Inlägg

Inlägg som Dalton Sleeper har skrivit i forumet
Av Dalton Sleeper
Skrivet av Ejaay:

OT: varför är sweclockers.com inte centrerad?

Saknar också "gå till" längst ner

Av Dalton Sleeper

Jag skulle inte ha använt datorn tills detta är fixat. Risk att grilla datorn samt huset du bor i, kanske inte så stor chans men "kan det skita sig så gör de det" verkar alltid gälla för mej...

Av Dalton Sleeper

290/290X stannar nog för dom har så pass bra DX12 prestanda, jämfört med nVidia 970/980.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av warmerspy:

Jo jag är nog för höga förväntningar när det gäller VR och kommer säkert bli jätte besviken när jag väl testar det. Men å andra sidan verkar det så himla coolt ändå.

VR är grymt, men tycker inte det är värt att skaffa ett devkit som ligger ljusår bakom nuvarande prototypen. Bättre om du kan testa det någon annanstans så du blir av med "vill ha"-begäret. Var inne på samma spår som dig förut men lyckades undvika då jag fick tillgång, nu längtar man bara till final...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av warmerspy:

OKej. Men kommer en dator med en i7 4790k och ett gtx 970 klara av det jobbet? Jag kommer antagligen inte spela med den hela tiden. Tänkte mest skaffa en när den släpps för skoj skull och leka runt lite och testa diverse spel.

Du lär få dra ner inställningarna jo, vill du njuta så skulle nog två kort passa bättre...
Testade DK2 på jobbet för ett tag sedan, kul att testa, visst. Dock aldeles för låg upplösning för att "duga". Bara att förtränga allt som VR innebär till någon vettig release, HTC Vive lär väll komma först i slutet av året, sedan möjligen Rift i början på 2016. Lär skaffa båda...

Av Dalton Sleeper

Det blir ungefär samma om du lirar i 3D på din nuvarande monitor, annars blir det väll mer eller mindre halva prestandan då allt renderas två gånger för stereoskopisk effekt.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av TheCouchNerd:

https://www.youtube.com/watch?v=ywAAHuCshnA konstigt nog verkar det inte utgöra så stor skillnad, det där är det enda testat jag har sett med ram-disk så kan hända det faktiskt är bättre än vad som sägs i den videon, brukar generellt lita på Linus dock.

Känner inte till den där mjukvaran och hur snabb/långsam den är, kör på amds ramdrive som fungerar utmärkt. Möjligt att dom har en annan flaskhals så att deras spel inte laddar fortare, anslutning till server, shaderkompilering, uppsättning av objekt, material och whatnot som begränsas av cpu eller grafikkort. Ramdisk snabbar bara upp sådant som läses från disk och inget annat. Om man har mycket minne så brukar redan data cachas så den ligger där vid nästa request, så mindre data behöver streamas in från den långsammare enheten.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av TheCouchNerd:

En RAM-disk presterar inte direkt bättre än en vanlig SSD och du måste fylla upp den varje gång du startar upp datorn då det ej är något som sparas efter en reboot.. Ser ingen användning av en RAM-disk direkt men visst, det är väll en sak du skulle kunna göra, det lär dock va billigare att köpa en stor SSD ifall man vill ha snabb lagring, sen får du förmodligen mer GB genom att köpa SSDn.

En ramdisk är väll sisådär 10-20 gånger snabbare än en ssd om man kör den på rätt system. Jag kör en ofta en på upp till 25GB av mina 32GB på båda laptop och stationär. Inladdningstiden ligger på runt en minut från en Samsung 840 Pro 512GB och det kan man gärna avvara om man vill lira ett spel med laddningstider/stutter. Nästa rigg får definitivt 128GB...

Av Dalton Sleeper

Kanske inte är rätt ställe att skriva på, men du har ställt in minnena i bios/uefi?
Mycket möjligt att de rullar både på fel spänning samt timings...

Hoppas det löser sig eller att du får tag på några minnen som fungerar bättre!

Av Dalton Sleeper

Om du inte har gjort det, kolla så du inte har brusreducering på, suger oftast och smetar ut mörka scener...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Dallebull:

+1. Först nu jag börjar hitta något o byta ut mina 7950s med(Ghetto 7990), och då spelar jag ändå i 1440.
Inte lyckats klocka/klanta sönder ett enda AMD kort men både ett Nvidia 280 och 460 har dött, då switcha jag till AMD..
Gav 3 lax totalt för båda korten, begagnade, svårt o motivera 12 lax för Titan X då... >_<

Införskaffade mina två 7970 OC 3GB (non-ghz) för ca 6 lappar för jädrans länge sedan, svårt att få någon hyfsad ökning i prestanda som du säger utan att käka nudlar resten av året. Har ju direkt inga problem med mina kort, men vore ju trevligt med två 390X 8GB med DX12 stöd så man är redo för VR.

Av Dalton Sleeper

Lite intressant är det att det är mestadels nVidiaägare/fans som vrider det till att 390X kommer att bli utklassat på alla sätt och vis, möjligtvis önsketänkande eller försök till nån sorts bekräftelse för folk som inhandlat nVidias tokdyra och totalt överprisade kort

Tycker ändå vi fått reda på så pass mycket genom leaks att det kommer att ligga i Titan X nivå, möjligtvis ligger prislappen på 6k.

Av Dalton Sleeper

Skulle nästan kunna tro att dom försöker få kunden att tro att telefonen är oanvändbar/oreparerbar, om dom lyckas så lär dom sälja telefonen eller delarna vidare, om inte det går så doppar dom skiten i vatten så den blir oanvändbar, permanent.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Pelleboj:

jojo, men när den klarar ett stresstest utan att problem så bör den knappast krascha i GTA 5.

Jag säger inte att du har fel på något sätt, men ett stresstest som passerar bevisar bara att den är stabil i det testet, inget annat. På senare år fuskar folk med stabilitetstester hejvilt och påstår att det är 100% stabilt, tills ett nytt spel släpps... Dock hoppas jag att din burk är stabil, är ju aldrig kul om man behöver sänka

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Pelleboj:

Någon hade även förslagit att det kunde vara processorn som var instabil, verkar inte vara fallet det heller, den jobbar inte i närheten av max.

En ostabil cpu behöver inte krasha i maxload,
den kan lika gärna krasha i idle eller vilken annan load som helst...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av anon235392:

Vi kan börja med min PC spec så vet alla vad som ligger å tuggar spelet.
CPU: Intel i7-4790k
RAM: 32GB 1866MHz
GPU: Sli 980

Inställningar i spelet nedan.

Resolution 2560x1440
FXAA: On
MSAA: X4
Nvidia TXAA: On
Pause Game on Focus Loss: On
Population Density: Max
Population Variety: Max
Distance Scaling: Max
Texture Quality: Very High
Shader Quality: Very High
Shadow Quality: Very High
Reflection Quality: Ultra
Reflection MSAA: X4
Water Quality: Very High
Particles Quality: Very High
Grass Quality: Ultra
Soft Shadows: Nvidia PCSS
Post FX: Ultra
Motion Blur Strength: Steg 1
In-Game Depth of Field Effects: On
Anistropic Filtering: X8
Ambient Occlusion: Very high
Tessellation: High
Long Shaodws: On
High Resolution Shadows: On
High Detail Streaming While Flying: On
Extended Distance Scaling: Mid
Extended Shadows Distance: Mid

Jag får ut en avg fps på 65.

Hoppas att det hjälper någon med optimering.

Möjligen inte optimalt att ha AF8 samt texture på very high. AF har inte varit prestandakrävande sen 90-talet, princip gratis och ger bra texturskärpa. Lite samma att kombinera fxaa och msaa...

Av Dalton Sleeper

Vart förvånad att det flyter hyfsat med mina tokantika 7970 3GB, snitt 60 fps@vsync@dfc på 1080p ultra med fxaa. Spelet tyckte 5GB ram var nödvändigt men så verkar inte vara fallet (rapporterar också fel maxgräns när man har CF).

Benchmark:
Frames Per Second (Higher is better) Min, Max, Avg

Pass 0, 54.759285, 63.791378, 59.039848 Pass 1, 48.998810, 65.225380, 59.021870 Pass 2, 50.904041, 63.640678, 59.014164 Pass 3, 54.696983, 64.081779, 59.040901 Pass 4, 10.526921, 100.181068, 58.790604

Verkar ju inte vara den stabilaste fpsmätningen, men men...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av SaadRH:

Här har ni bilderna när jag spelar. I bild 1 kan i se att den finns lite textur fel i högra kanten nere, jag vet inte vad det är för något, ser sjukt konstigt ut.

I bild 2 kan man se textur glitch bredvid helikoptern, där vattnet bli mörkare det är där glitchen är. Sånt kommer också upp random medan man är i staden och kör runt.

Bild 1: http://imgur.com/Zd4V0G0
Bild 2: http://imgur.com/8LPGnaN

Svårt att säga, men det skulle kunna vara hårdvarufel lika gärna som mjukvarufel, dvs defekt/överhettad gpu/vram/pcbkomponent.

För att undvika stutter och tearing kör jag alltid med vsync, radeon pro dfc (dynamic frame control) satt till skärmens refresh rate, amd's strypmekanism av (då den buggar rätt ofta, iaf förr). Flip queue size på 1 (minskar lagg i form att inte tillåta fler förrenderade frames)

Av Dalton Sleeper

Någon annan som inte kan köra klart benchmark? Mitt slutar precis efter planet med mission failed som om planet dragit iväg, inga resultat, ingenting... Köpte steamversionen. Systemet i signaturen, flyter på riktigt bra dessutom.

Edit: verkar funka när man klarat ett mission eller två...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Doyle3694:

Tjena!
Fick för cirka halvår sen ett begagnat Sapphire ATI AMD Radeon HD 6970 kort givet till mig vilket var en klar uppgradering från mitt förra kort. Det jag undrar är, hur bra är egentligen kortet?
Har på senare tid märkt fps lagg i vissa spel och tror kanske grafikkortet kan vara problemet. Information om kortet är dock väldigt sällsynt eftersom de flesta återförsäljare slutat sälja det och olika benchmark sidor och så vidare vet i många fall inte ens om kortets existens. Har inte heller jättemycket kunskap inom grafikkort, vad är det man vill kolla på?

Processorn jag har just nu förresten är en i5 2500K, om den kan vara problemet.

Tack på förhand!

Har för mig att 6970 presterar som ett halvt 7970/280x, dvs rätt antikt...