Inlägg

Inlägg som samiii har skrivit i forumet
Av samiii

Men, om man med nästan säkerhet kan säga att det ligger flera subnät innanför samma router. Kan man ARP spoofa en client trots att den ligger på annat subnät? Kanske helt kallt bara försöka ställa in IP-inställningarna själv och lägga en annan subnetmask?

Av samiii

Spoofa Subnät

Går det att ARP spoofa ett annat subnät än det man själv sitter på? Som jag har förstått det går det enbart att t.ex. spoofa subnätet 192.168.x.x om oxå subnät masken är 255.255.x.x. Så om jag sitter på ett nät med subnet mask: 255.255.255.x så kan jag inte komma längre än till det subnät som just jag sitter på.

Tacksam om någon kunde reda ut detta.

Av samiii

Kommer ihåg en serie i Kalle Anka när Joakim skulle åka ut till slutet av rymden för att hämta lite "ingenting" (om universum utvidgas finns alltså inget alls utanför). Eftersom han sedan var ägare till "Ingenting" betalade han ingen skatt. Dessutom tjänade han stora pengar på att sälja ingenting åt andra. Dessutom behövde han inte mycket ingenting, eftersom ingenting kan ta slut. Tar man bort ingenting från ingenting så har man ingenting kvar.

Tycker den var smått klockren den serien.

Av samiii

Bamse någon?

Av samiii

Att installera osX på en PC skall väll inte vara jobbigare än att dd:a avbilden på osX skivan till en hårddisk (inte avbilden av skivan utan avbilden som finns på skivan). Sen hur bra hårdvarustöd det finns är en annan fråga.

Av samiii

Man måste väll helt enkelt forwarda rätt protar i din router/brandvägg. Minns inte vilka protar det var men nått i stil med 6891-6900....Så den du skickar åt måste altså ha åtkomst via dessa portar. Annars tar filen vägen via MS-servrar eftersom du då laddar ner den och inte upp den.

Av samiii

Är bara att spara ner sidan som html på hårddisken. Ta bort hidden från de input taggar man vill se. Möjligen kan du behöva skriva in hela adressen till scriptet som kallas eftersom det antagligen bara är en del av adressen.

Finns många froum och communityn som inte alls har särskilt bra skydd mot detta.

Av samiii

C by Example är en bra bok. I anant fall finns mycket in tressant på nätet. Se bla.
http://freeprogrammingresources.com/ under avdelningen books.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
Om du lär dig grunderna nu kommer du inte ha något att göra när kursen väl börjar ;/

När väl kursen börjar kan han ju allt, och kan satsa energin på att göra något lite mer avancerat. Att gå en kurs är totalt onödigt för själva inlärningen. Däremot bra för motivationen.

Av samiii

Personligen gillar jag inte python alls. Det är trögt och syntaxen är bortom all logik. Nej, C och Assembler är det enda rätta. Ju närmare hårdvaran destu bättre.

Av samiii

Hadde ett Epia V en gång i tiden. Fungerade sisådär i linux. Fungerade väll inte så bra i windows heller. Men det var ju en av de första serierna av Epia korten så det kanske är förklarligt.

Av samiii

1. Körde länge och väl dualboot i början. Men i slutändan använder du endå det du trivs bäst i. Kanske är det mer motiverande om du lägger piskan på och tar bort windows helt.

2. Personligen tycker jag betydligt mer om sättet att arbeta i GIMP. Men du får inte låsa dej i något tankesätt. Linux är inte Windows och GIMP är inte Photoshop.

3. Finns många distar, bla Fedora där allt detta är färdigt och det i princip bara är att tuta och köra.

4. Om du vill lära dej något nytt är det alltid värt det.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hollywoodstar
född 86 (aja man kan vara känd dj som ung iofs) och spelar på skolor

Låter som blandad dansmusik imo Sånt där som ungdomarna lyssnar på

Ja, med tanke på spelningarna kan man ju mistänka såndär RNB och hip-hop. Men eftersom han kallar sej DJ måste det ju vara Dans musik. Och om så är ju genren fortfarande relevant.

Av samiii

Var framkommer musikstilen?

Av samiii

Håller med ovanstående talare. Allegro är väldigt roligt att leka med. Eftersom du redan kan C känns kanske böcker lite överflödigt. Alla funktioner du behöver finns i den officiella dokumentationen (oberoende vilken API du väljer). Språket är endå exakt det samma.

Av samiii

Vad sitter det föresten för kort i MacMini. Kan ju inte heller vara mycket större än ett nano-itx?

Av samiii

För collision detection får du helt enkelt avgöra avgöra avståndet mellan två objekt med hjälp av vektorer. Att göra en fysikmotor som beräknar krafter och acceleration är lite svårare eftersom det finns med en tids-variabel. Dock kan du enkelt fakea en acceleration genom att istället låta hastigheten för ett objekt i rörelse öka med ett vist värde i en loop.

Edit:
Principen för en kollision är att rörelsemängden bevars. Och då måste man räkna med bla. massa. Men vill du göra en enkel funktion för detta kan du tänka dej att längden på en vektor (som i exemplet ovan motsvarar hastighet) blir lika lång som hastigheten för det andra objektet fast i motsatt riktning. Eftersom vi har 2D så har du 2 vektorer per objekt, men det spelar ingen roll. Bara att addera X och Y axlarna för att se med vilken hastighet och i vilken riktning de båda objekten fortsätter i. Grundprincipen är att de fortsätter åt samma håll så länge dom inte studtsar ifrån varandra.

Av samiii

Ascii är en standard över vilka tecken som skall motsvara vilka tal. På din hårddisk eller i dit ram-minne radas bara tal upp efter varandra. Om du vill se dem som tal eller -tecken är bara relativt.

Av samiii

//God Jul

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av peterthegreat
Assembler är väldigt svårt av vad jag sett av programmet. Mycket svårare att lära än C++. Frihet är det om man kan allting. John Carmack har själv sagt att prestandaskillnaden mellan att skriva asm eller c/c++ är noll. D.v.s. du tjänar bara på att skriva C++ då det är mycket lättare att tyda p.g.a. riktiga ord så som if, switch, case, true etc.

Assembler är inte svårt. Faktum är att det nästan påminner om basic. Man radar upp instruktioner efter varandra. Det svåra ligger iså fall i att förstå hårdvaran. Men även som C/C++ programmerare har du stor nytta av den insikt du kan få efter lite assembler porgrammering.

Vad gäller prestandard skillnaden är det sant att dagens C/C++ kompilatorer skriver ut ganska bra kod. Men fortfarande, finns det vissa tidskritiska och hårdvaru specifika moment som mer eller mindre kräver assembler. Bla. kan du beroende på klockfrekvensen veta exakt hur lång tid en instruktion tar.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nienithaur
Lite offtopic kanske, men finns det verkligen något realistiskt alternativ till C++ när det gäller spelprogrammering (om vi nu säger att man skall utveckla en ny cutting edge grafikmotor)?

Maskinkod