Inlägg

Inlägg som Djungelkrigarn har skrivit i forumet
Av Djungelkrigarn
Skrivet av Marinlik:

Jag förstår inte varför de ska räkna med att en person slutar handla hos dem för att de följer sitt tydliggjorda avtal. Det känns väldigt drastiskt. Sen pratar vi inte om att dra över en dag eller så. Utan 20-25 dagar efter att öppet köp gick ut.

Jag har aldrig haft problem med något sånt här innan - förutom på CDON en gång. Där handlar jag inte heller längre. Då känns det rimligt att välja andra ställen.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av lorgix:

Jag hör att du hade andra tankar. Men jag måste sälla mig till dom som tycker att du inte var tydlig nog.
Sådant som händer. Tråkigt, men trots allt din miss. Enligt mig.
Sedan kanske dom förbarmar sig över dig om du frågar snällt.

Givetvis har jag förståelse för att man kan missförstå mig. Men samtidigt tycker jag det är lika märkligt att man inte följer upp med frågan kring vad jag menar efter som det kan vara på ett visst sätt.. Så jag skyller både mig och tösen i andra änden. Och som sagt tjänar varken webhallen eller jag på att inte sälja/köpa mer. Så på det sättet förstår jag då inte beslutet. Men är det så det är det ju så. Jag håller dock fast vid att goodwill är bättre för alla.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Fast i ditt fall gäller inte detta eftersom du köpt det innan 22:e, så 14 dagar gäller.

Absolut. Bara påpekar att det inte alltid är 14 dagar och att man då kan nämna det när det datumet inte är så långt bort.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av Marinlik:

Fast däri kruxet. Det gjorde du väl inte? Så det gör egentligen ingen skillnad. Avtalet som gäller är det som knyts vid köpet, inte ett som kommer senare.

Givetvis. Är själv van att driva företag. Men när jag frågar kan ju det kanske nämnas att det är så? Det beror ju på. Jag själv hade nämnt det för alla som "nosat" runt något liknande. Vidare kan jag tycka att det är bättre att visa lite goodwill och sedan sälja mig en redigeringsdator, lite skärmar och så under året istället för att bråka. Det vinner vi alla på.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av Marinlik:

Webhallen har 14 dagars öppet köp

Längre om man köper efter 22 November.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av Gainsgoblin:

@Naga: har en kompis som brukar vara relativt klar i juni så det finns tokiga människor.

Mellan mitten på november och 24 december kan man högt räkna 35 dagar. Det är inte jättemycket. Helt rimligt med tanke på när julsakerna börjar tas fram här i stan. Hur mycket julklappar säljs inte under Black Friday? Men det är en annan tråd.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av Stefan73:

@Djungelkrigarn: dom är överbelastade nu efter jul dom vill inte byta in saker för det handlar om massor med grejor det slår jag vad om jag sitter i samma sits det är ett skit bolag helt enkelt.men kanske att dom går med på det nu när jag svarat på din tråd för att få en bättre profil på sweclockers igen min vara är rätt´så mycket dyrare än din

Tråkigt att höra. Får jag fråga vad "felet" var på din produkt? Eller var det, som i mitt fall, fel pryl?

Av Djungelkrigarn
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Hur långt tillbaka ska webhallen ta tillbaka prylar? Oktober? September?
Nej, bestrid inte fakturan. Skicka inte tillbaka produkten.

Sälj produkten i swec marknad/tradera och ta 30% förlust.

Förlusten gör mig inte så mycket. Vill bara att det ska kännas riktigt även om det är ett missförstånd där två är inblandade. Webhallen vinner dessutom mer på att behålla mig som kund (även om det är en spyttstyver i sammanhanget) så vi tjänar båda på det.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av Naga:

Hade någon frågat mig i mitten på november om det va lugnt att byta "presenterna" den köpte så hade jag inte heller direkt tänkt "jaha han menar julklappar och vill ha två månaders öppet köp". Är man otydlig får man nog ta på sig det själv.

Absolut. Jag kan ha varit otydlig. Men eftersom jag sa "det är bra att vara ute i god tid också" så kändes det underförstått. Rådde det så pass mycket tvivel så kan jag också känna att man borde nämnt att det var förlängt öppet köp på allt efter 22 November. Och då känner jag mig lurad för det istället.

Men ja, alla har ju sin uppfattning. Det som är uppenbart för en människa är det inte för en annan.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av griid:

Prata med webhallen här, de har en representant. Borde gå att lösa så länge spelet är oöppnat tycker jag?
Fråga snällt, de brukar vara hjälpsamma.

Tack för rådet. Nu låter jag säkert urkorkad - men hur hittar jag deras representant? Kvinnan jag fick prata med i telefon lät mest ilsken och sur för att jag ens frågade så hoppas ju såklart på bättre bemötande här. Även om hela situationen känns otroligt tråkig.

Av Djungelkrigarn

Webhallen - "Inget återköp"

Hej,

Jag köpte julklappar hos webhallen i November. Ungefär i mitten. Eftersom jag visste att det var sedvanlig ångerrätt ringde jag och frågade om det skulle vara något att de var presenter. Förutsatte att personen i andra änden förstod att det rörde sig om julklappar och fick svaret att det "inte skulle vara något problem om något inte passade".

Sagt och gjort.

Jag beställde. Nu var ett av spelen fel och de vägrar ta tillbaka spelet utan säger istället att det inte var köpt efter 22 November och att de därför inte kan ta det tillbaka.

Förutom att det känns väldigt orättvist att säga en sak och mena en annan (även om jag nu kanske var otydlig) så blir man ju inte sugen på att beställa något mer där. Bör jag helt enkelt skicka tillbaka produkten jag är missnöjd med och bestrida fakturan hos Klarna (givetvis betalar jag för att allt jag behöll).

Vad bör jag göra? Det känns otroligt taskigt av webhallen. Och att köpa något mer där känns ju i skrivande stund väldigt distant trots att jag annars anser att de har bra utbud.

Vad tycker ni?

Tack på förhand,
John

Av Djungelkrigarn

Dxdiag? Låter som DirectX.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av mrqaffe:

Du skrev "16.5-17mbit upp" det är inte möjligt via Telias normala adslabbinemang.

Hursomhelst så om det är små skillnader så får du väl bestämma själv om du har mest nytta av upp eller ner beroende på modemet och köra med det som passar dina behov bäst, vid normalt surfande så har man sällan mer än 1/20 del så mycket upptrafik som ner men laddar man upp till tex Youtube så är uppfarten viktig speciellt om den är så låg som med adsl och då kan det ju vara värt att offra lite neråt men användarmönstret vet du bäst själv.
Bor du centralt så borde du undersöka om du kan få vdsl i väntan på fiber.

Men du förstår vad jag menade med det innan även om jag rörde ihop upp och ner? xD Är Telia bredband 30 jag har tror jag.

Jag spelar mest så tar nog den som get 16-17/1.6 istället för 13.9/2.1.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av mrqaffe:

Har du blandat ihop upp o ner nu ? modemen förhandlar iofs om farten utifrån ledningskvalitet och den kan även ändras lite under drift om det händer nått på ledningen, det kan ju påverkas av väder eller om det blir telefonsamtal med analogtelefon, adsl är ju så och sånt kommer man inte ifrån och man byter inte ut koppar idag utan bygger man nytt lär det bli fiberbaserat.

Brandväggen lär inte strypa det i de hastigheter du får med adsl, om du har Gbit länka kan ju router och brandvägg ibland bli en begränsning, men inte när det handlar om farter runt 20 Mbit, det orkar delarna med utan större ansträngning om de inte är direkt trasiga på nått sätt.

Jag får alltid 2 ut med mitt och 1,6 med telias. Oavsett väder etc. Alla kablar i huset är bytta för någon månad sen av Telia. Har inte så man kan ringa in heller. Men är inte det konstigt att mitt alltid utpresterar Telias i in men inte ut? :S

Jättetack för alla svaren! Bor centralt så lär väl få fiber snart.

Av Djungelkrigarn

Kan man typ stänga av brandvägg, eller så? Om något sånt gör skillnad för ping. I modemet menar jag nu.

Av Djungelkrigarn
Skrivet av mrqaffe:

Menar du pingarna mot 164.67.228.152 ? Det är mot University of California, Los Angeles och det är väl inte helt orimligt att tro att deras servrar inte svarar på ping från Sverige eller menar du nått annat ?

Jag bara tog dem för att det stod i TCP Optimizer. Jag är semi-noob.

Kopplat in Telias modem nu, får 16.5-17mbit upp från 13.9 med mitt eget. Kan göra något för att öka hastigheten ytterligare? Däremot fick jag 2,2 ner med mitt eget men bara 1,65 med Telias... 0_o

Av Djungelkrigarn

Såg att det stod något om "packet loss". Hade jag hög eller typ...rimlig?

Av Djungelkrigarn
Skrivet av mrqaffe:

Telia har inte skickat ut modem som standard på väldigt länge utan skickat ut smartar, modemdeln i dem brukar prestera väldigt bra, men vad är det du har för Teliamodem, ett gammalt Zyxel från tiden före smartarna ? och vad är "ditt egna" ?
Du kan alltid prova utan splitter, den är mest för att det inte ska bli störningar i ljudet i telefonen så det går bra att prova uppkopplingen utan den.

Zyxel P 600-series. Det från Telia fick jag alldeles nyss, ett smart, som du säger.

Jag menade mest själva kontakten i väggen, den känns lite fattig. Men de brukar de jag fått från Telia göra. Inte bytt den än dock. Men nästan alltid blivit lite bättre med den utbytt.

Av Djungelkrigarn

Hastighet med olika modem?

Hej,

Jag har två olika modem till mitt förfogande. Ett som jag använt tidigare på en 24mbit-lina som nästan alltid gett maxhastiget och det som är standard från Telia. Det från Telia har ALLTID presterat betydligt sämre. Men i nya lägenheten ger mitt eget modem mig bara 14mbit och det från Telia 17-18? Borde det vara så? Konstigt nog får jag samma MS med båda.

Jag har ca 10 meter kabel, skärmad, nån enkel från Euronics och ett nytt nätverkskort jag just satt i eftersom det på mitt moderbord gick sönder under lite åska.

Kan den fattiga standard-splitten med kabel jag fått från Telia vara en del av problemet?

Pingar runt 45 i World of Warcraft och märker inte av någon direkt lagg i SC2 heller.

Körde en ping-test mot Google genom TCP Optimizer om det är något som är matnyttigt:

Pinging [68.67.73.20] with 32 bytes ->bytes=32 time=190ms TTL=49
Pinging [68.67.73.20] with 32 bytes ->bytes=32 time=190ms TTL=49
Pinging [68.67.73.20] with 32 bytes ->bytes=32 time=187ms TTL=49
Pinging [193.10.252.19] with 32 bytes ->bytes=32 time=24ms TTL=247
Pinging [193.10.252.19] with 32 bytes ->bytes=32 time=24ms TTL=247
Pinging [193.10.252.19] with 32 bytes ->bytes=32 time=30ms TTL=247
Pinging [164.67.228.152] with 32 bytes ->Request Timed Out
Pinging [164.67.228.152] with 32 bytes ->Request Timed Out
Pinging [164.67.228.152] with 32 bytes ->Request Timed Out
Pinging [74.125.232.208] with 32 bytes ->bytes=32 time=41ms TTL=51
Pinging [74.125.232.208] with 32 bytes ->bytes=32 time=47ms TTL=51
Pinging [74.125.232.208] with 32 bytes ->bytes=32 time=45ms TTL=51
Pinging [67.212.154.218] with 32 bytes ->bytes=32 time=163ms TTL=113
Pinging [67.212.154.218] with 32 bytes ->bytes=32 time=162ms TTL=113
Pinging [67.212.154.218] with 32 bytes ->bytes=32 time=161ms TTL=113
Ping statistics for above hosts:
Packets: Sent = 15, Received = 12, Lost = 3 (20% loss)
Approximate round trip times (RTT) in milli-seconds:
Minimum = 24ms, Maximum = 190ms, Average = 84ms

Det ska tilläggas att jag inte har någon Router innan mitt modem, det går direkt till datorn så har inte trådlöst. Gör sånt skillnad?

Tack på förhand

Av Djungelkrigarn
Skrivet av giplet:

Det är möjligt att det finns träskallar ute i villor runt om i Sverige, men det gör ju inte att man kan behandla alla som att det är fel hos kunden. Om dina siffror stämmer så är det i 10% inte fel hos kunden.

Hittills har jag alltid haft rätt när det varit nåt med Felia. Vilket känns extremt tråkigt. De är sällan samarbetsvilliga utan har en oproffsig "oj" och "va?"-attityd. "Har du startat om ditt modem?". "Är du säker på att det inte bara gäller trådlöst?". Mötts av båda i det här fallet vilket känns helt idiotiskt med tanke på mängden kontakt jag haft med dem senaste halvåret.

Undrar smått över vad kompensationen för dåligt eller helt icke-fungerande nät i 5 månader är också. Lär väl få 100 spänn av på nästa av Snålia.

Jag tror 10% är en drömsiffra.