Inlägg

Inlägg som vinylsamlaren har skrivit i forumet
Av vinylsamlaren

Tack för alla svar.

Om man bara går enl täckningskartan från Hallon ska jag ha mycket bra täckning där jag bor. Bor som sagt var ute på "landet" utanför ett mindre samhälle och jag vet var de (2) stora "huvudmasterna" står och dit är det bara ca 1 km fågelvägen och det är "platt som en pannkaka" där jag bor så det finns varken några berg eller större byggnader i vägen. Skulle det inte finnas massa vegetation mellan mig och masterna så skulle jag kunna se masterna med blotta ögat. Bor i södra Sverige kanske jag ska tillägga. Så jag lägger min beställning på måndag 100GB för 150 kronor/månad första 3 månaderna och sedan 250 kronor/månad.

Vi har varit i kontakt med chatten idag och de säger i vart fall att de inte har spärrat TPB vilket är viktigt för oss eftersom vi lägger upp mycket videofilmer där som vi själva filmar.

Däremot tycker jag att deras kontakt via email är dålig. Mailade dom några frågor förra måndagen (18 feb) och jag får ett mail var- och varannan dag där de beklagar att de inte hunnit svara ännu... ???

Men det viktigaste för mig är att täckningen är bra och att inte nätet ligger nere alltför ofta och alltför länge. Hoppas nu bara att min nyinköpta TP-Link Archer MR200 funkar med Hallon!??

Av vinylsamlaren

Jag lyfter den här gamla tråden istället för att starta en ny i exakt samma ämne.

Har precis blivit utsparkad av Telia och deras ADSL samt fasta telefon som jag haft sedan ca år 2000. Inte på något sätt för att jag "misskött" mig utan enbart för att Telia/Skanova inte vill underhålla det gamla kopparnätet och luftledningarna ut till mig. Kan dra hela historien i ett kommande inlägg om någon är intresserad. Men frågan för dagen är exakt som rubriken är - är Hallon en bra operatör?

Har inledningsvis köpt en router/modem vid namn TP-Link Archer MR200. Det var väl egentligen ett rent panikköp men jag måste ju börja någonstans. Kan noll om routrar/modem och det var väl slumpen att det just blev denna.

Men min fråga är just om någon har någon erfarenhet av Hallon? De kör väl via operatören 3's nät om jag inte är felinformerad. Snarare äger väl 3 Hallon.

Men som vissa andra suspekta leverantörer så saknar de telefon vilket gör åtminstone mig lite fundersam.

Av vinylsamlaren

Fungerar en TREZOR med datorn offline mot internet?

Jag har köpt en Trezor (som påstås vara säkrare än att förvara Bitcoins på webbaserade plånböcker) och har installerat den. Skrev ner de 24 viktiga orden på inkl användarnamn och PIN på ett papper som jag förvarar väldigt väl. Så långt väl.

Min fråga är... jag ska ta emot några betalningar i Bitcoin och jag undrar... måste datorn vara ansluten till nätet för att ta emot Bitcoin adressen och QR-koden? Dvs den adressen (min adress/plånbok) som betalningsavsändarna ska betala till? Eller får jag fram dessa Bitcoin adresser och QR-koder med datorn of line mot nätet?

En fråga till... hur ser jag "vem" som gjort betalningen? Står betalningsavsändarnas namn och mailadress angivna på betalningen?

Ber om ursäkt för frågor som kan uppfattas som korkade, men vi är alla barn i början. Detta med Bitcoin är otroligt nytt för mig.

Av vinylsamlaren

Vilken hdd har längst livslängd - 2.5" eller 3.5"

Interna hårddiskar har väl med dagens teknik funnits i drygt några decennium så jag tänkte höra vad ni SC har för egen erfarenhet av 2.5" resp 3.5" interna hårddiskar. Vilken har längst livslängd dvs vilket disk tror du, eller har egen erfarenhet av - har mest drifttid innan den tackar för sig?

Min fråga berör alltså bara gamla mekaniska hdd och inte SSD-diskar.

Är intresserad av frågan som sådan då jag har väldigt mycket musik och filmer som jag vill spara för framtida bruk. SSD är enl mig för tillfället för dyrt och molnlagring är inte aktuellt då jag bor på landet med en seg ADSL-uppkoppling.

Av vinylsamlaren
Av vinylsamlaren

Musik (så gott som enbart i 16bit 44.1kHz och 24bit 96kHz och 192kHz FLAC men en del äldre ligger tyvärr i 320kbps MP3)
Filmer och serier
Bilder (mest egna fotade)
Filmer (som jag filmat själv)
Mjukvara
Egna skrivna HTML websajter
PDF-filer
samt alla egna skrivna brev och noteringar i doc- och txt-format.

Bortåt 50TB skulle jag gissa på som ligger på vanliga mekaniska hdd.

Är nog den enda på SC som INTE har ett enda spel.

Btw... om någon undrar varför jag föredrar Hi-Res FLAC före piss poor MP3 så finns svaret på bl a...
How much difference is there between MP3, CD and 24-bit audio?

Av vinylsamlaren

Eftersom jag aldrig spelar några spel så uppgraderar jag väldigt sällan. Brukar köpa någon begagnad dator med något år på nacken för ett par tusenlappar då och då och de duger för musik, video, bild- och videoredigering samt surf.

Lägger hellre en halv miljon eller mer på ett snyggt och trivsamt poolområde som jag kan nyttja året runt än en dator som faller som en sten i värde.

Av vinylsamlaren
Skrivet av xxargs:

WD10EADS och WD10EARS (2010-års diskar) är sega som sirap i frysen och med näppe håller sig över 100 MB/s som bäst och med söktid som att skicka efter på postorder (avg 20 ms) - en modern 4TB M300 från Toshiba disk idag är dubbelt så snabb med 210 MB/s och söktid på avg. 11.76 ms - och jag lovar, det märks om man i jämförelse körs en wd-green innan.

en gammal WD black (WD2002FAEX) också med 11.6 ms avg i söktid och max 151 MB/s i läsfart - den var också den mest ljudliga disken pga obalans i skivorna...

wd-green finns heller inte att köpa idag och om någon frågar mig så tycker jag inte de var några bra diskar, även sett till hållbarhet. - men det är en annan historia.

NEWEGG har ett betygsystem (omdömessystem) där köparen kan ge hdd från 1 till 5 stjärnor. 5 stjärnor ger de hdd om den fungerar klockrent och 1 stjärna ger de hdd om den kraschat. Om tusentals med användare har avgett en specifik hdd ett högt omdöme så kan man dra slutsatsen att det är en bra hdd som inte kraschar och på samma sätt har hdd fått 1 stjärna så kan man dra slutsatsen att det är en urusel hdd som kraschat.

De hdd jag tipsade har båda fått runt 10% 1 stjärna dvs runt 10% av hdd har kraschat medans många nyare större snabbare hdd har uppåt 50% av hdd kraschat. Så det är väl ett val man får ta... en äldre långsam hdd men som snurrar på år efter år ELLER en nyare supersnabb hdd men som med stor sannolikhet lär krascha inom närmaste tiden. Jag väljer hellre än äldre långsam trygg hdd som jag kan lita på.

Båda diskarna... WD1001FALS och WD10EADS finns fortfarande att köpa nya. Den som söker lär finna.

Vill TS köpa en 4TB supersnabb disk så ska han naturligtvis köpa en Samsung 970 Evo. Vet inte om de finns i 4TB version så då får det väl bli 2 * 2TB á 7.990 kronor styck.

Av vinylsamlaren

Köpte en begagnad 40" Full HD Samsung LE40B558 som var i nyskick ca 2010 och den hänger med fortfarande. Kör med gammal antenn på taket, fast i realiteten ligger antennen på vinden riktad mot närmaste huvudsändare. Finns ingen anledning att byta ut min gamla TV då inte Teracom skickar ut högre upplösning än 720p via de marksända masterna.

Av vinylsamlaren

Jag kör enbart med 1TB WD Black Serie mest beroende på att det är den av de "större" diskarna som fått mest positiva omdömen hos NEWEGG.COM dvs det är den disk som kraschar minst. WD1001FALS är min favorit. Alt WD10EADS Green Serie. Sedan ska man också ha i åtanken att om man enbart ska ha (mekaniska) disken som lagringsdisk så är det ju mindre risk att 10 stycken 1TB diskar kraschar än att EN 10TB disk kraschar. Tycker personligen att SSD-diskarna inte har kommit ner i så lågt pris att en investering på totalt 10TB SSD är värt sitt pris. Så från min sida är det mycket en ekonomisk fråga. Molnlagring är inte aktuellt från min sida som bor på landet och sitter på en 10Mbit ADSL uppkoppling.

Av vinylsamlaren

Min spontana kommentar blir... förbokning? Helt OK! MEN - på villkoren att man i förhand exakt ser vad man kommer att få SAMT hur lång tid jag kan förvänta mig att leveranstiden från bokningen till leveransdatum blir.

Att ni inte vill ligga på lager med osålda produkter som ni inte ens vet om de kommer att bli sålda har jag full förståelse för. Men från köparens sida är det minst lika viktigt att man får bekräftad exakt leveranstid. Samt vad beträffar ex T-shirts att storleken motsvar standardstorlekar vilket jag naturligtvis förutsätter då jag antar att ni anlitar svenska tillverkare/tryckerier.

Av vinylsamlaren

Kör fortfarande med mina gamla Siemens ME45 och Siemens M75 (den senare IP54 klassad) vilket i klarspråk innebär att jag inte ens äger en smartphone. Men jag har å andra sidan flera stationära datorer och flera laptops.

Av vinylsamlaren

Åsikter om Jabra Biz 2400 Duo headset

Någon som har någon erfarenhet av Jabra Biz 2400 Duo? Har just köpt ett par begagnade som är på väg med posten men jag undrar vad ni har för åsikt om dessa? Är det bara ett rent headset eller funkar de även som vanliga stereolurar och lyssna på musik i till hyfsad kvalitet (bas, mellanregister och diskant)?

Nu blev detta ett rent impulsköp men det riktigaste hade naturligtvis varit att först ställa frågan... sedan handlat om åsikterna gått i headsetets favör.

Större bild

https://s6.postimg.cc/ub2cd1ntr/Headset_Jabra_Biz_2400_Duo.jpg

Av vinylsamlaren

Jag har en Melissa smoothie maskin och den gör vad jag förväntar mig av den.

Av vinylsamlaren

Har liknande problem. Min fastighet är byggd 1975 och i den finns det bara två jordade uttag (230V) och det är i köket och i badrummet. Eller snarare i köket sitter det tre stycken dubbelkontakter och i badrummet två stycken dubbelkontakter.

Jag är medveten om att följande eldragning är i högsta grad olämplig men jag har dragit en jordad förlängningskabel från badrummet genom hela huset till det rum där jag har mina datorer och dess kringutrustning samt i rummet jämte där jag har TV och övrig bild- och ljudanläggning inkl HiFi anläggning.

Till samtliga rum har jag iof sig 400V till befintliga el-element som jag sedan dryga 10 år tillbaka inte använder. Utfört av elektriker så klart när fastigheten byggdes 1975.

Har faktiskt inte kollat med elektriker vad det skulle kosta att bygga om allt till jordade kontakter. Tror du att det redan är draget jordat i hela huset så det bara är att byta ut själva kontakterna?

Btw, har "gammal" elcentral med "skruvsäkringar".

Av vinylsamlaren

Det där med fortkörning nattetid när det i princip inte är någon trafik alls är ett gissel. Minns för många år sedan när jag bodde i Borgholm på Öland men en gång i månaden drog järnet Borgholm > Norrköping > Borgholm för att hämta posten i min lägenhet i Nrk. En sträcka på 2 * 28 mil dvs 56 mil som jag brukade fixa på under 4 timmar.

Låg på Ölandsbron som är spikrak i lite drygt 170 km/h (skyltat 90 km/h) och klockan var strax efter midnatt, ingen trafik alls och stjärnklar himmel. Närmar mig en bil hastigt bakifrån och lägger mig i omkörningsfil när jag upptäcker att det är - en polisbil. Ställer mig nästan på bromsen och lägger mig bakom polisbilen som kryper fram i knappa 90 km/h. Mitt beteende såg säkert jävligt märkligt ut. Då sänker polisbilen hastigheten till 80 km/h och strax därpå till 75 km/h. Jag såg det som en uppmaning från deras sida att jag skulle köra om, vilket jag också gjorde... i laglig hastighet. Men så fort jag kommit över bron och jag kom ut på E22 mot Nrk så var det plattan i botten igen.

End of story...

Av vinylsamlaren

50-talet när jag var barn var väl mest Elvis, Chuck Berry och Little Richard något jag minns.

60-talet när jag var tonåring kulminerade den riktiga pop- och rockmusiken som The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Credence Clearwater Revival, The Kinks m fl, m fl, m fl.

70-talet kom de tunga namnen som Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Frank Zappa, David Bowie, AC/DC, Judas Priest mfl. 1970 och 1971 var två riktiga höjdarår för mig personligen. 1970 fick körkort för bil och våren 1971 startade fristaden Christiania med allt vad det innebar och samma sommar inledde Roskildefestivalen sina årliga festivaler.

80-talet var årtiondet när Metallica startade 1981 och CDn kom.

90-talet > 2018 ???

Så jag sätter en slant på 60- och 70-tal.

Av vinylsamlaren

De allra flesta har säkert hört talas om John, Paul, George och Ringo dvs The Beatles!

Samtliga mina omslag är vinylomslag men det var det väl knappast någon som trodde något annat.

Ref till en annan tråd... var inte 1960-talet bästa årtiondet för pop- och rockmusiken?

https://s6.postimg.cc/7ra21w6wx/beatles-spicy-beatles-songs.png

Av vinylsamlaren

En klassiker med Pink Floyd. PF skulle framföra The Dark Side Of The Moon LIVE för första gången på Wembley. Året var 1974 om jag inte minns fel. Detta var första gången men definitivt inte sista gången jag såg originaluppsättningen av Pink Floyd LIVE.

Ref till en annan tråd... var inte 1970-talet bästa årtiondet för rockmusiken?

https://s6.postimg.cc/wkjm2kksh/pink-floyd-in-celebration-of-the...

Av vinylsamlaren
Skrivet av Verdurakh:

Eller om du uppskattar och har nytta av något som någon annan lagt ner tid och arbete på så kanske det är idé att faktiskt betala för det?

#WillCodeForFood

Jag brukar faktiskt skicka en mindre donation till mindre mjukvarutillverkare då och då när det gäller program jag använder ofta och som jag tycker är bra.