Inlägg

Inlägg som Barren Wuffet har skrivit i forumet
Av Barren Wuffet

Personnummer tar ju dock 30 sekunder att ta fram ifall du har adressen redan.

Av Barren Wuffet

@anon284015: Bara för att du inte duger till att använda macOS så betyder det inte att det är dåligt. Nu låter du bara som en sån envis windows-användare som gnäller på att allt inte är likadant som du är van vid och "tar som självklarheter" i windows.

Av Barren Wuffet

Det tycker jag inte alls att det fick. Allt EA tar i blir skit och så blev även Andromeda.

Gör om, gör rätt.

Av Barren Wuffet

WOLOLO WOLOLO WOLOLO!

Av Barren Wuffet
Skrivet av makatech:

Ok, jag förstår, hur som helst, egentligen är jag inte Apple fientlig även om jag kan störa mig på några saker.

I grund och botten är ju de flesta av oss människor rätt snåla. Apple tar extra betalt för deras produkter men generellt är de lite mera användarvänliga, snygga, mer plug and play samt ofta stabilare än tex PC datorer och Android mobiler för den delen.

Precis, personliga preferenser helt enkelt. Vissa föredrar att köra BMW, andra föredrar Toyota. Vissa föredrar ett dressat mekaniskt ur från någon av de stora urtillverkarna i schweiz och vissa föredrar ett billigt massproducerat ur från Daniel Wellington.

Citat:

Men för de av oss som uppskattar flexibilitet (tex enkelhet att uppgradera) och prisvärdhet och kanske t.om. tycker det är kul att hålla på att greja lite själva så är PC världen överlägsen.

Absolut. Däremot bör man komma ihåg att vi entusiaster är en minoritet och min speldator för +20 000 kr är inte på något sätt ett bättre alternativ för någon som inte ser fördelen med prestandan som den ger. Det vore ju som att säga till Birger 66 år som ska köpa ny bil i samband med pensionen: "Nej, köp inte BMW! Köp en vråltrimmad dodge som gör under 10 sekunder på strippen för halva priset". Jaha?

Citat:

Samt sist men inte minst att det finns extremt mycket mer programvara, system och spel för PC världen jämfört med Apple världen, en öppnare platform och arkitektur helt enkelt.

Fast är det verkligen så om vi bortser ifrån spel som är icke-fråga? Som apple-frälst sedan tio år tillbaka så kan jag uppriktigt sagt säga att det är svårt att räkna på en hand de gånger som jag saknat något från windows- eller "PC"-sidan. Har aldrig känt mig låst eller begränsad på något sätt och då gör jag ändå en hel del saker som en typisk "normal användare" inte gör som t.ex programmerar, pentesting och producerar musik bara för att nämna några saker.

Jag menar en Macbook är ju ingenting annat än en PC med ett proprietärt operativsystem precis som en ASUS Zenbook med windows på. Du är precis lika låst till windows ifall du väljer det som du är till macOS om du väljer en Macbook istället. Du har valfriheten att byta operativsystem om du känner för det. Men köra macOS på en Zenbook? Kan bli väldigt meckigt om ens möjligt. Du är alltså till och med mer låst till "PC" om man nu ska vara petig.

Sen att nu Apple har egna programvaror som endast funkar för macOS och sitt eget ekosystem gör ju inte att plattformen i sig är mindre öppen. Det är ingen som hindrar utvecklare att utveckla för macOS och cross-plattform blir allt vanligare, inte bara för privatpersoner utan även företag. Startups idag skulle skjuta sig själva i foten ifall de endast fokuserar på en plattform beroende på vilken målgrupp de har så klart.

Citat:

Men är man inte ett proffs inom tex media eller musikproduktion så ser jag egentligen inte någon orsak till att betala (minst) dubbelt så mycket pengar och använda Apple. PC har definitivt krympt glappet mot Apple enormt även inom medie och musikproduktion men här är fortfarande Apple det populäraste valet (lite av branschstandard).

Man kanske helt enkelt föredrar Apples ekosystem före windows eller linux.

Jag hade ingen som helst tanke på att bli mac-användare 2007 då köpte en ny mobil och det blev en iPhone. Jag var istället väldigt Apple-fientlig på den tiden men vad hände? Jag blev så imponerad iPhone att jag började känna mig smutsig när jag sneglade på Mac som ett alternativ till en laptop att använda på daglig basis vid sidan av min stationära speldator. Idag har jag haft hela Apples produktlinje förutom deras Apple Watch och har varit otroligt nöjd genom åren.

Visst betalar jag lite mer för Apples produkter men jag har inga problem med det när jag vet att jag kommer bli nöjd en lång tid framöver med mitt nästa Apple-köp.

Av Barren Wuffet
Skrivet av videopac:

Har detta med åldern att göra? Unga idag verkar allmänt vara "rädda" för att tala i telefon har jag märkt. Ovana eller fobi låter jag vara osagt men något är det.

Varför svarar gamlingar på alla samtal? Är de så ensamma att de blir glada varje gång någon ringer så att de har någon att prata med? Ensamhet eller naivitet att tro att någon vill dem någonting vettigt låter jag vara osagt men något är det.

Av Barren Wuffet

Svarar aldrig på dolda eller okända nummer (såvida jag inte väntar samtal från någonstans).

Har du dolt nummer eller för mig okänt nummer så är du inte värd min tid.

Av Barren Wuffet
Skrivet av makatech:

Med tanke på att Microsoft baserade system har en avsevärt större kundbas/volym så är det extremt överraskande det du skriver.

Du menar att de som sitter i tex .NET utvecklingsmiljöer, Visual Studio etc oftast föredrar att använda en Apple?

Du missade de två första.

Men nej, jag menar inte specifikt .NET, visual studio etc som givetvis har en överväldigande majoritet på PC/Windows-sidan.

Av Barren Wuffet
Skrivet av makatech:

Finns en orsak till att tekniskt intresserade personer väljer PC världen och tekniskt ointresserade personer väljer Apple. Samt inte sällan kvinnor som går enormt mycket på look and feel.

Finns även en orsak till varför en majoritet inom främst infosec men även en stor andel inom webb- och mjukvaruutveckling väljer Apple.

Tekniskt intresserade != skruva i datorer.

Av Barren Wuffet

Ett par tusen för dyrt fortfarande men det börjar närma sig.

Av Barren Wuffet

https://www.youtube.com/watch?v=biRGy2pMvIc

Quake + trackball + joystick.

Av Barren Wuffet

@superegg: Allt från 0 kr till flera miljoner.

Av Barren Wuffet

Ett alternativ är att skippa högskolan och köra självstudier online.

https://www.freecodecamp.org
https://www.codecademy.com
https://www.pluralsight.com
https://www.udemy.com

Av Barren Wuffet

Ey yo, mitt namn är inte Eddie
Jag skriver inte alls detta med papper och penna
Sitter på hotellrummet i bara kallingar
Fiser och känner mig som hemma

Tar en klunk avslagen IPA
Smakar så jävla illa, vill bara lipa
Snart ska jag sova, ska bli grymt skönt
Men först en snabbrunk, det vill jag lova

Jag suger på Counter-Strike
Gillar du mina rader?
Klicka på like!

Av Barren Wuffet

Jag hade en gång en dator som startade igång av sig självt mitt i natten trots att den varit helt avstängd. Gissa om jag höll på att skita ner mig första gången det hände. Låg under täcket och vågade inte titta fram eftersom att jag trodde att jag hade en poltergeist på besök.

Jag var 12 bast och trodde fortfarande att spöken var på riktigt. Det var spänningsdippar eller som man säger på sweclockerianska "voltdippar".

Av Barren Wuffet

Fyllekinesen som slaskade bort ett femsiffrigt belopp till mig på Bellagio i poker för en massa år sedan.

Av Barren Wuffet

@Surpuppa: Bara små men synliga repor på locket och vid touchpaden.

Av Barren Wuffet

Svar ja, Zenbooks repas väldigt lätt.

En kollega sitter just nu med en Zenbook och gnällde ganska nyligen över hur lätt den är att repas och för att citera honom: "Det är definitivt inte Apple-kvalitet i alla fall". Gångjärnen har börjat strula lite också vilket verkar vara ett ganska vanligt problem hos ASUS laptops.

Kort sagt; han är ingen jättenöjd Zenbook-ägare.

Av Barren Wuffet

@john_doe: "Överpopulation" är en myt. Problemet ligger i distributionen av resurser och det faktum att människor generellt sett söker sig till storstäder till följd av att det är där jobben finns, större utbud av resurser och kommunikation- och transportmöjligheter. Det gör att vi får en centraliserad befolkning. Storstäder blir överbefolkade.

Som kapitalist känns det ironiskt att säga det men den stora boven i det hela är kapitalismen. Företag jagar vinster, företag importerar billiga resurser för att sälja dyrt, företag exporterar dyra resurser till fattigare delar av världen. Kapitalismen urholkar de delarna av världen där resurserna behövs mest. Det blir även allt mer tydligt att företag får allt större makt och kan i vissa fall påverka eller eller och med styra beslut av regeringar. Grunden till detta är pengar. Alla vi vill ha mer pengar.

Skrota det monetära systemet och gör om, gör rätt. Hur? Ingen aning. En resursbaserad ekonomi kan vara en vettig början.

Frågan är ju dock; vem fan vill dela med sig?

Av Barren Wuffet

@Albinfiskare: Den överväldigande majoriteten av arter som historiskt sett har existerat har blivit utrotade och det kommer att ske igen. Sen om vi som människor bidrar med att utrota vissa arter under det kommande seklet betyder egentligen ingenting i det långa loppet.

Människan som vi känner till idag kommer sannolikt inte existera i framtiden. Deprimerande?