Inlägg

Inlägg som 4ndas har skrivit i forumet
Av 4ndas

LG GP850 eller Acer predator XB273UNV, gaming skärm?

Hej vänner,

Som rubriken. Behöver er sista hjälp
Är inne på att köpa en gaming skärm där jag kommer att spela mesta dels FPS spel, surfa, kolla lite filmer. Har gått fram och tillbaka på lite skärmar, men fastnat på 2.

Antingen LG GP 850-B eller
Acer predator 273UNV

Kvalite, bildmässigt. Vilken bör jag välja?

Av 4ndas
Skrivet av tonii:

50 är alldeles för högt för ett bäcksvart rum. jag sitter med 20 (ca 120 nits) på min skärm i ett normalt upplyst rum. Högre ljusstyrka ökar IPS glow och blb syns såklart mindre med lägre men blb är en mer störande effekt än ips glow för mig.

Aa jo men, man vill ju kunna se i spelet också. Går man in i ett spel där det är mörkt, så vill man ha det ljust.

Av 4ndas
Skrivet av Nozomi:

Överexponerad bild. Ts kan ta en bättre bild med telefonen genom att antingen ändra till "Pro" läge eller motsvarande i Telefonen och därmed ändra Shutter Speed eller sänka ISO eller i Automatic ändra ljusstyrkan.

Bilden visar bara att LCD är dåliga på att visa svart. Man ser dock källorna till BLB och sedan resultatet av Glow som alla IPS har, fast i extremt överexponerat läge.

Vad har du för ljusstyrka? Om det skiftar allt eftersom du rör på huvudet så är det IPS Glow och kan förbättras genom att sätta sig längre ifrån skärmen eller hitta rätt vinkel från skärmen genom tilt/höjd.

Kör med 50 procent styrka, försämrar BLB eller IPS glow kvaliten på skärmbilden?

Av 4ndas
Skrivet av CaptainRedbeard:

Ser ut så. Ser alldeles hemskt ut på bilden Hoppas verkligen det inte är så illa irl

Så illa är det inte irl, men synligt att det är gult/vitt på kanterna. Blir mycket mer över skärmen när man kollar från olika vinklar, så är det en ordentligt IPS glow?

Av 4ndas

Har jag IPS glow, eller vad är det?

Hej vänner,

Köpte mig en gaming skärm och insåg att kanterna är lite gul/ljus aktiga vid svartbild, har ej fullsatt ljusstyrka utan endast på 50 men trots det är det inte svart överallt utan ljus lite här o där vid kanterna. När jag kollar från olika vinklar blir det mer.

Är det IPS glow, har min skärm det? Annars vad och hur är IPS glow? Eller bleeding?

http://www.bilddump.se/bilder/20221222041305-78.70.36.47.jpg

Vet att kamera visar mer än normalt, så det är inte såhär mycket som på bilden utan synligt.

Av 4ndas

Blev en LG GP850-B, vid första testet. Inga problem, riktigt bra flyt( ej OC ) de kan kanske skapa ghosting osv. Har ej pillat i inställningarna så mkt då jag inte riktigt vet vad jag ska röra, har någon som använder samma skärm lite rekommendationer för en som spelar Warzone gällande settings?

Jämför denna med en Acer XV272 då jag har provat den med, acer har mkt bättre klarare bild out of the box, man ser mycket mer tydligare men tyvärr skapar en del ghosting vid lägre fps/högre, flick osv. Behöver nog röra om i inställningar med min LG, då antar jag att den blir mycket bättre. Somsagt, om någon kan dela med sig sina inställningar för spel såsom warzone, uppskattas det.

Av 4ndas
Skrivet av Najk:

Ja, men den ena verkar ha utgått ur sortimenten? Specsen är ju desamma verkar det som.

Vilken är den ena? som jag kan se, så finns det GP850 och GP850-B, vilken är den ”nyare” varianten?

Av 4ndas
Skrivet av Najk:

Din skärm som du rekommenderar verkar vara på väg bort? Vilken skärm från LG ersätter?
Kan det vara denna? https://www.inet.se/produkt/2218993/lg-27-ultragear-27gp850-q...

Är inte dem samma? Eller missade jag något, båda heter ju ultregear gp850

Av 4ndas
Skrivet av Najk:

Jag kikar närmre på denna, tack!

Hänger inte med nu, är inte dessa skärmar samma? Båda heter ju LG GP850?

Av 4ndas
Skrivet av Morrreee:

Jag skulle rekommendera starkt att ta en titt på denna istället. Extremt bra gamingskärm, snabb responstid, lite eftersläp och många reviews har gjorts på den. Kolla till exempel på youtube när Hardware Unboxed gör en review om den. Och verkar ligga på samma prisklass. Jag har den och är väldigt nöjd. Lycka till!

/M

Hur funkar det med spel såsom warzone?

Av 4ndas

Gaming monitor sökes, ångest. HJÄLP :)

Hej vänner,
är på jakt efter en ny gamingskärm men kommer ingenstans.
Jag är efter 27tum 2k 144 eller nya 144hz(165 oc som det kallas numera)hz skärm.

jag har två val men inte helt säker på vilken som är ''bra'', vad eller vilka rekommenderar ni?
jag tittar på dessa och funderar på att ta en utav dem,
https://www.inet.se/produkt/2218733/acer-27-predator-xb273unv... eller
https://www.inet.se/produkt/2220885/asus-27-tuf-gaming-vg27aq...

och hur är det med OC, skapar det problem om man nu skulle OC denna asus skärmen eller acer skärmen. Antar att dessa inte kommer overclockade från start och erbjuder 144hz från start.

Av 4ndas
Skrivet av Nozomi:

"Menmansitterjumittframförenskärmsåvadspelardetförroll"

Ontopic enda nackdelen med IPS är att de är till viss del lite suddigare i rörelse än en TN än idag, men inte jättemycket. Största problemet är dock att mörka scener kan bli förstörda av blb eller ips glow eller både och samtidigt.

Lite de som skrämmer mig med IPS panel, hade en IPS panel. Var alldeles för mörkt vid mörka lägen.

Av 4ndas

Tack för svaren!

Av 4ndas

IPS eller TN panel för spel?

Hej!

Är helt förvirrad och behöver er hjälp,
Vad föredrar man att köpa för paneltyp för att spela spel? Jag spelar oftast FPS spel, såsom cod osv. Vad för paneltyp ska jag gå för? TN sägs att vara snabbare men dåligare bild ? Hur har tekniken utvecklats? Ska man gå för IPS nu när det finns 1ms responstid eftersom de har bättre bild & färger?

Av 4ndas
Skrivet av perost:

Sweclockers har en artikel om "synksoppan" om du vill veta mer om hur det fungerar.

Tack!

Av 4ndas
Skrivet av Thomas:

Det blir som du säger om skärmen har FreeSync/G-Sync och du har en kompatibel GPU (alla moderna). De allra flesta skärmarna utöver absoluta budgetklassen har detta numer.
Har du NVIDIA-GPU skulle jag rekommendera att du kollar efter skärmar med G-Sync eller G-Sync Compatible, där NVIDIA testat att det fungerar som det ska.
Skärmar med enbart FreeSync-märkning kan också fungera perfekt med NVIDIA-grafik, men då får du kolla tredjepartstester att det inte blir något strul.

Utan synkteknik (VRR, Variable Refresh Rate) så blir det osynk mellan skärmen och uppdateringen som gör att bildrutorna inte visas i jämnt tempo när din FPS går under 240, men det lär inte vara direkt märkbart vid 240 Hz ändå eftersom den uppdaterar så pass ofta.

För att förstå rätt nu, så om jag köper en G-Sync skärm ( har 3070 Ti ) så är det inga problem eftersom grafikkortet och skärmen synkas som gör att skärmen anpassar sig efter vad grafikkortet ger för fps?

Tack för ditt svar.

Av 4ndas

Ny gamingskärm, fps & hz påverkan? Hjälp

Hej,

Har lite funderingar gällande fps och hz.

Om jag köper en skärm som har 240hz, och datorn inte kan leverera upp till 240fps. Vad är det som händer då? Har det någon negativ påverkan? Om datorn klarar av att lösa fram 180fps säger vi, blir då skärmen 180hz. Eller blir det ”problem” att skärmen har mer hz än vad datorn kan klara av?

Tacksam för era svar & hjälp

Av 4ndas
Skrivet av Veni:

Knepigt. Blinkar Caps Locks, Num Lock och Scroll Lock till på tangentbordet vid den första uppstarten?

För rent krasst så låter det som att en pryl inte initierar sig korrekt vid kallstart men har sedan inte problem vid en varmstart. Spontant så kan prylar hänga sig när dom får elektrisk energi där energin är för lite, för mycket eller smutsig. Eller så kan en komponent lägga av vilket kräver att den "värms upp" ett kort ögonblick och därefter kommer igång vid en varmstart.

Möjlighet att prova med en annan nätdel?

Prova att nollställa BIOS till fabriksinställningar(skriv först ner dagens inställningar om dom är förändrade) och sedan prova på nytt?

Kasst CR2032 batteri?

Tangenbortdet lyser vid start sen dör den också efter 2sek. Saken är att jag kan köra i flera timmar, att den blir varm sedan stänger av datorn och sätter på igen, då blir det samma sak så tror inte det har något med uppvärmning att göra.

Av 4ndas

Datorn fryser vid enbart ”ny” start?

Hej,

Min dator har börjat frysa fast vid ”MSI bilden” alltså innan windows startar upp ( se bild ). Stänger jag av datorn via power knappen och sedan startar, då funkar det utmärkt. Vad kan felet vara? Detta uppstår enbart när jag stänger av datorn, vid omstart osv är det inga problem.

Av 4ndas

Antingen Blackshark v2 eller hyperx