Inlägg

Inlägg som Dalton Sleeper har skrivit i forumet
Av Dalton Sleeper
Skrivet av boyen89:

Men ärligt admin får gärna låsa tråden...... Tänk att man inte ibland tror på mänskligheten swec visar återigen motsatsen, med sitt elit tänkande. Anklagar inte alla men iaf

Lås tråden då, men tänk över de svaren du har fått, det står säkerligen som många nämnt i boken på första kapitlet eller annat kursmaterial. Det är inte så att vi alla sitter och ljuger här, har du missat vart det står så är det bara att läsa igen. Lusläsning är viktigt i programmering, utan det så kommer du att fastna på allt möjligt som exempelvis for, while, switch, class, List, interface, new, polymorphism och allt annat man använder dagligen.

Av Dalton Sleeper

Bara jag som reagerar på att Swec jämför förra månadens drivrutin samt beta när AMD jämför med förra årets? Man lär inte få någon vidare prestandaförbättring av denna om man nu inte sitter på 13.12 förståss.

Edit: Nedskalningen verkar i nuläget bara finnas på 285 samt 29X

Av Dalton Sleeper

Ser ut som att grafikminnet failar, möjligen pga överklock, överhettning eller taskigt nätagg.

Av Dalton Sleeper

Man hör lite högrekvent noise i bakgrunden så det blir inte helt tyst, inte i mina bose qc25 iaf...

Av Dalton Sleeper

Kraschar rätt frekvent...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Kimpur:

Vilken svinig tävling, ska inte alla ha lika stor chans?
Det här är ju typ "den som slösurfar mest vinner".

Håller med, publiceras den på Sweclockers så tycker man att alla medlemmarna borde få en chans. Exempelvis låt den stå öppen i 24h och slumpa ut vinnaren av de som hade rätt.

Av Dalton Sleeper

Jag tror mer på
1. 390X
1. 390
2. 980Ti
3. 380X
3. 380
4. Titan 2

Av Dalton Sleeper
Skrivet av FilosofN:

Kunde tänka mig att det var så =).

Ingen expert, men du skulle även kunna lösa det genom att läsa inputen av spelaIgen och om "ja", main(). Detta är dock ingen bra lösning, vilket jag misstänker att du redan har koll på. Men det borde finnas något bättre sätt an att använda en while-sats.

Anropa absolut inte main själv, kör på en loop, while ser ut att passa bra...
I programmering är loopar minst lika vanliga som if-satser så lika bra att skalla tegelväggen direkt (även om den i detta fall är en frigolitvägg).

Av Dalton Sleeper

Ett 650/700w minst skulle nog jag ha kört för att ha lite marginal, man vill ju inte belasta agget till max pga värme, ljud och livslängd. Räknat på 100w max på prollen samt 500 för grafikkorten i extremfall. Vill man överklocka så skulle jag nog gå på 800+.

Av Dalton Sleeper

Det tråkiga är att det inte behöver vara agget som är kasst, utan en viss kombination av hårdvara som framkallar detta beteende. Jag hade också problem med flertalet AX1200, bytte till ett annat märke som funkade bra ett tag, men det började dåna och fick flertalet nya grafikkort att whina. Sedan testade jag AX1200i som funkar utmärkt.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Ratatosk:

http://www.sweclockers.com/recension/17877-hostens-grafikkort...
Ungefär 650W max från väggen, uttaget från aggregatet är 10%-20% lägre (runt 550W) och sweclockers testrigg är ganska törstig, men eftersom man bör ha lite marginal tycker jag att man inte bör gå lägre än 650 W.

Detta med power tune på standard antar jag?

Av Dalton Sleeper
Skrivet av ipac:

Fast då tänker man helt galet. Om 4 pixlar med arean A lyser mindre än 1 pixel med samma area A så kommer vår 4-pixel display vara ljussvagare, simple as that.

Jag kan inte få det ur skallen, när det handlar om så små pixlar att man knappt kan urskilja dom så känns det som att ögat kommer att se den kombinerade ljusstyrkan från flera pixlar i skillnad mot en stor blaffa. Men men, kanske är jag galen...

Av Dalton Sleeper

I7 950 är väll antik vid det här laget (Q2, 09) så har lite svårt att se att datorn skulle vara ca 3 år...

Av Dalton Sleeper

Ser ut som mina två 7970 OC kommer att fixa även detta spel, lär dock bli värre med GTA och The Witcher...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Fltoig:

Näe, fast man kan ju se det som en ekvation.
Batteritid = Bat.Kapacitet/(Skärmstorlek*Pixlar)

För att öka batteritiden måste antingen Batterikapaciteten öka, eller skärmstorleken/antalet pixlar minska. Ökar man antalet pixlar måste batteriet också bli mycket bättre. Däremot om man håller nere antalet pixlar kommer samma batteri räcka betydligt längre.

Inte för att jag är någon raketforskare och vet hur det funkar, men det känns som fler pixlar inte behöver sänka batteritiden nämnvärt. Tänker man att det finns fler pixlar per inch så kan man ju också tänka att dessa pixlar inte behöver lysa lika starkt för att ge samma effektiva ljusdensitet som en lika stor yta med större pixlar.

Av Dalton Sleeper

Se till att öka gränsen för power tune också, kortet har normalt 250w att dra innan den klockar ner, drar du powertune på max (+20%) hamnar den närmare 300w, dvs betydligt större chans att kortet ligger på maxfrekvens.

Av Dalton Sleeper

Uppdaterad webbläsare samt flash som nämndes ovan?
Installerat senaste drivrutinerna till moderkort, ljud samt grafik?

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Cooling23:

Jag läste comment section på PC Gamer hemsida och alla verkar vara negativa med att uppgradera.

Personligen är det för att man oftast behöver formatera och installera allt skit igen, vilket brukar ta några veckor. Sedan som programmerare är det inte kul att sätta upp allt igen. En annan sak är ju att det brukar finnas en jädrans massa buggar, uffiga drivrutiner osv så man inte kan göra det man normalt brukar göra innan SP1 kommer.

Av Dalton Sleeper

Det är inte omöjligt, något i din dator som inte gillar klocken tydligen. Brukar inte vara det enklaste att luska ut med alla spänningar då det kan vara relaterat till nord, sydbygga, minnen, cpu eller annat skit...

12-24 timmar stresstest är väll mer vad man brukar köra om man vill ha någotsånär stabil burk, så börja med det.

Av Dalton Sleeper

Beror väll på hur kräsen man är och hur mycket Anti-Aliasing man kör i spel, men det är rekommenderat att dela längden eller bredden med två, dvs 1/4 av pixlarna totalt, om man vill ha skärpan kvar.

Edit: waay too sloow