Inlägg

Inlägg som VideoyGTX har skrivit i forumet
Av VideoyGTX
Skrivet av AmpRC:

Sporadisk spel för mig, men hittepåstridsvagnar, power creep, gold spam, medvetna OP-stridsvagnar och hjulfordon förstör spelet.

Folk vill ha spelet så tydligen. Till och med "bästa" spelarna som ska föreställa "bra" människor använder guldammo, prem-equipment, directives, och även prem consumables. Alla dessa ger en fördel gent emot alla andra som endast använder standard-grejor.

Förr i världen var spelet mer sansat, den enda "boostern" var crew skills och här lönade det sig att spela samma tank/crew väldigt länge. Men numera behövs inte bra crew, för det första säljer WG premiumtanks med 0 skill crews, dvs. BIA är redan tränad, och för det andra finns flertal artificiella boosters som gör att spelaren inte behöver spela tusentals spel med samma crew för att få en fördel gent emot fienden.

WG är ute och cyklar också med sin "crew 2.0" där de vill motverka "mycket starka crews", och detta är helt fel väg att gå eftersom många har lagt ner mycket tid och pengar på att träna sina crews i flera år, inkl. mig. Om WG är ute efter balans i spelet borde de fokusera på andra element. En ny spelare med en is6 kan genom att ladda guld, i praktiken spela ut en betydligt bättre spelare eftersom 1: guldammo gör armor betydligt svagare, 2: den bättre spelaren kan inte spela effektivt om hen hela tiden blir pennad av tanks som han inte skulle bli pennad av i normala fall i den positioneringen. Lägg sedan till andra pay2win element.

Och till de som säger "oh blir man utspelad av en guldspammare är man noob". Nej så är det inte, en bra spelare läser av situationen och utbyter HP. Man måste spela aktivt för att vara effektiv och dessutom är det absurt att tvingas spela passivt eller stå hull down in en HT, som i normala fall och med korrekt positionering inte skulle bli pennad av dessa guldspammare.

Jag har spelar nästan 60k spel och 3 markat alla mina tier 8 HT utan någon guld eller bond-equipment eller prem consumables. Jag vill påstå att jag "vet" hur man ska spela vid detta laget men jag är inte lika effektiv längre pga. dessa faktorer ovan och det är sorgligt att se sin WR och WN8 krypa neråt trots att ens kunskaper som spelet har ökat.

Slutsats: det lönar sig inte att förlita sig på personlig skill och hängivenhet längre, vilket är synd eftersom detta var kärnan i WOT. Du spelar bra och tränar din crew = fördel, men inte längre.

Ett exempel kan även vara en, låt oss säga VK45A, den har 200mm pen, den kan aldrig vinna 1v1 med en Defender rent realistiskt. Defender kan ladda guld och penna hela fronten och göra 440 dmg gång på gång. VK45A även om den laddar apcr kan inte penna Defender framifrån ens, förutom kupolerna, men dessa är svåra att träffa i medium avstånd: Visst spelar jag ut Defenders då och då med min VK45A men då ska man tänka på att jag har över 3000 spel i en och samma tank och har en nästan 6 skill crew som boostar parametrar så som gun handling och accuracy, men trots det är man i ett underläge eftersom hade jag haft en 6 skill crew i en Defender och dessutom skjutit guld hade jag kunnat uppnå samma resultat eller bättre.

Folk fattar inte detta och de vill inte fatta heller eftersom de är glada med att boosta sina stats genom att betala pengar.

Av VideoyGTX

Spelet är mer absurt nu än någonsin och det är farligt att normalisera avvikelser eftersom detta leder till ett fenomen som kallas för "the new normal" där en gång avvikande fenomen nu betraktas som normala.

Guldammo är absolut ett problem och jag kan inte påtala det nog med gånger. Guldammo är ett fundamentalt fel i spelet enligt mig.

Även premium equipment (bond equipment) och directives är felaktiga element i spelet eftersom det är pay2win (man måste spelar mycket tier 10 för att tjäna tillräckligt bonds eller ha premiumkonto). Om WG ville att alla skulle ha tillgång till dessa pay2win element skulle de göra det lättare för alla att ha tillgång till dessa och där med skulle dessa ersätta den vanliga utrustningen i spelet.

Att "alla kan använda" dessa obalanserade elementen i spelet är ett dåligt argument eftersom 1: alla har inte tillgång till dessa, och 2: ett aspekt av spelet kan fortfarande vara dåligt även om alla nu skulle ha tillgång till det.

Här är exempel som illustrerar den absurda situationen med guldammo, till er som inte fattar vad det innebär:

1.

https://i.ibb.co/tpfFmqJ/shot-015.jpg

För det första är det orationellt att skjuta "upper plate" som dessutom är vinklad, mer rationellt vore att skjuta "lower plate" eftersom den är generellt svagare och vinklas bakåt vilket gör att den effektiva tjockleken blir betydligt mindre. För det andra är det sjukt att det ska finnas en ammo som kan ha så mycket bättre pen att den motverkar en tanks allra starkaste armor som dessutom är vinklad på ett sätt som aldrig skulle kunna pennas med normal ammo.

2.

https://i.ibb.co/XzhnvFY/shot-017.jpg

Samma sak här. Genom premium apcr kan en tanks allra starkaste yta bli penetrerad, dessutom från väldigt långt håll. Igen ett absolut orationellt beslut av fienden att skjuta "gun mantlet" från särskilt långt avstånd när det givna valet vore att skjuta den särskilt stora "lower plate" eller till och med "upper plate" (Skorp har 246mm AP och kan penna Caerns upper plate).

Av VideoyGTX

Nej, WG löser inte problemet. Problemet är fortfarande att vissa tanks saknar weakspots och att guldammo fortfarande finns kvar, även fast den gör mindre skada än innan.

Om WG ville göra spelet med dynamiskt skulle de balansera de tre ammotyperna korrekt och ha samma pris för alla, samtidigt skulle dmg skala olika beroende på var man träffar tankens armor. Då skulle man behöva använda rätt ammo i rätt situation och på rätt område för att göra skada. Har man en ammotyp som kostar 8 gånger mer än vanlig är det ett obalanserat element i spelet, det är inte rimligt att spendera 8 gånger mer för att penna en tank som man inte ska kunna penna, eller rent ut sagt, måste man spendera 8 gånger mer för att penna en tank är den tanken obalanserad som fasen.

Det är ett idiotiskt koncept att introducera tanks som ingen kan penna framifrån såvidare man inte spenderar 5 eller 8 gånger mer på specialammo och för att kunna göra det behöver man premiumkonto eller premiumtanks för att generera nog med krediter. Ska "specialmmo" vara ett strategiskt val ska det kosta lika mycket som vanlig ammo och göra mycket mindre skada, samt vara begränsad i antal. Alternativt ska specialammo tas bort helt och alla tanks ska ha weakspots, så som förr i tiden.

MEN WG vill förenkla spelet med denna patch snarare än att göra det mer komplext, det har dem själva sagt. Sänker man dmg på guld kommer folk bara spamma mer.

Två problem som WG inte fixar och aldrig kommer fixa:

1. Existens av gold ammo till att börja med
2. Tanks utan weakspots

Av VideoyGTX

WG övervakar all kommunikation genom headset, vet flera som blivit bannade eftersom de sagt dåliga grejer i röstchatten.

Av VideoyGTX

Om de hade balanserat alla tanks och banor på rätt sätt och tagit bort premium ammo hade det blivit mer rättvist för alla. Men spelet är en soppa och kan inte fixas oavsett vad de gör. HE spam och till viss del guldspam är till följd av felaktiga banor och tanks.

Av VideoyGTX

HE som det är fungerar bra, varför ska de fördumma mekaniken ännu mer? Jag använder mig ofta av HE i både HT och MT för att döda arty och skada TDs och det fungerar bra så länge man känner till motståndarnas armor layout. Visst det kanske är svårt för en nybörjare men en nybörjare ska inte ha samma kunskap och erfarenhet som en veteran, det är väll självklart?

Av VideoyGTX

Palla spela en tank som obj 279, alla kommer ändå spamma guld på en. Tier 10 är den mest idiotiska tiern någonsin, den är dyrt att spela och allt är överdrivet.

Av VideoyGTX

Jag tycker heinz chiliketchup är stark .

Av VideoyGTX

@Chromatic:
Kung paos kyckling

Av VideoyGTX
Skrivet av gaminggubben:

Min pärla som drar mindre soppa än vad jag drar cola.
https://i.imgur.com/hzHfoPz.jpg

Äldre bilar är bäst, de är billiga att laga samt skattefria om de är 30 år och de har ingen elektonik som brukar gå sönder. När man hör vad det kostar att laga elektroniska problem på nyare bilar blir man rädd. Jag kör själv en 30 år gammal bil, rost finns men det kan man ju fixa så den går igenom besikningen. Och det bästa är inga onödiga lån.

En kul liten rackare på 90 hp, drar jämnsides men bmw 318 och mercedes e220 diesel. Kan nog få några med hk genom att montera bort katalysatorn, och montera en sportigare förgasare, och då tror jag den kan dra jämnsides med de äldre bmw 320 och liknande bilar. Skulle vara kul att hitta en skrotad corolla gti så man kan plocka lite delar från den.

https://i.postimg.cc/wBsr44Lq/WP-20190319-21-21-02-Pro.jpg

Av VideoyGTX

Lägger man 9000 kr på en cpu så har man en stor budget och då har man råd med intel istället vilken presterar bättre.

Av VideoyGTX

@anon239600:
Ja det var ju skönt att höra.

Av VideoyGTX

Ja det är bra, så länge alla slangarna är lika varma så tyder det på att flödet är bra. Vid prime 95 blir min processor betydligt varmare och den är på 4.4ghz och 1.35 vcore. Grafikkortet ligger väll på 41C vid full load och 44C efter någon timme spelande. Fläktarna går på 800rpm eftersom jag gillar låg ljudnivå.

Jag har en 140mm i fronten, men även utan den är temperaturerna samma.

Av VideoyGTX

Jag har alltid haft problem med 60hz skärmar, det känns jobbigt för ögonen och huvudet på något vis. Det blev bättre med en 120hz skärm ska jag säga.

Av VideoyGTX

Det är roligt med lite extra krediter, men det är inte bra om folk når höga tiers för snabbt. Inflation i höga tiers är exakt varför MM inte fungerade på tier 6-8.

Av VideoyGTX

Begagnat 1080ti är det smartaste valet. En 6700k på 4.7ghz är sjukt snabb, ja även på 1080p trots endast sina 4 kärnor och 8 trådar.

Jag tror att en 6700k på 4.7ghz är lika snabb i spel som en stock i9 9900k. Färre kärnor/trådar kan kompenseras med hög klockning, i alla fall vad jag upptäckt genom att tolka diverse benchmarks. Att jaga höga fps på högs inställningar är stressigt, eftersom ibland kanske det inte finns tillräckligt snabb hårdvara.

Av VideoyGTX

Ett kort för all del. Tyvärr stödjer inte alla spel SLI och inte heller skalar dem så bra. Rätt synd faktiskt eftersom två äldre kort i teorin kan prestera bättre än ett nytt kort .

Av VideoyGTX

Någon här som gillar indisk mat?

Av VideoyGTX

Jag gillar den chilioljan med flakes de har på kinesiska restauranger. Obs kinesiska restauranger inget neoasianthaiblabla.

Av VideoyGTX

@Ratatosk:
Ryzen verkar vettig om man lirar på 1440p samtidigt som man streamar. Spelar man endast pekade samtliga benchmarks på 7700k vilken var den snabbast cpun för spel när den lanserades. Ryzen 7 2700x ser dock lovande ut i vissa spel, på 1440p presterar den bättre än 6950x. Åter igen, det är normal att vara lite fanboy, vore konstigt om man inte hade en viss kärlek till de komponenter man valde.