Inlägg

Inlägg som Scab har skrivit i forumet
Av Scab
Skrivet av Lodisen:

Sinnessjukt bra pris. Pröjsade nästan 5000:- styck för mina 15 stycken för typ ett år sedan.
Vart hittar du deras erbjudanden? Det enda jag får upp är tävlingarna som är varje dag på Inet. Hittar aldrig erbjudanden som kommer ut som "dagens lucka"

https://www.inet.se/kampanj/4895/inets-julkalender-2021-erbju...

Av Scab

kbpshkg 50%

Av Scab

@drulovic: Jovars. Efter att Brawn GP skrällde 2009 har vi gått från en Red Bull-era till denna pågående Mercedes-era. Jag vet inte om det är så stor skillnad mot hur Ferrari brukade dominera - det finns alltid intressanta fighter någonstans i fältet. Sen har vi fler unga talanger just nu än vad som är vanligt, så det är lite extra intressant at följa deras framfart.

2012 var magiskt, men det berodde med handen på hjärtat mycket på svajiga däck och stora teknikförändringar.

Har du minsta intresse att titta tillbaka till F1 så kan nog 2017 vara en okej nystartpunkt med tanke på att vi står inför stora aerodynamiska regelförändringar. Mercedes dominans har mycket att göra med deras motor efter regelförändringarna för några år sedan, så det finns åtminstone potential för tätare lopp till nästa år.

Sen tyder ju faktiskt mycket på att vi får en förare från mitten av fältet i Mercedes lediga sits - någon som aldrig vunnit förr och kommer ha goda chanser att utmana.

Av Scab
Skrivet av KingCobra:

Måste man aktivera det på något sätt? Har inte skärmen själv men är sugen. Blev bara så besviken när jag såg att blurret var som på min gamla samsung. Ja...jag jämför med mina CRT dagar med cs..då fanns inte detta problemet alls.

Det behöver aktiveras. Nu var det ett tag sen jag hade en Swift, men det bör bara vara att ställa in 120 Hz (ej G-Sync) och sedan aktivera ULMB i skärmens OSD.

Av Scab
Skrivet av KingCobra:

Blev lite ledsen när jag testade den gammla Swiften igår och insåg att motionblurr fortfarande är en pina på de bästa spelskärmarna. Måste man aktivera motionblurr reduction på något sätt? Testade med g-sync, utan, 144 hz, 60hz osv...inget hjälpte.

ULMB.

Av Scab
Skrivet av superapan:

Verkar vara en bra skärm! Men varför är exempelvis Dells variant med samma panel så mycket sämre? Jag har kört många Dellskärmar, och varit nöjd. Acers designspråk tilltalar mig dock inte riktigt...

Dell U3415W? Efter kalibrering är de väl högst jämförbara. Dell-skärmen har ju t.om. bättre fabriksinställd vitbalans och gamma direkt ur lådan, om än sämre färgbalans. X34:ans hela grej är 100 Hz och bättre responstider, i övrigt är den inte bättre än andra skärmar med den här LG-panelen under skalet. Ska du spela i den här upplösningen så är just den skillnaden förstås som natt och dag för slutupplevelsen.

Av Scab

Märke: ASUS
Modell: GTX 970 STRIX
ASIC: 73.8%
GPU: 1264Mhz
Boost: 1478Mhz
VRAM: 7800Mhz
vGPU: 1.2 V (Original)
PL: 120%
Kylare: Original
Bios: Original
Tester/score: Total: 10642 / Graphics: 12640 / Physics: 10940 / Combined: 4781

Av Scab

Jag snabbvaliderar med OCCT's Error Check. Lite knöligt program men om det hittar felberäkningar så är överklockningen definitivt inte stabil. Ligger du klart för högt så kommer det att synas ganska direkt (inom några minuter).

Problemet med både OCCT och övriga Furmark-varianter är att de är energiintensiva och pga hur boost/PL nu för tiden funkar därmed inte får upp grafikkorten i maximal boostfrekvens. De är en bra snabbtest men ingen vidare slutgiltig stabilitetskontroll. Komplettera med andra tester.

Personligen så kör jag även en kedja av Unigine Heaven -> Valley -> Battlefield 4. De brukar alla vara rätt kinkiga med instabila inställningar.

Av Scab

Nja, vilket nätagg man parar ihop kortet med kan ha inverkan men när ljudet i slutändan kommer från grafikkortet och strömmatningen från PSU möter specifikation så anser iaf jag att problemet ligger i grafikkortet.

Jag har nu provat 2st MSI, 1st Asus Strix och 1st Gigabyte G1 Gaming. Det sistnämnda är gudskelov tyst (bortsett från fläktarna förstås) tillsammans med mitt AX850, i alla fall tills det kommer uppåt 200+ FPS. Jag har inte för vana att rendera fler frames än min skärm kan visa så det får väl anses okej.

Av Scab
Skrivet av Ozeroun:

Jag läste detta på recension på asus hos inet

Någon som prövat kan bekräfta?

Hög FPS tenderar förvärra coil whine så ja, om du inte hör någonting på FPS under eller lika med din skärms hz så skulle det hjälpa. Tyvärr så låter i alla fall mitt kort även då i vissa spel och benchmarks.

Sen finns det förstås gott om folk med 120/144hz-skärmar som inte alls kommer ned på avhjälpande FPS-nivåer mha vsync, men det är väl värt ett försök.

Av Scab

Nja, sanningen är nog att din överklockning inte är hundraprocenting men merparten spel/applikationer provocerar inte fram några problem. Heaven är ett bra eldtest; av de 5-6 benchmarks och 4-5 spel jag kör för att stabilitetstesta så är det så gott som alltid Heaven som först antingen kraschar eller uppvisar bildartefakter. Spelen i synnerhet tenderar hänga med en ganska bra bit till.

Upp till dig hur relevant du tycker det är. Benchmarks är benchmarks; de representerar nästan alltid en mer eller mindre orealistisk belastning i stresstestsyfte.

Av Scab

Efter två MSI-kort med mycket likartat och högljutt coil whine blev det Asus för mig. Det lät nästan likadant till en början men till skillnad från MSI-korten har det faktiskt lugnat sig efter ett par dagars benchmarks och spel. Det går fortfarande att provocera fram allt möjligt konstigt elektriskt surr med RTHDRIBL och en del benchmarks, typ Unigine Heaven, gör det ljudligt nog att höras på sittavstånd från chassit, men det har inte riktigt den skarpa högfrekventa karaktär som hos MSI-korten.

Jag ger mig nog nu och behåller det här exet. Trist att tillverkarna inte klarar av att få bukt med det här—inte ens Asus som skryter om "30% less power noise" på lådan—men så kul är det inte att spela reklamationslotteriet om och om igen.

Av Scab

Jag returnerade ett GTX 680 till Webbhallen efter kanske två månader pga coil whine och det var inga problem. Jag fick ett ersättningsex. Vill du använda dig av ångerrätt snarare än garanti så är det förstås 14 dagar som gäller.

Jag ser tyvärr ut att få upprepa processen med detta MSI-kort så vi får väl se hur det går den här gången...

Av Scab

Om det helt dämpas bort av chassit eller överröstas av fläktarnas idle-nivå så tycker jag nog inte det är mycket att klaga på. Coil whine är trots allt ingen defekt från ett rent tekniskt perspektiv så det handlar om hur störande det upplevs. Om du i praktiken inte hör någonting så torde det vara ett svårt argument att föra.

Är det däremot så att det hörs och stör så tycker jag det är rimligt att returnera kortet. Högfrekventa ljud är bra mycket jobbigare än fläktsus.

Av Scab
Skrivet av Irdeto:

Fick mitt Asus 970 igår. Hunnit testa lite och jag måste säga att jag är mycket nöjd.
Väldigt tyst om inte annat.

Inga coil whine-bekymmer?

Av Scab
Skrivet av sombi71:

Men asså när det handlar om tusen till flera tusen fps så är det självklart man får coil whine!

Varför det?

Nog för att det tenderar provocera fram problemet, men det är väl ingen given egenskap att bara acceptera för det.

Av Scab
Skrivet av EyeNEye:

Satt och läste hela tråden och bara tänkte "Vafan, har ni inte hört nyheten ännu?!"

Adaptive Sync och Nvidia är inget som kommer rimma.

De har nog lagt ner allt för många dollarez för att kunna skippa allt, och gå till en gratisversion.

Sanningen är förstås att de inte kan säga någonting annat i nuläget, oavsett reella framtidsplaner. Det vore att punktera G-Sync-bubblan innan den ens vuxit sig större än 2-3 TN-skärmar.

Nvidia vill låta G-Sync växa och kommer inte förhålla sig till några konkurrerande tekniker förrän de faktiskt finns på marknaden. Tills dess är de störst och bäst och vackrast och framför allt ensamma. Något annat snack kommer inte PR-folket ägna sig åt.

Vi får se om något halvår-år när FreeSync faktiskt är här med alla tekniska detaljer på bordet. Nvidia har ingen god anledning att ta ställning innan dess. Är tekniken allt vad AMD lovat och svurit så får de nog anledning att ta sig en funderare, men det är faktiskt inte etablerat ännu.

Av Scab
Skrivet av blue eyed devil:

Kommer freesync bara funka för amd kort då eller?

Skrivet av Commander:

Skulle det inte komma till nVidia kort så skulle det bara betyda att nVidia är för giriga att implementera det. Men det är moot då de har redan sagt att de kommer ha stöd för freesync.

Nåja:

Citat:

There is no truth [to that rumor of NVIDIA Adaptive Sync support] and we have made no official comments about Adaptive Sync. One thing I can say is that NVIDIA as a company is 100% dedicated to G-Sync. We are going to continue to invest in G-Sync and it is a way we can make the gaming experience better. We have no need for Adaptive Sync. We have no intention of [implementing it]." --Tom Petersen, Nvidia

Citat:

To be clear, the Adaptive Sync part of DP 1.2a and 1.3+ are optional portions of the VESA spec that is not required for future graphics processors or even future display scalar chips. That means that upcoming graphics cards from NVIDIA could still be DisplayPort 1.3 compliant without implementing support for the Adaptive Sync feature.

Citat:

With that new information, you can basically assume that the future of variable refresh monitors is going to be divided: one set for users of GeForce cards and one set for users with Radeon cards. [...] The dream of having a VRR monitor that will run on both vendors GPUs appears to be dead. [...] When asked about the possibility of seeing future monitors that can support both NVIDIA G-Sync technology as well as Adaptive Sync technology, Petersen stated that while not impossible, he "would not expect to see such a device."

Av Scab

Jag vet inte hur mycket du vill mecka med skärmen om du överväger retur, men en del av dess backlight bleed kommer tydligen från fästanordningen för ramen och går att bli av med. Se:

http://hardforum.com/showpost.php?p=1041009191&postcount=2560
och
http://hardforum.com/showpost.php?p=1041051587&postcount=2688

Eventuell IPS glow (gulaktig skiftning) kommer dock inte påverkas.

Av Scab