Inlägg

Inlägg som Hauk har skrivit i forumet
Av Hauk

24" kräver ganska hög upplösning I spel, vilket inte är kul med ett klent grafikkort. Arbetsytan är trevlig att ha dock...

Tycker absolut du ska vänta.

Av Hauk
Citat:

hehe du skrev nog lite fel angånde g skill.. Men hur som helst så räcker 30 gb hur bra som helst för mig, använder kanske 10-25 gb max resten har jag på mina externa diskar. Känner inte heller att det är någon idé att vänta då disken "bara" kostar ca 1500 kr, kör med den 1 år eller liknande, säljer och köper en ny. Och vid det här laget så borde det finnas riktigt bra SSD diskar.

OCZ Solid Series OCZSSD2-1SLD120G 2.5" 120GB SATA II Solid State Disk (SSD) - Retail

225 USD / 1 836 SEK

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168202273...

G.SKILL FM-25S2S-128GB 2.5" 128GB SATA II Internal Solid state disk (SSD) - Retail

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168202312...

235 USD / 1 918 SEK

Har en polare som åker till USA inom en månad och handlar åt mig Är MLC diskar givetvis, vilket inte är lika bra, men garanterat bra/snabbt nog. Annars är det väl Intels XM diskar som gäller, sjuuuuk prestanda! Den Vertex OP länkar till är MLC hursom?

Elektronik är ju alltid billigare i USA, men inte såhär mkt billigare... en 120 gb disk från OCZ bör inte kosta lika mycket som en 30gb...

Det går att få allt att fungera fint även i Windows, kräver lite meck bara.

www.tweaktown.com för recensioner på diskarna ovan samt andra SSDs. Båda har bra betyg/prestanda.

Av Hauk

Bra tråd.

SSD börjar kännas aktuellt, har funderat själv.

Priserna har rasat fort, tycker inte du ska köpa en 30gb disk nu... I USA kan du få en G.Skill 128 mb SSD för 249 USD...

I Sverige verkar det vara sjukt dyrt än så länge och alla diskar finns inte... tycker du ska vänta lite, mycket händer på SSD fronten just nu.

30gb kommer bli otroligt tröttsamt för dig.

Av Hauk

Gamla MBP för 14?! Lätt!

Skärmen på dessa är väldigt bra, och MATT. För er som reser/jobbar mycket från olika fik etc etc så är detta vääääldigt viktigt.

Största fördelen med nya MBP är bättre byggkvalitet.... du har dock fortfarande byggkvalitet i toppklass med gamla MBP.

8600M är väl fortfarande bättre än nya graffet i MBP?

Har en MBP 2G och känner inget behov av att byta.

Av Hauk

Ah, där sa du något Jonasy
5. När man kodar Ruby och har direkt tillgång till Shell, allt kommer förinstallerat etc... Att skriva kod på Mac är en mycket trevlig upplevelse =). Program som Coda och Textmate (Numer även till Windows?)... yum yum.

Winamp 2.91 har sin charm, saknade det länge... iTunes... är fortfarande inte helt nöjd. Visst, det är trevligt iaf du har iPod etc men fortfarande lite för mycket program för något så enkelt som att spela musik.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av insats
Jag älskar min nya macbook, och är nöjd switcher sedan ett par veckor tillbaka, men jag måste bara säga detta angående dina "MacMoments":

1. Jovisst, förutom att hälften av alla program/spel har installers precis som i windows.

2. Precis som jag brukade göra på sidpanelen i Vista, förutom att du inte kan använda dashboard samtidigt som du skriver på postit i OSX (såvida jag inte missat något).

3. Och dom som inte är mac-kompatibla? Har nog aldrig varit med om att det är särskilt svårt att installera skrivare på windows XP/vista. Däremot får man ofta problem med skrivare, men det är en annan femma Håller dock med om att det är enkelt att installera skrivare i OSX förutsatt att det är kompatibelt.

Jag älskar hur jag på i princip vilken PC laptop som helst kan stoppa in SD-kortet direkt från kameran och slippa sladdar, och bara dra över filerna. Man behöver inte installera någonting alls. Min macbook har inte ens kortläsare, och bara två USB-kontakter.

4. Vilka ikoner? På dockan? Hur ställer man in det? Mailen är ju självklart, men CPU? För övrigt visas sådan i aktivitetsfältet i windows också.

1. Njae, tycker det är ganska sällan man stöter på Installer? Endast med mer avancerade program? Men visst finns det installers. Hursomhelst är det ett trevligt MacMoment när man installerar något med ett drag n drop

2. Jag menar postits som du har i Dashboard. Vistas sidopanel är helt Ok, vilken man föredrar är en smaksak antar jag =). Har aldrig använt Vista "dagligen", bara testat lite då och då, så detta var väl mer imponerande när man först bytte till Mac, vardagsmat för de flesta oavsett OS nuförtiden kanske!

3. Skrivare i nätverk, dess drivrutiner, har alltid jävlats med mig med XP, Vista kanske är bättre. Bristen på kortläsare i Mac är störigt, absolut. Jobbigt att behöva köpa en extern... iPhoto är dock riktigt bra för att ordna bilder etc... kommer ihåg vad man importerat... blir lite segt och jobbigt med sladd, men det sköts snyggt. Alla PC datorer har inte inbyggda läsare.

Kortläsare skulle jag gärna ha i min Mac, faktiskt. Fotar mycket... olika kameror etc. DVD läsare kan jag vara utan precis som Zany säger. Beror väl på hur man använder sin dator.

4. Beror på program! OS X's interface förlitar sig mycket på ikoner. Min transmission ikon visar överföring, Disco info om bränning, Activity Monitor CPU, iTunes album cover (med plugin!)

WC3 TFT? Spelar ofta TD med det, har alltid funkat riktigt bra för mig? Nya graffet i MBP som krånglar? Blizzards spel funkar fint på Mac vanligen, kan vara nya hårdvaran som bråkar...

Finder var kass under Tiger men tycker det fixade sig ganska bra efter Leopard? Testa programmet PathFinder, en ersättare med mer möjligheter.

Tråden är väl mer till för att belysa vad som är trevligt med Mac, så Mac VS PC diskussion undanbedes vänligen. Båda har sina +/-.

Av Hauk

Your Favorite MacMoments™

Livet har sina goda stunder!

Ja, skriv ned era favorit MacMoments™ tack!

Exempel:

1. När man ska installera ett nytt program, drar och släpper det i Applications foldern och sedan bara är... klar. Extra kul när man är ny och är van vid Windoze Installer

2. Man håller på och planera en semester eller dylikt och får priser i olika valutor, längder i olika enheter etc... dashboard, widget, konvertera, skriv på postit.

3. När jag kopplar in skrivaren på jobbet alla joxxar med och det bara... fungerar. Eller när jag kopplar in flickvännens nya Nikon, som hon behövde installera massa joxx, starta om datorn 2 gånger etc för att kunna få fungerande, direkt öppnar iPhoto och tankar över bilder som ingenting.

4. Ikonerna visar hur många mail jag har, hur snabbt jag tankar och hur mycket CPU som används.

I'm lovin' it!

Av Hauk

Får samma hastighet, men programmet är riktigt snabbt jämfört med Transmisson! Verkar kräva mindre av HDD dessutom (läsningar), vilket är trevligt.

För lite funktioner och "polish" för att kunna använda uTorrent än så länge, kommer garanterat byta när det är ute ur Beta dock.

Deal-breaker för mig är att inte alltid kunna välja placering när man öppnar en .torrent.

Av Hauk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NorthRider
Men de är ju samma sak som högerklick och välja öppna med ju! kommer till samma dialog ruta där man kan kryssa i att öppna alltid med detta program. Kruxet är att väljer jag annan avi fil som jag aldrig öppnat i macen tidigare så öppnas den ändå med quicktime!!

/Northrider,

Markera den fil du vill spela, tryck command + i, där kan du ställa in vilket program den filtypen ALLTID ska öppnas med - välj VLC, tryck sedan på "Ändra Alla".

Av Hauk

Xtorrent ÄR Transmission med annat gränssnitt. Dave W som utvecklat Xtorrent använder Transmissons source... helt lagligt, men han ger inte särskilt mycket credd. Många missnöjda kunder hos honom. Värt att nämna också är att Xtorrent är bannat från de flesta privata torrent siter.

Transmisson... höll länge fast vid att just uTorrent är det enda Windows program som inte har en bättre Mac version/ersättare. Tycker fortfarande uTorrent är bättre, men Transmisson är Ok efter ett tag. Problemet med Transmission är när man har _många_ torrents att sida och flera trackers. Blir rörigt ganska fort och grännsnittet räcker inte till.

Grupper I transmission räddar dock mycket, tog ett tag för mig att upptäcka - sorterar nu torrents efter tracker och har bättre ordning. Se till att ni testar grupp-funktionerna alla Transmission användare...

uTorrent till Mac är på g ja... blir helt klart att testa, än så länge är dock Transmission det enda App som håller måttet.

Av Hauk

Externt HDD chassi

Att köpa "färdigpackad" HD som WD MyBook etc känns dumt. Jag har kollat mycket recensioner och kontentan är väl ungefär "kanon när det fungerar men kan gå sönder närsomhelst för vemsomhelst".

Verkar vara en tidsfråga bara innan många får problem...

Diskarna som sitter i är dessutom ofta "andra klassens" hårdvara och inte lika bra som de lösa man köper.

Problemet med att handla en lös disk är att hitta ett bra chassi till den...

Några förslag? 3,5".

Att ha eller inte ha fläkt...?

Av Hauk

Shejk; Du har inte PM funktionen aktiverad.

Ord-delen är jag förhållandevis bra på. Jag testade Shejk's länk flera gånger och får mellan 34-38 varje gång. Jag har bott utomlands ett bra tag och är mer eller mindre native i Engelska. (Jobbat som Engelska lärare dessutom ).

Många ord i ORD-delen går att känna igen/lista ut med hjälp av Engelska. T ex interaktiv - interactive.

Engelska läs är rätt lugnt känns det som, läser dagligen böcker om programmering, business etc på Engelska. Svenska var "mitt ämne" under gymnasiet. Är mest orolig för statistik delen etc... G i Matte A och IG i Matte B...

Finns säkert vissa tanke-sätt som är bra att lära sig. Läs förståelsen är så "overklig" och korkat upplagd i mitt tycke att det bara måste handla om teknik och övning (Gamla högskoleprov, precis som du säger!). Hade tänkt simulera ett provtillfälle i veckan (Lika lång tid, lika långa raster etc etc) fram tills att det är dags för provet.

Av Hauk

Högskoleprovet

Allas vår genväg till universitetet. Även fast det verkar vara nära på att försvinna..? Jaja... borgarna förlorar väl i nästa val hursomhelst... så, kanske inte helt bortkastat.

Efter år av diverse jobb och resor är det dags att ta sig i kragen för Hauk. Så, jag ska skriva bra på provet och sedan plugga lite.

Hur förbereder man sig bäst? Har frågat runt lite och många verkar anse att provet handlar mycket om erfarenhet och teknik. Visst behöver du de grundläggande kunskaperna, men nog ska man kunna öva sig fram till en bättre poäng?

Har letat upp böcker

http://www.hogskoleprovet.se/

http://internetbokhandeln.se/den-kompletta-guiden-till-hogsko...

Avser att ladda hem gamla prov och "simulera" flera provtillfällen för att träna, beställa båda böckerna ovan och gå igenom dom.

Ni som har skrivit provet (Har aldrig gjort det själv), vad har ni för tips och erfarenheter?

Av Hauk

Månads kostnaden för en iPhone i USA är 59 USD (24 månaders bindningstid) plus priset för telefonen, 199 USD. Totalt svala 1 639 USD, eller 9 819 SEK.

Det är i USA... där är det billigt att handla telefoner och ringa. I Sverige... total kostnad... 15 000?

Aftonbladet rapporterar "1 300 kronor" bland annan banbrytande journalistik, http://www.aftonbladet.se/pryl/article2647651.ab . "Kommer kosta samma i hela världen". Well, har inte sett apples keynote än... men det har jag väldigt svårt att tro på. Samma pris i USA som Sverige? Ska Apple subventionera iPhones nu?

Jämför priset på iPods till exempel.

EDIT: Många hann påpeka samma sak. Bra jobbat grappar.

Av Hauk

Safari, växla tabbar

Hey,

Innan senaste uppdateringen kunde man bläddra mellan olika tabbar genom att trycka command + ä / ö. Trevligt... det kommandot har dock försvunnit med senaste uppdateringen, väldigt trist...

Någon aning om hur man kan få tillbaka det?

Av Hauk

Överföra via USB... det är segt. Du får över cirkus 50mb/min.

Med 2gb minne är det Ok, byter inte ut musik _så_ ofta. men kan se att det blir jobbigt för många... Eftersom minneskortet är MicroSD måste du (Oftast) pilla in det i en adapter (Ser ut som ett vanligt SD kort) som du måste hålla reda på.

Så att använda minneskort innebär;

Stäng av telefonen
Ta bort luckan
Stoppa kortet i adapter
(Spendera 15-45min att lefta runt ditt skrivbord efter adapter)
(Koppla in kortläsaren iaf du har en laptop och varit "ute" den senaste tiden)
In med adapter i din kortläsare
Synca etc.
Ta ut adapter
Kortet ur adapter
In i telefonen
På med luckan
Slå på telefonen

Inte så jobbigt som det framstår i listan ovan men fortfarande inte direkt ideellt heller.

Mina bilder kom tydligen inte med... hmmm, ska försöka göra något åt det.

Av Hauk

Recension; Nokia 5310 / Muskimobil vs MP3-spelare

Jag läste denna recension; http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7... och håller med till stor del, men tänkte flika in med lite extra synpunkter.

Jag tänker mest fokusera på MP3-spelar funktionen, Musikmobil vs. MP3-spelare, Nokia och OS X etc. Då jag inte gillar iden att köpa helt nya Apple produkter (Brukar vara mycket barnsjukdomar med nya prylar från Apple), särskilt när man är tvungen att hacka den och bryta garantin, kändes iPhone inte riktigt aktuellt.

Min iPod blev nyligen borttappad. Så, något obekväm situation. Iden var att hitta en "ok" mobil som jag kan stå ut med tills en ny version av iPhone kommer. Jag ville ha något litet, enkelt, som kan ringa/SMS'a samt spela musik.

Det blev en 5310XM tillslut.

1. Design;
Ungefär så stor som en mobil bör vara för att fortfarande vara användbar. Helt i plast, men Ok sådan. Känns hyffsat gedigen men inget jämfört med 6500 Classic t ex. Mobilens barnsliga och plastiga utseende är ett stort minus imho.

Knapparna, inklusive extra för musik, är trevliga att trycka på etc. Inget att klaga på där. Belyst och fint (inte musik-knapparna). 3,5 mm, på/av knapp och mini-usb på toppen.

Sparsamt med "real-estate" (Bezel) runt skärmen vilket är trevligt tycker jag.

Har haft mobilen i en månad ca nu. Betalade ca 1500 inkl 2gb minneskort. (inte i Sverige).

2. Skärm;
Kanon.

3. Telefon;
Inga problem med mottagningen. Lika bra ljud i vilken mobil som helst antar jag. Operativsystemet är Nokia S40 vilket jag tycker fungerar bra. Känns onödigt att gå in på detaljer, läs vilken S40 recension som helst iaf ni undrar något specifikt ang. det =).

4. Kamera;
Tar bilder.

5. MP3-Spelare;

5.1 Interface
Du kan lägga till genväg/status till MP3-spelaren direkt på "skrivbordet" som visar vilket låt du spelar etc, trevligt. Du kan också trycka på play med en av externa knapparna så startas den första låten i ditt bibliotek.

Sortering efter ID3 taggar, precis som på iPod;
Go to music player> (nu spelas)
All songs>
Playlists>
Artists>
Albums>
Genres>
Videos

Iaf du klickar på Artists> Artist name > Album > låtar
Album kommer med oavsett iaf det finns ett album eller inte. Lite små irriterande. Är det så på iPod också?

Annars funkar allt ganska fint. Är man van vid iPodens clickwheel känns det ganska jobbigt att knappa runt vilket är lite trist.

I telefonboken kan man snabbt leta efter kontakter genom att knappa in bokstäver och filtrera bort. Den funktionen finns inte i musikspelaren så du måste sakta bläddra igenom allt (knappen nedtryckt). 100 låtar tar ca 30 sekunder att bläddra igenom. Minneskort på 4gb... Klicka via artist > genre hela tiden blir jobbigt > när du väl spelat den specifika låten måste du bläddra runt i listan igen.

Låtarnas namn är oftast för långa för att se hela på skärmen. Artist namn visas inte. Iaf du har en låt markerad (utan att spelas upp den) scrollas ändå inte namnet. En låt du spelar scrollar dock namnet.

Hur du tar dig tillbaka till huvudmeny, lista med låtar, genre eller album varierar beroende på iaf du spelar upp låtar från specifikt album, artist eller listan med alla låtar. Otroligt störigt.

Så här ser själva spelaren ut när du spelar upp en specifik låt;

Inte något specifikt att klaga på antar jag.

Att spola är segt. Ok iaf dina låtar är 3 minuter, men iaf du har en mix på 60 min eller rip från vinyl på 7-8 så blir det lite jobbigt.

Shuffle finns och fungerar väldigt bra. Aktivera, välj listan med alla låtar... bara att trycka på en av externa knapparna inifrån fickan.

Equalizer; 4 band. Värdelös. Väldigt långa "steg", förvränger ljudet. Till och med mindre användbar än iPod EQ...!

Något som är _väldigt_ jobbigt är att varje "snäpp" när du höger volym är ganska stort. Jag hittar inget bra mellanläge och måste antingen spela lite för högt eller lite för lågt (NEJ, det är inte fel på inspelningsnivån på mina MP3 filer och NEJ jag tänker inte höja/sänka mina filer).

5.2 Ljud
5310XM har dedicerat ljudchip och låter väl "bra nog". Min Macbook pro fick leka referens-enhet. Medföljande nokia lurar/handsfree slängde jag.

Bättre än en iPod shuffle 1/2g. Sämre än en iPod Mini, nano etc. Ljudbilden är ganska annorlunda; iPod har ett mera "neutralt" ljud ("Anemiskt" säger vissa) medans 5310 har ett lite mer "färgglatt" ljud, mer bas och effekter. Inte lika bra som en iRiver, men ljud åt det hållet.

Att telefonen har "vanligt hörlursuttag" är väldigt trevligt. Jag anser att telefonen är tillräckligt bra för att motivera hörlurar i 500-kr klassen, men kanske inte 1000. Har testat med 4 olika lurar;

Koss Porta Pro; Mycket bas, "varmt" ljud, väldigt förlåtande. Bra med dåliga ljudfiler och kassa MP3-spelare.
Sennheiser CX 300; Mycket bas även här, dock en ganska vass diskant. Väldigt trevliga med elektronisk musik.
Creative EP-630; Som Sennheiser fast med mindre diskant.
Sony MDLP EX71; För mycket diskant. Lät förjävligt så diskvalificerade dom från mitt test.

The Shins > A Comet Appears (Indie/Soft rock? Vet inte riktigt. Lite mjuk sång och gitarr, "ambient sounds")
Koss Porta Pro; Basen tar över och låter mer än allt annat. Ljudet blir väldigt "varmt". Vocals och den akustiska gitarren känns t om. (En låt annars ganska fri från "beats" ). Men låter väl Ok.
Sennheiser CX 300; Gitarren låter väldigt fint, lika så allt "ambient". Vocals är skarpa och bra MEN... varje s = sch. t = th. Diskanten är lite för skarp mao...

Dave Clarke > Soutshide (TECHNO! Hård bas.)
Koss Porta Pro; Det ska vara mycket bas när man lyssnar på Dave så... bara bra.
Sennheiser CX 300; Låter väldigt bra.

Trentemoller > Moan (Techno/electronic, minimal?)
Koss Porta Pro; Låter helt Ok. Inget att klaga på.
Sennheiser CX 300; Väldigt klart och fint, lagom med bas, lite för väl mycket diskant mot slutet av låten.

Lasse Berghagen > Han tog av sig sin kavaj (Hårdrock)
Koss Porta Pro; Tror det mest är Lasses förtjänst, men låter alldeles utmärkt, bra med "gung.
Sennheiser CX300; "Då när schhhommarn är som bäscht" .. "schin kavaj". Diskanten skär sången lite, men annars låter det bra.

Timbuktu > The botten is nådd
Koss Porta Pro; Lite för mycket bas, men ändå väldigt bra. Tror dock jag fått en måndagsex då det blir någon form av förvrängning på rösten.
Sennheiser CX300; sssssssscchkånskan skapar problem med diskanten.

Armin vs Mike > Intruder (Trance)
Koss Porta Pro: Trance gör sig väldigt bra överlag i telefonen och detta låter väl ungefär som trance ska, men diskanten skär sig vid vissa tillfällen.
Sennheiser CX 300; Låter väldigt bra till ungefär samma punkt Koss Porta Pro fick problem, kände mig tvungen att sänka. Resten låter fint...

Creative EP630; Är väldigt lika CX300, fast diskanten är lite mjukare. Vilket gör att dessa passar mycket bra med 5310. Jag rekar dessa över CX300, oavsett vad du lyssnar på för musik. Försökte korrigera problem med CX300 genom att använda EQ men det lät förjävligt, EQ'n tog bort nästan all diskant.

Macbook Pro låter bäst med alla lurar i alla lägen.

6. Sync/Dator
Jag vet inte hur det fungerar med PC. Nokia skickar med mjukvara för det iaf, "PC Suite". Telefonen ansluts via Mini USB vilket är _mycket_ trevligt. Laddas dock inte (Ska det vara så?)

6.1 Kontakter, kalender etc.
iSync fungerar! Kul. För över kontakter och håller det uppdaterat. iCal och telefonen kommer bra överens, orkar dock inte använda telefonens kalender pga. liten skärm.

Varje gång du pluggar in telefonen startas iPhoto och du kan importera bilder, fungerar som vilket kamera som helst. Mycket smidigt och trevligt!

Dyker upp i finder som minneskort.

6.2 Musik
Du kan antigen föra över "manuellt" till minneskort eller använda iTunes.

För att använda iTunes behöver du detta; http://ilari.scheinin.fidisk.fi/itunemywalkman/ . Fungerar tillfredsställande tycker jag. Överför automatiskt vissa utvalda spellistor och stödjer även smarta spellistor så Top 25, mest stjärnor etc fungerar. Synca podcasts är inga problem heller.

Synkar dina spellistor automatiskt när du kopplar in telefonen och skapar fina mappar och sorterar efter Artist och Album.

Jag tycker inte iPod + iTunes synkningen är särskilt överlägsen, lite finare blir det, visst, men inte _så_ mycket finare.

Är överlag väldigt nöjd med hur 5310 och Mac jobbar tillsammans.

7. Batteri
Tillräckligt. Lyssna 1 timme och ringa 1 timmer per dag, knappa 4-5 meddelanden är väl mitt ungefärliga bruk, räcker runt 3 dagar.

8. Bonus
Gmail's Java klient fungerar riktigt fint och ser bra ut på skärmen. Spelet "City Bloxx" som följde med var faktiskt kul. (22 000 poäng, HA!)

Sammanfattning;
Är, i ärlighetens namn, väldigt nöjd. Mobil måste man alltid ha med sig så iaf du har "separat" MP3-spelare måste du släpa på två grejjer. Ser ingen anledning att använda min iPod shuffle framför mobilen, inte ens på gymmet då telefonen väger tillräckligt lite och är ganska smidig. Jag joggar inte, lyfter bara.

5310 är helt klart en kompetent telefon men också en mer än godkänd MP3-spelare, i ett paket.

Ljud och MP3-spelar funktioner är bra nog.

Sync med mac, iTunes, iPhoto etc har fungerat över förväntan. Mini USB är trevligt!

Av Hauk

Surfa/Plugga etc dator - 5000

Hej,

Syster ska börja på universitet. En billig laptop behövs, kollade på dessa erbjudanden från Elgiganten;

http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...

http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...

Fujitsu siemens verkar ju vara ett solklart val där, eller? Enda skillnaden är att Fujitsun har lite segare CPU men mer HDD... 1000 kr skillnad!? :S

Lär formatera och installera XP på den, lär väl duga isf? Om skräpet håller...?

Av Hauk

Nokia 5310 XM vs 6500 Classic, hjälp!

Kan ICKE bestämma mig!

6500 Classic kostar 1850 (1GB inbyggt minne, går inte sätta i mer).
5310 XM kostar 1400 (Utan minne, 2gig kostar 200).

Jag ska använda den här telefonen tills en helt ny version av iPhone släpps. Då min iPod är borta så kommer mobilen vara min enda musikspelare... Jag kan klara mig Ok med mängden minne känner jag, 2GB minst hade varit Ok, men jag är mest orolig för hur det är att använda MP3 spelaren. 5310 verkar vara mer gjord för att vara musikmobil... Hur tror ni funktionerna skiljer?

http://www.mobile-review.com/review/nokia-5310-en.shtml skriver att 5310 kommer med "dedicated sound processor". Det är ju bra... 6500 classic då?

5310 ser dock otroligt barnslig ut. Mobiltelefonen är en otroligt viktigt statusgrej här och det kan, helt seriöst, vara dåligt för affärerna att ha "fel" mobiltelefon. 6500 Classic ser väldigt proffsig ut...

Jag är Ok med prisskillnaden. Hade varit nice att spara lite men kan lägga upp till 2000 på mobiltelefon.

5310 verkar dock vara en bättre mobil... Kan ni som äger telefonerna ge lite åsikter?

EDIT:
En grej med 6500 Classic som verkar _lite_ jobbig är att den inte tar 3.5mm lurar utan man måste gå via mini-USB alt. skaffa en adapter. Vad tror ni om det?

Av Hauk

Dålig typografi, många skarpa färger som drar din uppmärksamhet överallt på sidan, kass alignment, mycket bilder, blir svårt att sökmotors optimera den sidan/få den att följa standarder...

Läs en bok om webbdesign. Det handlar inte bara om "utseende".

Av Hauk

Ett annat tips för er som vill ha rabatt hos Dell är att joina deras affiliate program hos tradedoubler.se. Detta var något år sedan, men Dell brukade erbjuda X% på inköpssumma till Affiliates.. så, bara handla via sin egen affiliate länk och få några hundralappar :).