Inlägg

Inlägg som KungUlrik har skrivit i forumet
Av KungUlrik

Som sagt, den fungerar i Ventrilo, samt att jag kan se att micken tar emot ljud i inställningarna för MSN.

Så det fungerar som det ska... några andra tips?

Av KungUlrik

Problem med mic i MSN messenger

Försöker få igång en ljudkonversation mellan 2 datorer vis messenger, micken och mina drivrutiner fungerar med Ventrilo, samt jag kan se att micken fungerar när jag har gjort inställningarna i MSN.

Men jag får förstås inget ljud när jag startat en konversation. Har testat med både MSN 7.5 och 8.0.

Har testat mot olika kompisar (de har dock ej någon mick inkopplad), men mitt ljud borde ju gå igenom ändå.

Har ingen mjukvarubrandvägg, har Upnp enablat i min brandvägg, kör jag webkamera så fungerar den utan problem. O samma sak i datorerna på andra sidan...

Är det för att de inte har någon mic installerad? Eller har någon nåt annat tips?

Kör Xp förstås....

Av KungUlrik

Microsoft MCP

Har blivit ombedd på från jobb att ta ett MCP-cert (maintaining server 2003), får välja valfri litteratur... några tips? Har 0 koll på vilken bok man ska köpa.

Av KungUlrik

Jag testade mina komponenter en efter en hos kompisar. Lite drygt... men det var det säkraste.

Se dock till att biosen är uppgraderad, och kör en clear CMOS på den för säkerhets skull.

Av KungUlrik

Du kan nog testa 2.08 (ftp://ftp.dlink.se/Products/di-products/di-624+/drivers_firmw...). Uppgradera dock via kabel, ej trådlöst.

Av KungUlrik

Hade liknande fel med mitt ASUS P4C800-E. Lämnade tillbaka moderkoret och fick ett nytt (ASUS P4C E-Deluxe) och problemet var löst. Satt i moderkortet med andra ord...

Min stängde dock av sig, som om man drog ut strömsladden.

Av KungUlrik

Fick tillbaka datorn idag, fick dock inget givande svar.

De hade tagit ut allt o sen satt i det igen, och då fungerade det. Troligtvis glappkontakt nånstans, kanske i fläkten sa de.

Vad jag inte kan förstå är att jag har tagit ut allt o satt det igen 3ggr, o detta mycket noggrant. Varför skulle det inte fungera för mig?

Kostade 400kr... men det fungerar iaf... men jag kan inte förstå vad felet var...

Av KungUlrik

Har funderat på det, ringde Asus o kollade vilken BIOS som kräva för min (bra o trevlig support förresten). Jag har en 3.0 Prescott, o då krävs det 1.006 eller nyare. Jag hade tydligen 1.008, så det ska vara lugnt.

Lämnar in den imorgon, pallar inte mer... hehe...

Kommer endast att vägra betala om det är moderkortet det är fel, på. De påstår ju att det ska fungera efter deras tester. O betalar jag inte, så lär jag inte få tillbaka datorn. Så kronofogden kommer nog inte knacka på.

I'll let U know...

Av KungUlrik

Helt otroligt...

Lämnade tillbaka moderkortet för test, de testade och sa allt det fungerar som det ska. Tog hem det... ingen bild. Testade 2 olika PCI grafikkort, ingen bild (jo, monitorn och VGA kabeln fungerar).

Slet ut allt, satta i gamla moderkortet (ASUS, P4C 800 E-Deluxe där portarna strular)... o det fungerar. Ska man gråta?

Kan det vara att CMOSen behöver uppgraderas för den klarar inte processorn (P4 3.0Mhz Prescott)? Hur gör man det utan att komma in i burken? Processorn är 14 månader gammal, ett nytt moderkort borde klara det.

Får lämna in hela burken och betala de sure 500kr för deras felsökning... men är det moderkortet kommer jag vägra betala...

---=== To be continued===---

Av KungUlrik

Har testat grafikkortet nu, det fungerar fin fint. Clearade Cmosen, ingen skillnad. Helt dött ingen bild... Ska ringa Asus support på måndag och se om de har något vettigt att säga, annars åker moderkortet tillbaka till försäljaren. Jag skriver hur det går sen...

Av KungUlrik

Den som gick sönder var ett Asus P4C800 E-Deluxe, det nya är ett P4P800-E.

Clear CMOS, menar du då att göra en reset på Bisoen? Ska testa det också.

Av KungUlrik

Har testat att rotera minnen, köra med bara ett i taget. Ingen skillnad.

Detta ä mitt tredje Asus moderkort på 14 månader, är deras kvalite så dålig eller har jag otur?
Ska testa grafikkortet hos en kompis, fungerar det får jag gå tillbaka med moderkortet.

Har någon nått tips på ett bra o stabilt moderkort med 478 sockeln, AGP x8, dual channel DDR400 minnen? Som fortfarande finns att få tag på i affärerna förstås. Känner att det inte är meningen att jag ska använda mig av Asus.

Av KungUlrik

Kortet sitten som sten, strömkabeln sitter i, kan inte hitta någon konstig jumper eller smuts som skulle kunna orska kortslutning.

Men borde man inte komma in till biosen iaf... även om grafikkortet är lite konstigt...

Av KungUlrik

Ingen bild med nya moderkortet

Mitt moderkort gick sönder, så jag köpte ett nytt. Det gamla var ett Asus P4E800e-deluxe, det nya är P4P 800 E, så nästan samma.

Allting surrar o verkar vara som det ska, men jag får ingen bild. Kör jag via DVI kabel reagerar monitorn i 2 sekunder, sen får den ingen signal. Kör jag via VGA kabel reagerar den inte allt. Bilden är med andra ord svart hela tiden.

Grafikkortet fungerade perfekt innan (9800 pro, AGP x8) och felet med det gamla moderkortet var att USB, PS/2 och nätvekrporten slutat fungera. Jag fick alltid bild med det kortet... så jag tror inte att orginalfelet kan ha legat i grafikkortet.

Har gått igenom alla kablar o de få jumprar där är, allt ser ok ut. Kör en S-ata disk och en gammal IDE, testat koppla om dem. Har 2 st 512Mb PC3200 minnen, men det kan inte var dem. Procesern (P4 3.0Mhz) sitter i riktigt, fläkten sitter på bra.

HJÄLP!!!!!!!!

Av KungUlrik

Ta ut strömmen, hål in resetknappen, sätt i strömmen (medan du håller resetknappen intryckt), släpp resetknappen efter ca 10 sekunder. Vänta 20 sek, starta om routern.

Sen bör du kunna logga in med admin.

Av KungUlrik

Lyckades uppdatera en av dem. Men efter det så låser sig USB musen så fort jag kopplar in USB kameran. Testade att köra musen via PS2an och samma sak där, musen låser sig när jag sätter i USB kameran.

Och som sagt, det är inte kameran för den fungerar i en annan dator. Är det moderkortet?

Av KungUlrik

Den är ingen Cisco... men många fungerar faktiskt stabilt i många år. Man får en relativt bra produkt för lite pengar. Själv kör jag dock Netgear...

Av KungUlrik

Har uppdaterat via XPs sök senaste drivrutin, hjälpte ej. Kan inte hitta någon nyare drivruting på Asus websida (och de påstår att man ska köra på XPs drivare).

Vad menar du med "Dubbla på varje"?

Av KungUlrik

Kolla så det inte är strömadaptern som gett upp.

Annars så ringt D-link supporten, det är rätt lång garanti på dem o de brukar inte bry sig om kvitton. Räkna med lång telefonkö bara...

Av KungUlrik

Har du Telia? I så fall är det deras när som inte vill fungera med din 514.

Prova uppgradera mjukvaran i routern, den senaste finns på www.dlink.se.