Inlägg

Inlägg som anon20145 har skrivit i forumet
Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av brevmapp
Ja bryr mig ett ett piss vad du kör!
men fatta om det inte hittar en trojan hur vet du då att du har den?

men jaja lås denna tråd jag orkar inte svara något mer nu

Kaspersky är bäst på att hitta viurs/trojaner thats it!

Ungefär lika mycket som jag tror på att din information angående Norton skulle vara sann eller riktig. Du kan inte komma med några bättre bevis än att du inte gillar Norton och så länge ett fåtal är emot det flertallet tycker är bra så litar jag på flertalet. Jag har som sagt ännu inte drabbats av några trojaner och min Firewall sitter som ett andra skydd mot backdoors. Jag litar även på mitt sunda förnuft som säger att inte lita på filer man hämtar via KazaA och DC.
Själv tror jag du inte har så mycket mer att komma med än ett självodlat ogillande an Norton.

Av anon20145

Tror Legoland var först med en Lego-dator.
Själv funderade jag på bygga ett chassi av knäckebröd enbart i syfte att komma på en orginell idé.

Av anon20145

Upprepar en fråga: Kostar det nått?
Kollade igenom deras sida lite snabbt och hittade nått om 12 öre per till och en krona per träff.

Av anon20145

Finns verktyg att köpa som underlättar lödning och det är inte så svårt att lära sig. Själv luckades jag lära mig göra relativt bra lödningar på 15 minuter och med en övningstid på ca 10 timmar hade jag hittat snittsen. Mitt råd blir att springa ner til BilTema och köpa en lödkolv även du inte skall modda en Xbox och lära dig löda.

För det första är det ingen onyttig kunskap.
För det andra kan man löda mer än tekniska prylar.
För det tredje kan man tända cigg med lödkolven.
och sist men inte minst.
Köper man en Ecks-box och vill förbättra denna så man kan använda sina backupper så kan denna färdighet komma väl till hands.

Så om du råkar bränna/förstöra en box genom att löda sönder den, så har du åtminstonde fått en ny kunskap som kanske är mer värd än 1700 kronor

Mitt råd är "köp och löd".

Av anon20145

Än så länge har nortonantivirus sett till att jag inte fått några virus eller maskar, så hos mig fungerar denna "otroligt dåliga" produkt mycket bra. Att en människa skriker och domderar ut sitt hat över nått han ogillar kommer lämna mig oberörd i mitt val av anitvirusprogram när det är tidd att förnya avtalet.

Det är som de som skriker på Windows och ojar sig över hur osäkert det är; men hade dessa personer inte ojjat sig och spytt galla över en bra produkt hadde troligen färre ansträngt sig att göra virus som attakerar just detta system. Men nu är även Windows och Nortonantivirus marknads ledande och idiotiska krackers skriver oftast virus som ger sig på de stora företagen som de inte gillar. Så givetvis är det inte lika många maskar och virus som försöker infektera MempodAnitvirus som det är som attakerar SymanetcAntivirus.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FunkFarfar
har du läst hela tråden?

Säg vad dy syftar på istället. Jo, jag har läst hela tråden men ser inte vart du vill komma med denna kommentar.

Av anon20145

Ett enkelt säkerhets tips är att döpa om "adriministrator" till nått annat som inte är lika uppenbart, detta ger då en cracker mer arbete.

Andra är att inte ha administrator rättigheter på de konton man lånar ut, istället gör man gäst konton.

Man skaffar ny mail läsare som exempelvis FreeAgent och på så sätt minskar man risken för e-mail virus som autostartar.

Så skyll inte på din dotter när felet är ditt och har du en bravdvägg kann du hindra vissa IP-adresser från att ha tillgång till din dator. Så är det en hacker är det bara att blokera.

Av anon20145

Förstår inte varför svordommar blir det man lägger vikten på då detta inte är nått som når ut till kunden. Det är som att bli upprörd övver att de på bilbrovningen svär när det testar bilar eller att det svärs i fikarummet där man tillverkar Mammas Pyttipanna.

Men moralnissarna i USA som kan se mord men inte bröst kanske borde bli upprörda, men här i sverige borde det ha passerar obemärkt, förutom på ett bar nerdar som kan finna detta som roligt eller udda.

Själv tror jag programerare på MS ungefär är som programerare i övrig och det finns nog även svordommar i källkoden till Unix, Linux, Sun och OS/2-warp (om någon minns det).

Av anon20145

Ingen bild är fejkad, alla bilder du ser är riktiga. Men sedan kan man manipulera dessa för att skappa nya meningar och intryck av dem. Är grunden för bilden ett fotigrafi blir bilden inte mer fejkad än om den skulla vara ritad på fro hand. Det ända man har gjort är att använt två olika tekniker.

Ta te.x Carl Larson som är vår mest berömda målare. Han kan mycket väl målat efter fotografier, men detta kommer inte att göra hans konst sämre. Frågan i detta fall var om bilden var bra eller inte. Jag tycker inte bilden är så bra om man jämnför med andra, men den är mycket bättre än vad jag skulle kunna göra.

Det som är mest förvånande är att det blev en så livlig debatt om detta fotografi var en fejk eller inte när det finns värre fejade bilder här på SweClockers. Är denna bild tex fejkad och på vilketsätt i såfall? http://upl.mine.nu/uplfolders/upload7/Render-test003.jpg

Av anon20145

Gammal som gatan och knappast kul längre. Internetskämt dör efter 7 dagar.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rickard83
Fram med namnen, och grilla de jävlarna....

Det är olagligt och man skall inte uppmana till brott. Låt vårt rättssystem sköta straffen istället för att hitta på egena och olagliga straff här på SweClockers.

Av anon20145

Är det inte på tiden att lära sig hantera ett ritprogram? Då får du en logotype som du vill ha same att vi slipper ännu fler "gör jobbet åt mig" trådar.

Av anon20145

Men inte är bilden så bra och vist har man sätt bättre. Hur den än må vara gjord så är den inte unik.

Av anon20145

Okay, jag har syslat lite med design och det finns inga regler för hur man gör design. Arbetar man åt ett företag så gör man oftast grundidén i papp som man kan lägga på bordet och på så sätt förklara sin idé eller så visar man skisser.

Men skall man göra en logotype till en websida på kort tid så tar man de verktyg man har till hands och om det råkar vara PS och de efekter man får med detta program så använder man dem.

Givetvis skall man inte använda PS om man skall göra en logotype som kanske skall användas för att trycka 6x12 meters wallhangers för Disney. Men för att desigan en logotype till en amatör websida så duger allt.

Av anon20145

Jag hade tänkt mig en gubbe som kissar i Amazonas deltat... "Delta Pee" men det kanske är fel?

Av anon20145

Jag tror han menar kapitalvara och nyttovara. En familjebil har man nytta av medans en MP3 spelare knappast kan klassas som vraken nyttig eller nödvändig produkt. Nu är jag inte säker på om ordet kapitalvara var det rätta att välja. Men jag hoppas berskivningen förklarade vad jag menade.
Sedan behöver lyxvara inte vara en dyrsak utan det man köper utöver det nödvändiga. Lite mer lyx kan tex vara att äta efterätt, att använda balsam eller att köpa en JoS istället för 100Kg ris eller makaroner.

Av anon20145

Vanliga glasmästerier i industriområden burkar vara billigas. Det är ett tråkit standrdsvar men det är nog troligen det bästa svaret.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MattiasN
kenny_lex: Men om det finns dåliga pixlar på alla CCD är det väl knappt lönt att byta? Risken finns ju att man får mer än en död pixel eller att det istället är TFT-skärmen som innehåller en död pixel.

Jag är visserligen ganska petig med sånt här, men jag funderar ändå på hur om jag ska reklamera kameran eller ej. Eftersom jag förminskar alla de foto jag laddar ner till datorn från 2272x1704 till 800x600 märks inte den döda pixeln på dessa foto. Pixeln syns alltså tydligast vid full fotoupplösning. Det jag istället oroar mig för är att pixeln kommer att märkas på de foto jag framkallar (från 2272x1704).

Dåliga pixlar är inte det samma som döda pixlar. En dödpixel luser alltid i en och sanna särg medans en dålig pixel kanske inte ger rätt färgton eller blir för mörk eller för ljus. Dåliga pixlar kan bero på att man som mig råkade fotografera motljus när man skulle ta en bildserie. Jag brände nått och får nu alltid en ljuslila rand på alla bilder jag tar.

Men om du gör som jag sade och fotodraferar i ett kolsvart rum och sedan tittar på bilden får du se. Är det perfekt skall du få en jämnt svart bild, men det får man sällan, fissa punkter blir ljusare några ser gröna ut medans andra har rödaktig ton. Samma sak kan man ofta se om man fotograferar en jämn vit yta, pixlar som inte blir vita utan varierar i färg. Tar man flera bilder och saplar dessa på varandra så ser man snabbt vilka pixlar som alltig gör samma fel och det är dessa som kallas för dåliga pixlar.

Av anon20145

2Mbit/768 har jag för mig att man kan maxa ett kabelmodem till. För det är inte enbart modemet som tar bandbrädd utan även TV och radio och skulle man kunna pressa upp till 15Mbit skulle nått annat få lida.

Men kan man sätta in nya optokoplare och sedan få optokabel rakt upp i lägenheten skulle man kunna tala om dessa hastigheter; men då skulle nog även priset stiga.

Därför tror jag dessa påståenden är falska. Men man skall aldrig vara för säker när det gäller digitalteknik.

Av anon20145

Det där med flimmer är även det en sak som kan variera beroende på olika saker. Har du en skärm som går på 50Hz och ett lysrör som flimrar 1Hz snabbare så kan man uppfatta flimmer. Även kan man uppfatta bilden olika beroende vart ljuset befinner sig. Att titta på en skärm i ett helt mörktrum får bilden att se blek ut, men om man tändet en lampa bakom monitorn så bilden lite fylligare ut och den ser även stabilare ut.

Bästa sättet att tareda på hur ljus påverkar skärmen är att ha ett stroboskopljus som man kan ändra hastighet på. När man då börjar sänka tiden mellan varje blixt så ändras hur vi ser på skärmen, efter ett tag kommer vi bara es övre delen av skärmen. Dvs den bit som den hinner rita ut innan blixten bryter synken och får resterande del att se svart ut. Man kan se detta om man fotograferar eller filmar en skärm. Så på samma sätt som man kan få ett roterande cykeljul att stå stilla eller se stämbad vibrera med stroboskop kan man även se hur ljus påverkar skärmen.

Som sagt är jag ingen ögon specialist, men det behöver man heller inte vara för att kunna utföra dessa expriment och för att förstå vad som händer. Sedan måste det påpekas att ögat är en del av hjärnan och därför kan människan uppleva vad man ser okila och det är inte säkert att alla människor kan se flimmer när några gör det. Det är därför upp till var och en att avgöra vad som är en bra FPS i olika samanhang.

En annan bra sak för att se hur ögat uppfattar rörelser och ljus är att köpa en klocka på Teknikmaggasinet som ritar ut tiden i luften genom att svinga fram och tillbaka. Pinnen rör sig så fort att vi knappt ser den men varje ljuspunkt registreras i hjärnan och fördröjs där så länge att vi kan bygga upp en läsbar bild.