Inlägg

Inlägg som siikah har skrivit i forumet
Av siikah

Jag har också problem med denna. MAP-GD34U3.

Operativsystemet hittar disken som en masslagringsenhet, men den går inte att montera, vare sig i Windows eller Linux. Den beter sig som en USB-kortläsare utan ett kort i. Har provat flera olika diskar, med USB2 och USB3-kabel. Det känns som att problemet är internt i kommunikationen kabinett - hårddisk.

Man får vad man betalar för - problem...

Köpte även en dockningsstation från Deltaco vid samma tillfälle, den fungerar inte heller som tänkt. Den tar bara 3,5-diskar, ingen 2,5" jag provat har fungerat i den, även fast det är vad som utlovas - har dock bara provat 2,5" SSDs, inga mekaniska.

Har svårt att tro att jag skulle köpa något mer från Deltaco i framtiden.

Av siikah
Skrivet av gudbrandsen:

Priso och Willys ibland

Dr. Pepper 1.5l brukar finnas på ICA Maxi också, åtminstonde här. Jag fick nästan orgasm när jag såg att de börjat sälja dessa igen

Av siikah

Your chassi is by far the best looking one at the presentation. Except for looks the construction seems well though of as well. Vertical placement of hard-drives is a very good idea when it comes to cooling. To be able to reach the connectors from motherboard and expansion-cards without reaching to the back of the box, actually seeing which cable you're holding is also a very good idea.

I'd buy this one if it was silent = had rubber-holdings for fans and drives (if it wasn't too expensive of course).

Post here when it's in production :-).

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gramner
Firefox har problem med bredbandskollen och liknande sidor, det är ett känt problem. Vet ej om någon arbetar med att fixa det.

Åhå. Märkligt dock att problemet bara verkar gälla Windowsversionen.

Av siikah

Jag körde Winamp väldigt länge, men sedan version 5 kommer det uppdateringar det gnäller om så jävla ofta så jag bytte till Foobar. Foobar är faktiskt ännu bättre än min all-time-favorite, SysTrayPlay.

Av siikah

ie vs firefox bredbandskollen?

Lade märke till en märklig sak här om dagen. Kör jag "Bredbandskollen" i Firefox 3.0.4 får jag mycket lägre uploadhastighet än om jag kör samma version i Linux alternativt Internet Explorer i Windows.

Är det någon mer som lagt märke till detta eller kan det kanske vara något av mina plugins som spökar?

http://img123.imageshack.us/img123/9110/tptestievsffkk3.jpg

Av siikah

Asus GeForce 8800GT 512MB PCI-E på www.alina.se.

Har f.ö. beställt ett XFX XXX kort från dustin

Av siikah

Re: Bygga egna kylflänsar?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klubban
Antar att det inte behövs speciellt stora flänsar. Kanske går t.o.m. med originalflänsen på cpun?

Jag kör en P3-750 enbart med originalflänsen, utan fläkt. Den klarar tempen med två papst 80mm 19DbA-fläktar som ventilerar chassit (ett i nätagg, ett insug). Hårddiskarna låter avsevärt mycket mer än resten av den datorn :).

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mikgus
bra att det togs up felplacerade tangenter

Ja fy sjutton. Jag har använt ett tangentbord med denna layout (samt att F-knapparna sitter tre och tre) och jag skulle ALDRIG NÅGONSIN köpa ett dylikt.

Jag förstår inte varför man försöker sabba en layout som fungerat utmärkt i 30 år. Det har säkert att göra med att F-knapparna ska ha samma gruppering som ikonerna i MS Office.

Hemskt är vad det är.

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 75190255508
-- klippt massa text --, originaltext
Frågan är om de är beroende av det eller om de helt enkelt finner att det är det de vill lägga tiden på. Bara för att de inte uppfyller en viss persons subjektiva sociala normer betyder inte det att dom är socialt borta.

Men det finns fortfarande en skillnad på beroende och passion. Även om ni inte fattar passionen med WoW.

Jag kände mig bara tvungen att ge dig en eloge för ditt inlägg. Tveklöst det vettigaste inlägget hittils.

Av siikah

4x8" vs. 2x10" ?

Jag har tänkt peta ihop ett stycke baslåda (till bilen i först hand), det jag är ute efter är riktigt snärtig bas.

Jag har dock aldrig byggt en högtalare, men det finns mycket läsning i ämnet. Något jag dock inte har hittat någon info om varför det är så väldigt få baslådor med 8" (och mindre) basar.

I min (något oerfarna) värld borde man rimligtvis få mer kick i basen destu mindre högtalare man har (kortare & snabbare återgång) - dock kräver detta, helt förståeligt fler högtalare.

Egentligen det jag undrar över är om man kan behålla snärten med stora högtalare utan att spela våldsamt högt, eller om det är ett krav att man trycker in mycket effekt i högtalarna för att kunna få snärtig bas.

Det krävs t.ex. 4st 8" basar för att ens komma i närheten av samma area som 2st 12" basar, och då ska man inte tala om slaglängden.

Kan någon kunnig människa peka mig i rätt riktning samt säga om jag är helt ute och cyklar eller om jag tänker rätt?

Tacksam för svar,

// Siik

Av siikah

Debian/Ubuntu XMMS hotkeytips

Jag skickade in Ubuntu häromdagen sedan en några månader med en Linuxfri desktop, tänkte det vore kul att kolla hur långt rackarna har kommit. Hittils är jag imponerad. Jag känner mig nästan omyndigförklarad av Ubuntueländet - sattyget sköter sig ju självt! (inte omöjligt att jag lägger in Debian igen snart p.g.a. detta)

I vart fall. Första steget vid nyinstallation av vilket OS som helst är ju att kunna sköta mp3spelaren enkelt... D.v.s. play/stop/next/prev/toggle main/toggle pl.

De första fyra är ju inget problem (xmms -h), men de andra två fick man googla lite för. Tidigare har jag haft mp3spelaren på en annan burk av lathet, men ibland har man ju inget bättre för sig än att Googla sig medvetslös av envishet.

Att toggla main/playlist i XMMS via kommandon visade sig vara enklast genom att lägga in pyxmms-remote paketet - när man lagt in detta har man tillgång till _allt_ i XMMS via konsollen. (http://people.via.ecp.fr/~flo/2002/PyXMMS-remote/pyxmms-remot...)

Det jag pillade ihop för att kunna köra hotkeys till main/pl fönstren blev dessa simpla skript:

--- main_win_toggle -----------------------------
#!/bin/bash
if [ `pyxmms-remote is_main_win` == 1 ]
then
pyxmms-remote main_win_toggle 0
else
pyxmms-remote main_win_toggle 1
fi
-------------------------------------------------------------
--- pl_win_toggle ----------------------------------
#!/bin/bash
if [ `pyxmms-remote is_pl_win` == 1 ]
then
pyxmms-remote pl_win_toggle 0
else
pyxmms-remote pl_win_toggle 1
fi
-------------------------------------------------------------
--- xmms_start_minimized ---------------------
#!/bin/bash
xmms -p &
sleep 5s
pyxmms-remote main_win_toggle 0
pyxmms-remote pl_win_toggle 0
-------------------------------------------------------------

Kanske har någon nytta av detta. Om inte så har jag haft möjligheten att skriva på ett forum istället för att hitta på massa andra dumheter i 10 min.

Av siikah

Vanlig fjärrkontroll -> datorn?

Är det någon som har några bra tips på hur man kan styra datorn med en "vanlig" fjärrkontroll - d.v.s. inte någon super-duper datorfjärrkontroll för tusen spänn, utan en vanlig fjärr som följt med förstärkare och cdspelare de senaste tio åren. Vet inte riktigt om jag kanske borde lagt denna tråd i mjukvara istället, men det känns som lite mer erfarna mediaknarkare bor här inne

Alltså - finns det någon freeware som man kan använda mot i princip vilken ir-mottagare till datorn som helst där man kan programmera olika ir-signaler till olika uppgifter (typ programanrop/"virtuella" tangentbordstryckningar).

Om jag får något svar skulle jag även uppskatta något tips på ir-mottagare. Jag är helt ny på denna front, vet inte vad jag ska leta efter. Helst inga byggsatser heller (såg lite sånt när jag försökte hitta här på forumet ).

Jag vill alltså främst styra mp3spelaren/filmspelaren på datorn via min vanliga fjärr som jag har till stereon.

Det vore trevligt om ni som svarar hoppar över tipsen om diverse mediapaket och tips om fjärrkontroller till datorn som man sedan kan lära signalerna från min gamla fjärr - om jag var ute efter sådant skulle jag hälsa på google och pricerunner. Lite av tanken och charmen skulle ju vara att styra datorn med den gamla fjärren.

Tack på förhand!

Av siikah

Jag kör Debian, men det är ju inget problem att kompilera från källkod eller patcha kerneln.
Hittar ingen rak info om den stöder UMS dock... Jaja, det löser sig, verkar vara en fin spelare

Av siikah

iRiver T10?

Jag lurar på att köpa en iRiver T10, men det vore ju trevligt att veta om det går att fippla igång filöverföringen i Linux.

Någon här som har några erfarenheter av denna spelare och Linux?

Av siikah

Debian laptopinstall

Jag satt halva natten och försökte installera Debian på en gammal laptop (1996). Notebook Multimedia Computer tror jag den hette.

Problemen som uppstod är att jag under installationen (boot/root/driverfloppy + cdrom) får jag segmention fault efter ungefär 20% av installing base system. Det är stable ison och floppys jag kör, vad kan detta bero på? Hårdvarufel eller bara något lurt med kerneln?

133Mhz +24MB ram (2hot2handle! )

Ska testa med en livecd och lspci ikväll för att kolla upp hårdvarustöd, men tänkte bara höra om ni har något bra förslag.

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GurkGager
Jag väntar fortfarande på det ultimata moderkortet som klarara både crossfire och SLI.

Det händer nog ungefär samtidigt som man kommer kunna börja köra ATIs och Nvidias grafikkort tillsammans i SLI/Crossfire.

Av siikah

Tackar folket, jag hade greppat principen bara jag läste lite phpmanual om header() men tack för tipset om fread/readfile.

Av siikah

Tack för förslagen, men nu fick jag ett tips från en polare.
Det går tydligen göra med enbart header() och readfile().

(verkar det som)

Av siikah

Då kan ju vilken inloggad som helst ge bort urlen till vem som helst och dessa kommer inet behöva logga in...
"och inte kunna ge bort en url man ser (som inloggad) på sidan till vem som helst."