Inlägg

Inlägg som Lenhi har skrivit i forumet
Av Lenhi

Fixat! Det var drivrutinen NVIDIA GeForce GTX 1650 som behövde uppdateras. Tack så mycket för visat intresse:)

Av Lenhi

Kopplade ut mot TV:n, varvid jag fick svartruta där också

Av Lenhi

Viita, de ser bra ut.
Nix, bara USB f.ö.
ASUS TUF GAMING F15

Antagligen borde jag försöka hitta något anat som kan HDFMI-kopplas, alltså inte en bildskärm, men vet inte riktigt vad. Jag får en känsla av att Win11 har släppt en uppdatering som är inkompatibel med ViewSonic.

Jag hittar fortfarande inte i den nya Kontrollpanelen...

Av Lenhi

Och förresten; min andra laptop slänger prompt upp bild på min ViewSonic

Av Lenhi

Viita: ja, tack för tipset, men den externa skärmen är fortfarande mörk.
Leestander: Ingen av länkarna gav utdelning, och ctrl+shift+b, som rekommenderades, tog fram ett bokmärkesfält!
I system>bildskärm>flera bildskärmar>identifiera, är meddelandet "Det gick inte att hitta någon annan bildskärm"
OldComputer: Eftersom det inte går att hitta den externa skärmen, kan jag inte byta plats.
Laffe: Hur gjorde du då?

Av Lenhi

Skärm två svarar inte

Av två laptops tänder den ena genast den skärm som jag har parkerad på skrivbordet. Inga problem där, men när jag kopplar över till den andra datorn, med samma HDMI-sladd, är den stendöd, No signal, ingenting. Så felet är inte att söka hos ViewSonic-skärmen. Jag letar efter drivrutiner som kan ha hoppat in oombedda, men fattar inte var jag ska hitta dem i Kontrollpanelen.

Av Lenhi

Jag menar att de abonnemang jag betalar via Apple bara kan hanteras via iTunes

Av Lenhi

Saken är ju den att Kontrollpanelen>Avinstallera program inte registrerar Itunes

Av Lenhi

Jaha, jag använde båda dessa program. Ingenting fungerade. Jag har fortfarande ingen koll på hur kontot debiterar.

Av Lenhi

Apples uppdatering var problemet ursprungligen, och jag försökte lösa detta genom att avinstallera iTunes, men något måste ha gått galet, då det alltså inte går att installera på nytt, eftersom den gamla iinstallationen - som alltså inte finns - inte går att avinstallera. Problemet finns, som sagt, beskrivet på flera ställen på nätet, men utan någon fungerande lösning, så vitt jag kunnat se.

Av Lenhi

Avinstallera iTunes

Hej

Nu har jag försökt avinstallera iTunes på flera datorer, för samma felmeddelande kommer upp var gång jag försöker uppdatera, så det enda rätta är att avinstallera och installera på nytt. Ja, jag har försökt med Kontrollpanelen och med Inställningar>appar, men ingetdera hittar itunes för avinstallering. Jag kan inte heller hitta itunes.exe någonstans. Däremot är registret fullt av nycklar till itunes, liksom nätet är fullt av lekskolenivålösningar på detta problem. Finns det något program som kan röja ut itunes från datorn, eller ska jag verkligen behöva röja maskinen och installera om hela Windows?

Av Lenhi

Jodå, jag gick in i listan som kom upp och efter norskt bokmål stod symbolerna för visningsspråk, text till tal, samt handskrift. Något ta-bort-alternativ finns inte.

Av Lenhi
Skrivet av Lenhi:

Jo, det har jag gjort, och där finns svenska och norska. Hmm, undrar just huir jag tar bort norska helt? Registret?

Det vore kanske något. Det måste väl rimligen gå att ta bort ett språkpaket...

Av Lenhi
Skrivet av weenan:

Settings - Time & Language - Language & Region - Windows Display Language - Add Language
Bytte nyligen mitt från Svenska till Engelska

Jo, det har jag gjort, och där finns svenska och norska. Hmm, undrar just huir jag tar bort norska helt? Registret?

Av Lenhi
Skrivet av Dreijer:

Ger Asus support för operativsystemsrelaterade frågor? Snällt.

Har du provat att installera språkpaket från MS?
https://apps.microsoft.com/store/detail/lokaliserat-gr%C3%A4n...

Hade jag varit du, så hade jag bara tankat ned Media Creation Tool och blåst om datorn med önskat språk.

"Lokaliserat språkpaket" är svenska, och har samma inställningar som redan ligger i datorn. Jag startar om datorn när jkag har laddat ner en säkerhetskopia från Nortons moln, vilket tar en stund. Egentligen undrar jag mest om det är någon idé att investera i Windows 11 Pro...

Av Lenhi
Skrivet av Zirgo:

På min dator med Windows 11 ändrar jag språk.
Nedre högra hörnet. [SWE]

<Uppladdad bildlänk>

Japp, så står det hos mig också. Det är egentligen tangentbordet.

Av Lenhi

""Åpne Windows store" Visst, vi testar...

Av Lenhi

Språkinställningar i Windows 11

Köpte en ASUS från Komplett, där det mesta är på norska. Jag har gått igenom alla språkinställningar, suttit i telefon med en indier på ASUS, likaledes med tre telefonsvarare på Komplett, för att ställa om menyer och dialogrutor, mm, till svenska. Den förste jag hade på tråden hjälpte mig att hitta språkinställningarna i Word och i Excel, så den delen är klar, men allt annat är fortfarande på norska, vilket saktar ner mig en smula. Det har sagts mig att pro-versionen av W11 ger bättre möjligheter att justera språket, men innan jag ger mig till att investera i den, vill jag be om råd från er som kan sånt här. Jag är inte jättepigg på att resetta datorn till fabriksinställningar på vinst och förlust.

Av Lenhi
Skrivet av panpo98:

[---]
Nästa gång du installerar Windows ska du bara ha 1 disk kopplad och ta bort alla partitioner på Windows disken. Alla andra diskar kopplar du in när det är klart.

[---]

Nästa gång du tömmer lagrings diskar, spel diskar mm bör du också passa ta bort alla partitioner och skapa nya. Tar bara några sekunder extra när man ändå håller på. Det har fixat fel som blev kvar eller kom tillbaka när folk först bara formaterade, återställde, reparerade på olika sätt.

Mitt W10 installerades av tekniker när jag bytte till SSD. Jag har varken CD eller USB-sticka. Därmed inte sagt att operativsystemet är osunt, men jag är osäker på om jag fick med koden till W10. Alltså installerar jag inte om, utom i allra yttersta nödfall.

I diskhanteraren ligger F-disken överst som Disk 0. Den har två partitioner, varav den första är 100Mb EFI-systempartition och övriga 2794,30 GB NTFS standardpartition.

Därunder ligger Disk 1, med 579 MB NTFS reserverade av systemet som primär partition. Den andra partitionen på Disk 1 är C med 930,95 GB NTFS, systemstart, växlingsfil, kraschdump, och primärpartition. Dessa båda, Disk 0 och Disk 1, har beteckningen Standard. Av detta fattar jag intet.

F.ö. har jag en Disk 2, med fyra partitioner för snabbare access. Denna betecknas som Dynamisk NTFS. Jag tömmer inte lagringsdiskar och spelar s.g.s. aldrig spel och har alltså inga speldiskar.l

Av Lenhi

Datorn startar, men frågar vilket Windows 10 som ska startas

När jag startar datorn, kör den igenom bios-operationerna, men sedan stannar den i några sekunder med ett dos-meddelande som frågar vilket operativsystem som ska startas. Därunder står det Windows 10 sju gånger. Jag väler vilken som helst, och så kommer det upp ett fönster som upplyser om att en dll med långt, meningslöst namn saknas i sys32. Kan någon hjälpa mig att sanera datorn, så att den bara startar utan detta krångel?

undrar Lennart