Inlägg

Inlägg som Crimsnmonkey har skrivit i forumet
Av Crimsnmonkey

Tackar, men så som jag uppfattat det så är ML120 fläktarna det bästa man kan ha utan att man ska behöva byta hela kylaren? Am i correct?

Av Crimsnmonkey
Skrivet av b0bber:

Statiskt tryck är det man vill ha när det kommer till tornkylare, men med det sagt så rör det sig om några få grader sett mot vanliga fläktar med högt flöde, och push-pull gör heller inte så stor skillnad..

JayzTwoCents gjorde ett test på det för ett tag sen

Ah, okej. Kunde inte hitta den så därför jag frågar, men okej! Då blir det att söka lite till

Av Crimsnmonkey

Nya fläktar till min CM Hyper 212 EVO

Jag hade tänkt att byta ut min originalfläkt som jag fick med när jag köpte kylaren då den håller på att dö.

Har kollat runt lite på Corsair SP120 då det är det man ska använda om man ska trycka luften igenom nånting?
Även Corsairs nya ML120. Mina temps är självklart fortfarande bra med denna fläkt men jag undrade om det skulle göra någon större skillnad om man kör med Push/pull conf med dom där SP120 eller ML120 fläktarna? Tydligen ska ML-serien vara tystare då dom har nån "Magnetisk levitation??" och jag vill helst att fläktarna inte ska låta som ett JAS-plan när man spelar även fast jag har ganska ljudisolerande kåpor på huvudet.

Jag är helt lost i fläktvärlden så jag frågar er

Av Crimsnmonkey
Skrivet av robinrobert:

@Icte: Jag använder sladd. En annan dator är uppkopplad till wi-fi, men stod orörd under tiden. Med wi-fi på den andra datorn var det ännu värre när jag testade.

Kör du ADSL? Det kan bero lite på hur långt ifrån Noden du bor. Jag hade samma problem men flyttade sedan. Betalade för 10/10 men fick 7/1, och då bodde jag relativt nära noden. Men grannar längre ifrån noden hade sämre resultat.

Av Crimsnmonkey

GTX 1080 OC/nOC, Samt priser efter 1080ti

Hejsan Sweclockers!

Jag har funderat länge på att uppgradera mitt GTX 770 4GB till ett nyare så som 1070 eller 1080 för att kunna köra 1080p@144hz i ganska höga grafikinställningar.. Men när jag kollar runt så ser jag att det finns samma kort med samma kylare fast inte är överklockat som kostar typ 1.000:- mer än det andra?!
Det känns som att jag måste ha fel... Känns lite overkligt att dom tar betalt för överklockning, eller så är det någonting helt annat som jag inte ens tänkt på som står på spel.. Ett exempel är GTX 1080 (OC) och samma kort GTX 1080 (nOC). Det är samma sak för 1070 och jag har bara sett det tydligt i ASUS serien.. Då har jag det sagt, över till nästa grej.

Hur tror ni att priserna på grafikkorten ifrån Nvidia på mellandagsrea (andra säger Julrea, same stuff) kommer se ut? Jag vill ha för mig att det blir någon tusenlapp billigare men jag kanske tagit fel.. Samma sak när GTX 1080ti kommer ur, hur har det sett ut innan när det släppts ett "TI" kort i dom tidigare generationerna? Hur mycket gick priserna ner då?

Jag vet att det kanske var lite många frågor och kanske svårt att svara på alla men ifrågasätt gärna så ska jag försöka mitt bästa att förklara.

Av Crimsnmonkey
Skrivet av Guybrush82:

Jag har personligen aldrig mixat olika typer av RAM, men han läst om personer som upplever allt från lite försämrad prestanda och "micro stuttering", till att spel/program kraschar och "bluescreens".

Jag slängde in ett par G.skill Ripjaws 1866mhz 16gb som jag fick låna av en polare bara för att testa med mina Kingstonminnen.. Inte märkt någonting ännu. Sitter på 24gb ram och allt fungerar prima. Men får se när jag startar upp lite mer krävande spel så får vi se vad som händer. Han säger själv att han mixat minnen bara det är i sina channels så äre chill. Så om man har kingstonminnen i channel 1 och 2 och sedan ripjaws i 3 o 4, samma färgkodning osv.. litade på honom och det ser ut att fungera bra! Men tyvärr har jag bara sandy bridge så jag kan inte ha mer än 1333mhz heller.. Men kommer byta till Ivy snart.

Av Crimsnmonkey
Skrivet av Guybrush82:

@Crimsnmonkey:

Dina nuvarande minnen ser ut att vara testade med 1.65 V, medan de du länkar till är testade för 1.5 V. Så skiljer sig timings och latency något. Det är möjligt att både volt och timings/latency går att ställa in i BIOS så de matchar och fungerar bra ihop, men det är inget jag vågar skriva under på.

Det är alltid lite av ett "lotteri" när man mixar RAM, även om det är av samma märke och modell, såvida de inte köps i "kit" vilka är testade att fungera ihop. Det kan hända att det fungerar bra ihop, och du kommer undan med "halva priset", men risken finns ju även att de inte fungerar så bra ihop och du sitter där med två 8 GB kit som du inte kan använda tillsammans.

Vad är det du menar att dom "inte kommer att fungera bra ihop"? Vad är det som händer mer specifikt? Är det stora problem som typ stutters i spel eller liknande du pratar om?

MVH

Av Crimsnmonkey

Lånar tråden lite grann.

Jag sitter i samma situation som TS gör.
Problemet för mig är att jag också vill utöka mitt RAM ifrån 8 till 16 men det som ställer till det hela ifrån att vara "enkelt" är att ramminnet som jag har säljs inte längre?! Det jag har är Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz och det är alltså detta RAM Minnen. Dom enda jag hittar som ser lika ut är alltså dom här. Jag vet inte om det bara är designen eller namnet dom bytt för att det skulle "passa in i dagens marknad bättre" fast det kanske är samma minnen som dom jag har.. Detta är väldigt frustrerande då jag inte vill köpa ett helt nytt paket på 16gb för runt 1.000kr när man kanske kan komma undan med halva priset.. Tack på förhand och hoppas det inte gör någonting att jag lånar tråden lite, men ni verkar vara utbildade så jag passar på!

Av Crimsnmonkey

Ingen alls?

Av Crimsnmonkey

Skärmbyte på Nurvo 10" tabletPC

Hejsan! Jag har letat runt här lite på webben och jag söker efter en skärm till en Nurvo 10" Tablet PC.

Inte bara glaset men hela displayen eller vad det nu kallas.

//MVH

Av Crimsnmonkey
Skrivet av xp1ratex:

Men inga av dessa fungerade?

Prova logga in som admin eller gäst, funkar det där så ändra till lägsta upplösnin och prova logga in din user igen.

Ska ominstallera windows i helgen, tackar för ett förslag iallafall.

Av Crimsnmonkey

Jag ska testa att göra en system repair.. Men jag tror att det är mitt windows som är korrupt eller nått liknande. för ingenting fungerar ju. Har testat alla förslag som kommit upp på denna tråd men det blev ingen succé.

Av Crimsnmonkey
Skrivet av xp1ratex:

Händer det nåt om du trycker Windowstangenten + P några gånger? (kortkommando för skärmhanteraren)

Ja, några alternativ

Av Crimsnmonkey
Skrivet av Mjuuu:

Låter som att din dator försöker koppla upp sig mot en annan skärm och din primära skärm ligger som sekundär.
Prova plugga in TV'n eller en annan skärm samtidigt som du har din primära skärm i kopplad.

Ok, ska testa när jag kommer hem. så återkommer jag!

Av Crimsnmonkey
Skrivet av Axellie:

Du skulle inte kunna tänka dig att återställa då?

Hur då? Jag vet att man kan återställa när man är i windows men det är blackscreen där.

Av Crimsnmonkey

Blackscreen på datan när jag startar!

Hejsan!

Jag har en stationär dator som jag har fått blackscreen på när jag kommer till inloggningen till Windows..
När jag INTE är inloggad så är det som vanligt. Det ända som fungerar när jag är inloggad är aktivitets hanteraren. Alltså CTRL+ALT+DEL.
Jag använder Win7 home premium 64bit.

MVH

Av Crimsnmonkey
Skrivet av m4gnify:

Har inga Logitech-lurar själv, men vad jag kan hitta så ändrar du det här:
Klicka på "Experience surround sound"?
http://www.pcgameware.co.uk/images/Logitech_G930_7.1_Headset_...

Jo, men det kan man bara göra om man har surround PÅ. Men om man är fast i 2.1 och switchen är paj så kan man inte se den dära knappen :/

Av Crimsnmonkey
Skrivet av oolllee:

Det går att stänga av och på surround ljuded i LGS. Om det går att laga eller inte vet jag inte, det beror väl på hur traisg knappen är.

Hmm, jag hittar då inget.. Om det går att slå av och på i LGS så behöver jag inte fixa knappen, men det är ju så att jag inte vet vart man kan stänga av och på..

Av Crimsnmonkey

Logitech g35 surround knappen är PAJ

Hejsan! Jag skulle byta till 7.1 till 2.1 med knappen på ena hörluren. men då trillade den av?! Den har gått av på nått vis. Inte varit hårdhänt eller någonting.

Kan man byta till 7.1 via mjukvaran "Logitech gaming software"? Kan man limma fast knappen igen eller nått?

MVH

Av Crimsnmonkey
Skrivet av jonas1972:

Wifi är skit när det gäller onlinespel,så är det bara.Men du verkar ha bestämt dig,grattis då får du leva med kass ping hela tiden.

"kass ping hela tiden" Du, jag har samma ping nu med wifi som jag hade förut med sladd.