Inlägg

Inlägg som Hukkie har skrivit i forumet
Av Hukkie
Skrivet av MarcusNO:

Kör nu alltså 7096MHz i Memory och 1175MHz i Core .. visst, inte helt åt helvete, men andra verkar kunna få upp sina till 1200-1300 i core utan problem :/

Det är inte med stock volt antar jag?

Av Hukkie
Skrivet av MarcusNO:

Så, nya BIOS flashade och högre volt, skall testa nu

EDIT: Nu är det ännu ostabilare, kan det vara så att den får för mycket volt t.o.m? :s

Beror på hur högt du ställer den, men en ökning från 1.175 till 1.2 ska inte vara något problem, skulle rekommendera att du kollar runt på nätet efter folk som klockat samma kort som du äger och se vilka inställningar de ligger på. Nu är det såklart inte säkert att ditt kort klockar exakt likadant som deras, men man brukar kunna få en bra aning om vart man landar på det viset.

Av Hukkie
Skrivet av MarcusNO:

Den går inte att ställa högre än 1.175v :/

Det är för att Core Voltage är låst på kortet, som med alla korten i 600-serien (Möjligen även äldre kort, inte 100% dock). För att komma förbi det måste du in med ny firmware som låser upp CV så att du kan ändra på den. Riskabelt? Som med allt annat gällande överklockning, ja det finns alltid en viss risk när du pillar på grejerna

Av Hukkie

Det bästa alternativet vore nog valfritt GTX690, det kostar mindre än ett 7990 och du får ett kort som verkligen är kvalitet rakt igenom. Dessutom så är Nvidias drivare 9/10 gånger långt bättre än vad AMD kommer ut med (Och ja, jag vet att de senaste drivarna till AMD är riktigt bra, men Nvidia lyckas varje gång till skillnad från AMD...).

Prestandamässigt är GTX690 och 7990 ganska så lika, beroende på vilket spel man tittar på, och de ligger ganska nära prismässigt, då prisjakt listar 8829:- som billigaste pris på ett 7990 medans du landar runt 900:- billigare på ett GTX690 från EVGA.

Finns ingen anledning att köpa ett kort med likvärdig prestanda för en tusenlapp mer, där du kommer ha problem med dina drivrutiner oftare än de fungerar som de ska.

Av Hukkie
Skrivet av voro12:

Furmark är ett, dock är det väldigt tungt så håll koll på temperaturerna

Skulle hålla mig ifrån Furmark även om grafikkortet håller bra temps, det sliter rätt ordentligt på kortet även ifall det inte går för varmt.

Sedan lägger Furmark oändligt mycket mer stress på kortet än något du ens kan fundera på att göra med det under normalt bruk, så det finns helt enkelt ingen logisk anledning att köra det. Skulle rekommendera Heaven Benchmark eller 3Dmark11 istället då.

Körde själv Furmark förut, men insåg snabbt att det är ganska poänglöst.

Av Hukkie
Skrivet av MarcusNO:

Tjena, jag har nyligen införskaffat mig ett Gainward GTX 680 2GB Phantom och det verkar inte som att det går att överklocka vidare bra alls.

Detta är det högsta klocksen jag får stabilt
http://www3.picturepush.com/photo/a/11529241/img/Anonymous/kl...

På bilden ser ni även vilka drivrutiner jag kör med, jag har testat att sänka memory clock för att kunna öka core clock, men min core clock blir inte stabil alls över det jag satt, är detta normalt? Jag har även ställt in "Power Limit" på 150%

Väldigt tacksam för svar!

Skulle rekommendera att du kör en rollback till senaste WHQL-drivers, att överklocka med beta-drivers är aldrig att rekommendera, det finns en anledning att de kallas "beta". Sedan skulle det vara intressant att veta vad din Core Voltage ligger på. Är den standard ligger kortet på 1.175, vilket inte riktigt räcker till för att ställa upp GPU-clock.

Testa att sätta din Core Voltage på 1.2 ungefär (Inte högre än 1.25 skulle jag säga, allt på egen risk, överklocking är aldrig riskfritt) och se ifall det funkar bättre. Håll noga koll på temperaturerna när du testar sedan och avbryt direkt ifall temps börjar stiga för mycket.

Av Hukkie

Problemet jag alltid sett med stresstest är att de lägger så fruktansvärt mycket mer press på kortet än du någonsin kommer uppleva då du spelar till exempel. Det händer att jag kör det på ett helt nytt kort för att helt enkelt testa kylaren/prestandan men efter det så håller jag som mest koll på hur kortet beter sig vid tyngre spel (Som BF3 eller liknande).

Men som sagt, skicka tillbaka det, du ska INTE ha coilwhine även under stresstest.

Av Hukkie
Skrivet av Boxpox:

Hej! Jo nu har jag märkt att när jag slår igång ett stresstest för grafikkortet så börjar det pipa litegrann från grafikkortet, både överklockat och standard. Inget jag stör mig på men jag undrar om det är farligt för grafikkortet? Livslängden påverkas inte eller så?

Tack på förhand!

Skulle rekommendera att du skickar tillbaka kortet, även om det inte skulle vara farligt så kan det orsaka problem längre fram.

Av Hukkie
Skrivet av Luiyt:

Det är dock så att från AMDs sida så kommer generationen redan ha pågått relativt länge vid Q2 2013. Från Nvidia skulle det mycket väl kunna dröja till hösten/vintern om man har otur.

Samtidigt har det kommit rykten från båda företagen om att deras nästa generation kanske inte kommer förens slutet 2013, men vi kan alltid hoppas

Av Hukkie
Skrivet av Luiyt:

Nja, 6-10 månader kommer det knappast att ta. Har för mig att Swec skrev att diverse partnertillverkare misstänkte att det skulle komma i början av Q2 2013, alltså närmare 4-5 månader

Tvivelaktigt, då både Nvidia och AMD själva har sagt att nästa generations kort kommer dröja längre än vanligt.

Av Hukkie
Skrivet av Rydisen:

Det är ju faktiskt samma kort om man vill tänka så. Enda de har gjort är att höja spänningen och klockfrekvenserna i BIOS, så det går alltså att flasha om ett vanligt 7970 till ett GHz.

Sant, men det betyder inte att 7970 "är snabbare" då man kan klocka upp ett GTX680 också, i vilket fall de än en gång skulle vara lika. Stock så är de ungefär lika helt enkelt, men GTX680 är dyrare.

Av Hukkie
Skrivet av X-oiL:

Yes det var skönt! Tack för idén får fundera på det när allt är klart, funderade ett tag på om jag skulle spraya slangarna men tvekar lite då dom är så mjuka.

Någon som kan fungera på slangarna är gul gängtejp, ifall du kan hitta det. Jag vet att folk har använt det för att färga slangarna på H80/H100 förut. Ingen aning ifall det ens finns i gult däremot, men det går alltid att kolla.

Grymt snygg build, jag gillar verkligen monteringen av radiatorn i fronten (Min sitter i botten av chassit då det är så mycket skit i vägen där fram). Hoppas det löser sig för dig med pumpen och att min feedback hjälpte dig lite iaf Ser fram emot att få se hur projektet fortlöper.

//Hukkie

Av Hukkie

Alltså... ett av dina problem skulle bli dina PCI-E 2.0 portar, då du sätter dit flera kort med PCI-E 3.0 GPUs. Med 1 kort har du inga problem, men sätter du dit ett andra kort så kommer du få prestandadrop då ditt moderbord inte kommer kunna driva 2 kort till 100%.

Av Hukkie
Skrivet av accerhawk92:

Det är så allstå :). Är halvt sugen på ett sådant kort, vet att polarn använde sig av detta kort tidigare och han var riktigt nöjd.

Men frågan är ju då, för jag vet att amd kort inte använder sig utav physx. Finns de liknande på amd korten som är lika bra?

Inte som är lika bra, men det går att få igång PhysX på AMD vad jag vet.

Däremot, jag skulle föreslå ett ASUS GeForce GTX 680 2GB PhysX CUDA (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=750512).

Bra pris, våldsam prestanda, ett fantastiskt kort med en kylare som överträffar det mesta OCH då kan du utnyttja PhysX till 100%

Av Hukkie
Skrivet av Mr_Prie:

Lycka till:)

Tackar

Av Hukkie
Skrivet av Mr_Prie:

Klart det går att höja volten! Kanske inte från ett program men den går att höja!

Okej bra att veta, jag försöker vara försiktig med vad jag ändrar på, men det är väldigt roligt att leka runt med kortet måste jag säga.

Av Hukkie
Skrivet av Heskeytime:

1.175 är standard volten bara så du vet... Som sagt kepler har låst volt som inte kan höjas utan modifikationer.

Grundvolten för mig ligger på 0.988, jag måste höja den manuellt till 1.175. Och som sagt, rätt novis på överklockning, så jag har inte hunnit få in allt i skallen än.

Av Hukkie
Skrivet av Heskeytime:

Använd inte furmark till att stresstesta de nya nvidiakorten, det kan skada dem då furmark stressar sk*ten ur korten. Det är därför kortet throttlar då strömmen inte räcker till. Använd 3dmark, tunga spel elr dylikt för att stresstesta. Dra power target direkt till max skadar ej korten. Power target justerar ström till gpun bara, den höjer ej volt då volten är låst på kepler.

Alright, bra tips där Jag antar dock att jag måste höja voltage hur som helst, såvitt jag har sett från andra personers resultat så ska 1.175 fungera bra.

Av Hukkie
Skrivet av Heskeytime:

Dra power target (skadar inte kortet) till max o lägg +100 på core och +500 på mem, kortet borde klara det. De nya nvidia korten har en standard och en boost frekven.När kortet har ström att tillgå ökar klocken. Memory klocken påverkar keplers prestanda mest har jag kommit fram till. Lycka till med din oc!

Skickades från m.sweclockers.com

Ska genast testas, men jag tror jag kommer öka med lite i taget istället för att gå direkt till max på Power Target, mer av feghet än något annat Tack för hjälpen!

EDIT: Verkar inte fungera, även med power target på max lägger sig GPUn på 940-960mhz. Får väl testa mig fram och se ifall jag hittar något mellanläge som fungerar.

Av Hukkie
Skrivet av Mr_Prie:

Håll koll på temperaturen och mata inte den med för hög volt så ska det inte vara någon fara att försöka pressa den lite högre

Än så har jag inte överstigit 54C så det finns ju tack och lov lite spelrum på temps, såvitt jag vet ska allt under 70 vara ok, så börjar jag närma mig 65 är det väl dags att stoppa

EDIT: Pressade upp clocken lite:

GPU clock offset: +100
Mem clock offset: +500
Voltage: 1.175
Power Target: 120%

Temp: 67C max, låg och växlade lite fram och tillbaka mellan 66-67C.

Det underliga nu var att under FurMark Burn-In 1080p så pressade kortet bara 917-940mhz, vilket känns som en rätt stadig downclock då det i grund ligger på 1084mhz. Testade efter det att dra ner till +50 GPU / +400 mem / 1.175 voltage / 115% Power Target och då gick kortet upp till lite över 1000mhz, vilket fortfarande är lägre än default clock.

Är som sagt novis på överklockning, så nu undrar jag ifall någon vet vad detta kan bero på