Inlägg

Inlägg som Svennisen har skrivit i forumet
Av Svennisen
Skrivet av serverfel:

Den där zotacen va jäkligt nice. Men inte något jag någonsin skulle köpa.

Skickades från m.sweclockers.com

Har föregångaren till deras nuvarande modell. La in en m2 sdd för systemet och en annan ssd för spel. Måste säga att jag är mycket nöjd, spenderar var tredje månad i Sverige/USA och det är otroligt lätt att packa ner den i resväskan och alltid kunna spela nya spel på relativt hög grafik. Och spenderade bara 500 dollar totalt tror jag.

Av Svennisen
Skrivet av ToJa92:

Har du en nyare iMac så krävs det en Mac som stödjer Target Display-läge för att du ska kunna använda den som extern skärm. Apple har en supportartikel om detta. Det går alltså inte att koppla in vad som helst till den.

Jag har för mig att äldre iMac-modeller hade en vanlig ingång, men jag är inte säker.

En lösning kanske kan vara att köra Windows via USB, det verkar som att det ska vara möjligt med Windows 10: http://apple.stackexchange.com/a/193526/142775.

Ouch.. Du har så rätt.. Verkar som Apple helt sonika tog bort stödet för detta 2015, och därav inte all möjligt på min mac. Usb lösningen verkar ju kunna funka, frågan är om man kan få ut nån prestanda av det eller om det blir för långsamt för spelande?

Hade ju definitivt varit lätt med en extern hårddisk, ska kolla om det går runt kravet om att inte modifiera något

Av Svennisen

Liten speldator till kontoret!

Hej. Behöver hjälp med att fundera ut en lösning till min nuvarande spelsituation. Bor och jobbar just nu i samma byggnad med några kollegor. Vi har bara tillgång till iMacsen vi använder i jobbet och kan inte installera något på dem. Har inte plats för något annat heller. Dock så kliar det i fingrarna nu och jag tänkte bygga ihop något jag kan sätta upp på skrivbordet i slutet av dagen.

Planen är altså en liten låda och att använda iMacen som skärm!

Denna lådan är ganska lagom i storlek:
https://www.inet.se/produkt/6901901/cooler-master-elite-110-s...

Budgeten ligger runt 4-6000 kr.. Tänkte inte spela de senaste spelen.
Enda kravet är att grafikkortet har miniDisplayPort för jag tror det krävs för att koppla upp sig mot iMacen.

Nån som har en bra build för en mini-gaming-rigg?
Uppskattar all hjälp och råd om lösningar till detta "problem".

Funkar det bra för mig blir det nog att alla bygger likadant så vi kan lana lite på helgerna!
Befinner mig i USA så alla delarna är nog lite billigare här också!
Tack!

Av Svennisen

Hmm, ja den såg intressant ut, men letar nog efter nåt med ett redan färdigt fläktfilter så att det är lätt att ta ut och rensa och så att någon annan kan kan göra det med beskrivning. Samt att jag behöver nån grafik alls så då kanske det är bättre att sätta ihop nåt själv?

Och riktigt så liten behöver den inte vara Syftade mer på att den ska kunna ställas på nån hylla tillsammans med router, moden och liknande. typ liten htpc storlek.

Av Svennisen

Couchbase, php server. Behöver råd.

Hejsan, behöver lite råd om komponenter. Behöver sätta upp en server som ska köra couchbase och en php server.
Mitt problem är att det var ett bra tag sen jag byggde något så har inte alls koll på vad som är aktuellt på marknaden längre.

Behöver en fysiskt liten server, gör inget om den låter. Dock så kommer den stå i en ganska dammig miljö... läs industri, utan möjlighet att ha den i separat rum.

Minimum dualcore 2GHz.
Databasen kommer vara på 2gb så tänker mig att 8gb räcker i RAM.
mini itx
gigabit ethernet.
60gig hhd (behöver inte vara ssd).

Stora problemet är väl chassit, behöver förmodligen något med filter som går att rensa lätt. Men har absolut ingen koll på vad som är prisvärt eller lätt att installera i längre.

Behöver jag säga att priset ska vara så lite som möjligt?

Är tacksam för alla tips jag kan få!

//Svennisen

Av Svennisen
Skrivet av Credits:

Något som är sant behöver ju inte vara en snyfthistoria. Det är kul att se allas bidrag, bara drygt att inte kunna ge något själv för att man inte har råd att slänga ut en större summa pengar på ett system som man kan arbeta med. Sen gäller tävlingen ett system som är lite upp to date vilket mitt är långt ifrån. Då man känner att det vore skönt att se om man kan vinna, men ändå inte kan ge ett bidrag om det inte är i paint. Så känns det lite meningslöst om du förstår vad jag menar, det är inte snyfthistoria men det kunde ju varit kul med en tävling som alla kunde vara med i för omväxlings skull.

Vad är det för mening med att tävla om ett system om man redan har ett system som är mindre än ett år gammalt?

Systemkrav för Photoshop CS6

Windows
Intel® Pentium® 4- eller AMD Athlon® 64-processor
Microsoft® Windows® XP med Service Pack 3 eller Microsoft Windows 7 med Service Pack 1. Adobe® Creative Suite® 5.5- och CS6-program stöder också Windows 8 och Windows 8.1. Se frågor och svar för CS6 för ytterligare information om stöd för Windows 8.*
1 GB RAM-minne
1 GB ledigt hårddiskutrymme för installation, ytterligare utrymme krävs under installationen (kan inte installeras på borttagningsbara Flash-baserade lagringsenheter)
Bildskärmsupplösning 1024 x 768 (1280 x 800 rekommenderas) med 16-bitarsfärg och 512 MB (1 GB rekommenderas) av VRAM
OpenGL 2.0–kapacitet
DVD-ROM-enhet

Har du en sämre dator är det ju bara att köra lättare program, finns hur många som helst. Men photoshop tar inte så mkt. Sluta gnäll nu, hela vintern var ju full med tävlingar där man bara behövde ett tangentbord.
Vissa är bra på att skriva julsånger, andra på att rita.

Skulle alla kunna vinna hade de lika gärna kunnat lotta ut det till random medlem...

Av Svennisen
Skrivet av Zotamedu:

Kanske en lite lätt överdrift. Konceptet är intressant men inte så revolutionerande.

Fast Bitcoin har blivit stort för att folk har investerat massa pengar i det för att de vill bli rika snabbt. Det är därifrån mycket av pengarna har kommit. Vidare finns det ingen stabilitet alls i Bitcoins för tillfället. Inte ens under dess stabilare perioder kan den anses stabil då den varierar mer än en dag än "normala" valutor gör på ett år. Sen hoppas jag att du förstår att det där med 3000 % vinst och stabilitet är totala motsatser. Bitcoins är inte ens så stort som du tror. Under maj till november förra året hade Bitcoin totalt ungefär samma dagliga omsättning som TigerDirect. OKCupid har sagt att det förra året var 1000 personer som betalade med Bitcoin, av 150 000 betalande användare. Oklart hur många som var återkommande kunder.

FUD är dåligt med propaganda är bra? Är inte de bara två sidor av samma mynt? Du svarar en väldigt onyanserad bild med an annan, motsatt men fortfarande lika onyanserad bild.

Konceptet har funnits länge, men tekniken är revolutionerande. Enda anledningen till att det inte funnits innan är för att kunskapen och möjligheten att skapa det inte har funnits. Och nej, banker erbjuder absolut inte säkrare lösningar. Det beror på vem som använder det, med bitcoin skapar du din egen säkerhet, du gör egna val och du kontrollerar själv över dina pengar.
Stabiliteten jag pratar om är protokollets stabilitet. Mängden utrustning som tillverkas för mining, alla företag som det investeras i osv. Allt bidrar till ett stabilt protokoll med extremt hög säkerhet.

Viktigt är att poängtera, ingen tror (förrutom de värsta btcfanatikerna) att bitcoin är någon form av ersättning mot ett banksystem utan ett komplement. Men du har fel när du säger att det skulle gå att fixa snabbare med banksystemet, rent teoretiskt sätt är det omöjligt då det är 5 ggr fler parter som är inblandade i överföring/köp med fiat.

Användningen av btc är idag ca. 55000 transaktioner per dag, och det är utan alla exchanges osv, dvs mellan personer eller mellan kund och säljare.

Och sen är det viktigt att skilja på vatlutan bitcoin och protokollet bitcoin. Det är protokollet som är revolutionerande, det finns flera andra kryptovalutor som bygger på ungefär samma protokoll i grunden.

Av Svennisen
Skrivet av jonas1972:

Mycket jävla fantasier här nu,tror ni på allvar att ni ska bli miljonärer på ett förbannat pyramidspel??
Oj oj den sista idioten är inte född än ser jag:))

Haha, pyramidspel? Snacka om att uttala sig om något man inte vet något om.

Bitcoinprotokollet är en av de största tekniska innovationerna sen internet.
En bra jämförelse är det gamla postväsendet mot email.

Alla tekniska innovationer har det svårt i början innan det släpps produkter som gör så att gemene man kan använda dem.

Det är på grund av hur protokollet revolutionerar nuvarande betalsystem som kryptovalutor kommer bli stort, inte för att folk vill blir rika.
Sen att man kan råka göra 3000% vinst på ett år är bara en bonus, alla pengar som investerats i bitcoin har skapat en enorm infrastruktur som skapar stabilitet till valutan.

Sen om man inte vill ha något med det att göra, fine ha inte det och vänta tills det blir stort och användet då istället, eller aldrig. Men sprid inte fud om något du inte förstår dig på eller ens orkat läsa sig in på.

Om man vill förstå btc kan man läsa det första pappret som producerades förklarandes iden:
https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

Om det är för avancerat finns det många lättare videos osv:
http://www.youtube.com/watch?v=EA0LkCkvUeU
http://www.youtube.com/watch?v=Y-w7SnQWwVA

Visserligen snart 1 år gammla, men khan acedemy är bra

Av Svennisen
Skrivet av Zotamedu:

Så omsättningen från Bitcoins halverades efter två dagar med andra ord. Så från ca 10 % av omsättningen till 5 %. De som skrev artikeln behöver lära sig lite grundläggande matte. Hoppas de släpper en utförlig analys om tre månader där vi ser hur mycket de sålde för Bitcoins och hur mycket försäljningen ökade tack vara PR-kuppen.

Fortfarande sjukt positivt. PR och nya kunder även om det avtar är ju en bra sak.

Av Svennisen
Skrivet av Zotamedu:

Har du källor på det och gäller det längre än första dagen? Som sagt så ökade ju TigerDirect sin försäljningn med 10 % under första dagen de tog Bitcoin. Hur det såg ut dag två vet vi dock inte och det är ju ganska relevant information.

Dag 1-3
http://bitcoinboard.net/tigerdirect-processes-500000-in-bitco...

Men som de skriver i länken, det ser bra ut. Bara att vänta tills de släpper fler siffror.

Men det är ju inte bara nya kunder som betalar med btc, gamla också

Av Svennisen

Till alla som som stör sig på detta. Varför?

Det skadar inte dig som kund, det gynnar inet och de som vill handla med btc. punkt.

Sen är det ju bara att kolla på företagen som gjort detta i USA, deras försäljning har ökat mellan 5-25 %. De stora företagen sålde för flera hundra tusen dollar per dygn för btc när de släppte det som betalmedel.

Nu finns säkert inte den köpkraften i Sverige men det kan ju bara vara positivt.
Jag beställde ett HS-260 från inet idag, hade jag kunnat betala med btc så hade jag gjort det!

Av Svennisen
Skrivet av rektor:

Intressant.
Samtidigt ser man många länder (som Kina och Ryssland) som förbjuder Bitcoin.

Kina har inte förbjudit bitcoin. De har endast förbjudit banker att handskas med bitcoin.
Kina är det land som har flest nerladdningar av bitcoin -qt walleten per dag...

Av Svennisen
Skrivet av Lodisen:

Ser heller att ni kör med Litecoin eller Dogecoin.

Varför? För att du äger de valutorna, eller av nån annan anledning?

Av Svennisen
Skrivet av Tunnland:

Med detta menar de nog dock att det är minst 5 skärmdumpar som krävs för att bevisa att du skapat bakgrunden.

Jojo, men just "per bidrag" talar för att en person kan skicka in flera. Annars hade de väl formulerat sig typ: Minst 5 bilder för ditt bidrag.

Av Svennisen

Står dock:

"Alla deltagare ska på begäran kunna tillhandahålla skärmdumpar som visar skapandeförloppet, minst 5 bilder per bidrag."

Detta talar ju för att man kan skicka in flera bidrag.

Av Svennisen

Flera bidrag?

Har de svarat på frågan på första sidan? Får man ha fler än ett bidrag, ser ju ut som det eftersom många laddar upp flera.

Men vore bra med ett officiellt svar! Så man inte sitter och funderar ihop flera designer i onödan

Av Svennisen

Jag har samma problem, fick safecracker från 96 i julklapp och försöker köra igång det med dosbox.

Lyckas mounta både windows 95 och safecracker cdn på olika drives.

Kan komma in i windows 95 men väl inne så har jag ingen tillgång till den mountade spelcdn...
Och försöker jag köra setup från cdn direkt säger den att windows 95 krävs.

Nån som vet hur jag får tillgång till spelet innuti min mountade windows 95?? suttit flera timmar nu och googlat och försökt men utan att lyckas

Av Svennisen

Får också hem min när som Blir roligt.

Av Svennisen
Skrivet av lanbonden:

Svårighetsgraden är konstant om den totala kapaciteten är konstant. Om du har 10% av kapaciteten och svårigheten ökar med 10% så betyder det att det har tillkommit 10% total kapacitet så nu har du bara 10/110 delar eller ~9.1% av den totala kapaciteten och alltså kommer du bara tjäna 9.1% av blocket eftersom du bara har 9.1% av den totala kapaciteten nu. Exemplet är baserat på att poolens och nätverkets totala kapacitet ökat lika mycket.

Svårigheten i bitcoin är baserad på att det ska hittas ett block var 10 minut, går det snabbare för att mer hårdvara har tillkommit så höjs svårigheten, går det långsammare så sjunker den.

Rätt, men låt oss säga såhär. Det är 2500 block mellan varje svårighetgradsförändring. Låt oss säga det tar 100 dagar, nu är det snarare 9 men skit i det.
De första 30 dagarna ökar beräkningkraften markant med 50% på nätverket. Du börjar mina den 31 dagen och efter det ökar nätverkskraften inte alls. Då kommer svårighetsgraden öka med 50% den hundrade dagen men beräkningskraften är fortfarande den samma sen du började och du kommer fortfarande tjäna lika mycket.

Dvs en ökning i svårighetsgrad behöver ej betyda minskning i inkomst.

Nätverkskraft => svårighetsgrad.
Nätverkskraft => individuell inkomst.
svårighetsgrad !=> idividuell inkomst.

Av Svennisen
Skrivet av lanbonden:

Nu säger du väll ändå emot dig själv lite med att svårighetsgraden inte påverkar din inkomst men din procentuella insats gör det.
Då svårighetsgraden är baserad på att samma antal btc ska produceras varje dag (som jag har förstått det?) så är den direkt länkad med din del av insattsen så länge du inte själv uppgraderar din mining kapacitet varje gång svårighetsgraden höjs. Alltså kommer din vinst sjunka varje gång svårighetsgraden går upp OM inte priset på valutan går upp med samma hastighet som svårigheten.

Nej, stämmer inte.

Om jag har 10% av kapaciteten på en pool, om svårighetsgraden höjs har jag fortfarande 10% av kapaciteten. Min andel av kraft minskar inte för att svårighetsgraden höjs. Svårighetsgraden ändrar ju det lika mkt för alla. Så även om det krävs fler shares för att ett block ska bli löst så kommer jag fortfarande stå för 10% av dem.

Anledningen att du tjänar mindre och mindre är att den totala nätverkskapaciteten ökar, dvs folk köper mer och mer miningutrustning.

Dvs både att svårighetsgraden höjs och att du tjänar mindre är en konsekvens av att nätverkskapaciteten ökar, och inte på andra hållet.