Inlägg

Inlägg som ELIS har skrivit i forumet
Av ELIS

Yamakasi Catleap Q270

Skänker min Korea-skärm. 2560x1440 IPS-panel. Köptes pixel-perfect 2012. Fungerar fint, men har aldrig lyckats köra den i mer än 60Hz. Hämtas i Stockholm.

https://pcpartpicker.com/product/Ynckcf/yamakasi-monitor-q270...

Läs hela annonsen här

Av ELIS

Bor man i större lägenhet eller villa är det inte helt enkelt att få till optimal WiFi-täckning i alla rum. Med dålig WiFi-täckning spelar det egentligen ingen roll hur snabb Ownit-uppkoppling man har, det blir ändå dålig prestanda. Jag skulle vara beredd att betala för installation av ett ordentligt WiFi-nät bestående av Ubiquity-utrustning eller liknande. I priset bör följande ingå:

- Hembesök där man går igenom behov, och kommer överens om en nätverksplan och pris.
- Insatllation av APs på alla våningsplan, samt eventuellt sektorantenn pekandes mot trädgården. Dragning av el och nätverkskablage ifall det behövs.
- Intro till AP-controllerns webgränssnitt, så att man smitigt kan övervaka sitt nätverk.
- Skapa en heatmap av det färdiga nätverket, som visar mottagning i hela huset.

Skulle vara beredd att betala mellan 5-10'000 för detta (efter ROT-avdrag för arbetskostnaden).Det hade också varit intressant ifall man kunde mäta prestanda före/efter priset sätts utifrån förbättringen. Vissa kan säker vara beredda att betala någon hundralapp i månaden för support också.

Av ELIS

Den allmäna prisbilden för elektronik är lite billigare i Hong Kong jämfört med Sverige - främst då hela landet är momsfritt. Jämför t.ex. priser för Apple-produkter från Apples SE/HK-hemsidor.

Golden computer arcade i Kowloon är värt ett besök - finns mycket att titta på även om man bestämmer sig för att inte handla. https://goo.gl/maps/uzF14AcYeVz

Av ELIS

I python (kanske lättare att följa logiken iom mindre code-overhead)

#!/bin/python from random import randint r = range(1,20) while True: try: print (r.pop(randint(0,len(r)-1))) except ValueError: break

Av ELIS

Ifall du har
A1: "Sweclockers"
A2: "Forum"
B1: 1
B2: 2

Sätter du D2 till

=HLOOKUP(D1,A1:B2,2)

...i Libreoffice, borde vara ungefär samma i excel. För attfå en rullgardini D1 använder du datavalideringsverktygen.

Av ELIS

Efter att ha stannat på digital inn och mizo hittade jag en 16gb svart på elgiganten kungsgatan. Kanske inte lika spännande inköpsmiljö (stor del av att köpa en appleprodukt har jag fått för mig), men de har tydligen rätt många till på lagret ifall någon är på jakt till helgen!

Min första Apple-produkt på 5 år, men känner mig hyfsat hemma. Gillar verkligen 4:3 formatet, och skärmen känns gedigen om man ser till ljusstyrka och färgåtergivning, dock "ser" man pixlar på den ifall man tittar ordentligt.

Känns annars som en gedigen pjäs, men ärligt talat saknar jag google-integrationen jmf med min nexus-mobil. Valde dock en ipad för att komma åt båda platformarna, så återkommer fter några veckors test med vilket OS jag gillar mest!

Av ELIS

Fick min catleap levererad från green-sum idag. Köpte pixel-perfect varianten, och leverensen tog drygt en vecka. Hittils är jag extremt nöjd!

+ Själva panelen är helt ok. Upplösningen är underbar!
- Stativet är bland det rangligaste jag varit med om
- Lite backlight-bleed i nedre hörnen

Överlag nöjd med köpet, under förutsättning att den faktiskt håller. Ifall någon funderar på att köpa rekomenderar jag att följa crossover-tråden på overclock.net då det verkar som att fler och fler får defekta exemplar levererade, samt att en del har fått skärmar som gått sönder inom en månad. Var lite nojjig medan jag väntade på leverans.

Två frågor:
Har någon lyckats få bort den texten i de övre hörnen (modellnamn osv) på ramen på CATLEAPen?
Någon annan som har problem med nvidias linuxdrivrutiner (verkar inte kunna hämta stödda upplösningar etc)?

Av ELIS
Skrivet av ExtremeGFX:

Kom in på Industriell Ekonomi @ KTH

Sweet, kanske ses vi, vet en skön snubbe vid namn Erik som också kom in på Teknisk Fysik, han är rätt speciell, men skön.

Grattis till er båda, ni kommer inte bli besvikna!

Av ELIS

Totalt grymt. Typiskt att de släppte det innan omtentaperioden på KTH, studieresultaten har garanterat tappat lite pga Quake Live.

Av ELIS

Saxat från Dagens Industri: (http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FArticl...)

Citat:

Spotify har sedan det lanserades i oktober 2008 nått en miljon användare i Sverige. Både Per Sundin och Mark Dennis bekräftar att Spotify är en succé - inte bara vad gäller antalet användare utan även vad gäller intäkterna till musikbolagen. Spotify är nu större än Itunes, mätt i intäkter till de båda skivbolagen.

Av ELIS

Gustavs: Glöm inte hur det går. Funkar det vill jag också har nytt moderkort!

Av ELIS

Det många verkar ha missat är att Dell's replacement system är inte är nya system, utan returer som dom "lagat" och skickar ut igen. I fallet med CPU-whine verkar dom inte ens byta moderkorten utan bara skicka vidare datornerna och hålla tummarna att nästa person som får den inte är så petig. Därför borde dell utan tvekan erbjuda 100% refund till missnöjda köpare.

Sedan ser min fungerande LED-skärn INTE ut som den på trådskaparens bilder, det är uppenbart att ljus läcker igenom från toppen av hans panel.

Av ELIS

Det verkar vara en mindre uppgradering av macbook på gång (kolla macrumours och engadget), typ snabbare CPU's, möjligtvis santa rosa kretsar. Det finns även rykten om en slimmad macbook i aluminium. Så det kan vara smart att vänta några veckor innan köp. Däremot borde det vara grönt att köpa en macbook pro.

Behöver du inte spela är det definitivt en banlig macbook du ska ha.

Av ELIS

RichardBorg: Det blir hackigt för mig också.

För er som har whine. Fick tipset att sätta daton i strömspararläge, var skeptisk, men det funkar bra.

Av ELIS

Provspelade på min M1330 och måste säga att jag är imponerad av spelets skalbarhet. Flyter på i 60fps med mobilt grafikkort i 1280x800 med low-inställningar.

Av ELIS

Jag har bestämt mig för en full cash refund på min M1330. Att ta 12000 för en dator med glappande hårddisk och CPU-whine är sjukt. Jag rekomenderar alla som funderar på ett köp att avvakta tills dell får ordning på kvaliten. Synd, för jag lär inte hitta en laptop med like bra prestanda/storlek.

Av ELIS

Är det någon här som bestämt sig för att leva med sitt CPU-whine eller har alla skickat tillbaka sina system?

Av ELIS

Jag har haft min M1330 i snart 24h och det finns lite småsaker att klaga på. Den är lite större än jag föreställt mig, fast fortfarande smidigare än en macbook. Högtalarna är burkiga vilket är normalt för små 12"are, men för en 13.3a för 12k hade jag förväntat mig bättre. Sist har jag CPU-whine på min, kommer lite då och då, speciellt precis efter uppstart från viloläge. Inte egentligen nåtot jag stör mig på men jag vet att det finns folk som är känsliga för det.

Datorn är iaf knäpptyst förutom ett högfrekvent ljud från CPU'n ibland.

Trots detta är jag väldigt nöjd med min laptop, den har kanske blivit lite för välrenomerad i media vilket medför att man har ömänskligt höga förväntningar på den.

Av ELIS

Jag har haft min M1330 i snart 24h och det finns lite småsaker att klaga på. Den är lite större än jag föreställt mig, fast fortfarande smidigare än en macbook. Högtalarna är burkiga vilket är normalt för små 12"are, men för en 13.3a för 12k hade jag förväntat mig bättre. Sist har jag CPU-whine på min, kommer lite då och då, speciellt precis efter uppstart från viloläge. Inte egentligen nåtot jag stör mig på men jag vet att det finns folk som är känsliga för det.

Trots detta är jag väldigt nöjd med min laptop, den har kanske blivit lite för välrenomerad i media vilket medför att man har ömänskligt höga förväntningar på den.

Av ELIS

Verkar som DELL har löst sina supply-line problem. Beställde min laptop lördag förmiddag och nu har den skickats, med ETA på fredag!

edit: Hur får man paketet, med bud eller på posten som vanligt?