Inlägg

Inlägg som Tangentbord har skrivit i forumet
Av Tangentbord

Mitt "express"-paket har tagit sig från malmö till arlanda på 100 timmar, en lång bit kvar... Jobbigt att ungefär hela sverige fyndat under black week

(ps, google maps säger att det ska ta ca 134 timmar att gå den sträckan)

Av Tangentbord
Skrivet av x86:

Överlag var det väldigt mycket ljud över nästan ingenting.

Även jag var på jakt efter vitvaror, räknar med att bygga nytt kök nästa år så är en del att köpa! Var inte många hundralappar som gick att spara mot återkommande kampanjpriser, så blir att hålla koll under våren istället...

Av Tangentbord

9, om jag inte räknar höger tumme som endast används till alt gr (fast på mobilen är det nästan bara den jag använder, swiftkey ftw!)
Gav upp på snabbskrivning när jag tog mig upp till 500 tangenttryck i minuten som var mitt mål, kommer inte ihåg hur många ord det var 🤔

Av Tangentbord

@crypot japp, samma lika, uppdaterat grafikdrivare med

EDIT: hade tydligen kommit ytterligare en ny version av grafikdrivrutiner, nu ser det helt plötsligt bra ut! (20.11.2)

Av Tangentbord

Ryzen master - ser ut som skit efter uppdatering

Hej!

Internet hjälper mig inte så mycket (eller så är dagens google-fu svag), hade en uppdatering till ryzen master som la på någon transparens på hela fönstret. Tyvärr fungerar det dåligt med min dator (se bild)

https://i.imgur.com/PCjXvnB.png

Windows 10 x64 pro
Ryzen 3700x
Radeon 5700xt

Någonting gör att "Advanced mode" ser ut som att det gör, en ledtråd var att stänga AA i Nvidia-kontrollpanelen (vilket känns rätt uteslutet med mitt grafikkort)...

Någon som råkat ut för samma? Hittat en lösning?

Av Tangentbord
Skrivet av HazZarD:

dom har tappat sin grej sen länge, har inte minne när jag senast köpte nåt i en fysisk butik....

Jag köper när jag inte orkar vänta på leveransen, eller det blir dyrare för det lilla jag behöver (t.ex skrymmande gods, oftast stålprofiler eller annat byggmaterial).
Sen har de flesta butikerna jag vill in på endast öppet dagtid, vardagar... Så då blir det att beställa för att slippa ta kompledigt

Extremt sällan som jag stött på bra säljare med koll på sina produkter, vilket gör att jag tar reda på fakta/läser tester först och sen får leveranstid VS pris avgöra.

Av Tangentbord
Skrivet av Exxovion:

Finns det faktiskt folk som parkerar sin bil i garaget?

Nej men allvarligt talat så känner jag faktiskt bara en person som använder sitt garage för att parkera bilen i. Övriga nyttjar sina garage som förråd/verkstad/hobbyrum.

Personligen kan jag ju tycka det är ganska idiotiskt att parkera bilen i ett utrymme som kan nyttjas på ett bättre sätt. Vilket säkerligen de flesta gör också.

Brukar parkera i garaget några gånger under vintern, oftast för att bli av med is/snö men även när det är några riktigt kalla dagar (-30 eller så).
Får troligast inte bygga en carport (detaljplan...) men det är en riktigt bra lösning!

På tal om annat så har jag hunnit prova en ID3, kan tänka mig att många såna dyker upp på vägarna de närmsta åren. Långt ifrån premium men i övrigt verkade den vettig! I början av nästa år får lokala säljaren in enyaq som egentligen är bilen jag vill provköra

Av Tangentbord
Skrivet av Nissling:

Vad för hastighet då? Är inte bekant med serien men antar att den är producerad i 24b/s. Att speeda upp från 24 till 25 b/s är per se inte fel på något sätt, men känns väldigt gammaldags.

Att sedan HBO ägs av snåla Warner är skäl nog att skippa dem helt i min bok...

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1555245-hbo-streamar-f...

Förklarat rätt fint skillnaden jag upplevde..

Av Tangentbord
Skrivet av teejee:

Det är mycket dyrt att ha alla tjänster för att se sina favoritprogram, så att ladda ner en TV-serie från tjänster där det kanske bara är en serie man bryr sig om är nog vanligt.

Eller som hbo nordic, tjänsten håller så låg nivå att den krashade när de flesta GoT-avsnitt gick live (för att inte nämna kvalitén)... Hbo spelade inte ens upp dom i rätt hastighet!

Jag brukar byta streamingtjänst någon gång under året för att slippa ha alla samtidigt, just nu är det bara youtube som jag tycker är värt pengarna

Av Tangentbord

Blir ett "nja" från min sida, så länge fiber är billigare kommer jag köra det. Därefter får jag utvärdera om det är värt att byta!
Skulle jag flytta dit fiber inte är förberett ändras det nog fort, men just nu ser jag ingen fördel i att byta.

Tragiskt/komiskt, 4g i mobilen ger mig bättre nerladdningshastighet än min fiberanslutning redan i dagsläget (100/100)!

Av Tangentbord
Skrivet av alpha:

...Finns det någon annan fördel med Skodan - annars verkar ID4 1st fortfarande mer prisvärd?

Enligt mig ser skodan bättre ut, väntar otåligt på att få se priset med 4wd och alla "nödvändiga" tillval!

Av Tangentbord
Skrivet av CFSsss:

Varning för att postens försäkring inte gäller begagnat gods heller, står i det finstilta. Så skickar man beggade dataprylar är man rökt hur man en gör när man använder posten.

Kollade efter precis den kommentaren, DHL tar också ansvar även för begagnade grejer så de är ett alternativ till schenker.
Har blivit att skicka några dyrare prylar för reparation/kalibrering på jobbet, gäller att undvika posten för att inte ha en gaffeltruck genom maskinen och bli utan ersättning...

Av Tangentbord

Av någon anledning läste jag först skitfulla xD
Fina motiv!

Av Tangentbord

Blir en uppdatering och se om allt fungerar, fick märkbara problem med någon version i början av sommaren och nergraderade till 19.12

Av Tangentbord

Skoda har fortfarande inte fått fram svenska priser, basutrustning eller 4wd modellerna...
nåja, lär ändå inte ha råd med en de närmsta åren!

Av Tangentbord

Efter stutter-versionen kom, så gick jag tillbaka till 2019.12
En sån miss i drivrutinen måste få högsta prio tillsammans med andra buggar, rätt imponerande att AMD har gjort mig rädd för drivrutinsuppdateringar!

Av Tangentbord

Jag som köpte gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI för ett år sen önskar att det här funnits till salu redan då!
Hör inte den lilla fläkten, men då har jag datorn på andra sidan väggen med ett hål för kablarna

Av Tangentbord

1 fråga, vilken processor har du?

Av Tangentbord

@oskar000 Jag har en gammal version av den här https://www.samsung.com/se/cooking-appliances/microwave-oven-... just pga UI/UX, utmaningen som ligger närmast i tiden är att hitta en induktionshäll (extra bred, dvs >60cm) och ugn med vettiga knappar... Tror inte touch på hällen kommer fungera perfekt i alla lägen

Av Tangentbord
Skrivet av Gamblor:

Jag håller med. Som min pappa brukade säga: Hur fin vardagsbil man än köper så kommer den för de flesta att kännas vanlig och ordinär inom ett år.

Japp, kan intyga att det stämmer... De billigare bilarna jag ägt och fått bråka mest med är de jag saknar i dagsläget.

Som jag ser på det nu finns två vettiga alternativ, nästan ny bil eller gammal och billig (har man inte möjlighet/lust till att fixa själv och är beroende av bil kan även leasing vara ett alternativ). Hur som helst kostar det mer eller mindre mycket, för mig har det legat mellan 15 & 60:- per körd mil.