Inlägg

Inlägg som Barren Wuffet har skrivit i forumet
Av Barren Wuffet

Vore fullkomligt slöseri med pengar ifall det är primärt musikproduktion du ska ha datorn till. Då räcker din Asus-laptop gott och väl.

Jag sitter själv med en gammal iMac 27" med en i7 3,4 Ghz, 32 gb ram (1600 Mhz DDR3) r och en fusion drive som dedikerad musikdator som kör Ableton Live och med ganska tunga VSTs som Serum, Diva, m.fl med +30 tracks utan några större problem. Får frysa tracks och bounca ibland men inte mer än så.

Kan min gamla skräpdator fixa det så bör din klara det utan problem.

Av Barren Wuffet

Sluta svamla och köp ett par AirPods. Det är ju precis det du vill ha.

Du kommer se mindre idiotisk ut med dem i öronen än ett t.ex Beats på skallen när du knatar runt på stan.

Av Barren Wuffet

Som de andra ovan redan sagt; ta ner videon, lägg upp en ny och kasta mer skit på företaget.

Av Barren Wuffet

Dags för glasögon.

Av Barren Wuffet

@Rydisen: OKEJ DÅ! Jag erkänner, jag hatar Samsung pga kass erfarenhet av dem. Det kommer aldrig någonsin in en Samsung-pryl i mitt hem igen.

Av Barren Wuffet

@Rydisen: Enligt tester och mina erfarenheter så har Sony Bravia-modellerna varit överlägset bäst när det gäller främst input lag. Jag skulle personligen aldrig köpa en Samsung men då spelar jag en hel del konsolspel på tv:n och känner direkt skillnad på t.ex 16 ms och 30 ms.

Min poäng här är att det är omöjligt att bara säga "definitivt den här" och sedan länka till en TV utan att veta vad personen är ute efter.

Av Barren Wuffet

@Rydisen: Nähädu, Bravia-modellerna slår allt på marknaden i alla kategorier.

Av Barren Wuffet
Av Barren Wuffet

@Lemasive: Nej, jag tycker att det är föräldrarna som ska kunna avgöra ifall barnet är tillräckligt gammal för att hantera sina egna pengar.

Jag förstår t.ex inte varför i hela friden en tioåring ska ha ett eget betal- eller kreditkort samt ha detta registrerat på sig själv i t.ex Apples Appstore. Jag förstår samtidigt inte varför man som förälder tillåter sina barn att dels kunna göra köp från sitt konto i en app överhuvudtaget och samtidigt inte har aktiverat ett lösenord eller Touch ID.

"Äh varsågod Pelle_10år, lek med pappas iPad som inte har varken lösenord eller touch id aktiviterat så mamma och pappa får vara i fred i sovrummet i fem minuter. Glöm inte att sätta i hörlurarna!"

Vad kan gå fel?

Av Barren Wuffet

@Lemasive: Halmgubbar, halmgubbar överallt.

Nej. Barn får gärna ha mobiltelefoner och datorer för min del men deras åtkomst till mikrotransaktioner och digitala köp ska begränsas eller spärras av deras förhoppningsvis ansvarsfulla föräldrar.

Av Barren Wuffet

@Lemasive: Vuxna är minst lika mottagliga för reklam som barn. Skillnaden är att de oftast har pengar att spendera. Barn har inte det såvida inte föräldrarna har tillåtit sina barn att köpa t.ex chests/crates i detta fallet. Där är det alltså inte företagens fel utan ansvaret ligger således på föräldrarna.

Du kan inte bli beroende av någonting ifall du aldrig har testat det.

"Jamenalltsåvadfan du kan ju ha en personlighet som är mer benägen utveckla ett beroende, ditt pucko!"

Jahaja. Har du någon källa som säger att vi med 100% säkerhet kan avgöra ifall ett barn kommer att utveckla ett beroende någon gång i sitt liv?

Nej, nu kan jag ju så klart ha fel men vet du vad jag tror? Jag tror att du eller någon vän/bekant till dig vars barn har löpt amok med föräldrarnas kreditkort på mikrotransaktioner och vill nu beskylla företagen.

Av Barren Wuffet

@Lemasive: Du stirrar dig blind på barn och ungdomar. Vuxna hamnar också i beroende.

Ska vi förbjuda reklam i all dess form pga de är specifikt utformade för att trigga sociala och psykologiska aspekter för att få dig som person att köpa en produkt/tjänst/etc?

Av Barren Wuffet
Skrivet av Lemasive:

Tycker helt emot dig, speciellt när man medvetet försöker utnyttja biologiska, sociala och psykologiska aspekter för att skapa ett beroende eller "must have". Jag tror för övrigt att de flesta som har svarat i tråden tänker i ett för litet perspektiv, dvs enbart på sig själva istället för vad det faktiskt får för konsekvenser för tex unga som växer upp idag.

Då kan du lika gärna börja propagera för ett förbud mot all form av reklam. För det är precis vad syftet med reklam är.

Av Barren Wuffet

Om man nu anser att hög utbildning = hög intelligens så lever man i sin egen lilla fantasivärld.

Sen är det ju lite lustigt att det finns så otroligt många därute som tror att bara för att du har en utbildning i något område så tror de att de har bättre kunskap om det området än någon som inte formellt har studerat det området men som har många års erfarenhet istället. Det är också ett tecken på att den "bildade" personen lever i sin egen lilla fantasivärld.

Jag satt i en diskussion en gång med en nykläckt ekonom som hade studerat internationell ekonomi och som tyckte att han själv var en sån jävla kung på allt som hade med aktier, fonder och börsen att göra och så kom vi på ämnet trading där jag berättade att jag sysslat en del med trading och hur jag gör.

Då började han att fabla om hur man ska tänka och hur duktiga traders gör och att jag hade "helt fel approach" och att det inte fungerar i längden osv. Jag försökte hålla masken så länge det gick men till slut tröttnade jag, så jag loggade in på mitt tradingkonto och visade honom min graf för de senaste fem åren och ställde honom frågan "berätta, vad gör jag för fel och vad har du gjort de senaste fem åren?"

Då blev det snabbt tyst på honom.

Av Barren Wuffet

EVE:
- Sandbox
- Full loot PVP
- Hög inlärningskurva
- Ganska passivt stridssystem (excel spreadsheets in space)
- Skill och gear-baserat
- Både free to play och subscription som alternativ

Albion Online:
- Sandbox
- Full loot PVP.
- Mycket lätt att komma in i
- Skill och gear-baserat
- LoL/Dota-ish stridssystem
- Dock i betastadiet fortfarande men wipe och release sker i sommar
- Köp ett founders pack och börja spela direkt

Av Barren Wuffet
Skrivet av bergla:

Då tråden är extremt lång så vet jag inte om detta klipp har postats innan, men om inte så rekommenderar jag er att se det!

https://www.youtube.com/watch?v=Mf1ewgbq4fY

Klippet handlar om Leroy Hulsey, top forensic structural engineer som har fått i uppdrag att undersöka WTC kollapsen.. Mkt intressant!

Denna är också intressant:

https://youtu.be/SoCS6lNpqhE

https://youtu.be/MMoG8bssZf8

Peter Michael Ketcham, fd anställd hos NIST.

Av Barren Wuffet

Skaffa den behörigheten som krävs för att ansöka?

Av Barren Wuffet

Största anledningen är dåliga säljare. Hur ofta har inte du fått höra av en kund som du sålt någonting till på telefonen säga "jag brukar aldrig lyssna på säljare i vanliga fall men det var någonting med dig som gjorde att jag valde att lyssna på dig"?

För varje duktig säljare som vet hur man väcker intresse, hur man bygger relation med kunden, hur man hittar behov (både medvetna och latenta) och sedan kommer med en anpassad lösning på deras behov åt dem samtidigt som man överträffar deras förväntningar så finns det säkert tusentals muppar därute som tror att de är "the shit" som ringer och tjatar in försäljningen och tror att det räcker med ett par välplacerade delaccepter för att få med sig kunden i samtalet.

Det är väl min syn på saken. Har själv +10 års erfarenhet av försäljning där jag spenderat en stor del av tiden i telefonen och sålt allt från telefonabonnemang till privatpersoner till affärssystem på internationell nivå.

I övrigt så är säljare och försäljning är grunden till allt företagande. Det kvittar hur bra produkt eller tjänst ett företag har men kan de inte sälja skiten så är det bara en tidsfråga innan de får lägga ned verksamheten.

Av Barren Wuffet

På vilket sätt skulle grönt, blått, gult blod eller helt ta bort blodet förminska våldet när någon hugger en yxa i skallen på någon annan?

Kan grabben spela Battlefront, CSGO osv så är inte BF1 några problem heller.

Av Barren Wuffet

Börja med Python.