Inlägg

Inlägg som samiii har skrivit i forumet
Av samiii

http://publications.gbdirect.co.uk/c_book/

Denna bok är mycket bra och går dessutom igenom de nyare delarna av C. Sparar du en slant oxå.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oggee
Finns väl någon som hittat kollisioner i md5 och gjort en algoritm som ökar hastigheten av bruteforce rejält?

Låter intressant. Att det förekommer kollissioner säger ju sig självt eftersom antalet möjliga strängar som kan hashas är oöndligt många fler än antalet möjliga hasher. Men att det finns samband för att utesluta vissa hasher låter intressant.

Av samiii

En md5 sträng kan inte "Dekrypteras". Det är en envägsalgorithm. En rainbowtable är helt enkelt en jävligt stor databas med färdiga hasher som du kan söka bland. Om du vill testa rainbow cracking finns ett program som het rcrack som du hittar här.

http://www.antsight.com/zsl/rainbowcrack/

Där finns även program för at skapa egna tabeller. Detta kommer dock ta jätte lång tid, men det finns även websidor som erbjuder realtids "crackning" av lösenord med hjälp av just rainbow tables.

Kanske du kan hitta det du söker på, http://www.kevlardisk.org/ eller http://passcracking.com/

Lycka till!

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BesteN
Den är bättre i fängelset än i skolan.. Tro mig.

Kräsna snorunge var glad att du får mat i skolan över huvudtaget!

Av samiii

Undertiden vi väntar på att de riktigt proffsiga bildmanipulerarna får tummen ur gjorde jag två till.

http://web.student.chalmers.se/~samib/google/google_kondom.jpg

http://web.student.chalmers.se/~samib/google/google_tooth.jpg

Av samiii

Google i din vardag

Gdag på er.

För varje dag ser man fler och fler indikationer på att google håller att på ta över världen. Därför tänkte jag att vi kunde dedikera en tråd enbart åt detta ämne. Vilka nya google produkter och fenomen har du uppmärksammat på sista tiden?

http://web.student.chalmers.se/~samib/google/google_anka.jpg

http://web.student.chalmers.se/~samib/google/google11.jpg

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nephropathia
Det är en chans jag är beredd att ta för att kunna gå obeväpnad utomhus efter klockan 9 i de centrala delarna av Göteborg.

Göteborg är ju en ruskig stad

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WalterEgo
Eftersom det finns de som gör sig skyldiga till dödsstraff idag. Ja, jag skulle kanske ta din cykel om den hade en färg som tilltalade mig.

Då har du antagligen gener som gör dej kriminelt benägen och hör således inte hemma i vårt stamträd. Alternativet vore kastrering.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WalterEgo
Om jag skulle sno din cykel och peka finger åt dig, ska jag då ha dödsstraff?

Om det var dödsstraff på det, skulle du göra det då?

Edit: Även brott mot staten kan jag i vissa fall tänka mig dödsstraff. T.ex. vid terrorism. Eller vid upplopp? Demonstranter som kastar sten?

Av samiii

Jag tycker att brott mot andras egendom utan tveckan skulle bestraffas med döden. Även att föräldrar till barn som begår brott blir avrättade istället. Eller att man helt enkelt kan avrättas på sin 18års dag iså fall. Bödelgymnasium? Kan vara nått.

Av samiii

Gör den klassiska kötbullen. Släng i den fetaste unge du hittar på bryggan. Sen kan du skratta lite elakt och gärna putta tillbaka personen när den försöker ta sig upp.

Av samiii

Jag använder deras egna. Och det har laggat på alla system jag kört det på.

Av samiii

Realplayer laggar

Realplayer laggar. Har gjort det under linux så länge jag kan minnas och under flera olika distar. Någon som har förslag på hur man löser detta problem?

Av samiii

Att bli ekonomiskt oberoende. Då skulle jag kunna ägna dagarna åt att utveckla en miniräknare.

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [cyb]
Som alltid så är denna skala missvisande, så jag tycker du ska ge lite exempel på partier som är höger/vänster. Vissa anser ju att SD är höger, vissa anser att de är vänster. Själv så är jag med i KLP, som kan betraktas som extremhöger. Ändå är de i princip motpol till NSF som också kallas extremhöger ibland. Jag väntar med att rösta.

Höger-,Vänster uppdelningen har med ideologi att göra. Dagens partipolitik handlar inte om ideologier utan om vart pengar skall fördelas.

Av samiii

vigilent: Så du menar att om windows skulle komma i nya versioner lika ofta som osX, så skulle inte förändringarna vara så stora och det skulle vara lättare att ta till sig? Det är en intressant tanke!

Av samiii

Windowsanvändarnas skepsism mot Vista

Varför visar Windowsanvändarna så stor ovilja att byta från XP? När Apple släpper en ny version av OSX så är det inga Mac-användare som gnäller. Tvärtom överexalterade över alla nya finesser om det så rör sig om ny icon på papperskorgen. Samma sak med linux-användare. De flesta jag känner som kör linux uppdaterar sin distribution i princip samma vecka det kommit en ny version.

Så, varför denna ovilja att byta/uppgradera sitt OS bland Windowsanvändare?

En annan sak jag funderat över är varför folk är så gnälliga över priset på Windows. Att betala en tusenlapp elelr två vart femte år för ett nytt OS är väll inte dyrt?

Av samiii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
jag ligger iaf övermedel hehe

Det gör alla sweclockare

Av samiii

Vilken linje?

Du är lite sent ute, men ring till SGS i slutet av månaden så brukar de ha sista minutenbostäder.

Av samiii

Varför är alla så rädda för skatter? Är ju inte så vi lever på svältgränsen i detta landet. Folk lever i överflöd och vi har råd med en fördelningspolitik.