Inlägg

Inlägg som Z0lid1ce har skrivit i forumet
Av Z0lid1ce
Skrivet av vinylens:

Är sidorna lika långa så är det en liksidigt och då blir även vinklarna i triangeln samma på alla 3 ställen.
Alla vinklar är 60 grader totalt 180 grader.

Jo såklart, men jag vet ju inte att den är liksidig, jag vet bara att den är likbent och ska med påståendet ”MB är en bisektris” bevisa att den är liksidig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Z0lid1ce

Hm, fortfarande lite lost. Bevisar det att triangeln är liksidig?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Z0lid1ce

Behöver lite hjälp med ett mattebevis!

Hej!
Jag har en uppgift där jag ska bevisa att en likbent triangel är liksidig med hjälp av påståendet att radien är en bisektris till en av triangelns basvinklar. Hur gör jag detta på lättast sätt?

Tack på förhand
Uppgift!

Av Z0lid1ce

Finns något av 1070 korten kvar?

Av Z0lid1ce

Kan ge 250kr!

Av Z0lid1ce
Skrivet av lanbonden:

Nu är uppgiften rätt kasst formulerad då du inte fått något intervall men jag antar att de menar den positiva arean mellan kurvan och X-axeln.

För att få fram arena så integrerar du kurvan, nu behöver du veta över vilket intervall så första steget är att ta reda på för vilka x värden y=0, detta får du fram genom omskrivningen 4 = (x-3)^2 -> +-2 = x-3 -> x = 1 alt x = 5.

Nästa steg är att integrera funktionen 4-(x-3)^2 över intervallet x=1 till x=5.
En primitiv funktion till funktionen blir 4x - 1/3(x-3)^3.
Med tidigare nämnt intervall får du då (4*5 - 1/3(5-3)^3) -(4*1 - 1/3(1-3)^3)= 20-8/3 -4 -8/3 = 32/3 o, jag inte slarvat till det någonstans.

Men med tanke på hur frågan är formulerad så skulle jag svarat minus oändligheten då området mellan kurvan och x-axeln under x-axeln snabbt blir väldigt stort jämfört med det ovan.

haha okej!

Tack för snabbt svar! Hade gjort på samma sätt dock med slarvfel (såklart ) som jag upptäckte nu när jag kollade på din lösning!

Av Z0lid1ce

Jo det kan du, istället för att ta exportera till adobe premiere pro, ta "add to render queue". Där får du sedan ställa in inställningarna. För att sedan trycka render. Finns dock väldigt många olika inställningar men testa med standard först och se hur det blir.

Av Z0lid1ce

Hmm, tror du får ta och googla problemet. När jag gör edits/redigerar projekt så jobbar jag enbart i after effects .

Av Z0lid1ce

På vilket sätt exporterade du det från after effects?

Av Z0lid1ce

Hej!

Hur hade ni löst denna matte följande uppgift? Går kursen matte spec och kunde inte riktigt komma underfull med hur man ska göra

Beräkna arean mellan kurvan y = 4 - (x - 3)^2 och x-axeln.

Mvh

Av Z0lid1ce

Hur menar du att den ska stanna? Ganska svårt att förklara hur man använder keyframes så här skriftligt haha :/ kolla lite på denna videon: https://www.youtube.com/watch?v=KoRU-Ug4t6M

han visar ganska enkelt hur keyframes fungerar!

Mvh

Av Z0lid1ce

Håller med Gurk, tänk sedan också på att effekten bara påverkar bakgrunden/mappen i videon och inte händerna som håller i knivarna. Detta då de nog har spelat in händerna för sig och mappen för sig (mha green screen) och sedan lagt ihop, kanske är lite överkurs om du är ny till programmen men ville bara säga det då effekten kommer se annorlunda ut om man inte spelat in händerna och mappen för sig.

Av Z0lid1ce

Matte problem!

Hej!

Hur hade ni löst denna matte följande uppgift? Går kursen matte spec och kunde inte riktigt komma underfull med hur man ska göra

Beräkna arean mellan kurvan y = 4 - (x - 3)^2 och x-axeln.

Mvh

Av Z0lid1ce
Skrivet av Paddanx:

Och du menar att bakplåten skulle plötsligt vända sig för 5 dagar sedan?
Sen att stock kylaren ger typ samma temp talar för mig att det är mer troligt något annat än kylaren, dock ingen dålig ide att kolla pumpen, ja. Går också att kolla genom att dra ut strömsladden till den och se om temps sticker iväg.

@Z0lid1ce Frågan är om något hänt med temp sensor eller liknande. Det är inte vanligt men jag har varit med att de går sönder.
När de sker så tror ju systemet att den är 60 grader och jobbar för att kyla, vilket puttar upp fläktar, vilket sprider mer värme.

Försök hitta om du ens kan få den att gå under detta. Typ avstängd -> BIOS, vilken temp?
Hur är den i last? blir det typ samma eller sticker den iväg?

Blir luften från CPUns kylare varm? är det varmt vid pump mm vid IDLE så man kan tro att det ens är 60 grader?
Är det någon skillnad på Core temps eller moderkortes CPU temp?

Dubbel kolla så inte moderkortet har OC något själv och höjt spänning?

Har testat att dra ut fläktarna till h75:an men då förändrades inte temperaturen.. När jag märkte att det blev varmt första gången var det vid backplaten. När jag "kallstartar" datorn till BIOS så blir den 49-54 grader direkt. Har också funderat på om moderkortet har någon OC men vet inte direkt vad alla ungefärliga "standard" värden för min processor är. Har nu också kontaktat inet och dem trodde att det var processorn så jag lämnade in den till dem igår (hade fortfarande garanti hos dem). Får se vad de svarar/om de hittar nått fel!

Tack för svar, om nu inte inet skulle hitta något, hur kan man då titta om det skulle vara temperaturmätaren som har gått sönder?

När jag startat datorn i BIOS ligger mobo temperaturen på kanske 28-32 grader och CPUn på runt 52 grader (idle då), när jag sedan gör något krävande t.ex. renderar något eller startar ett spel så går cpuns temp fort upp emot 96-98 grader. :/ medan mobot stannar på runt 35-40. Pumpen samt en av slangarna till pumpen blir varma vilket gör att jag tror att det borde vara cpun(kommer vara intressant och se vad inet kommer fram till haha

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av Z0lid1ce
Skrivet av SvanteP:

Vart kollade du temp'en? Testat att kolla i bios?

Nu borde det ju inte vara fel på h75an eftersom att den är varm även med originalkylaren, men kände du någonsin på 75an om pumpen gick eller inte?

Kollade tempen i hwmonitor och i BIOS, kände inte på pumpen att den jobbade men BIOS visade att någonting jobbade på den fläktplats jag kopplat in pumpen på.

Av Z0lid1ce

i7 4790k värmeproblem!

Hej!
För ungefär 5 dagar sedan märkte jag att min processor blir väldigt väldigt varm under användning och i idle. Detta märktes då jag kände att det blev väldigt varmt runt datorn och undrade vad som orsakade detta. När jag sedan tittade på CPUns temperatur såg jag att den låg runt 60 grader idle?! Detta när den är kyld med en Corsair H75?? Låter aldelles för högt enligt mig. Jag testade avmontera, rengöra både processor och kylare med isopropyl alkohol och sedan återapplicera kylpasta och montera fast kylaren igen. Detta sänkte temperaturen med kanske 5-6 grader, men den låg ändå runt 60c idle och steg snabbt så fort jag öppnade något program.
För att försöka förstå vad som egentligen var det som orsakade värmen testade jag bland annat att koppla ur en av fläktarna till h75:an och tittade på hur temperaturen förändrades... Förvånadsvärt nog stod temperaturen stilla?! Jag testade också att koppla ut/in andra fläkten (hade dock en fläkt ikopplad helatiden) men ingen skillnad.
Då trodde jag förstås att det var fel på h75:an så jag tänkte att jag skulle testa stock kylaren, efter lite monterande satt stock kylaren i datorn och jag tittade på temperaturen... Den låg fortfarande på 65-70 idle vilket jag tycker är mycket mycket märkligt.. Betyder detta då att det är CPUn som är kass? Eller moderkortet eller vad? Vad ska jag göra? Jag har 4 månader kvar på inets ett års garanti men frågan är hur ska jag fortsätta?

Ursäktar för en lång post men uppskattar all hjälp jag kan få!

MVH

Av Z0lid1ce

Användare: @phoenixdisciple
Typ av affär: Jag Köpte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Asus R9 290X

Positivt: Snabb affär, bra packad, bra & snabb kommunikation. Trevlig säljare!

Negativt:-

Slutbetyg: 5/5

Av Z0lid1ce

haha, har inte kvar det gamla moderkortet glömt uppdatera sign, mitt nya är Gigabyte Z97 gaming 5

Av Z0lid1ce

600w till r9 290x?

Hej!

Jag undrar bara om mitt 600watts nätagg klarar av att köra ett Asus r9 290x DC II 4GB. Mina specs i dagsläget ser ni i min sign nedan. Tänker alltså ersätta mitt gtx660 med ett r9 290x

Mvh

Av Z0lid1ce
Skrivet av phoenixdisciple:

Om du kan tänka dig att sälja i delar så småning om så lämnar jag en intresseanmälan för dina 2st GTX 780 (tänkte mig runt 4k för båda kanske?). Men beror ju som sagt på om du säljer i delar eller om jag hinner få tag på annan deal, överväger att sälja mina 290x nämligen i förmån för det gröna laget igen:)

Tjena!
Hur mycket ville u ha för ett respektive två av 290x:en?