Inlägg

Inlägg som Dahlle har skrivit i forumet
Av Dahlle

Min skärm paja och fick ta min gamla skärm därav den dåliga uppläsningen. Den pajade ganska nyligen och har inte haft tid till att skaffa en ny skärm.

Jag skrev väl att jag fick runt 140 fps i test-range. På normala banor ligger den runt 90 fps. Jag skulle vilja ha 120 minst. Funderar nämligen på att skaffa en ny skärm på 120Hz.

Hahaha...
Jag skrev fel ska självklart vara 3.4GHz

Men jag tycker att det känns konstigt att processorn bara ligger på 50%. Är det inte ett processorkrävande spel?

Skrivet av tonper:

Jag får ut typ 120 FPS i multiplayer.
2560x1440 på Ultra.
Dock kan den dippa ned så man känner av det om de händer mycket sammtidigt. Av den anledningen vill man ha 300 FPS så det finns lite att ta på när det dippar

Exakt!

Av Dahlle

Min skärm paja och fick ta min gamla skärm därav den dåliga uppläsningen. Den pajade ganska nyligen och har inte haft tid till att skaffa en ny skärm.

Jag skrev väl att jag fick runt 140 fps i test-range. På normala banor ligger den runt 90 fps. Jag skulle vilja ha 120 minst. Funderar nämligen på att skaffa en ny skärm på 120Hz.

Hahaha...
Jag skrev fel ska självklart vara 3.4GHz

Men jag tycker att det känns konstigt att processorn bara ligger på 50%. Är det inte ett processorkrävande spel?

Av Dahlle

Mer prestanda i bf4?

Testade lite bf4 idag för att se min prestanda. Har inte riktigt gjort det innan. Spelar på ultra upplösning 1600X900 och får runt 150 fps i test range. Men kollade sedan hur mycket av datorn som används och såg att processorn används till 50% och mitt ena grafikkort på 60% och det andra på 5%. Betyder detta att jag borde kunna få mer fps i bf4 egentligen? Hur får jag då detta?

Kanske ska nämnas att jag kollade grafikkorten i Nvidia Inspector. Och att current clock ligger på 993MHz respektive 324MHz

Spec:
780 SLI 3GB
16GB Ram 1866hz
i7 4770 3.4hz

Av Dahlle

Jag använder inte mantle. Det var efter den uppdateringen som mantle kom med som jag började uppleva problem.

Det går ju att spela så länge man inte spelar på högre än medium.
Datorspec:
CPU: i7 4770
GPU: 780 SLI
RAM 16GB 1866Hz

Av Dahlle

Problem efter mantleupddatering

Ska fatta mig hyffsat kort. Efter Mantle-uppdateringen så har jag haft en del problem. Jag får enorma fps-drop, från 180fps (medium) ner till 11fps. Dessutom så har det hänt att spelet fryser sig ett par sekunder (utan att cracha). Seedan tar det mycket längre tid att ladda en bana. även om man spelar på samma bana om och om igen (har dock ingen ssd, men det har inte behövts tidigare, har tidigare behövt vänta 10sek innan matchen drar igång) Va f*n är problemet. Dessutom är ultra ospelbart för mkt fpsdrop.

Av Dahlle

Älskar designen på den. Om den funnits idag, och om du kunnat lira grafiktunga spel (t.ex senaste battlefield) på ultra med 90+ FPS (är vad jag har nu) så hade jag mycket väl kunnat köpa den för designen. Kostat vad det kostat vill. Anledningen till att jag köpte min Macbook var för att jag gillade enkelheten samt designen. Kan tänka mig att jag hade kunnat göra något liknande med denna. Sedan tänker jag mig ju att man kanske måste byter grafikkort efter 2-3år, CPU efter kanske 2. Då ska "tornet" i mitten kunna vara i minst 5 år enligt mig. Hade det funnits ett chassi som såg ut så här så hade jag köpt det ;D

Av Dahlle

Finns det några bra företagskins till 1.7? Typ coca cola, DHL etc.

Av Dahlle

Grafikkort: 780
Skärm: Acer X203H
Kontakt: vga

Av Dahlle

Bilden för stor vid 60hz

Ska dra detta kort. Så fort jag ställer in skärminställningarna på 60hz så blir bilden för stor på sidorna. Om jag går in och ändrar i bildskärmsinställningarna för datorn så kan jag välja mellan 59 och 60hz. Just nu har jag det inställt på 59hz för annars ser allt jättekonstigt ut men om jag ändrar till 60hz smetas bilden ut på sidorna. Vad kan vara fel? Samma sak i spel. Sjukt störigt. har googlat men hittar ingen lösning.

Av Dahlle

Kanske bara hade en dålig dag. Nu låter den inte längre.

Av Dahlle

2 veckor gammal och håller redan på att dö ?

Av Dahlle

Ny hårddisk låter?

Märke för någon dag sedan att datorn lät. Det lät ungefär som om något hade trasslat in sig i en fläkt eller något i den stilen. Så jag öppnade datorn och lokaliserade ljudet från hårddisken. Det är inget ljud som stör men idag när jag skulle öppna en filmfil på datorn (.mkv) så tar det en evighet innan den öppnas och detta hände inte för en vecka sedan. Det började ungefär samtidigt som hårddisken började låta. Så därför blev jag lite orolig att hårddisken skulle vara paj eller något. Jag har laddat hem seagates testprogram och den klarar alla tester där.

Av Dahlle

Den fungerar bra, två saker dock (kanske tre om räknar repan i "glaset" på chassit som katten orsakade)

1. Mixen verkar strula lite. Har tyvärr läst att det kan vara moderkortets fel. Orkar dock inte byta det om nu detta är problemet, och jag misstänker att det går att lösa på något annat vis + att det inte stör jättemycket.

2. Hörde ett ljud idag från den. Öppnade sidan på datorn och det lät som om fet kom från hårddisken. Rörde man på den så blev det högre/blev det ett annat ljud. Vet inte hur jag ska förklara det men det lät nästan som om man har en fläkt spm är igång men något som är i den t.ex en sladd som trasslat in sig. Kolade därför fläktarna men kunde inte se något. Därefter rörde jag vid hårddisken och ljuden ändrades. Om man lägger handen på chassit så byter den också ljud. Vad kan detta bero på? Kom efterjaga spelat bf3 tror jag, och hårddisken sitter nästan precis där grafikkortet blåst ut varm luft. Kan det påverka?

Annars är jag nöjd. Funderar dock på att skaffa mig SLI men det verkar som om jag måste skada mig ett nytt nätagg då. Men först och främst ska jag uppgradera skärm.

Av Dahlle
Skrivet av mr_svahn:

Tror snarare att inet rekommenderade det till ett 780 då det verkar som att han kommit på idén om SLI så här i efterhand. Och jag håller med, 1000w för ett kort är galet overkill.

Rätt

Av Dahlle

Nej jag riskerar nog inte datorn, den är ju ändå relativt nytt. Men eftersom cx serien är en budget serie, vilken serie skulle du rekommendera? Kikade lite på rm1000m men de på inet rekommenderade detta cx750m.

Av Dahlle

fungerar efter en femte ominstallation och omstart av datorn

Av Dahlle

nope

eller jo det kommer upp något som heter try other Visual Studio 2013 products som går till samma websida där jag laddade ner programmet

Av Dahlle

Problem med Visual Studio 2013

Har ett väldigt stort problem efter att ha installerat Visual Studio 2013 Express for windows Desktop.
Jag hittar inget program att starta. Har installerat om programmet. Laddat ner det igen och prövat. Startat om datorn ett flertal gånger. Vad ska jag göra för att kunna öppna programmet?

Av Dahlle
Skrivet av jonatan80:

i7 drar 84w enligt lite sökningar 780 drar mellan 200-300W styck beroende på sli eller 1st. du kommer vara nära gränsen 500-680W, visst det är ''mindre än 750W men fortfarande är det bra att ha marginal.

skaffa större chassi & ha 2 nätagg ett för grafiken & en för resten av datorn. nätagget är det sista du ska spara in på eftersom om den går sönder så finns risken att hela datorn pajjar

Jag har redan ett fulltower, finns det större? ;D

Hmm...
Är det en bra lösning att skaffa ett till kort och sedan se vad som händer?

Av Dahlle
Skrivet av jonatan80:

har jobbat med datorer i flera år har aldrig hört att att dom andra komponenterna har betydelse på hur många watt datorn drar.

om du från början inte listar upp vilka komponenter du har hur tror du då att du ska kunna få ett vettigt svar?

sorry, tänkte inte på det!

1 st 780
1 st core i7 4770 3,4
1 st 7200rpm 2TB HDD
MSI Z87-G45
16GB Ram 1866
Corsair CX750M