Inlägg

Inlägg som vinylsamlaren har skrivit i forumet
Av vinylsamlaren
Skrivet av Frejoh466:

Det är ett Addon som har skapats av en tredjepart. Du laddar ner olika addons här https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/

Det är inte rekommenderat att ladda ner addons från någon annan källa då det kan finnas skadlig mjukvara i det du laddar ner.

Länken som @Fille625 gav (http://www.downloadhelper.net/about-licensing.php) så står det

Får registrera det för att se om det hjälper. Tack!

Av vinylsamlaren
Skrivet av Xyborg:

Gissningsvis mjukvaran. Om du betalar för den så försvinner QR-koden

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns inget på deras hemsida som säger att videon man tankar ner via YT ska utsättas för en QR-kod om man inte betalar för programmet. Det enda som står är... If you enjoy the free service from Video DownloadHelper, we would appreciate a donation or leave a nice review here or on any other media.

Men det verkar funka bättre med YouTube DLG.

Ska tillägga... dessa klart irriterande QR-koder har dykt upp senaste månaderna och fanns över huvud taget inte för ett år sedan.

Av vinylsamlaren
Skrivet av Fille625:

Det är ett tillägg, inte något inbyggt i webbläsaren: http://www.downloadhelper.net/
Se min tidigare länk.

Alternativet är väl att betala för sig eller hitta någon annan mjukvara för att ladda ner filmer från Youtube.

Jag trodde att det var Firefox egna eftersom programmet blir integrerat i FF. Får försöka med YouTube DLG och se om det funkar bättre.

Syftar du förresten på att jag skulle betala för videon... eller för mjukvaran för att tanka ner konsertfilmerna UTAN QR-kod? Gissningsvis mer än 99% av alla filmer jag tankar ner än konsertfilmer som aldrig varit till salu på öppna marknaden. Vanligtvis TV-program som enbart sänts i ett specifikt land.

Av vinylsamlaren
Skrivet av Don_Tool:

@vinylsamlaren:
Det är så att FBI ska hitta dig lättare

Mina fysiska fingeravtryck har de redan så nu sitter jag mao med skägget i brevlådan.

Av vinylsamlaren
Skrivet av Linus:

Det är mjukvaran du använder för att ladda ner videon med som lägger till den. gissar att den länkar till t.ex köpversionen av mjukvaran.

Jag använder Firefox egna Video DownloadHelper!

Av vinylsamlaren

Störande QR-kod på fler och fler YouTube videos - går den att få bort?

Varför får vissa YouTube-videos denna fula irriterande QR-kod på vissa filmer? Jag brukar tanka ner hela konsertfilmer ibland och ibland dyker den upp på vissa filmer. KLART STÖRANDE. Dessutom ökar antalet filmer med QR-kod för varje dag. Eller i vart fall är det vad jag känner det som. Någon som vet?

https://s6.postimg.cc/5y4fsprov/youtube.jpg

Av vinylsamlaren

Hur kan företag som säljer på Tradera vars produkter levereras direkt från Kina garantera att jag som säljare inte åker på Postnords ockeravgift?

Här är ett företag som säger i sin objektbeskrivning:

Vi erbjuder Kinashopping helt utan avgifter från Postnord.
De nya importreglerna som gäller från och med 1 mars för paket från Kina påverkar inte dig om du handlar av oss. Vi sköter införsel av paket, moms m.m. Det pris som står på Tradera och ev.fraktavgift är slutpriset. Du behöver inte oroa dig för att behöva betala något extra.
Leveransen av din order sker från vårt lager i Kina. Vi tar hand om allt och ser till att varan levereras hem till dig.
Beräknad leveranstid är ca 10-25 arbetsdagar.

Länk till objektet på Tradera

Förutsatt naturligtvis att inte varan FÖRST skickas till det svenska företaget som i sin tur skickar den vidare till mig!? Men de skriver ju uttryckligen att Leveransen av din order sker från vårt lager i Kina. Vi tar hand om allt och ser till att varan levereras hem till dig!!???

Ficklampan säljs ju vanligtvis för minst ett par hundra kronor i Sverige och företaget tar SEK 123.- + SEK 19.- i porto. Verkar märkligt om Postnords minimiavgift är SEK 75.- ?

Av vinylsamlaren
Skrivet av Belzader:

Nej, enligt vad jag vet går WD på fabriks garantin, och den räknas från den dagen då disken lämnade fabriken, vilket innebär att disken kan vara flera månader när den säljs av butik.
Vill man hävda att den är köpt senare krävs kvitto.

Enl det kvitto säljaren har skickat till mig från INET såldes disken 13 feb -18 och kollar jag disken på den länken ovan så får jag fram följande info dvs garantin startar inte förrän 14 dagar efter att disken köpts förutsatt att de kör med amerikansk datumangivelse dvs månad - dag - år.

Men WD kanske kör med europeisk datumangivelse dvs dag - månad - år? Men skit samma, garantin gäller i vart fall till början av år 2020. Nu väntar jag bara på att disken ska dyka upp i min brevlåda.

https://s6.postimg.cc/fyatopewf/westerndigitalwarranty.png

Av vinylsamlaren
Skrivet av GuuFi:

Nu är det länge sedan jag skickade in en HDD till RMA men då räckte det med serienummer, inget annat behövdes.

Knappa in det i RMA-portalen, verifierar att garantin inte har gått ut, skicka och vänta på en ny disk.

Har aldrig heller behövt bifoga ett kvitto, men vet inte hur det är idag, kolla på:

https://support.wdc.com/warranty/warrantystatus.aspx?lang=en

Skrivet av Ang3r:

Sist jag skickade WD diskar så fick man fylla i serienummer och se om det fanns garanti kvar.
Var inga problem

Jag har själv klarat mig under alla år dvs från mitten av 90-talet från att det uppstått något problem med mina hdd. Men en fråga rent allmänt... garantin måste väl gälla från försäljningsdatumet och inte från tillverkningsdatumet? Dvs den svenska återförsäljaren måste väl knacka in dvs registrera när de säljer en hdd annars blir det ju lite galet om man går in på länken som GuuFi postade!??

Av vinylsamlaren
Skrivet av gaminggirl:

De flesta elektroniktillverkare väljer att låta garanti vara personlig, så att den inte följer med produkten till ny ägare. Men det är upp till varje tillverkare att själv bestämma hur de vill ha sina garantier.

OK, tack för snabbt svar. Vet du hur Western Digital gör?

Av vinylsamlaren

Garantifråga vad beträffar hårddiskar och elektronik i allmänhet

Min fråga är kort och enkel. Hårddisktillverkarna ger ju garanti på sina hårddiskar. Gäller denna garanti disken i största allmänhet oavsett hur många ägare den haft ELLER gäller garantin bara FÖRSTA ägaren som köpt disken ifrån den svenska återförsäljaren? I detta fallet är det INET som sålde en disk 13 feb -18 (enl kvitto) och som jag ropade in på Tradera igår. Jag har inte ens fått disken ännu men den lär väl dyka upp i nästa vecka. Men jag undrar bara i största allmänhet om garantin följer disken eller om den ENBART följer första ägaren?

Disken är en WD10EZEX-08WN4A0

Av vinylsamlaren

Nej, jag tror inte på det sk klimathotet. I vart fall inte vad beträffar temperaturhöjningen på jorden. Ända sedan vårt solsystem bildades för ca 4,5 miljarder år sedan så har temperaturen svängt rejält på jorden. Mestadels har stora delar av planeten varit istäckt av inlandsis men stundtals har också temperaturen varit hög och all is på planeten varit helt smält. Just nu går vi mot en sådan period och alla "niljönissar" som inte var med på den tiden när hela planeten var fri från is förra gången hojtar högt om klimathot.

DÄREMOT - och det ska vi inte glömma bort, att människan håller på att förgifta vår planet. Världshaven är förgiftade och fyllda med mikroplaster och det finns knappast en kvm på vår planet som är fri från miljögifter. Men det påverkas ju knappast varken positivt eller negativt om vi kan sänka våra utsläpp. Å andra sidan vet vi inte hur förgiftad vår planet blev iom det stora meteoritnedslag i Mexikanska Golfen för 75 miljoner år sedan som förorsakade att 75% av allt liv på jorden utrotades.

Enl Wikipedia...

Nedslaget orsakade gigantiska tsunamier åt alla håll, som drabbade den karibiska ön Kuba särskilt hårt. Utsläppet av enorma mängder stoft och partiklar orsakade miljöförändringar som liknar de vid en atomvinter; Jordens yta skymdes av ett stoftmoln i flera år, framför allt kalciumsulfat[2] med stora mängder svavel, vilket hindrade Solens strålar från att nå Jorden. Det globala mörkret ledde till att fotosyntesen under en tid upphörde vilket ledde till massdöd bland växter och plankton och i sin tur drabbades faunan högre upp i näringskedjan. Så mycket som 75% av alla arter på jorden utplånades, bland dem dinosaurierna och havens toppredatorer svanhalsödlorna och mosasaurierna. Resultat från ett arbete utfört på krita-paleogengränslagret på Nya Zeeland visar att växtligheten försvann globalt under några år och teorin om att dinosaurierna dog av svält läggs fram. Växterna ersattes under en tid av svampar som ju är saprotrofer och livnär sig utan hjälp av fotosyntes.

Så visst har vår planet en väldigt stor möjlighet att rehabiliteras.

Av vinylsamlaren

Jag har använt https://postimages.org och det funkar mycket bra. Man kan sortera bilderna och det är gratis så klart. En väldig stor fördel är att de inte beskär bilderna utan tankar man upp en PNG-bild på 3000 x 1500 pixlar och 4 MB så förblir också bilden den storleken när man hotlinkar bilden till ett forum.

Av vinylsamlaren
Skrivet av Svensktiger:

Ser inga direkta problem med att förvara saker utan antistat påse.
Det är ju bara när du hanterar elektronik som du kan skada den.
Du vill däremot vill är att förvara dom svalt och mörkt, och även skydda dom mot damm.

Köp ett gäng:
https://www.aliexpress.com/item/ORICO-PHP-5S-GY-Simple-HDD-Pr...
Och lägg i en låda

Största faran för mina diskar som ligger framme är väl mina katter. De har ju en förmåga att överföra statisk elektricitet. Men ännu så länge har inget hänt.

Mörkt förvarar jag dom. Eller snarare kommer inget solsken åt dom. Största faran är väl i så fall värmen sommartid. Är det 30 grader utomhus i skuggan så är det ju knappast svalare inomhus. Är för "snål" (sparsam) för att köra ACn sommartid.

Köpte ett dussin av dessa för ett par år sedan. Funkar bra för förvaring men skulle vara smidigare med en större box som rymmer fler (enl bilden ovan).

https://i.ebayimg.com/images/g/EyAAAOSwMVdYDu-N/s-l1600.jpg

https://i.ebayimg.com/images/g/iJAAAOSwB09YDu-Q/s-l1600.jpg

https://i.ebayimg.com/images/g/jscAAOSwcLxYDu-b/s-l1600.jpg

Av vinylsamlaren

Bästa förvaringssättet för stora mängder av mekaniska hdd?

Jag tillhör dom där som samlar på mig mängder av hdd och mitt största problem är att förvara dom på bästa sätt och mest praktiska sätt. Hitintills har jag bara staplat på höjd i ett skåp utan antistatpåsar vilket naturligtvis är ett stort no... no... no... för den serösa lagraren (samlaren). Har säkerligen blivit bortåt ett 50-tal 3,5" diskar hitintills under åren.

Hittade denna aluminiumväska från ORICO som iof sig bara rymmer 10 stycken 3,5" diskar men priset var klart godkänt. $47.- inkl frakt från Kina. Men problemet som väl de flesta känner till sedan några månader tillbaka är Postnords straffbeskattning av oss som "privatimporterar" från Asien. Har sökt men inte funnit en enda säljare här i Europa av denna excellenta box som bara fått lysande lovord på bl a Amazon.

Har tom funderat på att bygga min egna hårddiskhylla med fack för hdd i spånplatta klädd med anstatplast men har naturligtvis slö som jag är ännu inte kommit till skott.

Så min fråga och diskussionsämne blir... hur förvarar du dina stora mängder av hårddiskar? För mig som bor på landet och enbart har en 1 Mbps ADSL uppströms anslutning är molnlagring helt utesluten.

Ska kanske tillägga att "lagringsboxen" i mitt fall enbart är till för lagring av hdd. Inte till för att transportera runt hdd i. Påpekar detta med tanke på att några på Amazon påpekade att inte boxen var vattentät.

Länk till Ebay

Länk till större bild

Bilden nedan har jag lagt ihop själv.

https://s6.postimg.org/6l1f1m6e7/orico1200.jpg

Av vinylsamlaren

Det är säkert ödet med tanke på mina inlägg: Är detta en bra extern hårddisk?

Köpte häromdagen en 1TB WDEACS på Tradera för 152 kronor + 58 kronor i frakt. Kom med posten idag. Lät den uppnå rumstemperatur och sedan omg ner i min hdd-docka och körde igång Crystal Disk och jag höll på att ramla av stolen... visserligen inga sektorfel men... 57 uppstarter och 78.741 timmar har den snurrat. Det motsvarar nästan 9 år - DYGNET RUNT.

https://s6.postimg.org/9kb2wsmb5/wd10eacs_1.png

Av vinylsamlaren
Skrivet av Extremaz:

Skulle säga att det i princip inte spelar någon roll vilka man köper, antingen har man tur eller så har man otur i diskar. Folk som köpt diskar och någon har havererat så slutar de köpa dem, samma sak med folk som köper de andra diskarna, så folks upplevelser blir ju 50/50.

Själv har jag väll en 12 externa diskar eller ngt, ngn gammal Iomega på 500gb sedan blandat med WD och Seagate på 1TB, 1.5TB, 2TB, 3TB. Alla runt 30k timmar nu och ingen har gått sönder än. Har dom dock välventilerat och nu när jag har dem i en "hylla" bakom skärmen så har jag en vanligt fläkt som blåser på dem så dem håller sig runt 37 grader nu, istället för upp mot 50 som en extern lätt kan hamna på i ett sånt stängt kabinett. Sedan när man köpt en ny och flyttar över en 1.5TB som backup så måste man ju se till att ha bra ventilation, brukar köra med öppet fönster och fläkt på när jag kör över så mkt data.

Och i princip alla diskar jag köpt har antingen varit på rea eller nedsatta så har alltid köpt mest GB/Krona.

Jag köpte enbart nya externa 3,5" diskar (mest WD) ända fram tills chockhöjningen för ca 10 år sedan (översvämning i Thailand har jag ett mycket svagt minne av var orsaken till chockhöjningen) och än så länge snurrar alla... ett drygt tiotal.

Skrivet av Extremaz:

Och i princip alla diskar jag köpt har antingen varit på rea eller nedsatta så har alltid köpt mest GB/Krona.

Men iom chockhöjningen så köpta jag några hdd-dockor och började ropa in begagnade WD diskar på Tradera. Köper vanligtvis oftast bara diskar där säljaren lägger in hdd-rapport från ex Crystal Disk Info eller HD Tune Pro så att jag ser hur många timmar den har snurrat samt att jag blir förvissad att disken saknar sektorfel. Har väl köpt ett 40-tal diskar på det sättet. Enbart två har varit defekta vid ankomst till mig och ingen har lagt av under åren.

Av vinylsamlaren
Skrivet av DaBone:

Kan inte påstå att de stog på dygnet runt, men det hände att de var på i några dagar någon gång då och då. Var väl under den tiden man tankade lite... Men kan inte påstå att det var överdrivet.. någon film eller ett spel emellanåt på en slö lina.
Körde med både 1TB, 2TB och 4TB... och när jag blev av med allt innehåll på en 4TB, så tog mitt tålamod slut. Var någon 2TB:are som jag la i frysen och lyckades rädda det mesta ifrån.

Går man efter NEWEGG.COM och enbart går efter REVIEWS så blir resultatet att ju "större" hdd ju kortare livslängd. Är det så pass många som ett 1000-tal som tyckt till om sina diskar så är ju resultatet hyfsat statistiskt säkerställt. Detta är ju iof sig väldigt trist då mekaniska diskar är det enda sättet att lagra för framtiden. SSD är ju totalt uteslutet i detta fall.

Ännu mer förvånande är det att "små" 3,5" diskar på ex 120GB, 160GB och 320GB i många fall användare skriver ha snurrat över 100K timmar och fortfarande snurrar på. Dagens "stora" diskar på 4TB och mer lär knappast uppnå dessa siffror.

Av vinylsamlaren
Skrivet av DaBone:

Kommer inte ihåg nu, men jag kan inte haft dem mer än ett par år... med vanlig svensson-belastning.

Stod datorn på dygnet runt? Själv har jag ett drygt 10-tal gröna 1TB WD 3,5" hdd som jag så gott som enbart använder till lagring. Har för övrigt även enbart gröna 1TB WD 3,5" hdd i mina stationära datorer fast datorerna står inte på dygnet runt utan jag stänger av dom nattetid utom när jag håller på med större nedtankningar. Än så länge funkar dom felfritt. Har väl snurrat i runda slängar 20K timmar som C-diskar i mina stationära datorer.

Av vinylsamlaren
Skrivet av DaBone:

Går bara efter den egna erfarenheten... Har haft 5st och alla gick sönder alldeles för snabbt, för att jag ska anse diskarna tillförlitliga.
Sen var de väldigt slöa med lång accesstid, men det gör väl inte så mycket om man bara har dem till lagring.

Mina WD Red har rullat på i 5 år nu och still going strong, med betydligt högre belastning varje dag.

Får jag vara nyfiken och fråga hur många timmar de hade snurrat när de tackade för sig? Naturligtvis kan det vara slumpen vilket verkar vara det mest sannolika.

För att göra en direkt jämförelse med en av WDs Red Serie - WD20EFRX. Jämför med länkarna/siffrorna jag lade ut ovan.