Inlägg

Inlägg som TFC2004 har skrivit i forumet
Av TFC2004

Ska man bry sig om den eventuella FRA-lagen?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av TFC2004

Ansluta till klient i annat LAN

Av TFC2004
Av TFC2004

Förslag på konfig.: DHCP-utdelning WLAN-router till WLAN-router

Av TFC2004

Bris på information från ComHem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av toxi
varför då?

fibern i usa berörde dom som tex köper transit av telia, som comhem tycks göra om man kollar vissa traceroutes, därmed berördes troligen comhem kunder av usa avbrottet mot vissa amerikanska sidor.

Banverket har såklart inte med denna fråga att göra, comhem har byggt sitt backbone med hjälp av hyrd banverket fiber, innan köptes allt in via telia, vilket troligen hade sina rötter i att comhem engång var ett dotterbolag till telia.

Bl a var det extremt svåra accessproblem och/eller avbrott till Kina, Hong Kong, Taiwan, Japan. Dock gavs ej någon information om denna händelse på sidan http://kundservice.comhem.com/driftinfo.asp för oplanerade/planerade driftstörningar, samt ej heller via deras kundtjänst per telefon. Man bör anse att snabb, konkret och tydlig information till sina kunder är goodwill av yttersta vikt, samt att ovan nämnda minskar ComHem kundtjänsts arbetsbelastning vid liknande händelser.

Av TFC2004

Jag har under detta dygn (2007-07-18) haft konstanta driftstörningar. Man försöker etablera kontakt med en web site samt misslyckas. Verkar gälla mest utländska toppdomäner (tex .com, .jp, .co.jp, .hk, .co.uk, .nu) och i vissa fall även subdomäner samt man kan tex ej hämta E-mail (via POP3) från Hotmail. Bredbandet i Stockholm (med omnejd), Vasastan. Har kontaktat support. Dom kunde ej se någon tidigare felrapport med samma karaktär. Comhem felanmälde till tekniker och dom skulle återkomma i ärrendet. Har ej ännu erhållit något svar.

Finns det någon annan som upplevt ungefär samma problem?

Av TFC2004

Jag har ett tillägg att göra...
...och det är att det är att jag har haft denna mystiska "hicka" under flera dygn nu (ca. 3-5 dygn). Men det är dom senaste två dygnen som jag har blivit uppmärksam på problemet pga tidigare har det hänt när jag inte har aktivt varit verksam vid en dator, utan använt mig av bredbandet på andra sätt som tex voip, stream audio etc. Så först så trodde jag att det var dom tjänsterna som laggade etc. Men nu har jag konstaterat med egna ögon att det är ComHem's bredbandstjänst som är tjuven...

Av TFC2004

Har du haft en driftstörning på ditt ComHem bredband?

Tar mig friheten att låna denna tråd genom att puffa för en ny tråd:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=6905...

Där kan Du som upplever driftstörningar av ComHem's bredband hjälpa till att göra den tråden mer matnyttig. Var gärna även med i omröstningen.

Med somriga hälsningar till alla här på sweclockers.com.

Av TFC2004

Sporadiska driftstörningar på ComHem's bredbandstjänster.

Här kan Du som upplever driftstörningar av ComHem's bredband skriva en kort beskrivning av störningen och under hur lång tid den har pågått samt om den har rättats till.
Skriv vilken ort och del av ort som ditt bredband befinner sig på.

Beskriv gärna om ni har varit i kontakt med kundtjänst/support angående felet och vad dom har bekräftat samt eventuell åtgärd från deras sida.

Jag ser att denna tråd kan komma att vara en bra hjälp när man själv råkar ut för driftstörningar som inte står uppsatta på ComHem's driftstörningar http://www.comhem.se/portal/comhem/kundservice_driftinfo

Jag har under detta dygn haft driftstörningar flera gånger. Modemet verkar tappa synk och försöker på nytt att etablera kontakt samt misslyckas flera gånger innan etablering av synk. Har även tvingats slå av strömmen i minst fem minuter innan kontakt kunna etableras. Bredbandet i Stockholm (med omnejd), Vasastan. Har ej ännu kontaktat support.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av TFC2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SilverDogg
mjo, jag har testat på båda sätten, och inget av dom fungerar =/. jag får samma sak hela tiden.

och när jag kopplar in den och den vill installera drivisar och jag då pekar på katalogen där dom ligger så hittar den inget då heller. så nånting fel måste det nästan vara på drivrutinerna =/.

ingen som har samma kamera som kan tänka sig att kopiera skivan och maila eller nåt? =D ;P

Kontakta ditt inköpsställe och/eller tillverkaren för att erhålla fungerande drivrutin. Dom brukar alltid vara behjälpliga i dessa fall. Glöm inte att beskriva din situation, så att dom förstår att du behöver hjälp direkt.

Av TFC2004

Re: Kall laptop startar ej!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av devilstar
Detta problem är väldigt förbryllande.

Jag har en laptop som på senare tid vägrar att gå igång om den är rumsptemps kall. När jag sätter igång den så kommer fläktarna igång men laptopen bootar inte. Men om jag sätter den i det tillståndet på bordet en stund tills värmen går upp och stänger av och sätter på igen så är det inga problem.

Detta är mycket konstigt och jag vill gärna kolla här om det är någon som misstänker vad det kan vara innan jag skickar den på service.

Skicka in den på service efter att du har pratat med en representant för ditt laptopmärke. Har du tur är det ett fel som är känt av tillverkaren och inskrivet i dess knowledgebase-databas. Som sagt ring dom!

Av TFC2004

Re: Köpa en OEM licens till begagnad dator?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kenny
Ja, som topicen lyder, fungerar det, eller måste man köpa en fullversion? Dom är ju så dyra...
Tacksam för svar!

Ja, det blir mer prisvärt. Notera dock att kontrollera med dit inköpsställe att du kan köpa enbart OS:et utan krav på köp av ev. hårdvara. Detta skiljer sig markant mellan olika handlare.

Av TFC2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alamartimo
Självklart, det är jag medveten om och jag har felanmält detta.

Grejerna går väl snart sönder helt så jag får väl nytt modem snart antar jag.

razerrazer: Var det 192.168.100.100 man gick in för att kolla dom värdena?
Har inte varit inne på länge och kollat detta.

I din webläsare skriver du: 192.168.100.1 då kommer du till admin av modemet.

Av TFC2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Irlut
Tyvärr är det omöjligt att svara på utan att veta var du bor.

Priset beror bland annat på vilken leverantör du skall ha fiber från (exempelvis Gothnet eller Stokab), hur långt du har till närmsta ODF, om en ODF måste installeras i ditt hus och om fastighetsnät måste dras.

Det faktum att ODF-platser är hemliga gör det inte lättare att få ett svar. Enklast är nog att du begär en offert från någon internetleverantör.

Priserna kan vara mellan de summor du har talat om, men också gå upp till betydligt mer än så.

Tack för ditt svar!

Den här fastigheten är belägen i Vasastan, Stockholm och det finns tydligen en knutpunkt (Stokab's) väldigt nära i samma kvarter. Dessutom finns det ComHem Stockholm AB (Fd UPC / Chello) indraget i fastigheten. Skulle man inte kunna dra en ny fiber i samma kanalisering som den befintliga in i fastigheten? Ja, ny ledningsdragning av ethernet till varje lägenhet måste ske i fastigheten. Nej, jag vill inte begära offert från enskild ISP. Kräver att det skall vara ett operatörsneutralt nät. Får kanske kontakta Fiberdata etc...

Av TFC2004

Kostnad för installation av fiber in i fastighet?

Vad finns det för kostnader att dra in och installera fiber i en hyresfastighet? Tex fiberkonverterare, switchar, dragning av ethernet till lägenheter, anslutning till fiberknutpunkt i gatan hos stokab etc...?

Vore intressant att få ett ungefärligt kostnadsläge, om det handlar om 50 000 eller 200 000 i totalkostnad.

Alla uppgifter och förslag samt referenser till fördjupning är mycket välkomna!

Önskar alla en god-2007-fortsättning!

Av TFC2004

Erfarenheter av Targa DataBox NDAS 400 sökes!

Erfarenheter av Targa DataBox NDAS 400 sökes!

http://www.targa.co.uk/media/cache/2119.jpg

Länk till produkt:
URL-adress: http://www.targa.co.uk/pages/produkte/produkte_print.jsp?PROD...

Av TFC2004

Erfarenheter och tips gällande Packard Bell bärbara datorer!

Vad använder ni era Packard Bell till? Dela gärna med er av era erfarenheter och tips gällande Packard Bell bärbara datorer. Helst gällande EasyNote-modellerna. Önskar alla Sweclockermedlemmar en trevlig helg!

Av TFC2004

Ordna upp alla Com Hem-inlägg (och övriga operatörer)!

Varför inte ordna upp inlägg och trådar efter operatörer som underrubriker. En del av överskådligheten saknas idag på Swedclockers.com's forumdelar. I dessa fall specifikt under >Internet, uppkoppling och nätverk. Bara lite enkel brainstorming på 3:e advent. Ha en trevlig kommande vecka!

Av TFC2004

Vore tacksam för hjälp med att avinstallera BCArchive!

Hur avinstallera BCArchive for Windows (Jetico, Inc)? Programmet är installerat på operativet: Microsoft Windows 98 SE (Fullt uppdaterat Win 98 SE). Uninstall-filen ger ifrån sig många underliga felmeddelanden. Vad ska man göra? Det måste väl gå att avinstallera detta program utan att blåsa hela systemet? Tacksam för svar från Er specialister och experter här på swecklockers.com

Av TFC2004

Hjälp med avinstallation av BCArchive for Windows (Jetico, Inc).

BCArchive