Inlägg

Inlägg som Som_En_Chef har skrivit i forumet
Av Som_En_Chef

Kika på Crucial MX100, den är billigare än 840 evo och presterar likvärdigt eller till och med bättre.

800-900kr på cdon

Av Som_En_Chef
Skrivet av JackA:

Tack Som_En_Chef. Då är alltså 47W-batteriet helt enkelt ett stort men billigt alternativ (inte för att priserna skulle skilja åt sig särskilt mycket). Det får bli 3-cellsbatteriet för mig.

Att byta hårddisk + minne själv verkar kräva lite pysslande men är inte alltför svårt.
http://www.youtube.com/watch?v=HuXxQDOgVZQ

Jag gjorde samma val till min X240, skulle man behöva ett fetare batteri i framtiden så går det att beställa för cirka 750kr.

Laddaren är liten enligt mig. Nätadaptern är lite mindre än en sådan här dricka (smalare i alla led och cirka en tredjedel kortare på den längsta sidan)
https://www.google.se/search?q=mer+tetra&client=firefox-a&hs=...

Det är lite roligt förresten att T440s och X240 i princip är exakt likadana datorer bortsett från storleken och några Gb fastlödda minneskretsar, trotts att det är olika serier.

Av Som_En_Chef

De båda batterierna sticker ut undertill lika mycket, Enda skillnaden är kapaciteten.

Jag gjorde lite efterforskningar vid beställning av dator för en månad sedan och hittade en en bild från någon kinesisk site, där de hade lagt upp de båda 6 cells batterierna och 3 cells-varianten bredvid varandra, de två tjocka batterierna såg exakt likadana ut.

Av Som_En_Chef

Ja precis! det var det jag försökte med när meddelandet om "nödvändig enhetspartition saknas" dök upp hela tiden.

Asus ska hämta upp datorn i veckan här nu så man får hoppas att det löser sig.

Av Som_En_Chef

Jag har försökt att återställa datorn med alternativen i inställningarna (på startskärmen) samt i bootmenyn (ljusblå skärm med alternstiv för reparation/återställning), ingenting fungerar.

Har inte kunnat ladda ner någon windows ISO. Hennes Windows nyckel var inte giltig för att hämta en återförsäljarversion av Windows 8. Har inte hittat någon oem-ISO att ladda hem heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Som_En_Chef

Ominstallation av windows 8.1 misslyckas (Asus U38N)

Hej Swec! hoppas att någon vänlig själ kan hjälpa mig med det här.

Pekskärmen på systerns laptop (Asus U38N zenbook/vivobook) har slutat fungera, tänkte prova med att formatera och installera om windows 8.1 innan den skickas på reparation eller liknande.

Datorn levererades ej med en OEM-dvd eller liknande återställningsmedia, så jag antog att datorn har en återställningspartition.

När jag försöker starta en återställning och väljer "ta bort allt" (antar att det betyder "formatera C: och installera om windows") så får jag ett felmeddelande om att en "nödvändig enhetspartition saknas" och återställningen kan ej genomföras.

så som landet ligger nu har vi ingen windows-dvd och ingen fungerande recovery/restore partition.

Finns det någon som har någon aning om vad man kan göra i det här läget?

Av Som_En_Chef

Har själv en NH D14 som jag tycker fungerar bra. Om du skulle bry dig mycket om färgtema och utseende skulle du kunna titta på bequiet dark rock pro 2 eller något liknande, den kyler kanske inte fullt så bra som D14 kanske men nära där på skulle jag tro, den är rätt snygg också tycker jag.

uppdatering: Efter att ha kollat efter så ser jag att dark rock pro 2 är en dubbeltornskylare i samma storlek som D14 så den ska nog prestera likvärdigt, den har ett svart färgtema som borde passa in i många byggen.

Av Som_En_Chef
Skrivet av Wienerbröd:

Jag har Red Edition och det har inte varit nåt problem med det.

Jag har samma tangentbord som du och det har fungerat bra sedan jag köpte det i julas.

Av Som_En_Chef

Jag har ett Steelseries 6G med röda brytare som jag tycker fungerar bra. Vissa väl använda tangenter som t.ex. W,A,S,D får grå tecken/bokstäver efter någon vecka (bokstäverna är ju vita från början) av skrivande eller spelande, det är inget som stör dock, man ser fortfarande tecknen. Jag har haft tangentbordet sedan jul och det har inte varit några problem hittills.

Av Som_En_Chef

köptes säkert upp bara för att webbhallen inte skall stjäla kunder i Norge. Har för mig att de lanserade sin internetbutik på norska och danska för ett år sedan eller något i den stilen.

Har handlat av komplett en gång, det var väll inga problem egentligen men jag ogillar deras websida starkt, den är riktigt rörig. Dyr och långsam frakt samt sämre butiksutämtning.

Gillar webhallens system mycket bättre, Varan finns i lager, boka, hämta. Hur smidigt som helst.

Av Som_En_Chef

Ser för jä*la tråkig ut imo.

Gillar 650D det är ett riktigt snyggt chassi som vore nästintill perfekt om det inte vore för den fula toppen och fönsterrutan på sidopanelen.

Av Som_En_Chef
Skrivet av fluffmajster:

frågan borde ju snarare vara om steamroller funkar på am3 i gammal hederlig amd anda....

Varför skulle steamroller fungera på AM3-sockeln när varken bulldozer eller piledriver gör det?

Av Som_En_Chef

Kul galleri, jag tänkte köpa detta moderkortet (eller asrocks kort) till ett htpc-bygge. Det är alltid tacksamt att få en liten överblick så här över saker innan köp.

Av Som_En_Chef

Köpte Brütal legend till 360 när det kom ut, tyckte det var ett riktigt roligt spel även om jag inte lirat om det. RTS-momenten var kanske ingen höjdare men handlingen och allt annat var väldigt kul och välgjort så vitt jag minns. Bra musik också, såklart.

Av Som_En_Chef
Skrivet av Dearhead:

Rymdjakten (från levande böcker)

älskade det spelet, lirade även Svea Rike 2 & 3, och mulle meck... härliga tider var det.

Av Som_En_Chef

hade N64 och supernintendo och tyckte mycket om 2D Donkey Kong-spelen till den senare av konsolerna. Annars var det Zelda, Mario, golden eye och massa andra klassiska spel som gällde.

när jag var riktigt liten spelade jag prince of persia och duke nukem 1 eller 2 till dos, någon atarikonsol som min morfar hittat (bland annat spaceinvaders om jag inte missminner mig) och något zeldaspel på nintendo game & watch.

Minns även att man ibland fick följa med föräldrarna till kontoret där man spenderade hela dagen med att dricka varm choklad och spela något roligt lejonkungen-spel på arbetsdatorerna.

Av Som_En_Chef

Jag har tänkt att bygga ihop en HTPC inom den närmsta framtiden och det skulle vara praktiskt att använda en liten extern nätadapter för att kunna bygga själva chassit så litet som möjligt. Jag vet dock inte om en pico psu 90w räcker till för att driva det systemet jag tänkt mig, hoppas någon här kan hjälpa mig lite.

komponenterna som ska drivas:
AMD Sempron 145 2.8GHz
HD 5450
hårddisk
dvd-läsare

om inte en pico psu skulle fungera så vore jag tacksam för tips på andra små nätaggregat som man kan tänkas kika på jag hade tänkt att spendera runt 500-600kr på nätdelen. Låg ljudnivå är högprioriterat.

Av Som_En_Chef

Vilken funktion fyller Stockholmskontoret? vilken typ av verksamhet är förlagd dit?

Edit: Mooter svarade några inlägg ovanför.

Av Som_En_Chef
Skrivet av Minsc S2:

prisvärt vet jag inte om det är...

Det har du nog rätt i :D, lite onödigt att byta

Av Som_En_Chef

Där ser man, 7970 är så jäkla prisvärt just nu att man nästan funderar på om det vore värt att köpa det och sälja sitt 670.