Inlägg

Inlägg som samiii har skrivit i forumet
Av samiii

Japp, bra id´e.

Av samiii

Har hört att det kan börja mögla innuti dreadsen om man t.ex. inte torkar håret ordentligt när man dushat och så. Men det kanske bara är en myt?

Av samiii

Dreadlocks

Funderar på att skaffa Dreadlocks. Men har några saker jag undrar över.

1. Hur långt hår bör man spara?

2. Vad kostar det?

3. Är det svårt att sköta?

Övriga funderingar och kommentarer i ämnet är även välkommet.

Av samiii

Jabber-client

Söker efter en bra jabber-client till linux. Dock finns det en ganska många clienter, så därför undrar jag om någon kunde tippsa om sin favorit. Vilken client använder ni helt enkelt?

Av samiii

Svensk motsvarighet till rentacoder.com

Finndet någon svensk motsvarighet till http://www.rentacoder.com/?

Av samiii

Har ungefär samma problem. Spelar ingen roll hur mycket jag äter. Ser ut som ett skelett.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skogix
Bara för att hjälpa tråden lite, jag går på bidrag och gör det av samma anledning som 90% av dem andra. Varför bry sig när jag har 3000 mindre i månaden än om jag packar varor på ICA 40 timmar i veckan?

Socialbidrag i den mån som sverige har är värdelöst och oeffektivt. Jag kan jobba MINST lika bra som alla jag känner som har arbete, skillnaden är att jag orkar bara inte utan det är skönare att slacka.

Du har dålig karaktär och är stolt över det?

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [cyb]
Du verkar inte veta vad du talar om. Om vi har en begränsad mängd resurser har dessa redan producerats, då kan vi inte ta 25% mer ur denna mängd.

Om du har en skog som växer med 2 träd i året och hugger ner 3 träd i året?

Edit: För att inte tala om oljan som tar tusentals år att producera naturligt och som vi snart har gjort av med helt?

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Det är ett gift också, ett kommunistiskt samhälle kommer förr eller senare och självdö. Du kan inte hitta ett enda kommunistiskt land som inte kollapsat eller på annat sätt har väldigt dåliga levnadsvillkor.

Kapitalismen kommer oxå att självdö och då dör inte bara statsskicket utan invånarna. För tilläfllet förburkar vi 25% mer naturrecurser i väst än vad jorden klarar av att producera. Du kan inte bygga ett samhälla på principen att man måste konsumera mer och mer och mer för att hålla ingång allt.

Men, till ämnet. Jag tror de flesta vill jobba. Att stå utan jobb är att stå utanför samhället och det kan bryta ner vem som helst.

Av samiii

Karriär

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fsvo
är du verkligen allvarlig med frågorna?

Jag var fullt allvarlig. Har då alldrig sett en 40 meters protabel kran som går att transportera utan större problem i stadsmiljö. Att resa en så hög kran från marken skulle inte heller vara möjlig om du inte har en raksträcka samt en vinch som är väldigt högt upp den med. Men som sagt, nu vet jag tack vare sweclockers.

Angående svarven var jag kanske inte helt seriös dock.

Av samiii

I morrgon blir det vattenkrig med gänget! Har t.om. köpt en elektrisk vattenpistol. Tänk att det finns liksom? Kommer ens egna ungar att ha lasersikte och nightvision på sina vattenpistoler eller?

Dock är det lite synd att super soaker inte verkar finnas längre.

Edit: Satt och funderade om man skulle rägga typ vattenkrig.nu och göra en officeill dag för vattenkrig. Så skulle det avra en årligen förekommande företeelse att folk i storstäderna sprang omkring mitt i stan och hadde officielt vattenkrig.

Av samiii

Tack, hunden. Nu känner jag mig verkligen upplyst. Det där var faktiskt riktigt häftigt! Tänk vilken jäkla lång tid det måste ta att resa en hel kran.

Av samiii

Lyftkranar och svarvar

Något som slog mig idag är, hur sätter man upp en lyftkran? Det känns ju som att man lyfter den i delar med hjälp av....en LYFTKRAN?

Något som jag grublat på en betydligt längre tid är, hur gjorde man det första svarven? Finns få saker i världen som innehåller så mycket svarvade och frästa delar som just en svarv.

Hoppas ni kan reda ut detta så jag slipper ligga sömnlös.

Av samiii

Monarki hör inte in i en demokrati. Är en föråldrad symbol för ett föråldrat statsskick.

Av samiii

Tycker punkt 27 var klockren. "Jag har inte gjort nått"

Av samiii

Tur är bara ett annat ord för att "ha flyt" eller att det går bra helt enkelt. Motsatsen till att tro på tur (slumpen, betydelsen framkommer bra i ett uttryck som "Det var ren tur att vi klarade oss") är att tro på ödet. Dvs. att det fanns en meningen att man skulle vinna, eller att det redan var förutbestämt.

Av samiii

Jag försöker respektera alla människor och detta utan att dom presterat något. Men om någon själv skulle anse sig "auktoritär" och kräva mer respekt än den själv ger så kommer jag garanterat inte ge den personen det.

Av samiii

Tack så mycket Veni och independence. Ni har gjort det hela lite klarare iaf. Får leka vidare i morrgon helt enkelt.

Av samiii

Re: Re: Spoofa Subnät

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Veni
Är det tänkt att det ska vara din maskin som svarar på en specifik ARP förfrågan istället för den maskin som egentligen svarar normalt sett?

Precis så. Har lekt runt lite med Ettercap. Men ettercap scannar bara det subnät man själv sitter på. Och skriver man in en ip på ett annat subbnät så klagar den. På Ettercaps användarforum stod det att subnätmasken var det som bestämde hur långt upp man kunde gå. Eller åtminstone att det var med hjälp av den+ip som ethercat räknade ut vilka nät den skulle scanna.

Kanske ni vet om det går att få Ettercap att ignorera subnätmasken och iaf försöka scanna andra subnät?