Inlägg

Inlägg som weezzo har skrivit i forumet
Av weezzo

720p fungerar alldeles bra det med
Tack för svar!

Av weezzo

Nas server, internet 3mbit upload, undrar hur det fungerar?

Tjena allihop!

Jag funderar på att skaffa mig en nas server där jag vill kunna streama film så att jag kan se det på min ipad 3 genom plex.
Vi säger att jag lägger upp den här servern men jag har bara 3mbit upload och jag ska åka utomlands där jag har internet med hyffsad hastighet.
Jag ansluter mig till min nas server och ska börja titta på film...
Min fråga är då hur detta skulle fungera med bara 3mbit upload från hemmet?
Jag kan tänka mig att hd filmer hade nog varit svårt att streama med den uploaden men hur hade det fungerat med xvid, hade det räckt med 3mbit upp från hemmet?

Av weezzo

Hej hasenfrasen, tack för svar!

Fick mig att tänka att det kanske är olika virusprogram installerade på dem. Den ena har avast gratis version och den andra kör nog nod32. Sedan kom jag på att tänka att jag aldrig titta ifall den inbyggda windowsbrandväggen var igång.

Av weezzo

Hittar inte hemnätverket - winxp, win7?

Hej alla glada!

Har 4 datorer och en belkin router, minns inte exakt vilken router model det var men det kanske inte spelar någon roll här.
3 av dessa datorer är laptops anslutna trådlöst till routern där 2 av dem har win7 och den andra winxp.
Den fjärde datorn är en stationär som även kör winxp och den är ansluten till routern med sladd. Den stationära och 2 av dem bärbara där ena är winxp och andra win7 hittar varandra i nätverket men den tredje datorn som också har win7 hittar inte någon av dessa i hemnätverket.
Min fråga är, vad är felet? Där är ju den ena bärbara datorn med win7 som hittar hemnätverket utan några problem.
Kan påpeka att dessa 2 bärbara med win7 är båda installerade på exakt samma sätt och inställda på samma sätt så jag kan inte se var felet ligger :S. Datorn med win7 som inte hittar nätverket hade tidigare winvista och då var det problemfritt.

Tacksam för svar!

Av weezzo

Alltså jag hänger inte med riktigt här :S ... Om man sitter och tankar ner något från någon torrentsida kan dem då sätta dig en, eller är det bara det du delar med dig?

Av weezzo

Komma åt HDD utan att formatera hur?

Hej!

En polares dator började krångla med bluescreen och man kunde inte komma in i windows. Men där finns många saker han vill spara från sin hårddisk och då tänkte jag att man bara kopplar in hårddisken i en annan dator som slave och sedan kan man ju bara gå in o plocka allt man vill spara :D.. Men jag kopplade in den till min dator och den hittar den i windows som D: och jag dubbelklickar på den får att komma in i den men då kommer det fram istället "Disketten i enhet D är inte formaterad" "vill du formatera den nu?" och nej det vill jag inte men hur gör jag för att komma åt den på annat sätt?

Av weezzo

Hej zlobb!

Jag testade idag med Repeater with Wireless Client Association och där skulle man fylla i mac adress. Jag antar att det är routerns mac adress då eller? Jag gjorde det och skulle prova att komma ut på nätet men det gick inte.. vad är det för fel jag gör?

Edit: Jag fick det att fungera nu... det fungerar utmärkt :D... Jag hitta nån sida där det stod lite om Repeater with Wireless Client Association och jag var tvungen att sätta routern i repeater läge också och skriva in accesspunktens mac adress där så gick det bra efter det

Av weezzo

En fråga bara, behöver jag göra någon inställning på routern?

Av weezzo

Hej zlobb!

Jag skrev precis ett pm till dig men jag kom på att jag hade lite info om accesspunkten då jag har en annan tråd där jag skrev något liknande.
Dem alternativ jag har är:
Access Point
Wireless Multi-Point Bridging
Repeater with Wireless Client Association

Är det någon av dessa du syftar på eller?

Av weezzo

Ok ska kolla upp det, men om det inte skulle finnas vad betyder det då? Heter det något annat eller så kanske den inte stödjer det då eller?

Av weezzo

Accesspunkt trådlös kontakt med router eller?

Hej allihopa!

Jag är lite nybörjare inom området med accesspunkter så jag är väldigt tacksam för all hjälp jag får!

I mitt hus har jag BBB 24mbits med trådlöst modem. Jag har köpt en router (Netgear WNR834B http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=103179) som jag har kopplat till modemet. Trådlöst från routern fungerar utmärkt, kör med 802.11n, alla mina datorer har stöd för det också så det fungerar utmärkt.

För inte så längesen så köpte jag en Dreambox 500 som jag har kopplat till nätet. Mitt problem är att jag för tillfället har en 30meters kabel som går ner till köket där jag har mitt BBB modem så att boxen kan få tillgång till nätet. Jag fick höra då av olika personer att man kan slippa detta bekymmer med min 30 meters sladd genom att köpa en accesspunkt. Det har jag gjort, jag köpte en (Netgear WN802T http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=147194) också med 802.11n teknink.
Men jag förstår inte hur detta funkar nu, jag har provat allt möjligt men jag förstår verkligen inte hur jag ska få det att fungera. Som jag har förstått så ska min accesspunkt kunna få trådlös kontakt med routern där nere så att jag slipper denna j*vla långa sladd, jag har accesspunkten kopplad uppe där jag har boxen in till en bärbar dator för att först kunna konfigurera den men jag får den inte på något sätt att få någon kontakt trådlöst med min router där nere.

Om någon kunde förklara vad där är för inställningar jag ska köra på min router och sedan på accesspunkten så skulle det vara mycket till hjälp.

All hjälp uppskattas!

Av weezzo

Jag har förstått det som att den kan kopplas till datorn eller tex andra externa varor som ex dreambox.

Den ska få en koppling med routern trådlöst så att man tex slipper 20 meters sladd sen kopplar man den till datorn eller i mitt fall dreamboxen.

Av weezzo

WN802T AP får inte det att funka hjälp!

Hej!

Jag har precis skaffat mig en WN802T accesspunkt. Tanken är att jag ska ha den kopplad till dreamboxen.

Men för att få en start så undrar jag om någon kan hjälpa mig med inställningarna. Jag förstår inte hur jag ska få den att prata med min router som är kopplad till mitt BBB modem.

Läste något om Wireless Bridging och där finns 3 alternativ Access Point, Wireless Multi-Point Bridging, Repeater with Wireless Client Association. Just nu står den på access point men den kan inte hitta min router?

Tacksam för all hjälp!

Av weezzo

WN802T koppla den med WNR834B HUR??

Hej!

Jag är nybörjare inom detta område så skulle vara jätte tacksam för all hjälp jag får

Jag har precis köpt en WN802T accesspunkt och vill att den ska få kontakt med min router som är kopplad till mitt BBB modem.
Mitt problem är att jag har ingen aning om hur jag ska göra detta, någon ide?
Sen en grej jag undrar över... är det möjligt att få accesspunkten kopplad med BBB modemet direkt? Mitt bbb modem har trådlöst också.

Hela saken är att jag vill koppla accesspunkten med min dreambox så jag slipper 30m kabel

Av weezzo

hotmail image001.gif !?

Hejsan alla glada!

Där är något jag stör mig på väldigt mycket när det gäller mail till min hotmail från en arbetskompis. Varje gång jag får mail från honom så är där en bifogad gif fil vid namn image001.gif. När jag öppnar den så ser jag alla reklambilder jag varit i kontakt med från olika sidor.
Jag tror inte det är något han skickar medvetet. Jag bara undrar om någon varit med om något liknande och som vet hur man fixar detta eller om det är något jag behöver oroa mig över?

Tackar för all hjälp!
MVH weezzo

Av weezzo

Problem! Alla genvägar blir o notepad format???

Hejsan!

Alla genvägar jag skapar eller genvägar som skapas när man installerar program bli i notepadformat? Går jag in i genvägen så kommer jag in i notepad trotts att det är till det programmet. Någon som vet vad felet är??

Av weezzo

Skolarbete webbdesign nästlad lista hjälp pls :D

Hejsan har en uppgift där jag ska göra en nästlad lista se bild.. Vore schysst om någon snabbt kunde skriva html koden i anteckningar o skicka den till mig.

bort

Av weezzo

Saker jag tagit bort, kan jag återställa det på nått sätt?

Hejsan!

Visste inte direkt var jag skulle lägga upp denna tråden men jag hoppas detta är rätt.

Iaf jag råkade ta bort en massa bilder av misstag och jag är så j**la sur över mig själv :/. Det är gamla minnen som jag tyvärr inte har sparade någon annan stans.

Till saken jag undrar om jag kan få tillbaka dem på något sätt, dem låg i mina dokument i en mapp som jag bara deletade med shift+del ja ni vet o då går dem ju bort helt eller? Går det att få tillbaka dem på nått sätt?

Av weezzo

Hur kan jag ta "bort" papperskorgen?

Hejsan!

När man kör den "moderna" startmenyn som tillkommer i windows xp så är alla enheter i "Start" dvs "Den här datorn" "Mina dokument" m.m men den enda som inte försvinner är papperskorgen. Jag skulle gärna vilja veta hur man tar bort den därifrån, kanske man kan sätta in den bland de andra i startmenyn.

Tacksam för svar!

Av weezzo

Blockera sex sidor hjälp!

Hejsan!

Jag skulle vilja kunna blockera sex sidor. Jag menar så om någon vill gå in nån sexsida så ska det bara komma upp att den är blockerad. Finns där något program för detta eller?

Tacksam för svar!