Inlägg

Inlägg som Blub har skrivit i forumet
Av Blub

Letar delar am4 AMD moderkort, ram, m2, psu, chassi mm

Letar delar till en dator. Det enda jag har just nu är en amd 3900xt, allt annat behövs.
Så jag letar efter:

am4 moderkort (helst med wifi, b450, b550, x470, x570)
m2 ssd (minst 1 tb)
ram ddr4 (minst 32gb)
PSU (runt 700w modulärt, helst semiaktivt med avstängbar fläkt)
CPU kylare luft med am4 bracket
GPU (runt 2500:- så ett 3060?)
Chassi (helst utan glaspanel, detta ska inte bli en bling bling dator utan en bildredigeringsmaskin)

Släng gärna med pris när du svarar så jag vet vad du vill ha för delen/delarna så tar vi det därifrån

Kan hämta i och runt gbg annars står jag för frakten

Läs hela annonsen här

Av Blub
Skrivet av BostonGurkan:

Väntar på att Ikea ska annonsera att det är BF men de verkar inte haka på i år?

Dom har en julkalender med nedsatta priser som gäller för specifik dag. Men det verkar inte finnas BF

Av Blub
Skrivet av Felixark:

Om du faktiskt har kollat på streamen så har det förklarade detta och varför ordinarie priserna inte stämmer.

Jag har inte sett streamen, vad sa dom om priserna?

Av Blub
Skrivet av RBRTZH:

Köpte en Samsung Odyssey G9 på Elgiganten Outlet idag, var helt överlycklig till det priset men det går för fan inte att spela något spel alls, mycket flimmer och tillochmed i halva skärmen får någon grå overlay (tänk typ myrornas krig på TV back in the day)

Helt ohållbart, testat en annan DP kabel men problemet kvarstår, är det ens lönt att försöka fixa detta eller ska jag bara ta tillbaka skärmen imorgon? Får migrän.

g9 i alla dess varianter har alltid varit ett problembarn. jag har ägt den första 120hz och den andra 240hz och båda hade problem hela tiden med allt från att skärmen bytte upplösning till att den ändrade hz till att den bara slog av ibland. Neo är samma skit.
Du betalar premiumpris för att bli betatestare.

Av Blub

wotlk var den sista riktiga expansionen. Sen började allt gå ner sig. Alla klasser skulle kunna göra allt, charmen som fanns i att man inte kunde göra vissa saker på grund av sin klass var som bortblåst. Lägg till alla idiotiska system som kom med dom olika expansionerna och som hela den expansionen vilade på för att gå till nästkommande expansion så plockades den bort var fullständigt idiotiskt.
För att inte tala om att man i dag inte behöver göra något själv, det räcker att du i princip loggar in så regnar det epic gear på dig. Det finns guider och addons som gör allt åt dig. Ska du questa, jahapp ta en addon och du får en stor pil som visar vart du ska gå. Ska du köra dungeon eller raida så finns det addons för samtliga mechanics för bossarna med stora varningsrutor och pilar som visar vart du ska stå när du ska stå hur du ska stå.
Charmen när man faktiskt fick använda sin egen hjärna är helt borta.
Att sen spelet fortfarande i grunden bygger på vanillawow som kom för 18 (!) år sen med alla begränsningar som fanns på den tiden gör inte saken bättre.
Nä, wows enda räddning är inte en till expansion som gör exakt samma saker som innan, och även fast många tror dragonflight kommer bli "wows räddning" så kommer det inte ta lång tid innan man ser sprickorna i den nyputsade fasaden.
Det behövs en nytändning, en total remake på en modern spelmotor, det behövs ett wow 2.0.

Av Blub
Skrivet av Bussović:

Ni som svarat B, hur tänker ni?

Skylten är satt mellan plats A och plats B och har en pil som visar att laddplatserna börjar till höger om skylten. Jag svarade B.

Av Blub

Synd att AMD kastar in handduken mot nvidia top korten. Jag hade hoppats på lite konkurrens i toppen för att få ner priserna.
Det hade inte förvånat mig om "förseningen" egentligen är att topparna på AMDs huvudkontor har panik efter att 4090 är typ 100% snabbare än 3090ti och AMD har inget att komma med överhuvudtaget och nu försöker man paniklösa det i elfte timmen...

Av Blub
Skrivet av Lars-Erik-Per:

Okej så man kan säga att dessa keys ger exakt samma sak som en "vanlig" key?

Jag har inte sett några begränsning alls, vare sig i min office nyckel från gamekeys eller från min 30 spänn windows 10 nyckel från ebay som har en 4 år på nacken nu.

Av Blub
Skrivet av Lars-Erik-Per:

Hur har det gått?

Jag köpte en Microsoft Office 2019 Professional Plus licence där för 199:- när jag började plugga för 2 år sen och den funkar finfint.

Av Blub
Skrivet av Dreas89:

Ligger ute för 32 hos Inet med lite erbjudande om fler produkter som ingår.

Hade själv inte köpt en LG Oled för spel utan kört på G9 eller G9 Neo om prislappen skräms.

kanske är lite fel forumsdel men är jag fullständigt galen om jag köper en ark 55" och nyttjar erbjudandet och får en s22+ som jag kan sälja för en 7000:-?
26400 - 7000 = 19400:-
26400 är när man är student och köper från samsungs hemsida

Jag köpte min g9a en gång i tiden för 16000 om jag inte minns fel så prismässigt så är det ju inte så långt borta.

Av Blub
Skrivet av Swedishliquid:

Risken är ju att dubbelt så snabba grafikkort blir bra mycket dyrare. Samtidigt: behöver du dubbelt så snabbt grafikkort så får du vänta oavsett 🤷‍♂️

Kryptobubblan är ju sprucken. Vem är det som kommer totallänsa alla gpu lager denna gången? Nä jag tippar på lite mer humana priser denna releasen, visst det kommer säkert vara dyrt men det kommer nog inte vara fantasipriser (25k för 3090)

Av Blub

Jag hoppas du inte förväntar dig att få 7000 för det för då har jag dåliga nyheter

Av Blub

Varför lämnar du inte tillbaka det på öppet köp?

Av Blub
Skrivet av employed:

Förväntade mej inget och är fortfarande besviken. -_-

Jag kom över det stadiet för månader sen. Nu sitter jag på läktaren och äter popcorn och ser hela eländet haverera. Om det kommer någon ny content så kanske jag testar det igen, men som det ser ut nu så lägger dom bara till basala funktioner som skulle funnits vid launch och slår sig för bröstet över vad dom lyckats skapa

Av Blub
Av Blub

då testar vi så här:

100:- för Ncase M1 v2

Jag hoppar resten (fasen va dyra fläktarna var på prisjakt :S )

Av Blub

300:- för allt utan ljudsystemet.

Av Blub

Det är ungefär 7 år sen jag gick över från alla skräp stolar jag haft och hittade en begagnad Malmstolen på blocket. Min rygg tackar mig än idag.

Av Blub
Skrivet av employed:

Kan vi äntligen säga att marknaden ät mättad? När nästa generations grafikkort kommer så kommer ett 3080 och 6800XT gå för runt 4-5k på begagnatmarknaden. Skulle inte förvåna mej samtliga kort där hamnar runt MSRP i sommar.

kommer inte hända. När 40xx serien släpps och AMDs motsvarighet så kommer det bli precis som vid 30xx släppet:
Det kommer inte finnas kort och 40xx MSRP priser kommer inte hållas. Samtidigt kommer beg priser på nuvarande generation få en bump uppåt precis som tex 2060 kort som gick för 6000:- för bara några månader sen och 2080ti för 9-10000:-

Av Blub
Skrivet av Empeboy:

Men jag tänker nu, vad ska jag göra med det? Slänga det? Eller finns det folk där ute som kan laga sånt här? Finns det marknad för trasiga grafikkort?
Isåfall. Vad tror ni jag kan sälja detta för?

Ta det via hemförsäkringen. Kolla om du har drulle och se vad dom gör för åldersavdrag(vissa har stora avdrag andra har inga på nya produkter).
Med lite tur åker du på självrisken, runt 1500:-, resten ersätter försäkringsbolaget.