Inlägg

Inlägg som Dalton Sleeper har skrivit i forumet
Av Dalton Sleeper

Kan ju vara något med just den konfigurationen, jag skulle dock ha testat med slappare timings, något snäpp högre spänning eller färre stickor. Vissa moderkort eller processorer kan få lite problem med flera stickor. Kolla också om bios har upptäckt rätt inställningar, om du använder förprogrammerad profil, stämmer det med spec?

Av Dalton Sleeper

Jo

Av Dalton Sleeper

@XHI: Med risk att verka lite senil men ... nej (0/10)

Av Dalton Sleeper

Pungade ut med 4 lappar i början på 2013 för Corsair Dominator GT Quad DDR3 32GB PC3-15000 1866MHz (CMT32GX3M4X1866C9) (4x8GB). Lågprofil med prestanda växte ju inte på träd så vart dessa med bortskruvade kylflänsar, inte direkt värt dubbla priset men hade inte direkt några alternativ...

Av Dalton Sleeper

I nVidias drivrutin...

if (IsRunning ( "witcher3.exe" ) ) SetTesselationLevel (8)

done!

Av Dalton Sleeper

Någon mer som inte får Expansion pass att installera på Steam?

Av Dalton Sleeper
Skrivet av voidkahn:

Vi kan alla hålla med om att högre upplösning är bättre men just dessa problem verkar inte vara relaterade med upplösningen.

Jag tror majoriteten beror på upplösning då det helt enkelt inte finns information för att se detaljer som man normalt förväntar sig. "suddigheten" eller vad man ska kalla det uppstår nog pga stora pixlar, linser och/eller den stereoscopiska effekten. Varje öga ser ju ändå en unik bild, vilket möjligen bidrar till att hjärnan slänger ihop två urkassa bilder och det uppfattas som suddigt.

Av Dalton Sleeper

Flöt på riktigt bra med mina antika kort, men va tvungen att döda hairworks...

Edit 1.02 här

Av Dalton Sleeper

Steam tycker att filer fattas, fast man kört validering :/

Edit: ska tydligen cleara en cachefolder

Av Dalton Sleeper
Skrivet av voidkahn:

Hmm, suddighet? Oavsett upplösning så skall det väl inte vara suddigt? Du kanske behöver linser eller glasögon och har inte märkt det förut då du aldrig behövt titta på en skärm så pass nära som man gör med OR?

Jag fick bästa resultat på syntesten ( ) men uppfattar fortfarande DK2 som suddig, när man tittar på något så finns det för få pixlar som beskriver det hela så det känns utsmudgat, inga vassa kanter, ingen skarp textur. Svårt att beskriva, men så är det

Av Dalton Sleeper
Skrivet av KTL:

Päls, päls överallt

Mmm, känns som dom slängt dit päls och hår överallt bara för att dom kan :/
Ser ju inte äns bra ut, för grovt och stelt, tillåmed sämre än Tomb Raider...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Roger W:

Åtminstone Nvidia har gjort reklam för något de kallar "VR SLI" där man helt enkelt delar upp så att ett grafikkort ritar upp vyn från ett öga.
Om man löser detta bra så borde det ge bästa latenserna (vilket är extremt viktigt), men kanske inte optimal prestanda sett i rena framerates.

Amd har sitt vr sdk som tydligen är optimerat för låg latency och multigpu, fanns på några slides för ett tag sedan...

Av Dalton Sleeper

@Zero Cool: Kör dom som dom kommer, tycker inte att man ska hoppa över ettan även om det är gammalt, och kanske lite segt i början... själv tyckte jag bättre om ettan än tvåan.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Ozzed:

Så sant så! Vi hade en intervju rätt nyligen med en nyexad utvecklare som ville ha 35 000Kr i ingångslön.. Hen fick inte jobbet. Ödmjukhet är oerhört viktigt, och att man, som du säger, känner en stolthet i att man har ett jobb och det man gör. Ingen kommer tacka dig för att du underpresterar eftersom du tycker att du borde ha bättre betalt liksom. I dagens samhälle skall man vara glad om man överhuvudtaget har ett jobb, vad det än är.

Vad skulle du tycka om man vänder på det då?
Du blir behandlad mer eller mindre som en arbetslös uteliggare av både arbetsförmedlingen och företaget, skulder upp till öronen efter 5 års tuffa universitetsstudier, erbjuden en slavlön som varken motiverar eller ligger i närheten av vad en ingenjör bör få.

Tänk på att studenter oftast har levt på minimum i flertalet år, samlat på sig närmare en halv miljon i studieskulder. Varför gör dom detta tror du? För att dom tror på det, det är deras liv, hobby, deras allt! En motiverande lön skulle säkerligen få personen i fråga att känna sig på topp i en lång tid framöver medans en dålig lön skulle... skulle vara devesterande.

Hur kommer du att känna dig på jobbet varje dag i vetskapen om att de högre hönsen inte bryr sig om dig och försöker få dig att jobba till minimilön så långt det bara går? Motivation? Nej.

Det finns ingen stolthet i att känna sig värdelös, när man ser detta så kan man känna sig stolt över att jobba på ett företag som bryr sig!

Nu finns det naturligtvis undantag i form av utbildning, uppgift samt hur stort/litet företaget är, men men.
I vilket fall så tycker jag att båda parter skall känna sig nöjda. I ditt inlägg får jag känslan av att de anställda skall vara glada för vad dom har vilket är nedtryckande så det skriker om det. Jag kan säga direkt att det finns sådana företag som bryr sig om sina anställda och hoppas att flera får uppleva detta.

Jag själv tycker det är spännande att profilera företaget, något jag gör dagligen. Jag vet att jag har en relativt viktig post så på detta sätt uppskattar jag mitt värde, hur de beter sig mot mig och andra, vad de erbjuder för lön vid löneförhandlingar etc. Slutar jag så blir det säkerligen ett hål i ett par år då folk ska läras upp och sätta sig in i uppgifterna.

Beklagar all denna text, känner mig lite cranky idag

Edit: 33.5k

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Ejaay:

OT: varför är sweclockers.com inte centrerad?

Saknar också "gå till" längst ner

Av Dalton Sleeper

Jag skulle inte ha använt datorn tills detta är fixat. Risk att grilla datorn samt huset du bor i, kanske inte så stor chans men "kan det skita sig så gör de det" verkar alltid gälla för mej...

Av Dalton Sleeper

290/290X stannar nog för dom har så pass bra DX12 prestanda, jämfört med nVidia 970/980.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av warmerspy:

Jo jag är nog för höga förväntningar när det gäller VR och kommer säkert bli jätte besviken när jag väl testar det. Men å andra sidan verkar det så himla coolt ändå.

VR är grymt, men tycker inte det är värt att skaffa ett devkit som ligger ljusår bakom nuvarande prototypen. Bättre om du kan testa det någon annanstans så du blir av med "vill ha"-begäret. Var inne på samma spår som dig förut men lyckades undvika då jag fick tillgång, nu längtar man bara till final...

Av Dalton Sleeper
Skrivet av warmerspy:

OKej. Men kommer en dator med en i7 4790k och ett gtx 970 klara av det jobbet? Jag kommer antagligen inte spela med den hela tiden. Tänkte mest skaffa en när den släpps för skoj skull och leka runt lite och testa diverse spel.

Du lär få dra ner inställningarna jo, vill du njuta så skulle nog två kort passa bättre...
Testade DK2 på jobbet för ett tag sedan, kul att testa, visst. Dock aldeles för låg upplösning för att "duga". Bara att förtränga allt som VR innebär till någon vettig release, HTC Vive lär väll komma först i slutet av året, sedan möjligen Rift i början på 2016. Lär skaffa båda...

Av Dalton Sleeper

Det blir ungefär samma om du lirar i 3D på din nuvarande monitor, annars blir det väll mer eller mindre halva prestandan då allt renderas två gånger för stereoskopisk effekt.