Inlägg

Inlägg som tHorSeYE har skrivit i forumet
Av tHorSeYE

Snart 16 år för egen del - galet! Precis som flera andra i den här tråden är jag inte speciellt aktiv, utan finns i bakgrunden. Tycker dock att det är imponerande att det här forumet fortfarande lever!

Av tHorSeYE

Ingen bild vid filmvisning

Jag har den senaste veckan fått kolossala problem med filmvisning på min dator. Jag kör Windows Vista Business 32bit, och allt har fungerat felfritt fram till för en vecka sedan.

Problemet är så pass banalt att jag får ljud men ingen bild när jag tittar på film. Det låter som ett codec-problem är första tanken. Men icke - Jag kör för tillfället med ffdshow från april i år. Har även textat att avinstallera ffdshow, köra in XviD-codec separat utan större framgång. Har testat att köra med Windows Media Player 11, Media Player Classic och VLC.

Om jag tittar på film i VLC kan jag dock tvinga fram bild genom att välja videoutmatningsläge: OpenGL, alternativt Windows GDI video output. Dock verkar inte dessa videolägen klara av att visa HD-material, åtminstone inte i mkv-format, utan att det blir lagg var femte minut ungefär. Det har ingenting med min hårdvara att göra, har utan problem kunnat se 1080p filmer tidigare. Med andra ord kan jag alltså se film, men det är ju ingen höjdare direkt.

Jag skulle ju även vilja få Media Player att fungera, speciellt eftersom att webbläsarpluginet inte fungerar längre vilket är otroligt frustrerande!

Vad som hände för en vecka sedan vet jag inte riktigt. Det enda jag kan tänka mig är att jag då konfigurerade om bildskärmsinställningarna för att köra med dubbla skärmar (både laptopskärmen och extern skärm i dual-view-läge), men det har jag tidigare gjort med TVn inkopplad utan några problem. Dessutom fungerar det fortfarande inte om jag går tillbaka till enskärmsvisningsläge, så jag antar att det inte har något med det att göra.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja felsöka, vad som kan vara problemet. Är det någon som kan tänka sig vad felet kan vara?

Av tHorSeYE

IDG-liknande sidor i andra länder?

Jag är ute och letar efter webbsidor liknande IDG.se, företag som ger ut tidningar - både i pappersform och på webben. Är det någon som har koll på några sådana Europeiska sidor? Det spelar ingen roll om sidorna är på franska, tyska, spanska, grekiska eller vad det nu kan tänkas vara.

Av tHorSeYE

Djungel av externa hårddiskar

Jag står i valet av en ny extern hårddisk och har blivit lite klokare av att läsa bland en massa trådar här. Jag har i alla fall kommit fram till att en LaCie-disk försvinner från inköpslistan illa kvickt.

Tänkte höra vad folk har för tankar och åsikter om dessa diskar:

Storex Club U2S-350 500GB
http://www.prisjakt.se/produkt.php?e=159834
Har aldrig hört talas om namnet, men tyckte om formatet och utseendet. Kanske inte värt att satsa alls på okända märken? (Om Storex nu är okänt...)

Western Digital Elements WDE1U5000E 500GB
http://www.prisjakt.se/produkt.php?p=160109

Har även tittat på Western Digitals MyBook.

Vilken rekommenderas? Fler bra alternativ?

Av tHorSeYE

Man hör mycket dåligt om LaCiediskarna. Är det bara rent lotteri, eller är det rent generellt så hos Lacie?

Finns det för övrigt någon extern hårddisk utan ett chassi med lampor som blinkar, lyser och har sig? Tycker Lacie's utseende på externa diskar är optimalt, men har inte hittat några som håller sig till likvärdigt utseende.

Är den här något att hänga i julgranen?
http://www.inet.se/datorkomponenter/haarddiskar/lacie-desktop...

Av tHorSeYE

Nädu, det måste vara något annat som strular. Det är sRGB som är system default, det blir ingen skillnad oavsett vad jag gör för inställningar i Color management... Nåja, jag får väl använda ett annat bildvisningsprogram helt enkelt.

Använde Acdsee för några år sen, vad finns det mer för bra alternativ? Det jag vill ha är något som är snabbstartat, och inte massa lull-lull.

Av tHorSeYE

Nyss hade jag den inbyggda färgprofilen för min skärm (HP w2207), men testade att sätta sRGB som default utan några större framgångar...

För det är väl här man ska ändra det?

http://www.thoursie.net/stuff/colormanagement.jpg

Av tHorSeYE

Nu zoomade jag in bilden för att försöka visa det lite tydligare, det syns fortfarande i originalstorlek i windows photogallery...

Av tHorSeYE

Problem med Windows Photo Gallery

Hej hopp!

Jag kör Vista Business Edition och har sedan en tid tillbaka märkt att Windows Photo Gallery inte visar mina bilder korrekt. Till en början blev jag vettskrämd och trodde att bilderna hade förstörts av WPG, men efter att ha öppnat bilderna i Photoshop såg jag att så inte var fallet. Men Det är i alla fall väldigt irriterande att inte kunna använda den inbyggda fotovisaren utan att behöva störa sig på kvalitetsförluster. Har kollat runt lite, och det verkar finnas en hel del problem med WPG. Dock har jag inte hittat någon som har råkat ut för samma sak som jag.

Bilderna ser ut att tappa färginformation, eller blir i alla fall utvattnad på sina ställen. Lite svårt att förklara. Jag slänger med en jämförelsebild istället. Bilden till vänster är en samma bild i Lightroom, och bilden till höger är bilden i WPG. Bilden är en inzoomad bit av ett huvud, det man ser är öronsnibben tillsammans med lite hår. Kolla speciellt på kanten av håret så är ni nog med på vad jag menar.

http://www.thoursie.net/stuff/wpg.jpg

Någon som vet någon lösning på det här?

Av tHorSeYE

Enligt laptopvideo2go: Official NV site drivers (to be specific: only the INF) does not support any mobile GPUs, except some rare ones. All the dirty work has to be done by OEMs.

Så jo, det är väl med andra ord Zepto som skriver drivrutinerna för sina egna laptops.

För övrigt verkar det som om flimmerproblemet löses för min del genom att sätta datorns strömkontakt i en annan strömadapter än skärmens. Knasigt! Någon som vet varför det blir så här?

Edit: Jag trodde att problemet var löst genom att sätta strömadaptern i en annan strömkontakt. Dock var inte fallet så, flimret bara minskades. Kollade runt lite i andra forum, och det verkar vara fler som har samma problem. Tydligen kan det skapas en jordningsloop (har inte koll på el, så vet inte hur det funkar), vilket påverkade skärmen. Så nu har jag laptopen inkopplad med ett ojordat uttag och se där, inget flimmer längre!

Av tHorSeYE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av perl11
har också testat med drivrutiner från laptopvideo men fick då problemet att jag inte kunde köra enbart på den externa skärmen. hur jag än försökte fick jag upp allt på båda skärmarna som clone eller extended, och då ville grafikkortet endast köra laptopupplösningarna som tvn inte alls ville vara med på.
datorn pallar endast med att köra på en skärm, kör man på båda får man störningar i bilden på ett eller annat sätt verkar det som (även bekräftat av supporten)

Jag kör bara den externa skärmen och det funkar bra (förutom flimret då...)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RAPT0R

Hur mycket flimmer är det? såklart svårt att svara på....
Jag har nämligen också en 6224W och jag upplever också lite flimmer på min externa skärm (samsung 205BW) men inte mycket mer än att man precis kan se det... alltså inte nått som gör skärmen obrukbar... men skulle ju gärna slippa det helt.. på min förra laptop som hade dvi hade jag inte detta problem.

Det ligger nog på samma nivå som du, fast jag upplever det som ganska störande. Dock syns det mest när det är bilder eller mycket färg i bakgrunden, när det är ljus ytor märks det inte alls. Men ja, det är nog inte så nyttigt för ögonen att sitta och stirra på flimmer hela dagarna... Blir det fortfarande flimmer om du drar ur strömsladden till datorn?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Reoshi
... förresten är det ju inte direkt zepto som gör drivrutinerna, går lika bra att ta dem från någon annan sida så länge dem faktiskt existerar..

Är det inte tillverkaren som specialbygger drivrutinerna för sina modeller? Det är det väl visst, annars hade det ju inte varit några problem att få tag på drivrutiner till laptops. Eller är jag ute och cyklar?

Av tHorSeYE

Det hade ju vart ett alternativ om de hade uppdaterat sina drivrutiner. De drivrutiner som Zepto har byggt för 8600M GT är version 101.8. Jag har sedan i somras använt version 162.18 från www.laptopvideo2go.com, för att bland annat kunna använda DirectX10 applikationer. Zepto är galet sega på att uppdatera dom specifika drivrutinerna för min modell, trots många påtryckningar från många håll.

Det vore ju ändå skönt om det var något sånt, så det inte ligger i hårdvaran. Dock trist om Zepto inte kan få tummen ur och uppdaterar sina drivrutiner.

Kan problemet ligga någon annanstans?

Av tHorSeYE

Flimmer på extern skärm

Jag köpte i slutet av juni en Zepto Znote 6224W och är väl relativt nöjd med köpet. En del som inte är tipp topp, men det duger. Nu är det så att jag har köpt en ny skärm som jag tänkte använda till den, en HP w2207, 22" WS som levererades idag. Allt är frid och fröjd så långt.

När jag kopplade in skärmen till laptopen märkte jag att bilden flimrade. Drivrutinerna för skärmen var inte installerade, var första tanken, men efter att ha installerat dem så kvarstod samma problem. Jag har nu lokaliserat felet till att bero på strömsladden (!) till laptopen. Sitter den i så flimrar skärmen, och är den urdragen är allt lugnt. Men jag kan ju inte använda datorn som jag tänkt med urdragen sladd direkt.

Gissar på att nåt gigantiskt magnetfält bildas och att skärmen störs av det, men det känns jättekonstigt. Har aldrig vart med om att en strömsladd (med tranformator) påverkar kringliggande utrustning alls.

Är det någon som har varit med om något sånt här och har någon lösning på det? Beror det på nån budgetvariant på strömadapter som Zepto kör med, eller ligger felet i skärmen? Datorn ligger ca 40 cm från skärmen, men det blir inte bättre av att jag sätter datorn längre bort. Har testat att låta enheterna vara så långt ifrån varandra som VGA-kabeln tillåter, men utan lyckat resultat.

Av tHorSeYE

Modemet ÄR routern. Har en sån här: http://www.billion.com/product/adsl/bipac7202.htm

Har kollat lite på telejacket, men jag blir inte riktigt klok på det här. Enligt alla bilder jag har hittat på nätet om hur det ska se ut så är det bara två sladdar som går in (och två som går ut om så är fallet). Mitt jack har en fyra olika sladdar, två av dom är kopplade till två "piggar" var. Kolla länken nedan så kanske min förklaring blir tydligare.

http://www.thoursie.net/stuff/telejack.jpg

Någon som har koll på om det här är korrekt koppling eller om jag ska flytta på något?

Av tHorSeYE

Saken är ju den att jag helst slipper dra TPkabel. Jag vill använda det trådlösa nätet, men om modemet står vid jacket räcker inte de trådlösa signalerna till daotrn.

Att flytta jacket verkar lite dumt. Skulle säkert kunna fixa det, men det känns inte riktigt aktuellt...

Har för övrigt inte skarvat med påbyggnadsjack, utan bara bytt själva sladden mellan splitterdosan och modemet, inte förlängt med ett påbyggnadsjack och därefter satt splitter + modem. Men signalen verkar ju försvagas ändå. Tycker dock att det verkar konstigt. Finns det bra eller dåliga splitterdosor, som förstärker signalen olika?

Av tHorSeYE

Ostabil uppkoppling

Jag har en trådlös ADSL2+ modem/router, märke Billion. Ända sedan jag fick routern för ca 2 månader sedan har internetuppkopplingen varit väldigt instabil. Det finns flera faktorer som spelar in här, men ni kanske kan hjälpa mig att få rätsida på det hela.

I vår lägenhet, precis innanför ytterdörren, finns endast ett telefonjack, vilket med andra ord är första telejacket. I telejacket sitter en splitterdosa och utanpå den sitter en teleförlängningssladd som går in till vardagsrummet. Här sitter telefonen inkopplad.

Sladden mellan splitterdosan och modemet är utbytt från orginalsladden på 1 meter till en 10 meter telesladd. Enligt Spray (som är vår ISP) är det absolut förbjudet att byta ut denna sladd. Dock hade de ingen vettig förklaring på varför det är så. Anledningen till bytet är för att vi har trådlöst nätverk, och om modemet/routern står i hallen når inte signalerna till datorn. Satans betongväggar...

Hur som helst så går nätet ner med jämna mellanrum, samt dyker totalt när telefonen ringer. Man kunde ju misstänka att detta beror på att splitterdosan inte sitter i förstajacket, men som sagt, vi har bara ett jack...

Har fått splitterdosan utbytt, men det är fortfarande samma problem. Så det enda som nu återstår att testa är att fixa en jättelång TP-kabel och sätta modemet i hallen. Har inte köpt någon sån kabel än och vill helst slippa detta kabeldragande. Det var ju en av anledningarna till att vi skaffade en trådlös router!

Förslag, tankar eller egna erfarenheter mottages med öppna armar!

Av tHorSeYE

Hade en sådan tanke jag med. Får se vad jag kan ordna. Men om jag inte skulle få tag på en digitalbox, är det möjligt (även om det är krångligt) att streama över trådlöst nätverk?

Av tHorSeYE

Streama TV över trådlöst nätverk

Jag ska ut i skogen, eller åtminstone där det är ganska obebott, under en vecka. Första kvällen av detta läger är den 15 juni. Jag antar att alla har koll på vad som händer på kvällen, och jag är därför i stort behov av att kolla på TV. Man får inte missa Sveriges matcher!

Har fått information om att det finns en stuga där man med hjälp av dator + tvkort kan få vettig bild, vilket är positivt. Grejen är att alla på lägret kommer att vilja se matchen, och vi kan inte vara i stugan i fråga. Däremot finns en lada lite längre ifrån, och det är möjligt att få kontakt via trådlöst nätverk mellan husen. Är det möjligt att skicka bilden från TVkortet till en dator i ladan, som sedan skickar vidare bilden till en projektor? Hur genomförs detta i så fall? Finns det några andra alternativ? Tror inte att ladan har någon antenn överhuvudtaget, kanske kan bygga en? Tacksam för alla sätt ni kan komma på.

/Jonas

Av tHorSeYE

Schysst, det låter ju rätt vettigt! Ska testa!

Edit: Det funkade med Bostreams smtp-server. Tack så mycket!

Av tHorSeYE

Går ej att svara på mail i Outlook 2003

Tjoflöjt!

Har använt Outlook 2003 i över ett år och det har fungerat alldeles klockrent. Fram till igår. När jag skulle svara på ett mail fick jag ett mail från "Systemadministratören" som sa att mailet var olevererbart. Okej tänkte jag, och testade igen. Och igen. Och igen. Samma resultat varje gång. Testade att skicka ett vanligt mail till mig själv från Outlook och det funkade alldeles utmärkt. Men när jag ska svara på ett mail, som inte är från mig själv, ballar det ur. Meddelandet jag får liknar det här:
Meddelandet nådde inte alla mottagare:

Ämne: SV: Ämnesraden
Skickat: 2005-08-31 16:47

Följande mottagare kunde inte nås:

'mail@adress.com' den 2005-08-31 16:47
554 <mail@adress.com>: Relay access denied

(mail@adress.com står självklart för den adress jag försökte svara till...)

Någon som har vart med om liknande? Jag kan maila från webmailen, så det är nåt som är knas i outlook. Men jag fattar inte alls vad! Några idéer?