Inlägg

Inlägg som breakwin har skrivit i forumet
Av breakwin

Datorn går i boot-loop när jag uppgraderar RAM?

jag försöker uppgradera mitt system 32GB ram.

Just nu kör jag:

I5 8600k
2x8GB 2666MHz RAM
Gigabyte Z370N WIFI
EVGA 1080TI

Jag köpte 2x16GB 3200MHz Patriot ram för att uppgradera systemet till 32GB. Jag återställde UEFI/BIOS innan jag gjorde något, allt är i standardinställningar.

När jag kopplar in de två nya ram-stickorna startar inte datorn, den går i en startcykel/boot-loop:

Fläktarna snurrar upp i några sekunder, datorn stänger av sig själv, sätts på igen och loopar så här om och om igen. Ingenting visas på skärmen.

Så naturligtvis trodde jag att en av de ram-sticks jag har är paj, men om jag lämnar en av mina 8GB ram-stickor i och ersätter den andra med en av de nya... då startar allt fint. UEFI rapporterar 24GB och standardhastigheten 2400MHz har ställts in. Jag körde memtest och det gick bra. Jag har testat detta i alla möjliga kombinationer:

DDR_SLOT1: 8GB
DDR_SLOT2: 16GB sticka 1..............Funkar

DDR_SLOT1: 8GB
DDR_SLOT2: 16GB sticka 2..............Funkar

Vid det här laget är jag säker på att ram-stickorna jag har köpt är ok. Jag har också provat att byta ut DDR-platserna så att 16GB är i DDR_SLOT1 och 8GB är i DDR_SLOT2, detta startar också bra, funkar och klarar alla tester.

Men så fort jag bestämmer mig för att byta ut båda platserna till 16 GB varsinn sker startcykeln igen. Jag är förbryllad, jag har provat allt jag kan komma på, återställt CMOS, lämnat datorn avstängd, tagit bort GPU. Jag har byggt och uppgraderat massvis datorer under hela min tid (minst 50+ byggen) men har aldrig stött på ett så envist ram problem!

Någon som har något tips?

Av breakwin

tokdyrt

Av breakwin

Convert.ToInt32.. du har skrivit Convert.ToInt23

Av breakwin

Du har bara i princip vidarebefordrat din hemläxa till oss.... Det är ingen här som kommer lösa allt åt dig. Är det något specifikt du undrar eller har du fastnat någonstans?

Av breakwin
Skrivet av Toke:

Var det inte tvärtom, att de gjorde telefonen långsammare när batteriet blev lite trött?

Jo precis

Av breakwin

Apple är just bäst av alla när de gäller batteritid under idle? Min "gamla" iPhone Xs drar typ 2% över natten

Edit: baserat på bilden du har lagt upp så verkar det ju definitivt något fel med din telefon

Av breakwin

Bästa vore ju om du kan aktivera VPN i din router så alla enheter kan använda den?

Av breakwin

Undviker all bloat som kan komma förinstallerat. Ha ett rensat och clean windows10 installation. Undviker även all antivirus/antimalware produkter som finns där ute. Utifrån min egen upplevelse är de mer bloat än hjälp.

Använder ninite.com och sen är jag klar.

Av breakwin

Kopierade din kod och den funkar för mig? Lade till 25 passagerar. Passagerare nummer 23 var 1 år gammal. resten skrev jag in som 20+ år. Vad jag får tillbaka: Yngsta passageraren är 1 år gammal.

Edit: Yep inser nu med ovanstående inlägg/kommentar. Om du har mindre än 25 passagerare så får du alltid 0 tillbaka. Ändra for loop till i<total_passengers istället för passengers.Length. Eller så får du ändra storleken av din array dynamiskt

Av breakwin

Jag tror plex inte har uppdaterats for ps5. Den skall kunna annars kunna spela 4k och HEVC. Problemet ligger vid klienten, den klarar inte av 4k HEVC och da tvingas servern transkoda. Att kopa plex pass kommer inte hjalpa dig eftersom varken 4670k eller gtx970 stodjer HEVC decode. Losning: Anvand en klient som kan spela 4k HEVC directplay sa att servern inte behover jobba hart. (Ursakta, sitter pa jobbet med engelskt tangentbord, utlands svenning)

Av breakwin

Tycker det ser bra ut efter moderkort byte. Have fun

Av breakwin

Håller med ovan. Varför såpass dyrt moderkort när du inte har en kompatibel processor för att använda dess funktioner?

Av breakwin
Skrivet av Blub:

se där ja. Har dom löst alla fel på g9an med den nya så köper jag direkt

samma

Av breakwin
Skrivet av improwise:

Menade in game då, om det ens är spel du syftar på? Lär ju inte finnas en suck att driva något tyngre spel i 5120x1440 och 120 hz med ett 1080ti, men typ en desktop är något annat.

Jag tror du blandar ihop fps i spel och frekvens på skärmen. Jag är inte intresserad i hur mycket fps jag får. Min fråga är ifall 1080ti kan driva skärmen i 120hz på full upplösning oavsett om det är i desktop eller spel. INTE FPS

Av breakwin
Skrivet av improwise:

Beror nog på vilken upplösning man kör i.

full upplösning som jag nämnde på g9'an 5120x1440

Av breakwin

Får man 10bit hdr + 120hz full upplösning på en 1080ti?

Av breakwin

spatialljud in kontrollpanelen som någon annan nämnde? eller 7.1 i dockan aktiverat kanske? vad för kvalite säger windows i kontrollpanelen för utgång?

Av breakwin

Finns det nagon lista som visar vilka RTX 3080 som passar?

Av breakwin
Skrivet av croniks:

Yes

Av breakwin

Samsung 2TB 970 EVO Plus NVME