Inlägg

Inlägg som vinylsamlaren har skrivit i forumet
Av vinylsamlaren

Något som över huvud taget inte har något med topic att göra men någon som vet vad som knäckte KNC MINER?

DIGITAL: Bitcoinkursen knäckte KNC Miner – ansöker om konkurs

Bara nyfiken i största allmänhet.

Av vinylsamlaren
Skrivet av Overwatch:

Ähm, är det bara jag. Eller ser det inte ut som om skärmen är full av repor, redan på bilderna på auktionshemsidan.

Edit: Du sa aldrig att skärmen var repig, du sa att den flimra, men vem vet det kanske hänger ihop.

Några av bilderna du länkade till.

https://d2q01ftr6ua4w.cloudfront.net/assets/images/aba3f7c1f40a4e948c00a8f8434e4bd58093d83c.jpeg?t=1496138867

https://d2q01ftr6ua4w.cloudfront.net/assets/images/646181b5adc085382d1fd1b024da9d202b436a54.jpeg?t=1496139153

Auktionen av KNC MINERs datorer avsåg ett knappa dussintal av likadana ACER TRAVELMATE P253-M och PS AUKTION fotade bara av en enda laptop och det är denna som syns på bilderna. Den dator jag fått är i nyskick dvs det finns inget som syns på den att den skulle varit använd dvs de repor mm som du påpekar. Därför är det extra tråkigt att "packaren" sumpar en helt ny laptop genom att i princip inte packa den över huvud taget utan bara svepa in den i ett lager wellpapp.

Av vinylsamlaren
Skrivet av infigo:

Jag skulle kolla med vad de säger. Antingen reparerar de datorn för det är ändå deras dåliga paketering som gjorde det. Eller så ger de dig pengarna tillbaka, om du får behålla datorn eller ej då är en fråga de får ta.
Flimrande skärm kan ha flera orsaker och en trolig är en skadad skärm eller inverter bräda (som sitter ihop med panelen) då de är de mest utsatta delarna. Annan orsak är kabel som är sönderklämd eller att moderkortet tagit stryk. I det första fallet är det enklast att byta skärm men det går även att laga, i fall två så är det "bara" kabelbyte (beroende på design så kan det vara ett helvete) och i sista fallet så är datorn rätt rykt (går att laga om man är duktig och har tillgång till dokumentation, vilket ingen har)

Jag har nu granskat datorn ute i fullt dagsljus och det är (åtminstone) skärmen som blivit skadad. Om det är några fler defekter på den är ju svårt att avgöra eftersom inte skärmen funkar och jag kan börja med att installera operativet.

Har du någon uppfattning om hur mycket en databutk kan ta för att sätta dit en ny skärm? Eller är det sådant man inte gör nu för tiden utan då kasserar man datorn istället?

Ska maila PS AUKTION ikväll och förklara läget så får jag se vad de har som kommentar till det inträffade.

Av vinylsamlaren

Jag köpte en gammal National Panasonic SG 3090L + Epicure Microtower M75 i veckan som var via en auktion på PS Auktion men denna anläggning åkte jag och hämtade personligen. Säljaren sade att stärkaren, radion, skivspelaren liksom högtalarna funkade. Kassettbandaren hade han inte testat. Ska bara ha den ute i garaget när jag mekar med bilen eller hojen.

Eftersom jag bara gav 350 kronor för alltihop så är det ingen större förlust om den inte funkar. Den är bara vacker som den är.

https://s6.postimg.org/j088r4q9r/National_Panasonic_SG3090_L.jpg

Av vinylsamlaren

Auktionen var torsdagen 8 juni och pengarna fanns på deras bankgiro måndagen 11 juni. Jag betalade 700 kronor + moms 175 kronor för datorn samt 200 kronor + moms 50 kronor i slagavgift/serviceavgift = 1.125 kronor för datorn. Paketet ankom mig igår fredag 30 juni.

Länk till objektet

Jag reagerade direkt när jag hämtade den hos DHL-ombudet att den bara var insvept i lite wellpapp så jag var faktiskt så förutseende att jag tog några bilder på paketet innan jag började öppna det och även tog bilder under öppningen så jag har dessa som bevis om PS Auktion skulle börja strula.

Det är inte nog med att det hällregnat i två dygn utan nu är även min nyinköpta dator defekt. Ledsen man kan bli.

Eftersom det var ett knapp dussin datorer av samma modell som bjöds ut från KNC MINER konkursen så borde rimligen samtliga datorer blivit lika dåligt packade. Förutsatt naturligtvis att inte alla andra köpare hämtade sina datorer personligen.

Tack för svar.

Av vinylsamlaren

Vad kan hända med en laptop som utsättes för slag eller fall?

Hej!

Har precis köpt en i princip ny laptop. Det är en ACER TRAVELMATE P253M, i5 3230M 2.6GHz, 4 GB DDR3 + 750 GB hdd.

Har köpt den via PS Auktion och datorn har tillhört ett dataföretag som gått i kk. Datorn är i nyskick och tom plasten sitter kvar på den. Problemet är att de som packat den och skickat den till mig inte har packat den över huvud taget typ lagt den i kartong med stötupptagande material runtomkring utan bara lagt ett lager med wellpapp runt den att klistrat på ett par AKTAS lappar. Vilket naturligtvis har gjort att den var sönder när den kom fram.

Datorn såldes utan OS och när jag skulle starta datorn flimrar hela skärmen. Så min fråga om någon på Sveriges bästa dataforum kan ge ett tips om vad som kan ha gått sönder i datorn och om det ev går att reparera? Inga skador för övrigt på utsidan av datorn.

Ska naturligtvis kontakta PS Auktion på måndag och höra vad de har att säga.

1. Kräva alla pengarna tillbaka och kasta datorn.

2. Kräva ev reparation och låta PS Auktion betala reparationskostnaden.

3. Skicka tillbaka datorn till PS Auktion och kräva alla pengarna tillbaka.

Är väldigt ledsen över att det gått så här.