Inlägg

Inlägg som tHorSeYE har skrivit i forumet
Av tHorSeYE

Jag formaterade datorn och nu fungerar det utmärkt. Det var nog lika bra att det blev gjort Tack ändå!

Av tHorSeYE

Jag har inte avinstallerat D-Links programvara, men har testat med XP's inbyggda konfigurationshanterare. Kanske blir skillnad om jag avinstallerar det?

Det är även något som blir knas när jag installerar drivrutinerna. Vid 100% stannar installationen, utan att slutföra den helt. Det står "Calculating disk space" och så händer inget mer. Jag har tvångsavslutat installationen varje gång, men det kanske är där som felet ligger? Det blir samma fel med alla drivrutiner jag har testat. Vad kan ligga bakom detta?

Av tHorSeYE

WLAN - Kommer inte åt routern

Jag köpte en trådlös router, D-Link DI-624+, för någon vecka sedan tillsammans med ett trådlöst nätverkskort, DWL-G520+, och en trådlös USBkoppling, DWL-G122.

Datorn jag sitter vid nu är uppkopplad via det trådlösa nätverket m.h.a. USBkopplingen. Hemmets andra dator, låt oss kalla den Dator 2, har därmed PCI-kortet istoppat i sig. Har installerat senaste drivrutinerna, och det fungerar NÄSTAN.

Ibland blir Dator 2 tilldelad en IPadress av routern, men när den väl får det så kan jag inte pinga routern. Efter en liten stund bryts kopplingen och Dator 2 får ett internt Windows-IP. Ett par gånger har det gått att pinga routern. De två första försöken får svar, men därefter blir det timeout. Kortet i sig ska fungera, har vart inne hos återförsäljaren där de testade kortet som fungerade utan några problem.

Jag har även testat att stoppa i USBsticket i Dator 2, men med samma resultat.

Alltså måste det vara något knas med Dator 2, men jag kan inte alls komma på vad det kan vara.

Routern är bara konfigurerad enligt den Wizard man kör till en början. Jag har stängt av Windows brandväggen på Dator 2, vilket är den enda brandvägg som finns på den datorn.

Jag har kört SpyBot och rensat alla Spywares (vilket var en hel del).

Datorn innehåller förmodligen en hel del skit. Jag har bott hemifrån i två år och då har min 16åriga bror tagit överhanden över datorn och under två år har han hunnit ställa till med en hel del kaos.

Skulle gärna formatera datorn, men har inte möjlighet till det i nuläget eftersom jag behöver spara väldigt många GB. Så jag frågar: VAD kan vara fel? Vad kan ligga i bakgrunden och stoppa åtkomsten till routern? Det känns som man är och nosar i kanten på routern men inte riktigt kan få tag på den. Snälla, hjälp mig.

Av tHorSeYE

Återskapa data från trasig hårddisk

Jag skulle i förra veckan frakta min hårddisk hem till mina föräldrars dator för att arbeta med lite skolarbete under påsklovet. Jag la hårddisken i en antistatpåse och därefter mellan kläderna i min resväska och tänkte att det skulle räcka gott mot stötar. Tyvärr verkar det som om det inte gjorde det. I efterhand kan man ju tycka att jag var en riktig klantskalle som inte tänkte på att jag hade en hårddisk i resväskan när jag drog den så att den guppade fram på gruset på vägen, även om det bara var korta sträckor. Dock tycker man att en avstängd hårddisk borde vara relativt stöttålig.

Hur som helst, när jag kom hem och skulle sätta i hårddisken i datorn så lyckas inte ens BIOS hitta den. Jag har testat att köra den som slave till en masterdisk med system på och då hittas varken den trasiga eller den hela disken. Om jag bara kopplar i den trasiga och sätter den som master så funkar det inte heller.
När jag sätter igång datorn så låter det små "tick" från hårddisken, precis som att det snurrar, men att det har hamnat snett och inte får fäste riktigt.

Min fråga är kort och gott om allt hopp är ute eller om det går att (på ett billigt sätt) återskapa data från denna hårddisk. Jag är inte så sugen på att punga ut flera tusen till återskaparföretag. Visserligen har jag flera GB bilder som jag har tagit under det senaste 1,5 året, men det är inte värt så mycket för att få tillbaka.
Finns det något som jag borde testa innan jag skickar tillbaka hårddisken och hoppas på att jag får en ny?

Tack på förhand.

Av tHorSeYE

Hur sjutton hittade du den filen? abits hemsida var ju helt omöjlig att hitta på!
Länken du gav mig var till en fil som för övrigt inte gick att installera på min dator...

Av tHorSeYE

Ljudet förvrängs

Sitter med en relativt nybyggd dator. Har dock stött på lite problem...
Har winamp stått igång i några timmar (ungefär 4 skulle jag tippa på), börjar ljudet förvrängas, helt utan förvarning eller att jag gör något speciellt. Det kan hända även om jag inte rör tangentbordet/musen. Om det händer med andra ljudkällor än winamp har jag inte testat. Lite jobbigt att testa det med tanke på att jag inte vet när det inträffar.
Problemet löser sig om jag stänger av Winamp och startar det igen. Tar ju inte mer än 5 sekunder, men det är otroligt irriterande.

Så min fråga lyder: Kan detta vara något hårdvarufel eller är det något i winamp?

Kör med integrerat ljudkort på mitt Abit NF7-S moderkort (vet inte hur många nuffror som hör till namnet på kortet.. ) och Winamp 2.91.

Av tHorSeYE

Ljud inaktiverat vid windowsstart

För några dagar sen installerade jag om xp, la in alla drivisar osv.
Nu är grejen att varje gång windows startas är ljudet inaktiverat. Jag är tvungen att gå in i egenskaper för ljud och sen bocka av rutan "Allt ljud av". Hur fixar man så att ljudet alltid är på? Börjar bli väldigt irriterande....

Av tHorSeYE

Dela internet med ett nätverkskort och en hub?

Just nu delar jag internet med min mac och ett program som heter ipnetrouter. I detta program kan man välja att dela internet genom att använda två nätverkskort eller att använda en hubb och ett nätverkskort (adsl till uplink i hubben, resten av kablarna till datorerna).
Finns det något liknande program till Windows, eller kan man göra det direkt i windows xp? Läste att det finns internetdelning inbyggt, men då måste man ha två nätverkskort. Har bara ett nätverkskort i den maskinen och skulle hellre vilja dela internet med min P4 än powermacen på 266 mhz som tar 4 minuter att starta...

Av tHorSeYE

Stanna en frame i Premiere

Sitter och försöker lura ut hur man gör när man ska stanna en viss frame i Premiere 6.5. Ska stoppa filmen, lägga in lite text där, och sedan fortsätta spela filmen där den ska fortsätta så att säga.
Nån som har lust att berätta hur man gör? Borde väl vara en baggis, men jag e nybörjare så jag vet inte riktigt..

Av tHorSeYE

Skolverket har några bra tutorials.
http://www.multimedia.skolverket.se å så klickar du på premiere.

Av tHorSeYE

Matte D NP

Suck... Fick tillbaka np i matte d idag. Det som vi gjorde i fredags. Har nog aldrig varit mer missnöjd med ett matteprov än idag. Riktigt illa.. Fattar inte hur dom kunde göra provet så svårt. Inte ens mattesnillena på skolan klarade sej med mindre än 8 fel typ..
De nationella proven vi fick kolla på (senaste från vt 2002) var skitenkla. Sen kommer man till skolan på fredamorronen och tror att allt kommer gå fint. T.o.m. första delen gick lite halvkasst... Usch! Och så har vi ju vår mattelärare som bara räknar med poäng på prov när han sätter betyg.. Suck. Suck suck suck....

Av tHorSeYE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av canton
(x+1/x)^2 - 1/x = x+12
jag förkortar bort x:
(x+1)^2 - 1 = x^2 + 12x
x^2 + 2x + 1 - 1 = X^2 + 12x
10x = 0
x = 0
som jag får det så blir x = 0, alltså är det inte en giltig ekvation eftersom man inte kan dela ett tal med 0. Men jag kan ha fel...:)

Du kan ju inte förkorta bort x genom att multiplicera med x. Gånga med x^2 istället eftersom (x+1/x)^2 = x^2 + 1/x^2, eller har jag fel?
Då skulle det väl bli en fjärdegradare om jag inte misstar mej, byt ut x^2 mot t (eller nåt annat) och räkna ut det. Borde väl inte va så svårt?

Av tHorSeYE

Tack för svaren.. Men det löste sej till slut ändå!

I måndags mailade jag till Sierra i England och frågade vad jag skulle göra. Fick svar igår där dom skrev att bara jag skickade min adress "for our records" så skickar dom en ny CD-key till mej. Jahopp tänkte jag.. Vad bra, för nu har jag ju redan lämnat tillbaka spelet

Så idag när jag kom hem fick jag ett mail med en sprillans ny CD-key. Pengarna för spelet har jag ju fått tillbaka dom med.. Haha Helt perfekt. Men jag har ju lärt mej nåt av det här.. Man ska inte köpa spel... Det e bara krångel.

Fast om nån känner sej manad att skicka CD-keys till mej så är ni ju välkomna ändå! thorseye@macnytt.com

Av tHorSeYE

Vi har samma spel. Mitt kostade oxå 149 kr, ingår i BestSeller series och fodralet är av DVDtyp.. Men nåt serienummer har jag inte...
Så här ser det ut...
På utsidan av manualen står det längst upp: BestSeller SERIES
Sen komer den orangea Half-Life bilden, med logga och text som täcker upp nästan hela sidan.
Under den finns texten Sierra, längst ner i mitten precis som du skrev. Jag har kollat med förstoringsglas och superlampa, men inte hittar jag ens nåt spår av nån text varken till höger, vänster, ovanför eller under Sierra texten...
På nästa uppslag står det som sagt Getting Started med stora bokstäver...
Fattar inte hur det har lyckats försvinna. För nu har jag totalt gett upp hoppet om att hitta nåt serienummer....

Btw.. Norrahammar är ju bekant.. Man kanske känner till dej?

Av tHorSeYE

Hmm.. Ja jag köpte BestSeller series "Over 2.5 million copies sold!" Half-Life.
Manual.. Tss... Jag fick nån liten broshyr om hur man installerar, systemkrav, hur main menu fungerar, en supportsida och en garanti/registreringssida. Vet inte om det kan kallas manual, men det var allt som fanns med förutom cdskivan. På den står det iaf ingen CDkey... Om den inte är inbakad bland dom tecken som står i halflife loggan. Men det kan jag inte tänka mej..
Äh.. Jag går till Åhléns imorn och lämnar tebax spelet...

Av tHorSeYE

GAAAHHH!! Jag blir galen... Står den gömd på nåt sätt så att det ska va svårt att se den eller?

Av tHorSeYE

Har letat igen. Men PÅ CDn står det inte...

Av tHorSeYE

Half-Life

Äntligen.. Har KÖPT HL och tänkte sätta mej ner å spela, helt lagligt. Men vad får jag se? Eller rättare sagt: inte se. Jag öppnar paketet, där ligger cdn precis som den ska.. Installationen går fint. Sen kommer den vanliga frågan om CDkey.
Jag har letat igenom varenda liten textruta i häftet, alla skrymslen i fodralet, precis överallt på skivan, men jag kan inte hitta nån CDkey. Fodralet var inplastat när jag köpte det, så jag tvivlar på att nån har snott cdkeyn. Men jag kan ha fel....
Är det nån som har lust att tala om för mej vart den brukar stå skriven?