Inlägg

Inlägg som danielsan123 har skrivit i forumet
Av danielsan123

Grabben önskar sig en switch. Läge att invänta nästa modell (OLED) eller köpa 2019-versionen? Verkar som den nya Oled inte tillför så mycket?

Av danielsan123

Platta till spabadet

Söker efter en i första hand Android surfplatta runt 10 tum att ha intill spabadet. IP68-klassad. Tänkte styra musiken och även att titta på IP-tv på. Hittar en chromebook med rätt prislapp. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5169792
Går det att köra trditionella androidappar på alla chromebooks idag? Om inte - finns det appar i chromebook OS som gör att jag kan se på IP-tv (M3u)?

Alternativt andra förslag på hur jag kan ligga och njuta i spabadet och njuta av en serie eller SHL i vinter

Av danielsan123

Switch för IP-TV

Satte en gång i tiden upp en netgearswitch hos svärmor för att köra IP-tv från fiberkonvertern till flera digitalmottagare. Minns inte modellen. Nu ska jag hjälpa en granne med det samma.Dvs fiberkonveter in. IP-tv port till switch som sedan går kablat till olika rum.
Vilken ska man satsa på? Behöver jag både multicast och IGMP?

Av danielsan123

Optisk mus och glasbord

Optisk mus och glasbord verkar inte lira så bra. Mycket litet bord och trångt. Rummet är litet så möbeln är perfekt. Musmatta tar för mycket plats. Iaf en traditionell sådan. Tips på mus som funkar okej mot glasbord eller annat tips? En ren surfdator.

Av danielsan123

Igår lyckades jag flasha om ILO så behovet kvarstår inte längre.

Av danielsan123

@fredix: Hejsan!

Tack för svar! Jag vet inte hur jag lyckats undgå ditt svar :-/. Beklagar. Igår lyckades jag flasha om ILO så jag behovet av moderkort finns inte längre. Eftersom du ändå hittat en köpare och jag lyckats flasha om ILO så blev utfallet bra ändå

Av danielsan123

Nämnda kort flashade jag utan problem enligt guiden här: https://nguvu.org/freenas/Convert-LSI-HBA-card-to-IT-mode/

Av danielsan123

På min T20 har jag följande LSI-kort https://www.dustin.se/product/5010375734/megaraid-sas-9211-8i. Ger möjlighet att köra 8 diskar. Jag kör f.n i min 4 st SSD i raid på det interna raidkortet och 4 st 2TB-diskar i raid på ovan nämnda raidkort. Raidkortet kan köras i IT-mode. Testade att flasha om det flera gånger när jag satte upp servern för ett par månader sedan. Hade tankar om unraid också men blev MS Hypervisor istället.

Av danielsan123

@CrazyDriver: Det meddelandet har jag också noterat. I ILO-loggen har jag bl.a:

Embedded Flash/SD-CARD: Embedded media manager failed initialization.
Embedded Flash/SD-CARD: The AHS file system mount failed with (No such device)

Gjorde servern strömlös (sitter på distans men har en smartplugg ansluten) och efter ha gjort den strömlös någon minut har jag följande fel i loggen:

Embedded Flash/SD-CARD: Embedded media initialization failed due to media write-verify test failure.
Embedded Flash/SD-CARD: Failed restart.
Embedded Flash/SD-CARD: Embedded media manager failed media attach.

Mitt initiala problem var dock att hela ILO blev korrupt. Varken SSH eller webGUI gick att ansluta via. Nu bootar jag dock inte från SD-kort så jag antar att jag nöjt kan förbise detta fel.

Vad bootar du ifrån och kan du ansluta ILO överhuvudtaget?

Av danielsan123

@CrazyDriver:

Min ILO gick åt fanders själv vid uppdatering. ILO svarar bara på ping men kan inte ansluta varken via websida eller SSH. ILO IP unknown vid start osv. Se tidigare inlägg i tråden (förra helgen ungefär).
Löste problemet idag med hjälp av forumet. Kunde resetta ILO via FTP. Info https://www.manualslib.com/manual/906069/Hp-Proliant-Gen9.htm...
Har dock vissa problem med att ILO visar degraded. Kommer dock åt ILO och mina fläktar verkar rulla på i 6% igen efter att ha kört på i 100% efter firmware-strulet.

Felet just nu är:
Embedded Flash/SD-CARD
Controller firmware revision 2.10.00 NAND write failure"

"dregaded-felet" ska jag kolla vidare på ikväll när jag kommer hem men initialt verkar flasha/resetta ILO via FTP löst delar av problemen iaf.

Raiden påverkades inte i mitt fall iaf.

Av danielsan123

@xp1ratex: Tyvärr verkar den inte vilja svara på USB-tangentbord när jag bootar från SPP. Musen funkar men inga tecken att ctrl d b x eller tab och annat fungerar. PS2 är ju tyvärr inte ett alternativt, men när usb-musen funkar så borde ju usb vara igång.

Drog ur kontakten i 15 minuter och plockade ur cmos-batteriet under tiden. Fortfarande det samma. Störigt när den svarar på ping. Men det är verkligen det enda. ILO lirade bra innan firmwareuppdateringen så någonting verkar ha blivit brickat. Lade upp en köpesannons på billig/defekt microserver Gen 8 med fungerande moderkort alternativt endast moderkort. En alldeles för bra maskin för att inte fixa.

Av danielsan123

HP Microserver Gen 8 moderkort (LÖST)

Jag verkar ha sabbat min ILO efter en misslyckat firmwareuppdatering. Tänkte således byta moderkortet och undrar om någon har en billig maskin eller ett moderkort att sälja?

Läs hela annonsen här

Av danielsan123

@xp1ratex: Testat både och. När jag körde interactive nu kunde jag nedgradera endast nätverkskorten. Inget annan som är inläst är valbart.

https://1drv.ms/u/s!Aoy3C7crnOxK7CazUr0n6F2qcTt1
https://1drv.ms/u/s!Aoy3C7crnOxK7CkQ40CHxGP8eGik
https://1drv.ms/u/s!Aoy3C7crnOxK7C1yfIQ4oqApgROY

Av danielsan123

@xp1ratex: Japp, jag skapade en bootbar usb med SPP 20180600 (har jag för mig att det var). Provade också att lägga med en gammal firmware till ILO (2.40). Googlade lite om att man kunde komma åt CLI genom att trycka CTRL d+b+x men det lyckades jag inte med. Referens https://community.hpe.com/t5/BladeSystem-Server-Blades/BL20p-...
Istället låter den mig leta efter uppdateringar enligt baseline. Men den visar inga ILO-uppdateringar vid genomsökning.

Ska jag prova och backa med en ännu äldre SPP kanske?

Av danielsan123

Har i device manager problem med följande enhet:
Microsoft Generic IPMI Compliant Device
This device cannot start. (Code 10)

A device which does not exist was specified.

Device ACPI\IPI0001\0 was deleted.

Class Guid: {4D36E97D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Något relaterat måntro?

Av danielsan123

@kaput: Fasen, jag går bet. Mycket av instruktioner verkar vara mot Gen9 eller senare.
Inte ens BIOS går att uppdatera:

The software will not be installed on this system beacause the required hardware is not present in the system.......

Unable to initialize the ILO Channel Interface.

Hm

Av danielsan123

@kaput: Just nu är jag mest vilsen efter alla försök. Har påbörjat export av alla virtuella maskiner för att köra dem på en annan hypervisor så jag får bättre utrymme att felsöka. Kör bl.a DNS på en VM på denna. Barnen gnäller när de astas ut från Fortnite :-). RBSU har jag heller inte testat. Går på det imorgon.
Tack igen!

Av danielsan123

@kaput: Maintenace-switchen har jag testat. Patchat och försökt med otaliga lösningar sedan kl 15 idag men ingen framgång. Tack för länken. Ska genomgående försöka förslagen på reset imorgon. Grymt tack!

Av danielsan123

Uppdaterade ILO firmware igår. Nu står det ILO IP unknown när jag startar och fläktarna går i 100%. Försöker med HPONCFG köra reset men den kan inte kommunicera med ILO.
Maskinen svarar på ping på ILO-adressen men varken web eller putty svarar.
Vad gör man?

Av danielsan123

Snabbladdare och kabel

Beställt lite snabbladdare till våra telefoner som har stöd för det. Ser dock att utbudet av kablar skiljer sig åt. Exempelvis billiga kablar på Netonet står max 1 amp på. Försäljningstrick eller spelar kabeln stor roll? Surt att köpa dyra laddare men begränsas av kass kabel.

MVG Daniel