skrivet av MegaManX93:

Ukraina fungerar inte längre. Pakistan fungerar och är till och med billigare. Urban Vpn är kostnadsfri kör på datorn när du betalar bara sen rullar det på automatiskt.

Spännande, jag hade dragning från UA senast i mitten av April. Bra tips om Pakistan, vad kostar det där? UA kostade mig i april 28 kr.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Ekischevelle:

Köpte ett Corsair CX750. Kopplade in kablarna på samma plats som det gamla nätaggregat var kopplat på. Datorn startar inte. Nätaggregat har en 24 lins kontakt som ska kopplas in på moderkortet. Men moderkortet i datorn har ingen sådan kontakt. Måste jag ha ett annat nätaggregat eller är det något annat jag missar?

Börja med att berätta exakt vad du har för moderkort. Hur tänker du annars vi ska berätta hur detta ska fungera?

Av DavidtheDoom
Skrivet av Jonas79:

Tackar så mycket blir Samsung Magican secure erase.

Men är det legacy eller uefi bios man ska välja när man skapar usb stickan

Spelar nog ingen roll i ditt fall om det rör sig om "Gigabyte Aorus X570I", mest sannolikt är att UEFI fungerar.
Inget kommer gå sönder om det blir fel men stickan kommer inte boota, bara göra om med andra varianten.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Kenneth:

fyfan det där alltså. Vet inte hur många gånger vi felsökte hela systemet och sen bara: "...wait"

Skrivet av CrispVanDahl:

Nu har ju dock inte AOC köpt någon sponsrad artikel utan bistått med skärmar till testriggarna. Lite på samma sätt som vi tackar Asus för moderkorten, Seasonic för nätaggen och Noctua för kylarna.

Sponsrat innehåll är och kommer förbli uppmärkt. Är det inte en sponsormärkning har vi antingen köpt produkten själva eller fått låna ett exemplar utan krav eller löfte om motprestation.

Hur ofta kan man köra en komponent i nio år utan att det når bristningsgränsen? Ändå rätt galet att skärmar inte rört sig på ett överväldigande sätt på ett decennium i testningsperspektiv!

Av DavidtheDoom
Skrivet av Jonas79:

Tänkte såklart formatera denna via kommando tolken så alla partioner försvinner och inget filsystem är förvalt.

Nu till min fråga behöver jag allokera utrymmet och välja filsystem innan försäljning om den nya ägaren ska använda denna som system disk.

Men kan säkert också användas som sekundär hårddisk och detta man inte vet i förväg.

Hur brukar ni göra med system diskar när ni återställer dessa till försäljning.

Det enda rätta är att använda secure erase som går snabbt och inte sliter på disken. Går att göra i bios i de flesta moderna moderkort men även via tillverkarnas verktyg.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Ultrasound:

hej på er , Jag funderar på en stabil stationer dator, obs EJ GAMING!
Behöver inte ha massa i/O , snarare kvalitets moderkort och processor.
Tacksam för förslag

Jag har justerat din undermåliga rubrik.
Även trådstarten lämnar väldigt mycket att önska, jag tycker du läser denna guide och fyller på med den info som behövs här i din tråd:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1208318-viktigt-hur-ma...

T ex vad du faktiskt vill ha för finesser (Wifi/blåtand?) men även budget.

/D, - Mod

Av DavidtheDoom
Skrivet av rolnil:

Kommer att förlora 2g mobilnät i dec 2025. Måste köpa ny knapptelefon med mini sim och kompatibel med 4g. Information på olika företag ger olika svar. En telefon som kanske klarar 4g är Emporia Simplicity 32MB RAM. Hur får man ett vettigt svar på detta?

En tydlig trådrubrik ger dig rätt svar men är även ett krav vi har. Jag har justerat din rubrik.

Av DavidtheDoom

👀
Troligen något jag kommer villhöva men inte behöva! 😬
Kommer det bli dyrt för mig?

Av DavidtheDoom
Skrivet av StayPuft:

Nyss fanns det möjlighet att välja enklare/billigare moderkort så jag slog till:

Komplett Upgrade 5 - 5600X (1 st)
AMD Ryzen 5 5600X CPU (1 st)
ASUS ROG Strix B550-A GAMING Moderkort (1 st)
Corsair Vengeance LPX DDR4 3600MHz 32GB (svart) (1 st)
Cooler Master Hyper 212 Halo CPU Kylare (svart) (1 st)
ASUS TUF Gaming P1 Musmatta (1 st)

3 344:-

Skrivet av Mattias10:

Går ej längre att ta del av "extra rabatt" då det endast var för de första 5000. MEN, om man skapar ett nytt amazon konto och använder mecenat alumni kan man få "100 kr alumnirabatt vid köp över 300 kr". Det, kombinerat med gratis 30 dagar provperiod för amazon prime (vilket man får via det nya kontot), blir priset 402 kr

Ni skrev båda i fyndtråden med trådrubrik: "Dagens fynd (bara tips, ingen diskussion) — Läs första inlägget först!"
Jag brukar oftast bara radera inlägg som ligger i fyndtråden och inte ligger här i diskussionstråden. Denna gången flyttade jag era inlägg, hjälp gärna till och skriv i rätt tråd nästa gång.

/D, - Mod

Av DavidtheDoom

Nu får jag upp i prorammet:
Ange temperatur för timme0:13
Medeltemperaturen för dygnet är0.541667graderAnge temperatur för timme1:
Nu är det en estetisk sak jag skulle vilja åtgärda, jag skulle vilja ha ett mellanslag så det ser ut såhär:
Ange temperatur för timme 0: 13
Medeltemperaturen för dygnet är ******
Ange temperatur för timme 1:

Förstår ni? Så att medeltemperaturen visas enskilt under Ange temperatur, och ange temperatur alltid är på enskild rad? Har googlat och testat och det känns väldigt basic men lyckas inte få till det.
[/quote]

"Medeltemperaturen f\x94r dygnet \x84r" <- inget mellanslag.
"Medeltemperaturen f\x94r dygnet \x84r " <- Mellanslag inkluderat.

Om du inte har en radbrytning så blir det ingen radbrytning. För att få en radbrytning, inkludera en radbrytning i printout.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Rikurt:

Hej alla, och tack för era svar, jag har lyckats klura ut felkodningen, men nu har jag ett annat bekymmer, jag har fått programmet att fungera med denna kod:
#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i = 0;
float totalTemp = 0;
while (i <= 24)
{
cout << "Ange temperatur f\x94r timme\n" << i <<":\n";
int newTemp;
cin >> newTemp;
totalTemp = totalTemp + newTemp;
i++;
cout << "Medeltemperaturen f\x94r dygnet \x84r" << totalTemp / 24 << "grader\n";
}
}

Nu får jag upp i prorammet:
Ange temperatur för timme0:13
Medeltemperaturen för dygnet är0.541667graderAnge temperatur för timme1:
Nu är det en estetisk sak jag skulle vilja åtgärda, jag skulle vilja ha ett mellanslag så det ser ut såhär:
Ange temperatur för timme 0: 13
Medeltemperaturen för dygnet är ******
Ange temperatur för timme 1:

Förstår ni? Så att medeltemperaturen visas enskilt under Ange temperatur, och ange temperatur alltid är på enskild rad? Har googlat och testat och det känns väldigt basic men lyckas inte få till det.

Som föreslaget tidigare så använder du lämpligen Code-taggar för att det ska gå att läsa din kod framledes.

[code]
STOPPA IN KODEN HÄR
[/code]

Av DavidtheDoom
Skrivet av Eazy:

Hej!
Behöver en ny fläkt till min dubbel-din bilstereo. Fläkten är 25x25 mm 0,5v 2 kablar. Har googlat en del men hittar ingen exakt. Undrar om någon kan rekommendera en liknande som kanske skulle kunna funka?

här är en bild på den:
<Uppladdad bildlänk>

Fläkten lär vara 5V och inte 0,5 V.
Tjockleken är intressant också, finns många tjocklekar på mindre fläktar, funkar säkert att köpa större/mindre förutsatt fläkten passar.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Potatissallad:

Nu snackar vi, vilket fynd! Nu blir det att uppgradera min gamla sandy bridge från 2011! Är nog på tiden.

Använde mitt morrow mastercard också så ska få 4 procent cashback också om dem inte tagit bort den förmånen. 2941 kr efter cashback ;P

Kombinera med Refunder-cashback också så blir det 1.5% till! 😁

Av DavidtheDoom
Skrivet av Petterk:

Det är inget problem även om du det är du som påstår att hans 19 måltider och massor bröd och ost möjligen är 4000 kcal/dag. Fick däremot vänta tills jag är hemma vid datorn. Sedan vore det konstigt om han inte ökade mängden efter jag påpeka att det han tagit upp tidigare var lite energisnålt.

Blir enligt nedan:

Torskfilé sprödbakad Garant 1 st, 750 kcal
Norrlandspölsa Scan 1 st, 900 kcal
Falukorv Garant 1 st, 2080 kcal
Blodpudding GEAS 1 st, 1000 kcal
Bacon Eldorado 1 st, 336 kcal
Pytt i panna 1 kg PRIME PATROL 1 st, 1240 kcal
Köttbullar 350 gram Eldorado 1 st, 840 kcal
Potatismos Felix 1 st, 780 kcal
Jasminris 500 gram Eldorado 1 st, 1750 kcal
Leverpastej Garant 1 st, 1450 kcal
Ägg LARGE Eko Garant 6 st, ca 550 kcal
Imat matlagningsgrädde OATLY 1st, 375 kcal
Mjölk 1,5 L 3 % UHT Garant 2 st, 7500 kcal
Gouda skivad 30 % 1 kg Garant 1st, 3700 kcal
Kaviar Extra Mild Svennes 2 st, 2175 kcal
Vetekaka Garant 48 st, 5166 kcal

Ovan 30592 kcal

Resterande 6833,8 kcal

Så ja, det är mycket energi men ta bort mjölk, pålägg, bröd och havregryn så blir dessa 37425,8 kcal bara 13734,8 kcal vilket är varför det blev diskussion om saker som dryck, frukost och mackor tidigare innan när han postade matlistor som saknade detta. Slutsatsen blir ändå att TS tog till sig av kostråden som vi påpekade där han bör ligga inom 2400-2800 kcal/dag – men nu pratar vi om 2000 kr i månaden och inte längre om 1000 kr/m. Hur det går med det senare är intressantare än den ursprungliga frågeställningen jag inte tror någon tror TS försökt följa, sen är det inte särskilt varierad kost vilket också gör det intressant. Även när vi räknar med allt är måltidsdelen (lunch och middag) lite snål, även om den inte är extrem som de första matlistorna och exemplen.

Jag vet inte om det är medvetet men du uppfattas fortfarande som rätt antagonistisk och i behov av att "vinna" på nätet. Det är varken välkomnande eller manar till att föra en fortsatt dialog.

Däremot ser det ut som att vi kommit fram till samma slutsats, den senaste listan för ca 1000 kr för två veckor innebär en tråkig men närmast en fullvärdig kost med gott kaloriinnehåll om man inte tränar mycket eller har ett aktivt arbete.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Petterk:

Du är ytterst välkommen att utvecklar svaret och bidra till tråden på ett konstruktivt sätt.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Petterk:

På kort sikt kan du göra mycket (som i att äta lite) innan du känner att det inte fungerar. Därför intressant att veta hur det går med budgeten oavsett om det är kortsiktigt eller långsiktigt.

2000 kcal i nedre intervallet och 4000 kcal i det högre intervallet per dag ligger rätt spot on för dagligt intag för den absoluta majoriteten av människor. But hey, that's just a theory, a foo... Nej, det var faktiskt en rimlig överslagsräkning.