Inlägg

Inlägg som Simontaga har skrivit i forumet
Av Simontaga
Skrivet av Cooling23:

Jag behövde inte skriva en nyckel när jag gjorde ren install av Windows 10. Räckte med att jag bara loggade in på mitt Microsoft konto.

Alright tack för infon ^^

Av Simontaga
Skrivet av giplet:

Jag utgår ifrån att du skriver så här för att du gjort en upgrade.
Om du installerar om på samma dator så kommer den själv att hitta sin nyckel och aktivera sig över nätet. Om du har ändrat något på hårdvaran så kan du behöva installera det OS du uppgraderade ifrån och sedan uppgradera igen för att det ska bli rätt.

Har hört liknande men så gick det inte med min laptop dock, serialkeyen funkade inte och orkar inte ringa till microsoft för att få det utrett <.<

Av Simontaga

Clean install win10?

Just nu sitter jag på windows 10 på min SSD och jag undrade hur jag gör en clean install + hur jag får min serial-key eller sker det automatiskt (att serial keyen är bunden till mit microsoft konto)?

Av Simontaga
Skrivet av BergEr:

Alright, men hade inte tänkt att lägga ut 10k på en stol ^^

Av Simontaga

Gaming Stol eller ikea stol?

Börjar bli ganska trött på min nuvarande stol och får inget direkt rygg stöd heller så tänkte köpa en ny stol med ryggstöd + bra armstöd.

Så då undrar jag om jag ska ta någon ikea stol eller en gaming stol som någon AK Racing stol? då de värkar ha justerbart armstöd så låter det perfekt men priset är jag inte så glad för >.<

Vad rekommenderar ni? / Vad använder ni?

Av Simontaga

Nätverkskort problem?

Ja det är kanske en väldigt dålig titel men i allafall jag satt och pratade med en snubbe på skype och då plötsligt så kunde jag inte höra min polare men han hörde mig, ganska skumt men det är inget ljud problem(från vad jag vet) youtube och andra media-uppspelnings tjänster på internet funkar inte heller

Min polare kan höra mig bra men jag kan inte höra honom, jag kan gå in på internet osv MEN! Om jag går till youtube, soundcloud eller något liknande så kan jag inte spela up videos eller musik men själva videon är buffrad så jag kan spola fram i den men inte lyssna eller att den spelas?
Detta händer efter jag har användit datorn ett tag och inte direkt.
Kan det vara något med nätverkskortet? eller routern?

//Edit: Jag måste starta om datorn för att få till att media på webbsidor spelas upp och för att skype ska fungera.

Men eftersom min polare kan fortfarande höra mig men jag kan inte höra honom så måste det väl vara nätverkskort/router relaterat problem?

Av Simontaga
Skrivet av Jygge:

inget ovanligt ..
Har aktiverat säkerhets verifiering på mitt konto de är nog den bästa hittills
få ha en app i telefonen som jag verifierar med sen kan dom gissa som tusan och inte komma in på kontot.

Kolla i säkerhet där har du den men ta ner appen före och regga dit telefon nummer på dit konto före .

Aja, får väl köra med det

Av Simontaga

LG?

Av Simontaga

Någon försöker "Hacka" min Outlook mail!

Under ett väldigt långt tag har jag sett att någon försöker komma in på mitt mail konto genom att gissa lösenord(Ni vet vad jag menar väl ) men inte så snabbt utan lite i taget från olika IP-adresser (antagligen så inte microsoft märker något) men hittar inget sätt att "Blockera" dessa IP-Adresser så jag kan vara i fred, men borde inte Microsoft kunna göra något åt detta?

Av Simontaga

jag är väldigt nöjd med mit MSI Gtx 970 och det flyter på i alla spel som jag har testat men din kompis 'behov' kanske är lite annorlunda?

Av Simontaga

Ta bort Windows.old?

Jag vet hur jag kan ta bort Windows.old tror jag iaf ^^

Men den tar väldigt mycket plats så kan jag då ta bort den?
Skulle jag behöva den någon gång?

Av Simontaga
Skrivet av jOnÄTÄn:

Det blev nog en ny inställning på ljudet i mjukvaran, som du upplever bättre. Du kanske hade råkat pilla i mjukvaran tidigare och ställt ner bas eller så är det bara en ny inställning som standard.
Är min gissning.

Jag har inte märkt någon skillnad i mina hörlurar.

Jo, det är mycket troligt

Av Simontaga

Fick bättre ljud/bas av windows 10?

Jag klagar inte men jag märkte att när jag hade installerat windows 10 så fick jag mycket bättre bas i mina hörlurar finns det någon speciell anledning för detta?

Av Simontaga
Skrivet av Navicula:

Jag har hamnat i samma soppa många gånger på grund av byte av SSD. Ring helt enkelt Microsoft's svenska support, skit i telefonsvararen. Visserligen tog telefonsamtalet 40 minuter men allting löste sig, de var faktiskt trevliga Berätta för dem att du gjort ominstallation av W7, det är ju trots allt samma dator så det finns ingen anledning för licensen att vara ogiltig.

Alright, men jag vet inte om jag är dumm i skallen men jag kan inte hitta deras telefon nummer för support, eller finns det bara live chatt?

!EDIT: Hittade nummret

Av Simontaga
Skrivet av Belzader:

OEM Licens kan inte aktiveras automatisk om du inte använder återställning (DVD eller partition på disken) från tillverkaren.
Du måste använda telefon aktivering om du gör en egen installation från en Win 7 skiva.

Prövade telefon aktivering men det funkade inte heller

Av Simontaga

Går inte att aktivera Windows 7?

Jag hade gjort en fresh install med windows 7 på min laptop men det går inte att aktivera windows 7 med den 'nycklen' som sitter på klistermärket under datorn? :/

Av Simontaga
Skrivet av LucaBoo:

@Simontaga:
Hur länge väntar du? Första gången brukar W7 hitta närmare 200 uppdateringar (vill jag minnas), så det kan ta en bra stund. Ett antal omstarter och uppdateringar senare så kommer du nog till W10 möjligheten ska du se.

Alright, får väl försöka ha lite mer tålamod då

Av Simontaga

Win 7 Fresh install hittar inte uppdateringar

Gjorde precis en fresh install på min lite äldre dator och jag går in på windows update och det verkar som den är fast på att "leta efter uppdateringar" , jag behöver uppdatera så jag kan få möjligheten att ladda ner windows 10 men jag får inga uppdateringar utan den bara fortsätter att leta :/

Av Simontaga

Får väl försöka leta vidare djupt nere i internet då..

Av Simontaga

Var kan jag hitta Win 7 Home Premium ISO?

Som titlen säger jag behöver hitta ISO-Filen till Win 7 Home Premium , kan inte hitta den på någon hemsida :/