Inlägg

Inlägg som Dalton Sleeper har skrivit i forumet
Av Dalton Sleeper

Dessa ser ju ut som de nerfade varianterna, lär komma något prestandachip förr eller senare...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av makn:

Är inte många som har detta kort, men såhär skriver iaf techpowerup i sin review:

http://www.bilddump.se/bilder/20140914093255-193.14.82.185.jp...

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_295_X2/

Ser ju inte speciellt positivt ut...

Av Dalton Sleeper

Biosuppdatering?

Av Dalton Sleeper

Samma här ibland, när man sitter på bussen på morron till jobbet exempelvis... Allt låter skit och är enormt störande.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Guffa_Harley:

får du rätt på det? kan du se streamen?

http://www.twitch.tv/guffaharley/dashboard

Står bara "being redirected" och sen händer det inte sett skit

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Haibane:

Alla stirrar blint på bussbredd, vilket bara är en del av det som bestämmer bandbredden. Antagligen kör minnena på minst samma hastighet som 780TI dvs 7000Mhz om inte snäppet högre. Dessutom har mängden L2-cahce dubblerats vilket gör att trafiken på bussen minskas. Eftersom energieffektivitet varit i fokus under framtagandet av Maxwell är det bara logiskt att inte använda överdimensionerade bussar då dessa står för en stor del av energiförbrukningen.

L2 cachen kommer inte att hjälpa ett skit i detta avseende. Visst det kommer att gå lite snabbare om datan råkar existera i cachen men det i cachen ska ju ändå läsas från minnet, vilket blir upp till dubbelt så mycket beroende på vad som ska hämtas. Det skyfflas så pass mycket data att storleken på cachen spelar mindre roll. De flesta har redan förstått att 256 bits bussen är för klen för dagens grafikkort.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Meantek:

Samt diskbråck på köpet. Coilovers har inget att göra på gata, bättre med sänkfjädrar.

Diskbråck går i släkten så kanske ska förtränga detta?

Av Dalton Sleeper
Skrivet av soulis:

Medans trist nog en 140hk fwd s60 kommer att falla i pris oavsett hur bra skick det är på den (om du inte sparar den i 100år).

Det är inget jag direkt bryr mig om, andrahandspriset må vara noll men jag tänkte köra tills bilen inte rullar längre i vilket fall, inget snålande på räknaren... Jag är inte ute efter någon hästmotor, men de extra hästarna jag fick känns användbara för att underlätta körning, också om man ska dra släp. Prylarna som ska dit är inte speciellt dyra, men vissa är nödvändiga för att jag ska känna mig nöjd. Ett kjolpaket exempelvis är ett minimum...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av soulis:

Ett råd är att inte spendera alla dina pengar på den bilen, få den att se ok ut i ditt tycke och sen sparar du resten av pengarna till en roligare bil. För hur mycket du än lägger ner på den bilen så kommer det fortfarande vara en slö svensson bil.
Missförstå mig inte, det är en mycket bra bil men det är ingen ungdomsbil den har inga speciella prestanda och den kommer inte att höja några ögonbryn.
Jag kör volvo själv så jag dissar inte volvo, men det finns roligare bilar. Speciellt när man är ung...

Jag är inte så ung längre, det blir mer ett sid/hobbyprojekt. Har länge uppgraderat datorer för rätt hyfsade summor och väger gärna av lite till bilen. Datorn står ihopklämd mellan väggen och soffan så det är ju inte direkt för att styla

Det känns roligare att göra iordning ett gammalt åbäke än något redan hyfsad turbobil med alla tillbehör, 200 hk+ på svenska vägar känns ju en aningens onödigt. Kommer förmodligen att köra denna tills den slutat rulla då jag gillar modellen, och volvo dessutom.

Tycker det är kul när en stylad 240 rullar förbi, sedan att mormor skjutsarmig på skottkärran fortare är ju en annan sak. Gillar utöver datorer bilsport och stirrar ibland mer på bilarna än varvtiderna

Av Dalton Sleeper
Skrivet av lowngcawt:

Coilovers, ett par feta fälgar och slå ner den i backen.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad tjänar jag då på coilovers?

Här är en lista på möjliga grejer, om ni har tips på prylar eller butiker så...

  • carbonvinge tak/skuff

  • carbonögonlock fram/bak

  • kjolpaket (volvos sportkit)

  • sportratt (volvos sportratt)

  • sportgrill (med volvologga)

  • vitare dimljus (led?)

  • carbonpaneler (interiör)

  • aluminiumpedaler (silver)

  • paintade bromsok (silver)

  • tintade bakrutor

Ang. vindavvisarna så slopar jag dom, efter lite efterforskning på googles bildsökning så vart jag inte direkt imponerad.

Av Dalton Sleeper

Tröck dit filtret i torsdags och det vart en aningens annat ljud ibland, men ingen större skillnad.

I fredags laddade jag in nya mjukvaran, efter en uppdatering av dosan på internet. För de som undrar så fungerar PPC2 på windows 8.1 pro x64 med pill, annars bara win7 och lägre. Lyckades få skiten att funka efter när windows 7 tokvägrade att installera på min dator. Programmeringen tog ca 3:30 min och efter en omstart så var det bara att köra.

I lördags skulle vi sätta dit röret, allt gick skitfint enda till sista bulten, som visade sig vara fastsvetsad runt om. Antagligen var den svetsad för att bakre upphängningen lagt av men man vart ju lite lagom lack när man hyrt OKs hall för att kunna hissa skiten, avslutade dock dagen med en fet grillning. Lyckades få tag på en kille dagen efter som lyckades såga av bulten och skruven, efter det gick det som på räls att få dit resten.

Ljudet vart bra mycket mullrigare, nästan för mycket när man gasar lite, men det märktes att motoreffekten begränsades av det gamla röret, nu drar den bra mycket och snabbare gasrespons dessutom. Som några skrev så märks effekten mest på högre varv men en hel del på medel också. Den segar inte alls när man varvar ut på 2an och passerar 100 km/h som förr vilket var "problemet"... Den gick ju ändå från 140 hk @ 3500 rpm till 190 hk @6000.

Ska posta en bild på röret snart, svart burk med chromat rör passade riktigt bra.

Ska försöka få fram mer information om bodykit...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av LemonIllusion:

Sätt ner command rate till 1T. Det kommer troligtvis göra stor skillnad.

Förr i tiden körde man ofta 1T men nu verkar det som man oftast måste köra 2T för att få stablitet, kanske beror det på antalet kanaler, inbyggd minneskontroller samt större minneschip? Jag har inte kört 1T på många år...

Testa kan man nog om man har inställningen, finns nog stor risk att datorn inte bootar på den speccade frekvensen eller att uppstår instabilitet som borkar hela operativsystemet.

Av Dalton Sleeper

Om någon skulle vara intresserad av bilder så kommer det ett par här, vart en liten turnoff då det varken stod om JR filtren är inoljade när de levereras samt att jag inte har fått några loginuppgifter för nedladdning/uppgradering av mjukvara. Har kontakt med dom via support men de sover ju som allt annat folk...

Sportluftfilter:

http://i1233.photobucket.com/albums/ff398/DaltonSleeper/20140723...

Sportavgassystem (öppnas i helgen):

http://i1233.photobucket.com/albums/ff398/DaltonSleeper/20140723...

PPC:

http://i1233.photobucket.com/albums/ff398/DaltonSleeper/20140723...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av NidoKing:

Äntligen en vettig kommentar ;-D

Farsan har dock en S60 manuell 170hk och den verkar dra rätt bra så det känns ändå som en positiv grej. Min verkar punga ut 140hk vid 3500rpm medans hans pungar ut 170 vid 4500rpm. Sedan är det en hel dels tweak i mjukvaran som de påstår ska ge någon skillnad. Men men, återstår att se

Ni kanske fattar dessa siffror bättre än jag: http://sv.bsr.se/trimsatser/t/1624

Vad jag kan se så blir det knappt ingen omfördelning utan enn förbättring rakt igenom, 20% power samt betydligt högre torque, eller förstår jag fel? 188hk på 5500 rpm.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Krasharen:

Sportluftfiltret är bara att klämma dit, behövs ingen besiktning eller något. Oftast ger det mest ett bättre ljud och minimal prestanda ökning så ingen större skillnad mot orginal direkt.

Berätta gärna hur det går!

Några planer på nya fälgar?

Jag valde för små fälgar sist, nämligen de som sitter på (gothenburg antracit). Nu sitter det nya michelindäck på så det får duga så länge. Anledningen till 16" var att ha så pass mycke dämpning som möjligt då vägarna man åker på är kassa, skulle dock nu i efterhand tagit 17-18 ist för utseendets skull. Fälgarna jag var ute efter var capri men de va slut, då fick jag dessa för samma pris. De är riktigt snygga annars bara att det är för mycket gummi i proportion till fälg. Funderar på 17" capritill michelin dubbdäck i vinter...

Blir troligen lite enklare grejer ett tag, exempelvis vinge, vindavvisare, toning av rutor eller liknande. Sen vill jag gärna trycka dit sportkittet (kjolar mm) till S60, men det var inga billiga grejer, speciellt från bilia. Tror det låg på 14000 för kittet, 2700 montering samt 7000 lackning. Har ni tips på billigare vore det nice!

Av Dalton Sleeper

Min dator bootar på nolltid även fast jag inte kör uefi boot, här är ett resultat från magician:

http://i1233.photobucket.com/albums/ff398/DaltonSleeper/ssd_zps3...

c:\\ Samsung 840 Pro 512GB (system)
d:\\ Samsung 840 Pro 512GB (games)

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Monkei:

Tjosan! Införskaffade mig en Logitech Driving Force GT för ett par veckor sedan, första ratten i min ägo sen farsan hade en gammal Logitech Wingman Formula för en sisådär 10 år sedan, och har sedan dess även skaffat en hel del racing-lir av olika typ. F1 2013 är ett av de senaste. Har dock fortfarande inte riktigt fått till inställningarna till ratten, vill gärna har 1:1 styrning (så som jag vrider min fysiska ratt ska även ratten in-game vridas, ni fattar!), men inte kommit underfund med riktigt hur.

Någon vänlig själ som har lite tips? (ja, jag har googlat rundor, utan vidare resultat)

Edit: problemet är dessutom att jag inte känner av att ratten låser sig, trots att jag i "Profiler"-mjukvaran för ratten satt vridningsgraden till 270 grader. Istället kan jag fortsätta vrida den medans ratten in-game låser sig. :/

Min F1 2013 profil har i princip standardinställningar, förutom graderna som ligger runt 335, styrningen är i princip 1:1. Verkar dock som spelet kan få lite snedstart så detta inte stämmer, men händer relativt få gånger...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Krasharen:

Har en V70II med Polestar trim/optimering. Får ut 58 häst extra och papper på det med så jag kan göra en reg besiktning för 700:- och få på reg beviset med nya motorstyrkan.

Angående försäkring så blir det ingen skillnad alls i premie eller självrisk om du har en Polestar optimering hos Volvia, vet ej hur det är hos andra dock.

Måste du verkligen reg besiktiga den? Känns som att det blir väldigt omständigt om du inte kan få ett schysst intyg av BSR och göra en reg besiktning á 700:- bara.

BSR säger att det inte finns någon möjlighet att få mjukvarutrim godkänt i sverige så man får väll välja själv... Avgassystemet var godkänt och behöver inte regbesiktas. Hur står det till med sportluftfilter?

Paketet med 140-188hk mjukvara inkl dosa, sportluftfilter samt sportavgassystem kommer under morgondagen. Avgassystemet kommer förmodligen att monteras i helgen, ska bli intressant hur luftfiltret och detta påverkar ljudet

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Meantek:

Det finns ju inget sätt för någon att ta reda på vad du har för effekt, så vad är problemet egentligen? Garantier har du ju ändå inte på en Volvo från 2009. Det enda 40hk till i papprena skulle göra är att höja din försäkringspremie. Enda sättet jag kan se att få effekten i papprena är att göra en SFRO-besiktning som ombyggt fordon, där du får lämna in effektintyg, eftersom effektmätning inte utförs på regbesiktningar heller. Då får du se till att piffa upp resten av bilen med exempelvis bättre bromsar som är byggda för den högre effekten.

Okay. Det är samma bromsar och annat som 170hk versionen av s60 så det skulle nog inte vara ett problem. Ska kolla upp ombyggt fordon, tack för det!

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Meantek:

Ingen besiktningsstation kommer bänka bilen, det enda de bryr sig om är avgasvärden, och inte heller de försämras av en ommappning om den inte är riktigt dåligt gjord.

Till exempel åker farsgubben min runt med en Focus RS, med Autotechs bonnatrimmapp som de hävdar ger ~420hk med borttagen katalysator. Med katalysatorn på plats var det inga som helst konstigheter med avgasvärdena, trots styvt 100hk extra.

Frågan är hur lagligt det verkligen är, bilia gör det ju själv och alla garantier finns kvar. Skulle jag kunna få att det står 188hk i papprena ist för 140hk på et lagligt sätt? Gör en registreringsbesiktning detta?