Inlägg

Inlägg som elBenko har skrivit i forumet
Av elBenko

Om inte garantigrejen går hem så måste det ju finnas miljarder utbytesfläktar att hitta på ebay för någon hundring, med tanke på hur populär strix-serien grafikkort är

Av elBenko

tog ett random kort från gigabyte och kollade, verkar finnas support iaf.

http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X58-USB3-rev-10#suppor...

kan ha fel, men skulle tro att noteringen menar att din specifika cpu-modell inte funkar på moderkort med dubbla cpu.

Av elBenko
Skrivet av LINJEinc:

Har du kollat så datum/tid/år stämmer i Windows?

.. och i routern

Av elBenko
Skrivet av Lexius:

Tycker det är en väldigt oprisvärd kundvagn. Du kan få gtx 1060 för 2200 med asus kylare. Du lägger till raminne för 1400 kr ...ja aså frågar du mig hade jag raderat hela den kundvagnen . Skaffa Ryzen 5 med GTX 1060 och 8 gb räcker långt . Men resten av komponenterna du valde va okej dock .

haha, AMD mailade, de söker folk till sin marknadsföringsavdelning, förvånar mig att du inte propsar på att han ska ha en AMD gpu också

Varför skulle han satsa på en ryzen 5 1400 (som ligger på samma prisnivå) när den benchar sämre i mer eller mindre alla spel jämfört med i5 7400 ? Däremot skulle han kunna köpt ett begagnat grafikkort och kört en lite kraftigare ryzen, det kan jag köpa, men nu föredrar han intel.

Av elBenko
Skrivet av Zachbram:

Kommer bli min första stationära dator, så man är ju alltid rädd för att allt kommer vara fel...

Åh, minns mitt första bygge, på tiden då AMD körde med helt nakna processorer och det fanns risk för att man sabbade den när man monterade fläkten, good times ;D

Det kommer gå bra ska du se, din shoppinglista är korrekt och bra, var bara försiktig när du monterar grejerna

Av elBenko
Skrivet av Zachbram:

Jag har en del förkärlek inför intel och därför är jag mer intresserad av den, samt att den verkar ha mer fördelar när det kommer till att prestera än ryzen. Tack, men jag är tyvärr inte alls intresserad av att ge datorn en snygg design, jag vill bara att den ska prestera bra men tusen tack för tipset!

Ok, ja det kanske är lite väl drömmande att anta att den ska klara allt på max... 1070 är så dyrt

Gå på magkänslan, det är dina stålar så köpet ska kännas bra för dig. Kör på ett 1060 tills vidare, uppgradera om något år.

Av elBenko

utifrån inriktningen på din utbildning, och du redan pysslar med c/c++ skulle jag nog säga håll dig till ett eller ett par språk för webbutveckling som har ett ordentligt fotfäste i linux/bsd-världen, för det är väl det som i 9/10 fall ligger som OS på IoT-prylar och andra integrerade lösningar.

Av elBenko

VPN hit, TOR dit, Skynet ser dig alltid, så du kan lika gärna lägga dig ner på magen med händerna på rygg redan nu. Om du inte har rent mjöl i påsen

Av elBenko
Skrivet av MarcusHuddinge:

@elBenko
Är knappast overkill med till exempel en Unifi AP AC Lite för 950 kronor. Folk köper ofta skräpiga allt-i-ett konsument routrar och blir missnöjda, och så köper dom en annan, och så en till, och vips så är dom snabbt uppe långt över 1000 kronor och är fortfarande inte nöjda. Varför inte köpa något som kostar lite mer på en gång, EN gång, men som ändå faktiskt är relativt billigt och sen bara rullar på utan en massa irriterande problem?

Absolut, jag håller fullständigt med. Nu har redan OP en fullt duglig router (iaf. med tomato fw), så tillägget av en lite dyrare ap från Ubiquiti är kanske ingen big deal. men skulle man som konsument som bor i en lägenhet gått ut och köpt Ubiquiti så behöver man både deras router och minst en ap. det är inte svårt att förstå varför folk då hellre köper en router för tusenlappen som har inbyggd ap som fungerar utmärkt i det lilla hemmet. Problemen startar när man bor i flerplanshus.

Anyway, börjar gå lite halvt off-topic. Vilka ap har hittills testats? samt läste precis att de testats med tråd, på vilka avstånd och i vilken miljö (väggar osv) har dem testats ?

Av elBenko

Ang. minnen, stöd för upp till 4000mhz kommer rullas ut med biosuppdateringar, men allt över 2666 anses som överklockning enligt AMD. Kan vara värt att känna till.

Ser ut som ett väldigt balanserat bygge, hade jag själv byggt en Ryzen-burk idag hade den sett väldigt snarlik ut.

edit: 250gb är nog minimum för en kombinerad system+spel-disk, alternativet är att köra systemet på m.2 och sen slänga till en 500gb 850 evo för spelen

Av elBenko
Skrivet av MarcusHuddinge:

Det där kan jag inte hålla med om över huvud taget
Med Apple betalar man onödigt mycket för vad man får
Med Ubiquiti så får man väldigt mycket för vad man betalar

Defensiva sektmentaliteten kickar in direkt ser jag

Jag skrev inte någonstans att man på något sätt betalade överpris för Ubiquitis produkter, att du sen läser ut det av en skämtsam jämförelse med Apple ligger isf. på dig. Vad man däremot betalar mer än nödvändigt för är för ändamålet "användning i hemmet". Ubiquitis primära målgrupp är mindre-till-medelstora företag och är, i mitt tycke, absolut bästa lösningen för den målgruppen. Pris för prestanda betydligt mer lönande än Cisco och andra i samma division. Men för hemmet är det overkill, om man inte struntar i kostnadsfrågan.

Säger väl så här, om OP har gott om pengar och verkligen vill ha en garanterat bra lösning oavsett kostnad, kör Ubiquiti. Annars går det hur bra som helst att köra vilken accesspunkt som helst tillverkad senaste två åren. Problemet ligger inte på accesspunkthårdvaran i sig, utan användningen av dem som trådlös repeater/extender har alltid varit en icke-optimal lösning, man bör alltid (även om det är bökigt att fixa) köra trådade accesspunkter.

Av elBenko

Ubiquitis (läs unifi) produktsortiment är bra, en aning high-end för det lilla hemmet kanske, men väldigt bra, stabilt och användarvänligt. Lite som att köpa appleprodukter, kostar mer, funkar bra men du köper in dig i ett ekosystem och får medlemskap i sekten på köpet

Skämt åtsido, att köra extender exklusivt på 5ghz är vettigt, men bör noteras att 5ghz-bandet är betydligt mer känsligt för väggar.

Av elBenko

@MinscS2: Ungefär lika stor skillnad upp från 1060 till 980, som det är från 1060 ner till 970, men ja kanske närmare 980 överlag, ett sådant kort såg jag på swecs marknad för inte så längesedan för runt 1500spänn, fortfarande 700-800kr mindre än ett nytt 1060 som hade kunnat läggas på en vassare ryzen.

Av elBenko
Skrivet av Nivity:

Jag bytte från en 3570k @ 4.4ghz till en 6700 @ 4.5ghz.
Det jag märkte skillnad på var minnena dock.

Det som gav typ alla prestanda.
Att gå från 1600mhz minne till 2666mhz.

En polare bytade även ifrån sina 1600->2400 på sin 2600k och fick 40 mer fps i OW framförallt.
Så jag hade nog kunnat byta minne bara med min 3570k för att få en bra boost då jag körde den i 4.4ghz utan problem i flera år.

Nog snarare 4 fler arbetstrådar på cpun som gav prestandaökningen, minneshastighet är bevisat att det gör relativt lite skillnad på spelprestanda (förutom när vi snackar minneshastigheten på gpu)

Av elBenko

Men mitt råd är att köpa ett begagnat 970 (ganska jämförbart med ett 1060, men runt en tusenlapp billigare), och lägg den extra tusenlappen på en snäppet vassare ryzen cpu, sen uppgraderar du gpu när intel/amd släpper nästa generation.

Av elBenko
Skrivet av dannex7:

Troligast att jag kör på detta,

Kommer köra spel som Overwatch, h1z1, LOL, csgo, gta5 och kanske lite wow private servrar.

Kommer denna dator då kunna köra på high/ultra settings på dessa spel?

High ja, ultra beroende på spel och dina krav på fps, gta5 är väl tyngst av dem du nämner.
League och cs:go kan du spela på en brödrost, overwatch är relativt optimerat och ser bra ut även på mediuminställningar. h1z1 vetifan .. sjukt dåligt optimerat spel rent allmänt

Av elBenko

Några lurar som uppfyller kriterierna, prisintervall 3000-4000

Asus Zenfone 3 Max 32GB
Lenovo P2 32GB
Nokia 6 32/64GB
Moto Z Play
Google Nexus 6P 32GB
HTC 10 Evo

Personligen hade jag rekommenderat Samsung S7 Edge (begagnad då dvs), men då den inte var önskvärd så ..

Av elBenko

Dra kabel till accesspunkter är alltid bäst, repeater/extender är en riktig nödlösning.
Vad du däremot skulle kunna kolla på är en lösning via elnät med accesspunkt, t.ex.

http://www.devolo.com/se/Produkter/dLAN-1200+-WiFi-ac/

Bara ett exempel, det finns ett antal olika tillverkare/fabrikat.

Av elBenko

bygge 2, fast skippa optane och kör en dedikerad ssd för boot, som du sen utökar med en ssd för spel.

Av elBenko

Alternativ lösning är scouta fram en begagnad i7 6700k för ungefär samma pris som en butiksköpt i5 6600k, men då har du inte datorn klar än på ett tag